DHL Express Danmark Recenzje 42 530

4,1

Super dostawa! Pomimo opóźnienia mojej paczki z USA ze strony nadawcy, firma DHL Express miała ze mną ciągły (codzienny) kontakt telefoniczny w sprawie statusu paczki. Przemiła Pani Ewa świetnie załat... Zobacz więcej

Bardzo profesjonalna firma. Zamawiałam kilka paczek i jestem bardzo zadowolona. Kurier w Łodzi to bardzo miły i pomocny człowiek. Przynajmniej domofonem zdzwoni kilka razy, bo od strony ulicy gdzie s... Zobacz więcej

Nigdy więcej DHL. Trzeba tej firmy unikać. Firma stacza się na dno jakości i obsługi. Kurier bezczelny, kłamie, że był, podrzuca przesyłki, gdzie mu wygodnie. Jak czytam w opiniach jest to nagminny pr... Zobacz więcej

1. Przesyłki kurierskie

Informacje o DHL Express Danmark

DHL er repræsenteret i over 220 lande og territorier verden over og er dermed verdens mest internationale virksomhed. Med over 325.000 medarbejdere kan vi tilbyde løsninger på snart sagt ethvert logistikproblem.

DHL indgår i verdens førende post- og logistikvirksomhed Deutsche Post DHL Group og omfatter forretningsområderne DHL Express, DHL Parcel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, DHL Freight og DHL Supply Chain.

DHL

Excellence. Simply delivered.
Internationale ekspressleveringer, global fragtspedition via luft, sø, vej og skinne; opmagasineringsløsninger fra pakning til reparationer, opmagasinering, postleveringer over hele verden samt anden logistikservice lige efter kundens ønsker – med alle DHL's servicer sørger vi for at forbinde folk og forbedre deres liv.
Virksomhedsansvar
Virksomhedsansvar er en integreret del af vores forretningsstrategi. I tråd med vores motto „Living Responsibility“ fokuserer vi på miljøbeskyttelse (GoGreen), katastrofestyring (GoHelp) og uddannelse (GoTeach) og bakker op om medarbejdernes engagement i frivilligt arbejde (Global Volunteer Day, Living Responsibility Fund).
Grønne løsninger
Optimerede transportruter, køretøjer på alternative drivmidler og energieffektive lagre: Der findes mange metoder til at reducere klimaskadelige CO2-udledninger og andre miljøpåvirkninger ved godstransport og -opbevaring. I samarbejde med vores kunder ønsker vi at udnytte dette potentiale. Hos DHL kalder vi det GOGREEN. Vi tror på, at miljøbeskyttelse og forretningssucces ikke bare er forenelige, men hænger tæt sammen.

4,1

Dobra

43 tys. recenzji

Fatalna firma.

Fatalna firma.
Przekazują klientowi informacje o przesyłce o północy z możliwością zmiany terminu do 23.59. O 7 rano nie można już przekierowac paczki,kurier nie reaguje na prośby i samowolnie wyrzuca paczkę bez uprzedzenia 20minut drogi od domu. Brak możliwości kolejnego dostarczenia przesyłki. Niestety nieadekwatna odpowiedź na reklamacje. Nic dziwnego,że paczkomaty mają coraz więcej zwolniennikow. Nie po to zamawiam kuriera,żeby chodzić po punktach odbioru i to jeszcze tak daleko od domu!

21 grudnia 2022

Dear Anna,
I’m very sorry to hear about your experience regarding your package.
I’ve checked up on your shipment and your specific shipment is booked with DHL Parcel. I understand your frustration and I recommend that you give your feedback directly to them.
Despite the circumstances of your pickup, I hope you have a great day.
Melisa
DHL Express Denmark

Muszę pochwalić jednego z kurierów tej…

Muszę pochwalić jednego z kurierów tej właśnie firmy. Nadałem paczkę z 65-calowym telewizorem w środku. Paczka była spora, swoje ważyła, ale wszystko zostało ujęte przeze mnie w formularzu. Kurierzy z innych firm po prostu olewali to zlecenie i nie przyjeżdżali po paczkę. Od DHL przyjechał kurier (trochę się zdziwiłem po moich doświadczeniach, ale i ucieszyłem, że jest firma, która poważnie mnie potraktowała). Uśmiechnięty Pan nie dość, że przyjął paczkę (pomimo, że była trochę za duża), to jeszcze wyręczył mojego tatę i razem ze mną zniósł ją z 3 piętra do samochodu. Nie wiem jak się ten kurier nazywa, ale kamień spadł mi z serca, że paczka wreszcie pojechała no i trafiłem na tak świetnego i pomocnego kuriera! następne moje przesyłki, jeśli będą, to tylko przez tę firmę.

15 grudnia 2022

Odpowiedź od DHL Express Danmark

Hi Dariusz, thank you for the review! We are so happy to hear your opinion about us. We hope to meet you again! Have a wonderful day Dariusz:) Sincerely Garick

Kurier chamski i bezczelny bez grosza…

Kurier chamski i bezczelny bez grosza kultury. Wstyd że zatrudniacie takich ludzi którzy niszczą wam opinie. Numer kuriera 47 numer telefonu 882368471.
Numer przesyłki 25747395552

20 grudnia 2022

Dear Lukasz.
Thank you for Your review.
I’m very sorry to hear about Your experience regarding your package.
I understand your frustration and would like to check up on you package, but there is no tracking number in Your review. Please update Your review, so that we may help you.

I hope you have a Merry Christmas.

UPDATE;

Dear Lukasz.

Thank You very much for updating me with the trackingnumber.
I can se Your parcel has been delivered to You December 21. at 13.34 pm by DHL Parcel in Przesyłka.
If You have further questions, please do not hesitate to contact Your local DHL Parcel in Poland to get more information.

NIGDY WIECEJ DHL

Nawet jedna gwiazdka w ocenie to za duzo. Zlecenie 26543951606, nadane z Niemiec CR 8412 8234 20E do mojej corki w Poznaniu.Jest wg wskazan sledzenia ok 2 tygodnie w drodze, trzy proby dostarczenia, odbiorca podal mailem do DHL dwa alternatywne adresy poza tym byl pod pierwotnym adresem dostawy. Mimo podania telefonu odbiorcy ma peczce nikt nie dzwoni zeby ustalic gdzie zostswic paczke. To miala byc niespodzianka na mikolajki...skandaliczne

16 grudnia 2022

Dear Katarzyna.
Thank you for Your review.
I’m very sorry to hear about your experience regarding Your package.

I understand Your frustration and would like to check up on you package, but the tracking number is not in our system.
- Please update your review, so that we may help You.
I hope you have a great day and wish You a Merry Christmas

Granie w kulki

OD 8 godzin dzwonię na infolinie ( 4 razy ) aby namierzyć kuriera który nie odbiera sms ani telefonu . Bezskutecznie. Dodatkowo Ci z infolinii nie mogą się z nim połączyć na prywatny i firmowy telefon. Cały dzień zmarnowany na niepoważnego kuriera. Unikajcie kuriera KR465 to numer na samochodzie. Nie polecam firmy.

15 grudnia 2022

Dear Marcin.
I’m very sorry to hear about your experience regarding your package.
I understand your frustration and would like to check up on you package, but there is no tracking number in your review. Please update your review, so that we may help you.
I hope you have a great day and Merry Christmas.

DHL Express Denmark

Pierwszy raz korzystam z tej firmy

Pierwszy raz korzystam z tej firmy. W porównaniu z innymi firmami kurierskimi to jest dramat. Zamówiłem paczkę, która miała być dostarczona 12 grudnia. Miałem być informowany mailowo, czy paczka została doręczona do punktu DHL. Do 14 grudnia nie dostałem żadnej informacji, więc sprawdziłem gdzie się znajduje, okazało się, że adres przesyłki jest niepoprawny(mimo, że to punkt DHL). Skontaktowałem się z informacją, okazało się że muszę zmienić adres przesyłki. Zmieniłem adres przesyłki i jeszcze nie dostałem żadnej informacji na jej temat. Na pewno więcej z tej firmy nie skorzystam .

14 grudnia 2022

Dear Lukasz,

Melisa

DHL Express Denmark

Miano Najgorszej firmy to i tak za dużo

Miano Najgorszej firmy to i tak za dużo, totalna beznadzieja. Moja trzecia paczka już z Niemiec wraca z powrotem do adresata bo byłem nieobecny. Informują o jakiś dostawach i po trzy podejścia dostawy robią, bynajmniej takie informacje wysyłają że byli , a przesyłki i tak do mnie nie trafiają.
Przecież ludzie pracują i nie siedzą w domach tylko po to żeby od nich dostać paczki. Mamy 21 wiek i telefony już istnieją od dawna, wystarczy zadzwonić i się dowiedzieć czy klient będzie w domu. Zatruwają tylko środowisko jeżdżąc tymi autami bezcelowo do klientów których i tak nie ma w domach bo pracują !!!!!
Wziąłem nawet specjalnie dzień wolnego z pracy żeby dostać przesyłkę od nich przy drugim podejściu dostarczenia i nikt nie przyjechał i nikt nie zadzwonił i cisza. Ale na następny dzień miałem już wiadomość że nie było mnie w domu. Podejrzewam że u nich tylko boty pracują. Infolinia to jakaś kpina bo jak udało mi się skontaktować z człowiekiem to oni nic nie wiedzą gdzie jest przesyłka nie znają i nie pomogą. Boty u nich wiedzą więcej.
Omijajcie proszę tą fikcyjną firmę jeśli chcecie zachować zdrowie i święty spokój co w dzisiejszych czasach jest bezcenne !!!!!!!!!!

11 grudnia 2022

Dear Bartosz

DHL Express Denmark

DHL -firma która oszukuje klientów

Firma która oszukuje klientów, podaje sprzeczne informacje, bierze pieniądze za dostarczenie do domu a potem każe odebrać w wybranym przez siebie punkcie bez konsultacji z klientem. Pomimo zapewnień przez konsultantów telefonicznych, że przesyłka dotrze pod wskazany adres i tak musiałam jechać i to daleko od miejsca zamieszkania. Złożyłam reklamację przez internet na którą otrzymałam radosną odpowiedź z automatu, że zakończono interwencję. Na pytanie czy DHL pokryje koszt dojazdu, otrzymałam odpowiedź, że takimi sprawami się nie zajmują. Zgodziłam się na przesyłkę DHL tylko dlatego, że nie było inne opcji i jak widzę to był błąd. Najgorsza z firm kurierskich.

7 grudnia 2022

Dear Daria.
Thank you for Your review.
I’m very sorry to hear about Your experience regarding your package.
Despite the circumstances of Your pick up.
I hope you have a great day.
DHL Express Denmark

DPD bardziej szanuje klientów, a tu mają cię w dupie

Jest to najgorsza i najbardziej działająca na szkodę firmy DHL Parcel. Nie potrafią przekierować paczki nie podadzą danych gdzie jest paczka mimo, że została w sklepie i piszą tylko ochrona danych osobowych. Ale zamiast to stosować, to udostępniają dane klientów osobom postronnym, łamiąc tym klauzurę w umowie o ochronie danych osobowch. Dodatkowo wyłudzają pieniądze i okradają klientów i wiecznie mają ze wszystkim proble. Odniosłem z siostrą wrażenie, ze pracują tam osoby bez szkoły i nie potrafiączytać ze zrozumieniem, lub są już tak przepaleni trawką (która jest tutaj legalna), że mają wszystkich w dupie. Bardzo nie miła obsługa i brak szacunku. Zamiast DHL polecam DPD które poprawia swoje błedy do 24h, a nie tak jak DHL umywa ręce, mimo że z powodu błędów na ich stronie internetowej paczka została dostarczona w nieznane miejsce. A dopiero po 3 tygodniach (łaskawie dla nadawcy którm się tak zasłaniają), wysłąli dane o nadaniu paczki i gdzie można ją niby szukać. bo najprawdopodobniej dostawcy zabierają je sobie do domu. W końcu DHL zwróci za paczkę pieniądze. Zaś Pani Agnieszka Świerszcz, Prezes Zarządu DHL Parcel Polska, woli zająć się kalendarzem i spędzać czas z rodziną, niż zająć się tym co powinna i mimo uwagi na jej stronie, dalej po 2 tygodniach nie ma żadnej reakcji. Widać teraz czemu tak pracują. "Jaki prezes tacy pracownicy".

11 grudnia 2022

Dear Piotr.
Thank you for your review.
I am very sorry to hear about your experience regarding your package.
Despite the circumstances of your pick up. I hope you have a great day.

zdecydowanie odradzam

Kurier pozostawił przesyłkę 15 km od miejsca doręczenia. Brak możliwości kontaktu z kimkolwiek, reklamacje nie istnieją. Odpowiedzi udzielane przez komputer w stylu jest nam przykro.

9 grudnia 2022

Dear Kasia

I’m very sorry to hear about your experience regarding your package.

I hope you have a great day.
Best regards

Najgorsza firma kurierska z jakiej…

Najgorsza firma kurierska z jakiej korzystalem, od dwoch dni brak zmian w statusie paczki, tragiczny kontakt, jak już uda się skontaktować to nikt nic nie wie oni tam siedza sami niewiedza po co, jak bym chcial tyle czekac na paczke to bym wybral Poczte-Polska i pewnie szybciej bym otrzymal przesylke. NIE POLECAM DHL !!!! Do tego usuwaja niepochlebne komentarze

8 grudnia 2022

Dear Bartek

DHL PRZEMYŚL

Kurierowi w Przemyśl nie chce się dostarczać paczek pod podany adres pewnie szkoda czasu zostawia paczki w punkcie odbioru i przesyła wiadomość,że nie zastał nikogo pod adresem .

29 listopada 2022

Brak serwisu i kultury

Paczka miała zostać dostarczona w poniedziałek. Ani kuriera, ani paczki, ani informacji. Wtorek - cisza. Środa - znów informacja, że kurier dostarczy. Po południu dzwonię do kuriera, zapytać, czy można się dzisiaj spodziewać doręczenia. Na co dostaję odpowiedź, że jak chcę, to mogę sobie wsiąść w samochód i przyjechać po paczkę. A generalnie to mam sobie siedzieć i grzecznie czekać. Oczywiście nie przyjechał, przyszło powiadomienie, że z powodu nieobecności odbiorcy, paczka czeka w punkcie. Siedziałam murem w domu trzy dni. Bezczelny facet, do tego złośliwy kłamczuch. I co, pieniądze wzięli, a ja mam sobie teraz po ciężką paczkę tramwajem jechać? Zatrudniacie kurierów według klucza „im bardziej chamski, tym lepiej”? Słabo.

29 listopada 2022

Dear Joanna

Rozczarowana

Zamówienie miało być dostarczone w przeciągu 1-2 dni roboczych, po czterech dniach dostałam maila od DHL, w którym przepraszali, że przesyłka nie zostanie dzisiaj dostarczona (pięć dni po zamówieniu) i że postarają się dostarczyć ją w następnym dniu roboczym. Dzisiaj, sobota. Dostałam SMS , że paczka jest w drodze i kurier będzie u mnie między 13:15 a 15:15. Czekam.
Zmarnowałam pół dnia czekając na kuriera, który nawet nie raczył odebrać ode mnie telefonu. Jest 15:10 a kurier ma już wyłączony telefon.
Są kurierzy, którzy naprawdę wywiązują się, ze swoich obowiązków i odbierają telefon, czy dzwonią jak są w pobliżu, żeby się upewnić, czy będzie ktoś w domu.
A tutaj... Cisza.

26 listopada 2022

Dear Alicja

od 9 listopada do 18 listopada Kurier nie odebrał paczki

właściwie to już nie mam siły pisać. Dwa numery zlecenia na transport jednej i tej samej paczki, numer interwencji 0027146/11/22 tej samej paczki, kolejny numer zlecenia na tą samą paczkę. Półtora tygodnia kurier odbiera i nie może odebrać jedną i ta samą paczkę, bo jeżeli już się zjawi, to poza godzinami ustalonymi, czyli wtedy kiedy musiałam wyjść i jestem nieobecna. Tragedia! Firma NIEWIARYGODNA!!!!!! nie mam już siły. Koszmar!!!!

9 listopada 2022

Dear Gra

Nie polecam - tragedia

W dniu dzisiejszym kurier dostarczył mi przesyłkę nr 25660044850
Mimo iż przekierowałem dostarczenie na inny adres / otrzymałem od DHL stosowną info z nowym adresem dostarczenia /.
Po czym kurier dzwoni pod adres sprzed przekierowania.
Syn był w domu i odebrał przesyłkę która miała być prezentem niespodzianką na 6 grudnia na Mikołaja.
Żenada i brak profesjonalizmu że strony obsługi.

17 listopada 2022

Dear Leszek

Firma beznadziejna!!

Firma beznadziejna!!! W dniu odbioru otrzymałem email informujący mnie o wizycie kuriera pomiędzy 13.30 a 15.30. Kurier przyjechał o 11.11. (możecie sobie sprawdzić w bilingach 734 407 791)
Nigdy nie korzystajcie z usług tej firmy, hołdują zasadzie która obowiązywała w prl'u klient to śmieć zapłaciłeś toś frajer panem jestem ja.

14 listopada 2022

Dear Andrzej

DHL Express Denmark

Nie polecam! Jedyna firma kurierska z którą miałam problem przy każdym dostarczeniu paczki. Za pierwszym razem kurier nawet nie podjął próby dostarczenia tylko od razu zaznaczył brak dostępu i zostawił paczkę w jakimś punkcie odbioru. Adres był poprawny a ja byłam cały dzień w domu. Za drugim razem zapłaciłam za dostarczenie paczki w konkretny dzień a rano dowiedziałam się, że paczka przyjdzie dopiero po weekendzie w poniedziałek mimo tego, że paczka była już na magazynie w mieście. W poniedziałek znowu przełożyli datę dostarczenia na kolejny dzień roboczy i nadal nie mam tej paczki. Jeden wielki nieśmieszny żart!

28 października 2022

Dear Paulina

kpina DHL

DHL trzymał moja paczkę tydzień - w poniedziałek kurier się odzywa - niestety jestem w pracy (kilometr od domu) ale on nie może taki kawał jechać z paczką więc przeadresowuje i inny kurier ma mi przywieźć do pracy nazajutrz - nawet dostaje maila ze będzie miedzy 14 a 16 (skończyłem prace o 15 ale poczekałem) i zero kuriera, podobnie pozostałe dni tygodnia a w piątek odesłali paczkę do Wrocławia bez próby dostarczenia.
Wygląda że wzięli kasę za dostarczenie a zrobili przesyłkę wycieczkę do Łodzi i z powrotem. Kpina!

28 października 2022

Dear Piotrus

Kurier przywożący przesyłkę…

Kurier przywożący przesyłkę nr.25602493797 był opryskliwy, chamski i nie kulturalny. Obraża klientów min. pojebało ją, prosi się swinia ( to część tylko niecenzurowanych słów).Brak informacji że za przesyłkę można zapłacić tylko gotówką ( XXI wieku ).ZACHOWANIE NIE NA POZIOMIE OSOB MAJACYCH KONTAKT Z CZŁOWIEKIEM

19 października 2022

Dear Joanna

I’m very sorry to hear about your experience regarding your package.

Despite the circumstances, I hope you have a great day.