Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Patrząc na 216 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często zgłaszają problemy z produktami, w tym otrzymywanie uszkodzonych lub używanych przedmiotów, a także produktów niezgodnych z opisem lub o niskiej jakości. Wiele osób było niezadowolonych z realizacji zamówień, wskazując na długi czas oczekiwania, anulowanie zamówień bez wyraźnego powodu oraz trudności z uzyskaniem zwrotu pieniędzy. Konsumenci często krytykują również obsługę klienta, która jest postrzegana jako niepomocna, a także problemy z dostawą, która jest często opóźniona lub niekompletna. Niektórzy recenzenci zwracają uwagę na problemy z funkcjonalnością strony internetowej, co utrudnia zakupy. Z drugiej strony, niektórzy klienci są zadowoleni z szerokiego wyboru produktów i szybkiej wysyłki za granicę.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty produktów. Klienci zgłaszają, że otrzymują produkty niskiej jakości,... Zobacz więcej

Order

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat zamówień. Wielu konsumentów zgłasza problemy z anulowaniem... Zobacz więcej

Delivery service

Klienci zgłaszają niezadowolenie z usług dostawy. Wielu konsumentów doświadczyło opóźnień, zaginionych paczek... Zobacz więcej

Website

Recenzenci wspominają negatywne opinie na temat strony internetowej. Klienci zgłaszają, że strona jest... Zobacz więcej

Retail

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z handlem detalicznym. Wielu konsumentów uważa, że... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Empik stał się miejscem ,, zbieractwa,, tandety opakowanej w piękne deklaracje i niby zawaawanasowanych technologicznie, tymczasem wciskają nieużteczne technicznie dziadostwo z często owianego złą s... Zobacz więcej

Jedna gwiazdka z tego powodu, że zamiawiam NOWĄ książkę za prawie stówkę to wymagam żeby przyszła ona w ładnym stanie, bez uszkodzeń okładki, zagiętych rogów i porysowanej okładki. Jak można wysłać ko... Zobacz więcej

Towar zamówiony na stronie, oznaczony jako dostępny. Miał być gotowy 1-2 dni roboczych, po tygodniu brak przesyłki. Skontaktowano się z konsultantem, który oznajmił, że jednak nie mają tego towaru (ks... Zobacz więcej

Dzwoniłem na infolinie w sprawie zwrotu przedmiotu, który był wysłany 3 tygodnie temu, gdyż wciąż nie otrzymałem środków. 5 minut na lini by się przedrzeć przez wszystkie menu, po czym trafiasz do asy... Zobacz więcej

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.

1,3

Bardzo słaba

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Nie polecam , zamówiony towar został zamieniony na inny pomimo mojego sprzeciwu , nie wyraziłem zgody wręcz domagałem sie towaru który zamówiłem a nie jakiś zamiennik. Przysłali to co chcieli. Parodia sklepu.

22 listopada 2025

Zamówiłam paczkę na empiku która miała…

Zamówiłam paczkę na empiku która miała przyjść w ciągu 3-4 dni. Nie przyszła, w czasie gdy została wysłana otrzymałam informacje że paczka wraca do nadawcy i nawet nie wiem czemu. Do tej pory nie odzyskałam swoich pieniędzy ani produktu. Do kitu i nie polecam nikomu zamawiać na emipku.

12 listopada 2025

Tragedia

Tragedia, zamówiłem tarcze do cięcia poprzez Empik. Po czterech dniach dostałem informację że, zamówienie zostało anulowane. Zero kontaktu, do dziś nie otrzymałem odpowiedzi na wysłanego maila, żadnych wyjaśnień . Nie polecam.

15 listopada 2025

Ogromne rozczarowanie

Zakupiłam Calvin Klein, Obsession Night for Men, produkt, który nie spełnia swojego zadania, ponieważ w ogóle nie pachnie.
Dodatkowo mąż dostał uczulenia, reakcji alergicznej po użyciu.
Produkt zareklamowałam i jak to zwykle bywa firma reklamacji nie chce przyjąć.
Bardzo długo trwał proces rozpatrywania, musiałam się upominać i cóż...radź sobie Kliencie sam
Bardzo nieprofesjonalne podejscie

18 listopada 2025

Rekompensata

Empik przesłał mi w ramach rekompensaty kody do vurtualo.pl. Miło, ale:
- na virtualo trzeba założyć konto
- można wybierać tylko z ograniczonej puli książek
- żeby książkę potem przeczytać, trzeba pobrać specjalną aplikację, o czym Empik już nie poinformował, można o tym poczytać dopiero na stronie virtualo

14 listopada 2025

Zakupiłem eboka

Zakupiłem eboka. Nie mogę go pobrać - błąd "Błąd wewnętrzny" o kodzie 10.
Bot AI zaproponował odczekanie 2 godzin. Czekałem i 3 ale nic to nie zmienia.
Nie polecam, bo to bez sensu - kupujesz, nie możesz skorzystać, tracisz czas na kontakt z działem technicznym.
Lepiej skorzystać z konkurencji!
Empik - nie, dziękuję.

13 listopada 2025

Jestem sprzedawcą

Jestem sprzedawcą, nie dziwie sie kupującym. System jest do niczego. Rozmwiać można większości z botem. Oni zamiast rozwiązywać problemy skupiają się na tym żeby odpisywac żebyście gadali z botem. Nasze błędy się piętrzą a kupujący sa niezadowoleni. Każda firma która nie potrafi obsługiwać kupujących i sprzedających i każe rozmawiac prze AI zasługuje na śmietnik.

11 listopada 2025

Jako sprzedawca całkowicie odradzam…

Jako sprzedawca całkowicie odradzam sprzedaży na tym portalu jako marketplace. Ciężkie zarządzanie produktami, ciężko zmienić zdjęcia i opis. wsparcie obsługi klienta tragiczne, pomocy udzielają w dwóch albo jednym zdaniu, sami nic nie wiedzą. system działa na zasadzie tebelek excela, których jest kilka , żle coś zaimportujesz, wyeksportujesz i wszystko leży. Niebywała porażka.

1 listopada 2025

Od 2 tygodni załatwiają wymianę…

Od 2 tygodni załatwiają wymianę kalendarza, który przysłali w nieprawidłowym wzorze. Towar został do nich odesłany i teraz co parę dni dostaję maila, że potrzebują jeszcze paru dni, żeby rozwiązać mój problem. To jest poziom obsługi jak w Bangladeszu. Na ten moment nie mam ani kalendarza, ani pieniędzy. Nigdy więcej niczego u nich nie kupię.

3 listopada 2025

Sprzedają używane produkty jako nowe

Gdyby była taka możliwość, dałabym zero gwiazdek. Odradzam zakupy na Empik. Zamówiłam szczoteczki soniczne i jedna przyszła ok, a druga była używana lub powystawowa i nie działała. Była rozpakowana, pudełko nie miało folii, a wyświetlacz i ładowarka były pozbawione folii zabezpieczającej. Przy próbie zwrotu, Empik po wymianie kilku maili napisał, że wysłali mi nowy produkt, po czym odebrałam z paczkomatu, tą samą szczoteczkę, którą im odesłałam. To chyba największe oszustwo konsumenckie, sprzedawać używane produkty jako nowe po pełnej cenie nowych.

30 września 2025

Niepoważny sklep. Lubisz spokój i radość życia to nie lub empiku.

Niepoważny sklep. Zakupiłem u nich towar na raty. Bez problemu otrzymałem raty w banku po czym ruszyła ze strony empiku komedia w odcinkach. Najpierw płatność nie została "zauważona" przez ich system płatności (3 dni komedii z konsultantami Empiku w głównej roli, którzy "już wyjaśniają", później w banku, bo konsultanci empiku w soboty nie pracują). Po interwencji status zmienił się na "w realizacji", a telefonicznie poinformowano mnie, że teraz to już będzie tip-top. I tak status wisiał przez dni cztery po czym sprzedawca "anulował" zakup. Empik nie wie dlaczego, Empik nie wie także dlaczego produkt nadal widnieje u nich jako dostępny na sklepie, Empik także nie może nic pomóc w sprawie kredytu ratalnego wziętego na produkt widmo. Empik w ogóle nic nie może i nic nie wie. Empik nawet podał telefon do sprzedawcy, bo oni dzwonić nie potrafią, a jak napiszą to dopiero za 2 dni im sprzedawca odpowie [sic!]. Lubisz spokój, lubisz jak wszystko toczy się jak należy, chcesz radować się życiem, zamiast spędzać czas na rozmowach z nic nie mogącymi konsultantami - unikaj jak ognia.

29 października 2025

TOTALNE NIEPOROZUMIENIE

kupiłem taśmę wyświetlacza do kamery,po pięciu dniach zadzwoniłem dowiedzieć się co z zamówieniem okazało się że zewnętrzny dostawca anulował moje zamówienie mimo że ma towar na stanie,zero informacji czekam na zwrot wpłaconych pieniążków,po prostu ŻENUŁA.eMPIK STRACIŁ U MNIE WSZYSTKO.Wolę zamówić w PRC bo dojdzie do mnie bez problemu

17 października 2025

OSZUSTWO

Tak ja tu czytam opinie negatywne - to wszystko się zgadza!!!
Na stronie - dostawa 1-2 dni robocze a przysyłają po 7, 8, czy nawet dziewięciu dniach!!!
I co z tego, że mam informację o dostawie 16-17.10, jak po mojej interwencji dostałam informację, że może dziś wyślą, bo kompletują zamówienie!! (PLUSZOWY MIS I KART DO GRY - PIOTRUŚ - przez 8 dni)dostawa 1-2 dni i nie wiadomo kiedy będzie prezent dla wnuczki!
Z chin by chyba szybciej przysłali zamówienie!!
To jest już nie pierwszy raz i czas zakończyć zakupy w EMPIK!!!!!!!

17 października 2025

Zamówiłem śpiwór

Zamówiłem śpiwór, a otrzymałem łyżkę. Zadzwoniłem na infolinię, aby zgłosić reklamację, ale Pani poinformowała mnie, że to nie jest wina sklepu, tylko zewnętrznego dostawcy, co wydaje mi się absurdalne — skoro marketplace oferuje produkt, odpowiada za niego, a nie powinien uchylać się od odpowiedzialności. Skontaktowałem się z dostawcą, który stwierdził, że to nie ich wina, tylko Empik błędnie wprowadził przedmiot ze złym kodem EAN. W efekcie obie strony przerzucają się odpowiedzialnością.

Pieniędzy BRAK
Towaru BRAK
Rekompensaty za stratę czasu i błędy empika/lub dostawcy BRAK.

15 października 2025

Gdyby się dało dałbym zero gwiazdek

Gdyby się dało dałbym zero gwiazdek. Poziom obsługi tej firmy jest tak żenujący, że naprawdę szkoda czasu na jaki kolwiek kontakt z tą firmą - absolutnie zawsze coś jest nie tak, nie mają, nie dojeżdża etc. Ceny w ich salonikach są dwa razy wyższe - złodzieje!!!
Nikomu nie polecam kontaktu z tą firmą - absolutnie wszystko co oferują można kupić szybciej, łatwiej i przyjemniej!
Mam szczerą nadzieję, że czas empiku się skończył i z przyjemnością zobaczę jak bankrutują!

10 października 2025

Tydzień opóźnienia w wysyłce

Zamówiłem tablet na stronie empiku. Przy towarze informacja, że wysyłka będzie miała miejsce w jeden dzień roboczy. Niestety paczka nie wyszła więc zadzwoniłem na infolinię empiku - po rozmowie doszedłem do wniosku, że szanowna firma empik nie bierze odpowiedzialności dosłownie za nic. Potem mail, że wyślą towar za tydzień. Bardzo to słabe. Zrezygnowałem z zakupu. Czekam na zwrot środków.

2 października 2025