Euro-Paka.pl Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 89 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci bardzo często skarżyli się na ogromne opóźnienia w dostawie, brak rzetelnych informacji oraz poważne trudności w śledzeniu swoich przesyłek, przez co paczki często nie docierały na czas. Wielu konsumentów zgłaszało również, że delikatne towary ulegały całkowitemu uszkodzeniu w trakcie transportu, a uzyskanie jakiejkolwiek pomocy od działu obsługi graniczyło z cudem. Niektórzy recenzenci nie byli zadowoleni z nagłych dodatkowych opłat, które były niespodziewanie doliczane wiele tygodni po zrealizowaniu usługi. Osoby korzystające z usług firmy wspominały także o ogromnych problemach z szybkim odzyskaniem pieniędzy za przesyłki pobraniowe oraz o braku przejrzystości w regulaminie.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Klienci mieli negatywny doświadczenia z delivery_service, zgłaszając poważne opóźnienia w doręczeniu oraz... Zobacz więcej

Price

Konsumenci wyrażają duże niezadowolenie z powodu cen oraz polityki finansowej firmy. Wielu recenzentów skarży... Zobacz więcej

Payment

Recenzenci wspominają negatywne opinie na temat płatności i opłat, wskazując na ciągłe wezwania do zapłaty... Zobacz więcej

Service

Klienci dzielą się negatywny opiniami na temat service, zgłaszając duże niezadowolenie z dodatkowych opłat i... Zobacz więcej

Product

Użytkownicy opisują negatywne doświadczenia z produktem, skarżąc się na nieoczekiwane dopłaty za nietypowe... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Naliczaja dodatkowe oplaty mimo wg mnie zgodnego opisu paczki. Maja tak rozpisane regulaminy, ze mozna wiele rzeczy podciagnac pod zle zarejestrowana paczke..

NIE polecam najgorszemu wrogowi. Zgubiona paczka o której nawet mnie nie poinformowano, tylko sam musiałem dochodzić co się stało kiedy paczka miała opóźnienie dochodzące do tygodnia. Brak kontaktu... Zobacz więcej

Wysyłając paczkę - małe pudełko po butach z Wlk. Brytanii przesłano dokumenty do wydruku, które dołączone do paczki nie spełniały warunków wysyłki poprzez Fedex. Paczka wróciła kolejnego dnia a dla... Zobacz więcej

Firma na masową skalę wyłudza dodatkowe opłaty rzekomo naliczone przez przewoźnika. W moim przypadku posłużyli się nawet sfałszowaną fakturą - potwierdziłem po osobistym kontakcie DHL. Ofiary oszustw... Zobacz więcej

1. Usługi publiczne

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Tanie Paczki do Polski i Anglii, Dostawa 3-5 dni,Ubezpieczenie do 6000 zł, NAJLEPSZA CENA! Odbiór paczek codziennie

Bardzo słaba

8 tys. recenzji

1,7

To naprawdę jest jakiś żart ze strony Europaka . Na stronie internetowej pisze że przesyłka dotrze do Azji w ciągu około 3 dni przy wybieraniu opcja FedEx Express. Obecnie minęły już prawie 2 tygodnie, a przesyłka nadal nie została doręczona. Po sprawdzeniu statusu na stronie FedEx okazało się, że odprawa celna została zlecona w trybie nieekspresowym – mimo że nie wyrażałam takiej zgody ani prośby.

1 lipca 2025

Ogromne problemy z oplatą

Próbowałam kilka razy opłacić nadanie paczki i nic z tego nie wyszło. Nawet z poczty z linka również się nie udało. Znalazłam w innej firmie ponad połowę tańsza i w 12godz. Paczka wysłana. Nie polecam

13 czerwca 2025

Zamówiony kurier nie odebrał paczki

Zamówiony kurier nie odebrał paczki. Zostałem obciążony kosztem paczki a potem jeszcze przez wiele tygodni dyskutowałem na temat dodatkowej opłaty za kuriera. Byłem nękany wezwaniami do zapłaty i straszony Krajowym Rejestrem długów o 27 pln. Do firmy windykującej zostały podane nieprawdziwe dane dotyczące powodu powstania zadłużenia.
EUROPAKA - zero zrozumienia i elastyczności. Żadnego wsparcia w zakresie egzekwowania usługi.

5 marca 2025

Intuicyjne zamawianie kuriera z niespodziankami

Intuicyjne zamawianie kuriera.
Ale tylko tyle.
Zamawiam, płace, kurier odbiera, paczka trafia gdzie ma trafić, a potem cyk. Monit bo nagle twoja lekka paczka 90x90 staje się wielka i nieregularna w kształtach. Więc dopłacaj drugie tyle i to już. Ale nie powiemy ci dokładnie dlaczego. Tylko że było nie tak i już. Więc zamiast korzystać z pośrednika warto iść od razu na Pocztę czy do firmy kurierskiej. Policzą i od razu wiadomo że cię jakiś łach za 2-3 miesiące nie będzie próbował oskubać

10 kwietnia 2025

szybka akcja

W czwartek zamowilam poniedzialkowy odbiór paczki z Polski do Niemiec. Kurier stawil sie w poniedzialek, w srode paczka juz byla w Niemczech. Super. Daje 4 gwiazdki tylko dlatego, ze sledzenie paczki nie jest totalnie transparentne - w emailu z DHL byla informacja ze nadawca byla jakas totalnie inna firma i mialam nadzieje ze to nie byla pomylka. Ale wszystko jest, dziala a przeslalam dosyc drogi sprzet elektroniczny.

18 czerwca 2025

Odradzam,

Odradzam,
po miesiącu od nadania przesyłki (paczki nadano 12.05.2025 r.) wysłali do mnie smsa o rzekomej dopłacie, którą należy uiścić!

18 czerwca 2025

Nie polecam tej firmy,lepiej wysłać…

Nie polecam tej firmy,lepiej wysłać paczkę bezpośrednio przez firmę kurierską niż przez takiego pośrednika jak euro-paka.
Fakt faktem paczka dotarła do odbiorcy szybko,lecz na pieniądze trzeba czekać strasznie długo,problem z jakimkolwiek skontaktowaniem się,na odpowiedź mailową trzeba też sobie poczekać,a numeru telefonu do firmy nie ma żeby móc skontaktować się telefonicznie.
NIE POLECAM

17 czerwca 2025

Zdecydowanie NIE POLECAM Europaka.pl

Zdecydowanie NIE POLECAM Europaka.pl. Zostałam wprowadzona w błąd przy wyborze opcji wysyłki. Zależało mi na szybkiej dostawie paczki z Warszawy do Hiszpanii, więc wybrałam droższą usługę FedEx Priority, która miała być przesyłką lotniczą. Teraz jednak Europaka próbuje wmówić mi, że “Priority” to tylko ich nazwa marketingowa i wcale nie oznacza transportu lotniczego.

To jawne wprowadzanie klientów w błąd – używają własnych nazw usług, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i mogą wprowadzać w błąd co do standardu transportu. W efekcie zapłaciłam więcej za coś, co okazało się zwykłą, wolną przesyłką.

Co gorsza, paczka zaginęła –Brak rzetelnej pomocy, jedynie zdawkowe odpowiedzi w stylu “proszę czekać”.

Jestem zmuszona dochodzić swoich praw oficjalnie. Zawiodłam się całkowicie – firma nie bierze odpowiedzialności ani za przekaz informacji, ani za realizację usługi. Nie polecam nikomu.

21 maja 2025

Nie podoba mi się robienie z ludzi…

Nie podoba mi się robienie z ludzi idiotow. Wybierasz kuriera cena u mnie 48zl, przechodzisz dalej,dalej już cena 59 bo Ubezpieczenie doliczyć, klikasz zapłać masz już 62zl bo jeszcze jakaś opłata serwisowa.
Nie podoba mi się takie naliczanie kosztów. Więcej nie skorzystam

22 maja 2025

NIE POLECAM

Korzystałam kilka razy z usług Euro-Paka, 2 razy płaciłam za wewnętrzne przesyłki kartą i wszystko wtedy było ok bo nie oczekiwałam zapłaty, jednak pierwszy raz sprzedałam rzecz przez internet za pobraniem. Zapłaciłam 71,15zł za usługę euro-paki, kurier DPD przyjechał i zabrał paczkę, dotarła do klienta, ale od 29 kwietnia o pieniądzach słuch zaginął. Infolinia Euro Paki nie istnieje, a w DPD nie wiedzą co z pieniędzmi ze względu na zlecenie innej firmy. Zostaje mi siedzieć i czekać czy łaskawie mi oddadzą pieniądze, czy to zgłosić.. Serdecznie nie polecam i przestrzegam przed korzystaniem z tych NIE tanich śmiesznych usług !!!!

15 maja 2025

EURO-PAKA- opinia negatywna

Zamówiłam przesyłkę Priorytetową FEDEX do Włoch przez pośrednika Euro-Paka. Niestety nie dotarła. Kiedy sprawę poruszyłam w FEDEX okazało się że Euro paka zleciła wysłanie taniej przesyłki ekonomicznej FEDEX!!! A ja zamówiłam i zapłaciłam za expres. Po interwencji, Eurpaka chce zwrócić różnicę ale co mi z tego skoro zależało mi na szybkim dostarczeniu przesyłki.
Odpisuje jakiś sztuczny gość i cały czas tłumaczy że nie gwarantują czasu doręczenia i nie wyjaśnia dlaczego wysłali ekonomiczny. Nie można też się dodzwonić, tylko maile. Nie dziwię się skoro tak oszukują klientów.
Sprawa trafiła do UOKiK. To jeszcze nie koniec sprawy tak jak uważają.
NIE POLECAM TEGO POŚREDNIKA!
Korzystam teraz bezpośrednio z firm przewozowych.

10 maja 2025

Moja przesyłka dotarła uszkodzona…

Moja przesyłka dotarła uszkodzona evidentnie w transporcie. Mijałam wykupione ubezpieczenie i wysłałam dokładny opis i wymagane dokumenty do reklamacji. To było 25 Lutego 2025do tej pory nie dostałam żadnej konkretnej odpowiedzi ( 12 Maj 25)lub informacji jedyną odpowiedź od tej firmy że nie mają żadnej odpowiedzi dla mnie.

12 maja 2025