Erlan.se Recenzje

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Som alltid bra Service och bra råd! Gjorde en beställning men slarvade lite så det blev fel, men inga problem att backa och avbeställa ordern dagen efter. Niklas fixade det direkt och allt funkade... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

Köpte en ny mtb från Erlan i somras. Kanonbemötande när jag bad att få provcyklar den i butiken i Varberg. Sedan snabb leverans vid webbeställning. De missade att skicka med några tillbehör, men kom... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

On an expedition from Copenhagen to Oslo my pedal fell off the crank arm having worn the thread off due to cross threading Within two hours in the late afternoon my bike was repaired and I was on... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Har förmånen att kunna handla i denna eminenta fysiska butik. Trevlig personal med lång erfarenhet av det mesta i cykelväg. Idag blev det, efter råd från Niklas, ett par nya bibs som visade sig vara d... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Sklep rowerowy
  2. Sprzedaż internetowa

Napisane przez firmę

Vi är ett företag startat redan år 1914 med fokus på att sälja cyklar, komponenter och tillbehör. Vårt mål är att hålla en hög, personlig service. Din lokala (LBS) på nätet och i butik. Välkommen!

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Zaprasza klientów do wystawiania recenzji

Odpowiada na 16% z negatywnych recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 50

Napisz recenzję

Rescuing my Copenhagen to Oslo cycle

Within two hours in the late afternoon my bike was repaired and I was on the road again my journey rescued
I cannot praise highly enough the professional service and high quality work undertaken at such short notice and in such helpful pleasant manner made the situation far less stressful for me than it could have been
I thoroughly recommend this establishment and all its staff

12 czerwca 2024

Arrogant butiks ägare!

"Obehagligt uppträdande från personal"
Håller med den recensionen angående Erlan cykel och sport.

Jag hade nyligen, 6e februari, köpt en cykeldator (Pro SCIO ALTI ANT+) via deras hemsida.

Den cykeldatorn skulle tydligen funka att para ihop med mitt Shimano di2 system med hjälp av en di2 sensor; vilket den absolut inte gjorde, följde nogrannt pappersmanualen men inget funkade.
Jag bad snällt Niklas att kunna få skicka tillbaka varan, han svarade Ja att jag kunde, dock fraktkostnaden betalade han ej tillbaka. Trodde först han menade returfrakten. Efter att han hade fått returen då frågade jag om återbetalning var på gång, bara varans värde skulle jag få tillbaka. Jag lämnde ett citat från en länk att företaget ska enligt lag betala tillbaka hela köpes summan. Han tog åt sig och att han var "tillmötesgående" när han gick med på att återbetala mig fast ärligt talat svarade han att han kan nu "ej" sälja varan och ej kul om jag hade fått en använd vara från honom. Haha...ironin i det hela är att varan är just den jag skickade tillbaka, har han lagt upp den igen och för samma pris. Alltså, han skriver att kan ej sälja den men ändå lägger tillbaka den i sin sida använd, nästa kund blir ju lurad av Niklas?! Vilken arrogant typ den Niklas är. Jag kan ej rekommendera butiken, falska individer tycker jag. Oj, han skulle gå back med 69 sek bara men blir otrevlig på det sättet mot mig istället. Jag blev den uppgivne, inte han.

Mitt sista svar och sen fick jag bara 999 sek, suck!:
Snälla, klart ni ska sälja nya varor och de ska funka felfritt, försöka inte lägga detta på mig konsument. Även om den var ej var ny och när man skickat tillbaka den, då hade ni inte ens betalt tillbaka original frakten, det är väldigt lågt helt klart

Jag kan ej som konsument veta om en vara funkar eller ej utan att öppna den först och testa den, man köper väl inte grisen i säcken, eller? Tänk själv om du köper en ny tv och tvn inte funkar, kastar du tvn och köper en helt ny igen? Nej, du klagar till stället du köpte hos, be att få lämna/skicka tillbaka varan och få alla pengarna tillbaka, den risken får tv affären ta!

Betala då 999 sek, tycker dock fel sätt att bemöta mig som kund nu, när jag bara bett om hela summan för en vara som ej funkat. Det är ni företagare har den risken men ni behöver ej förvärra situationen och göra konsumenten den skyldige för en vara som inte funkar på rätt sätt!

"Hej,

Blir lite uppgiven just nu. Jag skulle säga att vi varit väldigt tillmötesgående i detta. Om jag skall vara helt ärlig så kommer vi inte kunna sälja varan du returnerade då förpackningen är uppbruten och varan tydligt är monterad.
För visst hade inte du accepterat att vi skickas denna varan till dig om du köpt den i tron om att den är ny?

Är detta vi diskuterar verkligen rimligt?

Mitt svar:
Enligt lag så ska hela köpesumman inkl. ursprunlig frakt (en tjänst jag betalade för annars kunde ni ej skicka varan) betalas tillbaka, risker som ni som

Inte jag som skriver lagarna men rätt ska vara rätt tycker jag.

"Hej,
Det stämmer, 999 kr får du tillbaka eftersom vi inte återbetalar frakten.

Ha en fin helg!

Min fråga:

Hej Niklas!

Såg att paketet blev mottagen, har du nu påbörjat återbetalningen på 1068 sek?

"Hej!
Det var tråkigt.

Är datorn i nyskick och förpackningen är hel så kan du givetvis returnera datorn till oss. Du får pengarna tillbaka när vi fått varan och godkänt returen. Vi ersätter inte fraktkostnaden.

Ha en fin kväll.

2 mot 1...muahaha:

"14 § Om konsumenten utövar sin ångerrätt, ska näringsidkaren betala tillbaka vad konsumenten har betalat till näringsidkaren. Återbetalning ska göras utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar från den dag då näringsidkaren tog emot konsumentens meddelande om att avtalet frånträtts."

Gör det rätta och betala tillbaka original frakten, då tar jag bort den "dåliga" recensionen...fast å andra sidan tror inte jag kommer göra det, bättre skydda andra köpare från dig.

6 lutego 2024
Logo Erlan.se

Odpowiedź od Erlan.se

Hej Ramon Mourino,
Beklagar verkligen din fruktansvärda upplevelse hos oss. Finns en del allvarliga fakta fel i din recension som jag inte kommer bemöda mig med att kommentera.
Vi gör så gott vi kan och försöker hålla god ton utan att vara vad vi anser vara orimliga. Ibland räcker inte detta. Här går meningarna isär.

Tack för din recension!

Niklas

Obehagligt uppträdande från personal

Lämnade in min elcykel för enklare genomgång samt byte av baklampa.
Frågade om det gick att få ordnat under dagen vilket de svarade att det skulle gå fint och du får ett sms.
Fick inget sms och när jag kom tillbaka strax innan stängning var inget gjort.
Hinner knappt fråga varför när den äldre mannen ( ägaren?) får ett utbrott och ber mig att bara ta cykeln och försvinna!!
Han meddelar att vi har ” varje gång du varit här haft diskussioner”
Jag har lämnat in min cykel två gånger tidigare varav en gång velat ha en preciserad faktura över kostnaderna. Inget konstigt tyckte jag men en viss irritation från butiken. Jag fick det muntligt preciserat och betalade utan problem
Denna gången gick jag tydligen över gränsen igen när jag frågade varför inte cykeln var klar.
Oerhört obehaglig upplevelse med en sådan omotiverad ilska. Jag var ensam kund i butiken vid tillfället
Aldrig mer

6 lutego 2024
Oceniono na 1 z 5

Håller inte vad de lovar.

Sållar mig till de som inte rekommenderar dom. Vev saknas på Ultegra 8070 paketet och en kille säger den 23 juni att de löser mot avdrag på 2399kr. När jag nu skulle köpa det är det ingen som kan stå för det. Jag anger datum för detta och råkar få ett stöddigt svar tillbaka då jag råkat skriva 26e (midsommardagen) istället för 23e. Jag styrker då samtalet med skärmdump och butiken slutar svara. Vill man inte sälja komponenter för 19000kr så behöver de inget sälja alls.

5 lipca 2021
Oceniono na 4 z 5

Bra kundservice

De missade att skicka med några tillbehör, men kompenserade mig när de skickade dem i efterhand.
Var även hjälpsamma med en mindre reklamation.

3 lutego 2017

God shop :)

købte cube cykelsæt til en god pris.. Håber bare de får et større udvalg af cykeltøj fra Cube.
Hurtig fragt og god service.

17 września 2011

Doświadczenie Trustpilot

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej