Empik stał się miejscem ,, zbieractwa,, tandety opakowanej w piękne deklaracje i niby zawaawanasowanych technologicznie, tymczasem wciskają nieużteczne technicznie dziadostwo z często owianego złą s... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.
Polska
- www.empik.com
Nie odpowiedziano na negatywne recenzje
Po raz pierwszy rozczarowałam się…
Po raz pierwszy rozczarowałam się empikfoto... Jak kalendarze zapakowane starannie i solidnie, tak odbitki- dobrze, że nie rozsypały się kurierowi po busie. Być może zawinił też kurier, być może rzucał tą paczką... Ale to jak odbitki zostały zapakowane, to wielkie rozczarowanie. Zastanowię się następnym razem czy korzystać.
Zakupy internetowej to istne oszustwo
Zakupy internetowej to istne oszustwo. Koszyk o wart. 101 zl. Wartosci koncowa 171 zl. Koszt dostawy pojedynczych artykulow liczona z osobna. To jest nonsens. Szkoda bylo czasu. Zenujaca postawa. Ostatni raz zamowilem karty podarunkowe Empik!
chyba największa platforma przekrętowa
chyba największa platforma przekrętowa. pani na info zasłania się swoimi przepisami. nie interesuje mnie zamawiając towar czy to jest z chin czy od pani krysi z warzywniaka jest 1 dzień roboczy dostawa pieniądze wpłaciłem z góry po 3 dniach wydzwaniania zrezygnowałem z zamówienia a o zwrot środków musiałem się wykłócać ibaby zabawki to porażka totalna nikt nie odbiera telefonu a kontakt zerowy anie e mai ani telefon nie polecam a UOKiK widze ze też ma na celowniku empik
Oszukany
Szanowni Państwo, przestrzegam przed zakupami w sieci Empik. Dnia 28.11 ( 3 tygodnie temu) zamówiłem telefon komórkowy, do dzisiaj zamówienie nie zostało zrealizowane ( nr 40102211999796 ). Dostaję wiadomości zapewniające mnie, że już już za chwilę wyślą... za którymi nie idą żadne działania. Jestem już w stanie uwieżyć, że zostałem przez Empik po prostu oszukany! Jeżeli chcecie zamówić coś na Święt, nie zamawiajcie w EMPIKu, bo możecie się srogo rozczarować! Ja nie zdążyłem z prezentem na Mikołaja a wygląda na to, że pozbawiono mnie 1700 PLN!
Sklep Agora Bytom
Sklep Agora Bytom. Niekompetentna obsługa. Nie umie wystawiać faktur. Centrum wsparcia klientów nie potrafi rozwiązać problemu. Równie niekompetentni ludzie. Obsługa beznadziejna, wygląda jak robili strajk włoski przeciwko klientom. Życzę powodzenia na rynku z taką postawą.
zwykle spojrzenie
jak cos zamowisz to i tak tego nie dostaniesz na czas, wiem bo to probuje od 5 lat, nigdy na swieta nie dostarly zamowione rzeczy. pozniejsze zamowienia rowniez nie zostaly zrealizowane. wyjscid na gielde od nowego roku nic nie zmieni. firma maskara, ceny nizsze u konkurencji, nie ma co sie oszukiwac.
Zmarnowałem kilka godzin na zawsze
Zmarnowałem kilka godzin na zawsze. Miałobyć od 100zł darmowa dostawa a tu 150zł dodatkowo za dostawę
Nie polecam! Zamówiony produkt nie został od 2 tygodni wysłany.. zero wsparcia od supportu..
Nie polecam zamawiania na Empiku i…
Nie polecam zamawiania na Empiku i przez firmę e-comsell paczka zamówiona 28 listopada miała być 5/8 grudnia po 2 dniach 30 listopad e-mail twoja paczka dotrze między 3/4 grudnia mamy dziś 8 po rozmowie z konsultantem okazało się że paczka dopiero dziś nadana i dotrze pewnie za jakieś 3 dni jawnie wprowadzanie ludzi w błąd przez jednych i drugich
Choinka 60 cm dostarczona w kartonie…
Choinka 60 cm dostarczona w kartonie wielkim jak po lodówce.
EMPIK ustala czas wykorzystania karty…
EMPIK ustala czas wykorzystania karty podarunkowej, jeżeli w tym czasie nie ma nic godnego zakupu, pieniądze "są umarzane". Nie polecam kontaktu z tym sklepem.
strona omylna, a support empiku do niczego
jak wchodzisz po kategoriach, elektronika>smartfony>apple>ip16 to masz chyba 11 produktow, ale jak wpiszesz iphone 16 w wyszukiwarce w empiku to juz ich masz wiecej, kupilem z promki 2975 (nowy) i są dwa takie same ogloszenia rozniace sie tym ze na jednym pisze chyba megarabat a na drugim promocja (to to już whatever) ale też dezorientuje, wpisalem kod rabatowy w apce start40 (nie dziala), wpisalem kod rabatowy start40 na kompie (pisze ze kod aktywowany, nagle xd), ten kod START40 pisze ze przy zakupie powyzej 700 zl masz 40zl rabatu, zastanawialem sie czy by dzialal na oferty nie od empiku tylko od kogos innego przez empik, no ale pisze ze kod aktywowany wiec chyba dziala, nic bardziej mylnego 40 zl rabatu ni ma, strona nijaka i bardzo mylna, swoją drogą support empiku też beznadziejny na konsultanta mozna czekac cale wieki
Ten sklep to już totalny śmietnik
Ten sklep to już totalny śmietnik, byłam pewna że kupuje nową konsolę no bo przecież to empik. Okazało się że jest używana. Pani w sklepie też mnie o tym nie poinformowała.
Rozczarowanie – Empik nie jest już tym, czym był
Empik zawsze kojarzył mi się z solidną marką – może dlatego, że pamiętam czasy, gdy był „oknem na świat” w komunistycznej Polsce, jedynym miejscem z dostępem do prasy i literatury obcojęzycznej. Niestety, sentyment został brutalnie zweryfikowany.
Pierwsze rozczarowanie: karta prezentowa ważna tylko rok. Po tym czasie Empik przywłaszcza sobie niewykorzystane środki – trudno to nazwać przyjazną polityką wobec klienta.
Drugie rozczarowanie: brak możliwości opłacenia e-booków kartą prezentową. Przy najlepszej woli nie potrafię zrozumieć sensu takiego ograniczenia. W efekcie prezent, który miał dawać swobodę wyboru, okazał się pułapką.
Empik, który kiedyś był symbolem otwartości, dziś stosuje praktyki, które bardziej przypominają restrykcyjną politykę niż nowoczesne podejście do klienta. Szkoda – bo zaufanie i sentyment są trudne do odzyskania.
Patałachy nie potrafią spakować…
Patałachy nie potrafią spakować zamówienia jak należy. Książki (bardzo różnych rozmiarów) i model do sklejania wrzucone w pudło na kupę bez przekładek czy zabezpieczenia folią bąbelkową, dopchane szarego papieru żeby nie grzechotało, ale co z tego, skoro pudło modelu zgniecione, a książki poniszczone (uszkodzone grzbiety i rogi, porysowane okładki). Z pięciu zamówionych rzeczy tylko jedna "jak nowa" (jedna z książek), reszta mniej lub bardziej ucierpiała w transporcie.
Zamówienie online -książki
Zamówienie online -książki
Nigdy wiecej nie kupie tak książek w empiku. Luzem wrzucone do kartonu złozonego ręcznie ze szparami i dziurami. Żadnej ochrony w postaci folii. Pogniecione kartki a zwrot oczywiście na koszt klienta.
Nie wspomnę ze na bezczelnego dali mi książke ze zniszczoną okładką. Bede kupowac przez allegro. Żegnam empik jak tak traktujecie klienta to liczcie sie z brakiem dalszej współpracy
ANULUJĄ ZAMÓWIENIA
Moje zamówienie zostało anulowane mimo tego, że zapłaciłem z góry i wszystko było potwierdzone. Empik po prostu wycofał się z realizacji, jakby nic się nie stało, bez jakiegokolwiek profesjonalizmu i szacunku do klienta.
Takie praktyki są skrajnie nieuczciwe – sklep najpierw bierze pieniądze, a potem informuje, że jednak „nie mogą zrealizować”. Zero odpowiedzialności, zero prób naprawienia sytuacji, zero propozycji rozwiązania.
W mojej ocenie to tracenie czasu klienta i jawne lekceważenie kupującego. Zamówienie opłacone? Dla Empiku to kompletnie nic nie znaczy.
Po tej sytuacji na pewno nigdy więcej nic tam nie kupię i szczerze odradzam Empik każdemu. Sklep kompletnie nieprzewidywalny i niegodny zaufania.
Są dziesiątki innych miejsc, gdzie klienta traktuje się poważnie — tutaj niestety nie.
EmpikPlace Oszuści
EmpikPlace. To oszuści. Nie zamawiajcie nic u nich bo i tak odeślą wam pieniądze (piszą, że zwróciłem się o zwrot bez podania przyczyny) co jest ohydnym kłamstwem i tak w ciągu tygodnia dwa razy.(bo dwa razy zamawiałem myśląc, że zaszła jakaś pomyłka. Mam potwierdzeni i żądam rekompensaty za zmarnowany czas....
Kupiłem lego i zapłaciłem
Kupiłem lego i zapłaciłem. Kasa pobrana z konta a po chwili dostałem informację, że anulują zakup ... to czemu pobrali mi kasę jak dostałem zaraz informację o anulowaniu ... kasa przyszła dopieor po paru dniach... ciekawy jestem ludzi tak oszukują i trzymają kasę
Zamówienie online to jakaś porażka
Zamówienie online to jakaś porażka! Za cztery produkty miałam zapłacić 60 zł za przesyłkę! Jedno zamówienie a opłata osobno za dostawę każdego produktu. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Zrezygnowałam i nie polecę nikomu.