Byłem bardzo zadowolony i zaskoczony jak szybko, sprawnie i skutecznie firma zadziałała w mojej sprawie, która wydawała mi się bardzo trudna do naprawienia, w dodatku zamiast dodatkowych znacznych kos... Zobacz więcej
Przydatne informacje, ogromna ilość propozycji- wycieczek, hoteli, biur podróży , przelotów, pakietów podróżniczych, rejsów itp. wraz z opiniami- to jest ważne. Na razie się nie zawiodłem.
Wszystko czytelne i jasne, no może jedna mała uwaga: Wymiary samochodu w stopach i calach niezbyt wygodne. Metry i centymetry byłyby wygodniejsze
Prom był odwołany z powodu brzydkiej pogody. Zero @ , telefonu, jakiejkolwiek informacji. Po negatywnej opinii dostałam zwrot pieniędzy. Niesmak pozostał.
Direct Ferries is the world's leading independent ferry ticket retailer. With a choice of over 4412 ferry crossings and more than 901 ports worldwide, we use real-time pricing and availability to allow you to compare and book ferries anytime, anywhere, using our website or app. At Direct Ferries, we bring you the best value for your money. We offer tickets from the biggest ferry companies for the most popular destinations worldwide at competitive prices. Explore our website to discover ports, routes, and a wealth of useful information to assist you in planning your trip. Our straightforward ferry booking search tool ensures you find the perfect sailing for you, guaranteeing the best price and maximum savings. For travellers seeking the most popular destinations and ferry crossing routes, Direct Ferries has you covered. From iconic routes like Dover to Calais, connecting the UK to France, to picturesque journeys across the Greek Islands, our platform offers a diverse range of options. Explore the scenic Norwegian fjords or sail to the enchanting Balearic Islands off the coast of Spain. Whether it's the Mediterranean's sun-soaked beaches or the Scottish Highlands' rugged charm, Direct Ferries provides seamless booking experiences for your dream destinations. With our user-friendly website and app, planning your next adventure is as easy as a few clicks. We check up to 1 million prices daily and help arrange over a million crossings yearly for our customers. That's why over 7 million customers and counting trust us.
2-3 Three Rivers Business Centre, Felixstowe Road, IP10 0BF, Ipswich, Zjednoczone Królestwo
- www.directferries.co.uk
Klamcy!
Generalnie nie ma sie jak z nimi polaczyc, nie maja numeru telekfonu piszesz meila za szkode rowniez pisze automat ze idpowiedza i nikt nie opowiada. Opcja last minute nie dziala kasuja tylko 200 zl za nic!!!! Nie polecam! Omijajcie

Odpowiedź od Direct Ferries
Nie polecam , zarezerwowałam rejs , przy odprawie okazało się że nie ma takiej rezerwacji , była na ponad tydzień później , bardzo trudny kontakt , zostałam oszukana , strata czasu i strata pieniędzy
Odpowiadając directferries:
Zapłaciłam koło 3000 tysięcy koron za bilet 3os+pies+kabina przy odprawie nie było takiej rezerwacji , to Unity line znalazł dla nas miejsce na promie , za kabinę na promie zapłaciłam potaż kolejny ponad 800 koron
Nie wiem za co zabraliście pieniądze , a te śmieszne 632 korony , które chcecie mi zwrócić to śmieszne , w recepcji Unity Line o waszej firmie jest lista skarg , bo ludzie zostają bez kabin na rejs na potęgę
, dla mnie to oszustwo i według mnie zostałam okradziona

Trzymać się z daleka!!!
Trzymać się z daleka!!!
Kontakt z serwisem tragiczny, wręcz nie możliwy, brak czytelnej informacji przed dokonaniem zakupu w ich rozumieniu jedynie prośby o dokonanie rezerwacji za ich pośrednictwem. Pobrali pieniądze z konta przed dokonaniem rezerwacji właściwej po kilku godzinach od dokonania zakupu przysłali maila z informacją iż nie są w stanie zrealizować zamówienia. Nadesłali propozycję z rejsem alternatywnym w innym terminie na co oczywiście się nie zgadzam. Brak jakiejkolwiek informacji odnośnie zwrotu pieniędzy oraz konkretnego terminu zwrotu. W mailu z propozycją trasy alternatywnej rezerwacja gotowa do zatwierdzenia oczywiście o wyższej cenie niż początkowa rezerwacja. Wygląda to tak jakby moja rezerwacja była automatycznie przedłużona o kolejne 7 dni ponieważ otrzymałem informację że ta autoryzacja wygaśnie za 7 dni. Przez co rozumiem że do tego momentu pieniądze pozostaną na koncie direct ferries. Brak możliwości odpowiedzi na nadesłany mail oraz poinformowaniu o swoich żądaniach. W regulaminie informacja :W przypadku gdy potwierdzenie nie pojawi się w ciągu 24 godzin od dokonania rezerwacji, należy skontaktować się z zespołem obsługi klienta na help.directferries.com. Co jest nie możliwe ponieważ odpowiedzi systemowe generuje tam jedynie chat bot a na adres mailowy nikt nie odpowiada. Raz udało mi się znaleźć na ich stronie formularz kontaktowy i wysłać skargę po czym otrzymałem odpowiedź po kilku godzinach, jednak w wiadomości nie napisali nic o zwrocie pieniędzy za dokonaną rezerwację. Następnego dnia chciałem ponownie wysłać skargę niestety nie znajduję tej opcji w serwisie jakby ta zakładka się rozpłynęła a to niestety jedyna forma jaką udało mi się nawiązać z nimi kontakt. Brak rzetelnej informacji oraz nie stosowanie się do własnego regulaminu oraz terminów. Brak adresu e-mail, brak numeru telefonu kontaktowego, brak odpowiedzi. Nadal nie wiem czy otrzymam wpłacone pieniądze.

Odpowiedź od Direct Ferries
Tragiczny kontakt z biurem obsługi, trzymają zarezerwowane ponad 3000 PLN mimo że nie załatwili biletów.
Kontakt z biurem obsługi jest tragiczny. Kolejny dzień trzymają zarezerwowane 3000 PLN mimo że nie znaleźli dla mnie biletów. Utrzymują że pieniądze są odblokowane a już drugi tydzień nie mam do nich dostępu. Booking mimo że pisałem kilkakrotnie, nadal widnieje przetwarzany a nie anulowany.
Tylko nerwy żeby nie ukradli tej kasy.
Nigdy więcej przez tego pośrednika.

Odpowiedź od Direct Ferries
Moje zamówienie zostało anulowane po…
Moje zamówienie zostało anulowane po dokonaniu płatności. Oczywiście nie z mojej winy. Podobno z powodu braku kabiny.Zwrot pieniędzy za bilet otrzymałam po 12 dniach, ale kwota zwrotu jest mniejsza o 60, 90zł od kwoty, którą przelałam za bilet. Pisanie z botem niczego nie wyjaśniło. Liczę na kontakt email z konsultantem.

Brak dobrego działania
Dzień Dobry,
Już 3 dzień robię rezerwację i nic z tego nie wychodzi. System robi rezerwację i pobiera pieniądze z konta przez kartę VISA, ale wysyła informację- że ich systemy operacyjne przetwarzają... i nic
Potem informacja, że przesyłają pieniądze na konto. Ale to trwa.
Zadziwiające jest, że przed 3 dniami robiłam taką akcję i przesłano mi bilety i wszystko było dobrze. Coś im w Dirrect Ferries zepsuło
Edyta Kruger

Szybko,sprawnie.
Nie było problemów
Prom był odwołany z powodu brzydkiej…

Odpowiedź od Direct Ferries
Oszukują na każdym kroku zero telefonu…
Oszukują na każdym kroku zero telefonu ubezpieczona podróż a oni nie oddają zero kontaktu oszuści i mają większe ceny niż Stena line nie polecam drugi raz numer taki mój brat nawet nie dostał zwrotu zero konta

Scam
Po zakupie biletu otrzymałam e-mail iż rezerwacja została anulowana na zwrot kosztów czekałam 12 dni kolejna rezerwacja dokonana po tygodniu od poprzedniej i kolejna anulowana zero kontaktu zero nr telefonu i kolejne 10 dni czekania na zwrot
Nie ma numeru telefonu tylko chat z botem

Odpowiedź od Direct Ferries
Co to za firma która boi się klienta
Co to za firma która boi się klienta. Adresu email nigdzie nie ma. Pomoc przez boota to jakaś porażka. Pyta ciągle o to samo. Nie warto róbic rezerwacji bo żadnej porządnej pomocy nie dostaniecie. Chcą dużo zarobić i nic nie robić. Wcale nie oferują najniższych cen. Policzyli 16 USD a można za 14 USD i jeszcze dodatek za obsługę której nie ma. Firma straszna Omijajcie szerokim lukiem

Komunikacja jest okropna
Komunikacja jest okropna. Zero telefonu, drogą e-mail ciągle zamykają nam sprawę. Proste pytanie a spędzam nad tym kilka dni. Na czasie żeby dostać się do streszczenia żądania trzeba spędzić kilka minut na wybraniu odpowiednich „kafelek”. Próbowaliśmy z dwóch kont nadal nic.

Wykradzione dane
Jestem przekonany, że dane z mojej karty zostały wykradzione w DirectFerries, nie polecam - kartę musiałem zablokować i reklamować transakcje. Numer: DFP179003129

Wszystko czytelne i jasne
Wspaniała obsługa wszystko ok
Cena przy rezerwacji była kłamstwem i…
Cena przy rezerwacji była kłamstwem i później chciano więcej niż przy rezerwacji. Dodałem dwa bilety do koszyka, przeszedłem do płatności, zapłaciłem, wszystko sprawnie i łatwo ale jest jeden haczyk, następnego dnia przychodzi informacja ze mój bilet jest teraz o 200 zł droższy i czy się zgadzam czy nie. Oczywiście, że nie. wszedłem na stronę przewoźnika i zamówiłem bilet bezpośrednio taniej. Nie widzę sensu korzystać z tej strony, może żeby zaoszczędzić 5 minut. Nadal nie otrzymałem zwrotu pieniędzy za płatność, firma twierdzi, że nie pobrała ich ode mnie ale to się okaże bo jest dowód pobrania na koncie.