Super dostawa! Pomimo opóźnienia mojej paczki z USA ze strony nadawcy, firma DHL Express miała ze mną ciągły (codzienny) kontakt telefoniczny w sprawie statusu paczki. Przemiła Pani Ewa świetnie załat... Zobacz więcej
Muszę pochwalić jednego z kurierów tej właśnie firmy. Nadałem paczkę z 65-calowym telewizorem w środku. Paczka była spora, swoje ważyła, ale wszystko zostało ujęte przeze mnie w formularzu. Kurierzy z... Zobacz więcej
Bardzo profesjonalna firma. Zamawiałam kilka paczek i jestem bardzo zadowolona. Kurier w Łodzi to bardzo miły i pomocny człowiek. Przynajmniej domofonem zdzwoni kilka razy, bo od strony ulicy gdzie s... Zobacz więcej

Jydekrogen 14, 2625 , Vallensbæk
Tragedia Nikomu nie polecam DHL w obrębie pocztowym 38-516 kurier od długiego czasu zostawia paczki po sklepach ostatnio w punkcie pop i wpisuje fałszywe oświadczenie że nikogo nie było w domu a byliśmy cały dzień. Sytuacja była zgłaszana dzwoniła Pani z przeprosinami że owa sytuacja już się nie powtórzy jednak następna przesyłka z DHL ( z innymi firmami kurierskimi nie ma żadnego problemu) skończyła ponownie w pop w Tarnawie 15 km od domu. Co ciekawe Pani w sklepie śmiała się że oczywiście leżą paczki z 3 miejscowości gdzie trzeba zboczyć z głównej trasy. Oczywiście ten sam kurier twierdził że nikogo w domu nie było ( akurat tylko w tych 3 miejscowościach). Założyłem skargę już po raz 2 . Co to za firma że nie może sobie poradzić z niesfornym i leniwym kurierem.
Nigdy już nic nie wyśle DHL i wszystkim którzy mi wysyłają paczki mówię że wysyłka wszystkimi sposobami byle nie DHL.
NIE POLECAM! JA I WSZYSCY Z KILKU MIEJSCOWOŚCI (SKONCZY SIĘ ZBIOROWYM POZWEM)

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Dostaję wiadomość że przesyłka już niedługo będzie w moich rękach. SUPER! Biorę urlop, bo akurat nikogo innego nie będzie w domu. Rano sms że kurier będzie między godziną x a godziną y. No to czekam, żeby nie przeoczyć przyjazdu robię małe porządki przy bramie. Mija x, mija y, mija kolejna godzina i niespodzianka, nadchodzi! Ale sms z wiadomością, że nie udało się doręczyć paczki, kurier nikogo nie zastał... Kpina w żywe oczy.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Nigdy więcej DHL. Trzeba tej firmy unikać. Firma stacza się na dno jakości i obsługi. Kurier bezczelny, kłamie, że był, podrzuca przesyłki, gdzie mu wygodnie. Jak czytam w opiniach jest to nagminny proceder. Obsługa infolinii również kłamie i jest bezczelna. Tutaj siedzi jakiś pajac i odpisuje, że jest mu przykro, a tzw. firma nic z tym nie robi. Najwyższy czas zacząć maksymalnie zignorować tą firmę.

Kłamcy i złodzieje.
Nie polecam.
Kurier nie przyjechal do domu i skłamał że był.
Paczkę nie otrzymałem, w systemie jest a mi powiedziano ze została ukradziona

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Tragedia, przesyłka wysłana z Polski do Niemiec, najpierw według trackingu do złego miasta, później przez ponad tydzień miała status, że zostanie wydana do doręczenia w następnym dniu roboczym. Na infolinii nikt nie odbierał, po skorzystaniu z opcji ustalenia losów przesyłki dostałam tylko potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia a później cisza... Odpowiedź otrzymałam dopiero jak przesyłka w końcu dotarła.
Nie polecam jeśli zależy wam na czasie.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Od dwóch tygodni DHL nie dostarczył mi przesyłki, kurier nie wie gdzie ja zostawił, status paczki jest odebrana ale ja jej nie otrzymałam. Kurier przestał odbierać ode mnie telefon, DHL nie odpowiada na zgłoszenie reklamacyjne. Odradzam korzystanie z usług DHL!!!!!

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Najgorsza firma transportowa,której nie polecam! Kurier bardzo niegrzeczny, podrzucił paczkę tam,gdzie mu było wygodnie, kłamiąc ze nie zastal nikogo w domu. Bardzo utrudniony kontakt w sprawie reklamacji usługi- nie ma szans na kontakt telefoniczny. Kontakt mailowy jak z automatem bez przemyślenia. Tragedia!

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Zniszczyli przesyłkę i odmówili wypłaty odszkodowania. Nie udzielili odpowiedzi na zażalenie. Kurier składa fałszywe oświadczenia.
Przesyłka została dostarczona z ponad tygodniowym opóźnieniem. W mędzyczasie konsultanci parokrotnie zapewniali mnie, ze paczka zostanie dostarczona w nastepnym dniu roboczym, oczywiście nie została. Straciłem dosłownie godziny na rozmowę z infolinią DHL, do której oczywiście się nie można dodzwonić. Po złożonej reklamacji, od której się poźniej beskutecznie odwołałem, dostałem 4 zł odszkodowania.Śmiech na sali, absolutnie nie polecam tej firmy.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Najgorsza firma,zamówiłam przesyłkę,którą wcześniej opłaciłam.Dostałam meyla,że przesyłka dostarczona i podpisana że odebrana przeze mnie.Nie mam przesyłki nic nie podpisywałam i straciłam pieniądze.Nie ma gdzie zgłosić skargi na kuriera No gadasz z automatami.Oszuści i złodzieje.Trzymajcie się os nich z daleka nic nie zamawiajcie przez ich firmę i nie opłacajcie wcześniej swoich przesyłek bo stracicie i przesyłkę i pieniądze.Uważajcie szczególnie na kuriera z numerem tel.882-780-010.Wulgarny i niekompetentny.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Ta firma to jedna wielka porażka. Wszystko co opisały osoby poniżej jest prawda i radzę uważać przy zamawianiu czegokolwiek.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Żenująco niski poziom obsługi Klienta. Siedząc w domu dostałem SMS'a zgodnie z którym przesyłki nie doręczono z uwagi na moją nieobecność. Bzdura: kurier ani nie zadzwonił na domofon, ani do drzwi, ani nie zapukał, ani nie zatelefonował, ani nie wysłał SMS'a - nie zrobił absolutnie nic, by doręczyć przesyłkę. Po odebraniu wspomnianej wiadomości natychmiast zadzwoniłem do Kuriera, ale ten nie odebrał ani nie oddzwonił. Zaraz potem napisałem mu SMS'a, ale ten mimo tego, że go odczytał, ani nie odpisał, ani nie oddzwonił, ani nie dostarczył paczki.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Fatalna firma. Czekałam na przesyłkę w wyznaczonym czasie kurierowi nawet nie chciało się podjechać, nie odbierał telefonu. Odesłał paczkę do magazynu centralnego. Reklamacja nie przyniosła żadnego efektu. Nie wiem co robić dalej bo nie ma nawet z kim gadać. To już trzecia taka sytuacja z tą firmą. Najgorsza firma kurierska na rynku.

Odpowiedź od DHL Express Danmark
Niestety prezentu na święta nie będzie! Paczki już siódmy dzień nie ma kto dostarczyć z oddziału nie można też odebrać jej samemu a ludzią z infolinii skończyły się pomysły jak mi pomóc. Dramat. Zielona góra

DHL OLSZTYN.
Nie polecam, chyba najgorszy oddział DHL w Polsce!!!! Wysłaliśmy przesyłkę paletową 16.12.2022 (piątek) i od 21.12.2022 jest obsługiwana na oddziale w Olsztynie. Pomimo wszelkiego rodzaju interwencji oraz kilkunastu telefonów na infolinię mają wszystko ,,gdzieś" i do dnia dzisiejszego paleta nie dotarła do odbiorcy a miał to być prezent na Święta i pewnie do nas wróci :( Jest to mój pierwszy tego typu komentarz, jednak inaczej się po prostu nie da!!!!. Przestrzegam innych i radzę omijać szerokim łukiem!!!!!!! MASAKRA !!!!