Zakupiony przeze mnie w IKEA w dniu 21.03.26 dywanik... cuchnął moczem lub myszami tak okropnie, że go wyrzuciłam! Kupowałam go w pośpiechu, więc zorientowałam się, że śmierdzi - po rozwinięciu go (by... Zobacz więcej

Nie polecam . TEN SKLEP TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. Robiłem zakupy w sklepie internetowym, zapłaciłem za zakupy blikiem, potwierdzenia transakcji w sklepie nie otrzymałem, towaru też . Sam musiał... Zobacz więcej

Ofukaja Cię na hali. Obsługa kafeterii Cię ofuka. Do tego pani na kasie będzie wmawiać, że produkt, który kupujesz, jest droższy niż w rzeczywistości ,zablokuje kasę, będzie cię traktować jak zlodzie... Zobacz więcej

Zamówienie podzielone na dwie paczki, ktore zostały wysłane tego samego dnia, jedna dotarła a druga nie, więc fajnie że mam koszyki, które są zestawem do półki natomiast nie mam półki oraz mam koszyki... Zobacz więcej

1,4

Bardzo słaba

29 tys. recenzji

Nie polecam, brak kontaktu przed dostawą, czekam cały dzień na dostawę szaf, po czym o 16 dostaje wiaodmosci że dostawa nie może dojść do skutku. Rzekomo panowie byli o 11 i nikogo nie zastali śmiech na sali.

22 lipca 2023

Brak dostawy zamówienia z Ikea

Brak dostawy zamówienia z Ikea. Firma kurierska to Rhenus Delivery, najgorsza firma kurierska z jaką miałem doczynienia. Nawet nie zadzwonili że dostawy nie będzie. Na infolinię się dodzwonić nie można. Specjalnie zamówiłem z wniesieniem na konkretny termin i ekipa czekała na montaż mebli a oni po prostu nie dostarczyli zamówienia. Kompletny brak profesjonalizmu ze strony IKEA. Tragedia nie polecam nic zamawiać z dostawą.

14 lipca 2023

Zamówienie nie zostało dostarczone

Złożyliśmy zamówienie na meble na kwotę ponad 5000 PLN, z dostawą z wniesieniem do domu (za blisko 300 PLN). Termin dostawy wyznaczono na dzisiaj, ale zamówienie nadal miało status "w przygotowaniu", więc skontaktowaliśmy się z obsługą klienta. Okazało się, że, no, sorry, ale nie przywieziemy. Gdybyśmy się nie skontaktowali, informacji nie mielibyśmy wcale. W ramach rekompensaty zaproponowano nam kupon rabatowy na 50 PLN. Śmiech na sali, biorąc pod uwagę wartość zamówienia, koszt dostawy i fakt, że dopóki meble nie przyjadą, nie możemy się przeprowadzić, co generuje nam dodatkowe 1500 PLN kosztów za każdy tydzień opóźnienia.

4 lipca 2023

Odkladalem pieniadze na wymarzona…

Odkladalem pieniadze na wymarzona kuchnie , wybralem zakup tej kuchni w Ikea w miejscowosci Janki kolo Warszawy ul.Plac Szwedzki 1 . Przeznaczylem kwote 18490 zl (wtym koszt dostawy do domu ,bez montazu-490zl ) . Kuchnia zostala zaprojektowana w Ikea , koszt za projekt to kwota 79zl . Niestety , ale fachowiec ktory montowal kuchnie dostarczona mi od Ikea , stwierdzil ze brakuje w tej dostawie trzech szafek . Chcac wyjasnic ta sprawe w Ikea , uslyszalem od pracownikow propozycje dokupienia brakujacych elementow z tego projektu ( koszt trzech brakujacych szafek i frontow zawiasow itd to 1000 zl ) , poczym obiecano mi ze po rozpatrzeniu reklamacji , zostana mi zwrocone pieniądze. Nie spodziewalem sie , ze poniose te dodatkowe koszta , tym bardziej ze zaplacilem za kogos blad i na kuchnie wydalem wszystkie swoje oszczednosci . Czuje sie oszukany I zawiedziony , gdybym wiedzial jak bede ptraktowany napewno wybral bym kuchnie z innej sieci.

28 czerwca 2023

Mało precyzyjnie

Ikea zleca montaż mebli firmom, które mają niewykwalifikowanych pracowników . Pracują w nich ludzie którzy są nieuczciwi.Mało kreatywni i nieestetyczni.
Nie można oczekiwać od nich pomocy i doradztwa . Są mało doświadczeni i nie czują tego ,, czegoś " .To samo jest na drodze od planowania do realizacji.A jak dojdzie jeszcze reklamacja to już tylko zostaje załamać ręce.Nie pozdrawiam. Zbigniew Ł.B.

12 czerwca 2023

Paczka dotarła na czas

Paczka dotarła na czas. Ale zapakowana była nie starannie. Słabo zaklejona karton bardzo cienki. A pościel bez folii która chroni np przed zalaniem czy uszkodzeniem w transporcie.

15 czerwca 2023

Sklep zawalil.dostawe

Sklep zawalil.dostawe, 2 godziny rozwiazywalem z nimi dlaczego a oni mi zaoferowali kompensate 15 zl za 30 zl przetelefonoeanego czasu, ztracone 2 godziny czasu oraz zmarnowana nafte. Juz nigdy wiecej. Un fair shop.

14 czerwca 2023

Omijać ten sklep z daleka

Zacznę od tego, że już nigdy więcej nie kupię nic w tym sklepie. Będę także odradzać ten sklep na każdym kroku każdemu kto tylko wspomni o remoncie, kupnie mieszkanie itp.
Jakość osbsugi w tej sieci spadła na samo dno. W 2015 kupiłam u was kuchnie i wszyscy moi znajomi także po moich rekomendacjach. W maju tego roku także kupiłam tu kuchnie i to był błąd. Źle zrobiony projekt wygenerował koszty na 1800 PLN, zagubione paczki z elementami od kuchni, montaż który trwał ponad 2 tygodnie... Zupełny brak komunikacji między ludźmi z infolinia a serwisem montażowym. Opryskliwe panie na infolilinii, brak możliwości rekompensaty - traktowanie KLIENTA jak natrętna muchę. I w końcu... Od miesiąca nie mogę doprosić się nagrań z rozmów, które chce dołączyć w piśmie do rzecznika praw konsumenta bo Ikea nie chce mi ich udostępnić.

Reasumując omijać ten sklep szerokim łukiem.

26 maja 2023

Omijać tę firmę szerokim łukiem

Kupuję meble w IKEA ponad 20 lat, ale czas zakończyć współpracę. Zakupiłem szafkę łazienkową ENHET dnia 8 maja 2023. Kiedy zabrałem się za składanie, okazało się, że brak 2 elementów montażowych, w sumie najważniejszych bo stabilizujących mebel. 12.05.2023 pakowanie mebla do samochodu i podróż do Janek. Reklamacja została przyjęta, ale częścią sklep nie dysponował. Zwrot i kolejna próba, biorę znowu ten sam produkt z magazynu samoobsługowego zakładając, że brak w paczce był przypadkowy. Dobieram jeszcze komodę BRIMNES. Po powrocie do domu biorę się za składanie - elementów brak !!! No dobra, biorę się za HEMNESa. Otwieram paczkę, tych samych elementów brak !!! Dzwonię więc po radę na info. "Może pan zamówić elementy montażowe, przyślemy." Robię zamówienie na dwa elementy, poszło. Próbuję zrobić na dwa kolejne - BLOKADA ZAMÓWIENIA !!! To jakiś kiepski żart, zostałem z meblem, którego nie da się złożyć. Dźwigać to znowu do samochodu i robić zwrot ? Paczka waży jakieś 40 kg. Porażka na całej linii. 25 lat dobrych doświadczeń poszło się...

12 maja 2023

Zakupiony fotel

Zakupiony fotel. Dostałem jedną paczkę miało być 2. Nikt o tym nie informował! IKEA reklamację nie uznało. Tym samym moja przygoda z tym sklepem zakończona.

27 kwietnia 2023

Nie polecam. Dotyczy usługi numer 1353348157. Usługa montażu mebli mimo opłacenia i podpisania umowy nie zrealizowana. Sklep nie raczył poinformować nawet o tym że nie zrealizuje zlecenia jedynie po interwencji telefonicznej uzyskano informacje ze zlecenie nie zostanie obsłużone. Żenada że nikt nawet nie ruszył tyłkiem by poinformować o tym i zostawili klienta samemu sobie. Ostatecznie zrezygnowałem z usług ikea gdyż kolejny termin zaproponowali na odległy czas a mieszkanie zostało bez mebli a i gwarancji nie ma ze nastepny termin tak samo nie byl by przez sklep pominety i olany jak pierwotny.Skorzystałem z usług innych kompetentnych fachowców. Dziękuję za zmarnowany czas.

2 maja 2023

Odradzam zakupy online.

Niestety bardzo złe doświadczenie zakupu online. Po pierwsze przesyłka dotarła niekompletna. Po zgłoszeniu reklamacji obiecano mi dostawę brakującego przedmiotu najpóźniej w ustalonym dniu (czat z obsługą). W ustalonym dniu przesyłka nie dotarła. Kurier GLS łaskawie się zjawił następnego dnia po ustalonym terminie dostawy. Nie zadzwonił do mieszkania, gdzie miał dostarczyć przesyłkę tylko wrzucił ją do skrzynki pocztowej. IKEA umywa ręce, gdyż uważa przesyłkę za dostarczoną. Jak zwykle z korporacją się nie wygra. Sugeruję kupować np. na Allegro, nawet drożej, tam przynajmniej są jakieś gwarancje. A tutaj klienta ma się w d...

28 kwietnia 2023

Nie dotrzymują terminów i kłamią.

Zamówiłem kanapę z wniesieniem do domu. Wieczorem dnia dostawy otrzymałem telefon, że dostawa się nie powiodła. Nie podano przyczyny tylko umówiono nowy termin. Następnego dnia składając reklamację dowiedziałem się, że kurier nie zastał nikogo w domu. Jest to kłamstwo, nikt nie dzwonił, nikt nie zachodził. Na stronie przewoźnika nie istnieje nawet paczka o podanym nr. przesyłki. Zawalają terminy dostawy, bezczelnie kłamią, i nie przewidują żadnej rekompensaty z tego tytułu. Pomimo tego iż ktoś specjalnie bierze dzień wolny by tą paczkę odebrać.

27 kwietnia 2023

Nie wider!

Niestety kupowanie przez online to jakiś żart! Zamówiłam kilka rzeczy i po raz kolejny artykuły przyszły uszkodzone i nie kompletna ! Oczywiście nie ma możliwości zwrotu przez pocztę , mogę pojechać sobie do Ikeii 80 km i tam zwrócić ! Jakiś żart! Bezczelne jest również koszt wysyłki 5,90€ !
To było moje ostatnie zamówienie i z pewnością odradza tutaj wszystkim oraz moim znajomym kupowania przez online jak i w ikeai, jakość jest coraz gorsza ! Poprostu oszustwo !

21 kwietnia 2023

Coraz gorsza jakość.

Kolejny raz kupiłam w Ikei rzecz, którą kiedyś bardzo lubiłam, ale dzisiejsza jakość tego samego produktu jest przerażająca. Tym razem to podkładki pod herbatę. Kiedyś sztywny, gruby korek, dziś cieniutka i elastyczna prasowanka. W folii tego nie było widać. Podobnie było z przyborami kuchennymi i garnkami. Kiedyś rozsądne produkty w rozsądniej cenie, a dziś buble i chłam (te same produkty albo ich zamienniki). Naprawdę wolałabym zapłacić te 10-20% więcej za produkt i cieszyć się jakością sprzed lat rzeczy, które skradły kiedyś moje serce.

15 kwietnia 2023

Uważajcie na zakup kuchni z białymi…

Uważajcie na zakup kuchni z białymi lakierowanymi frontami ponieważ żółkną już po 5-6 latach, na dodatek w różnym stopniu więc w naszym przypadku kuchnia wizualnie nie nadaje się do użytku i fronty wymagają wymiany. Gwarancja 30 lat tego nie uwzględnia.

14 kwietnia 2023

Usługa projektowa online-porażka

Od trzech dni staram się umówić na spotkanie online w sprawie projektu pokoju. Po 5 godz dzwonienia i kontaktowania się z infolinią bardzo miła Pani poinformowała mnie ze ich system nie działa, wcześniej powiedziano mi, że to problem mojej przeglądarki (czytaj blondynka nie potrafi odświeżyć strony :-)). Miałam spróbować następnego dnia. Po południu, następnego dnia, robię zamówienie, lecz system nadal szwankuje i zamiast online wychodzi spotkanie stacjonarne, nie opłacam tego. Potem jeszcze raz, pojawia się okienko do pozostawienia dodatkowych informacji np. preferowanego koloru itp. Link do zapłaty znika. Za każdym razem nie ma potwierdzenia że spotkanie jest on line. Decyduje się jednak zapłacić, ostatnie zamówione spotkanie i potwierdzić telefonicznie, że usługa jest on line. Infolinia już nie działa, więc rozmawiam po raz kolejny na czacie z Billym czy Bobem (robotem), potem z pracownikiem. Nie można sprawdzić bo system tego jeszcze nie pokazuje. Więc nerwówka do rana czy spotkanie jest online czy jednak nie, bo na fakturze z Ikea nie jest to opisane.
Rano po 15 min oczekiwania, oczywiście ja musiałam zadzwonić 🙈potwierdzenie że spotkanie jest jednak on line. Hurra.
Ale..
Późnym popołudniem (dzisiaj - dzień nr 3) siedzę przed komputerem i czekam na konsultanta IKEA przed kamerą, i co? No Nico 😲
Telefon na infolinię, po 10 min oczekiwania w trybie hold z muzyką, pracownik rozłącza się. Ja nadal biorę udział w spotkaniu projektowym sama 😡 następny telefon do obsługi klienta, no i.... awaria systemu😵 może zadzwonia za 1 lub 2 godz i np konsultacja odbędzie się o godz 21. 00 haha a może w ogóle nie, któż to wie????
Sądzę, że jeśli chciałabym ten termin to bym go sama wybrała.
Podsumowując, jestem bardzo zawiedziona i zszokowana tak niskim poziomem usługi. Spodziewałam się, że za takie pieniądze (teraz 79 PLN) powinni się postarać, bo dodatkowo chciałam zostawić w sklepie dodatkową kwotę. Jestem mocno zirytowana tym, że oferują coś, nad czym nie mają kontroli, system nie funkcjonuje. Szkoda.
Zawiedziona klientka

31 marca 2023