Przesylka przez Allegro 2/3 dotarly natomiast zamowiona pila lezala w magazynie przez kilka dni. Gdyby nie pracownicy ( kurier) ktory dostarczyl 2 z 3 przesylek i jego zaangazowanie to 3 przesylka kur... Zobacz więcej
Czekałem w domu na kuriera cały dzień. Nie przyszedł tylko wprowadzał do systemu informację że napotkał trudności w dostarczeniu przesyłki,takie informacje dostawałem na maila. Odesłał przesyłkę do Ni... Zobacz więcej
Nigdy więcej tej firmy - nie dostarczają paczek po złości jak tylko raz zgłosi się opóźnienie na linię - od 2 lat nie dostałem paczki - wszystkie wracają do nadawcy - kurier z pokolenia Z. Najgorsza f... Zobacz więcej
Wysłałam paczkę o wartości ok 200 zł , z ubezpieczeniem oczywiście. Paczka została zniszczona w magazynie DHL za granicą i odesłana do mnie. Nie uznają reklamacji odwoływałam się już dwa razy. Odwoła... Zobacz więcej
Via Lombardia 2/A, 20068, Peschiera Borromeo (MI), Francja
- 199.199.345
- https://mydhl.express.dhl/it/it/help-and-support.html#/contact_us
- www.dhl.com
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Przesyłka nie dostarczona do automatu…
Przesyłka nie dostarczona do automatu wraca do sprzedawcy, bot w infolinia nie widzi przesyłki która jest wciąż w posiadaniu Dhl, brak możliwości kontaktu z konsultantem.
Ogólnie jako firma dno i metr mułu, omijajcie szerokim łukie jeśli macie inne możliwości.
Unikac DHL
Niestety moje doświadczenie z DHL było bardzo rozczarowujące. Przesyłka międzynarodowa o wadze 30 kg została odebrana przez kuriera, ale nigdy nie dotarła do odbiorcy. Po wszczęciu postępowania okazało się, że paczka zaginęła już na początkowym etapie transportu. W trakcie sprawy pojawiały się rozbieżne informacje dotyczące statusu przesyłki, błędy związane z etykietą oraz brak jasnych wyjaśnień ze strony przewoźnika. Proces reklamacyjny był długi, a komunikacja utrudniona. Mimo uznania zaginięcia przesyłki otrzymałam jedynie minimalne odszkodowanie, nieadekwatne do rzeczywistej wartości zawartości. Zdecydowanie nie polecam.
Kilka identycznych sytuacji
Kilka identycznych sytuacji. Czekanie cały dzień w domu! Numer w aplikacji nie odpowiada albo jeździ inny kurier ale numeru nie zmieniają. Śledzenie kuriera to fikcja ! Po prostu przejeżdża a wpisuje że brak pod wskazanym adresem potem że zostawi paczkę w Żabce a potem że odmowa odbioru i paczka wraca do nadawcy ! Najgorsza firma ! Powinna zniknąć z rynku. No ale to niemiecka firma ! Kurierom płacą środka pensje. Maga wyrąbane bo czy dostarcza 1 paczkę czy 100 to nic z tego nie mają ! To po co ma się on bawić w dostarczanie paczek za pobraniem? No po co ?
Kurier nie informuje o próbie…
Kurier nie informuje o próbie doreczenia paczki. Nie zostawia awizo. Brak kontaktu. Wpisuje odmowe doreczenia.
Nie polecam.
Dhl najgorsza firma kurierska!!!!!!
Dhl najgorsza firma kurierska!!!!!!! Miałam dzisiaj dostać ważną przesyłkę a oni mi piszą że proba doręczenia się nie powiodła gdzie ja cały dzień czekałam w domu.Nie polecam tej firmy!!!!!!!!!!
Firma kurierska to kpina
Firma kurierska to kpina. Paczka nadana z Niemiec. Trzy dni zmarnowane na oczekiwanie na paczkę. Trzy dni z e-mailem iż nie zastano odbiorcy. Co nie jest prawdą. W aplikacji kurier widziany 50 m od celu i od razu wiadomość że nie zastano odbiorcy. Przesyłka zwrócona do nadawcy. W infolinii tylko przepraszają i próbują skontaktować się z kurierem. Bezskutecznie. XXI wiek i taki cyrk. Kupa nerwów. Nie polecam takich dostawców nikomu. Teraz przy zakupach będę uwzględniał firmy inne niż ci partacze.
Poniżej krytyki już drugi raz paczka…
Poniżej krytyki już drugi raz paczka trafiła pod inny adres a niżeli widniej Nie Polecam
Nie polecam DHL
Nie polecam DHL. Kurierzy często zostawiają awizo mimo że w domu są nawet cztery osoby i przesyłkę można byłoby bez problemu doręczyć, zamiast tego trzeba dzwonić i się kłócić, żeby ktoś w końcu dostarczył paczkę. Otrzymałem przesyłkę rozerwaną, a w środku brakowało zamówionych produktów. Po zgłoszeniu reklamacji poproszono mnie, by to nadawca zgłosił problem, zamawiałem to z Niemiec, więc wymóg ten praktycznie uniemożliwił mi uzyskanie szybkiej pomocy. Cała sytuacja była bardzo frustrująca, a obsługa klienta nie wykazała zrozumienia ani chęci realnego rozwiązania sprawy. Jestem stratny a oni lecą w kulki bardzo nie polecam i ostrzegam nie zamawiajcie od u nich lepiej DPD czy Inpost
Przesyłka z 21 kwietnia
26 kwietnia napisałem tu opinię, że mam problem z przesyłką z Niemiec i jestem pewny, ze paczka wróci do sprzedawcy, nie pierwszy zresztą raz.
Mamy 27 maja, na sledzeniu paczka 26 maja wróciła do Niemiec. Przesyłka buja sie po swiecie od 21 kwietnia. Ja nie mam ani przesyłki, ani pieniedzy. Zdrowie psychiczne można stracić na próbach zgłoszenia sprawy lub wniesienia reklamacji. I to już 3 moje doświadczenie tego typu.
Przestrzegam przed tą firmą!!
Kurier nie dostarcza na adres wysyła do…
Kurier nie dostarcza na adres wysyła do żabki 1 raz nawet nie wiedziałam że jest w Żabce poszedł zwrot nadawcy a 2 raz czekałam cały dzień w domu znów to samo nie było w domu bo nie chciało i poszło do żabki udało odebrać po 2 podejściu nigdy nie DHL naj gorsza jaka jest
złodzieje z dhl
potwierdzam opinie do jest jakas jeb------a patologia sprzedawca wysłał szybko przez tego ścieka wysyłka została dostarczona na magazyn 18 maja dzis mamy 26 według zapewnien miałem dostac do 22 max dzis dostaję informację ze dostawa 27-28 dodam ze przesyłka z polski miała trafic do francji czas by zainteresował się tym prokurator - kradziez z przetrzymaniem
Przesyłka nadana do klienta 23 kwietnia…
Przesyłka nadana do klienta 23 kwietnia do dnia 26.05 br nie dotarła. Jest podobno procesowana codziennie ,ale firma nie raczyła zgłosić problemu nadawcy . DHL twierdzi ,że nie zaginęła i jest codziennie procesowana . Dlaczego nie dostarcza tej przesyłki do odbiorcy nie potrafią powiedzieć . Zgłoszenia o odszkodowanie nie można złożyć do momentu ,póki jest procesowana ( co by to nie znaczyło ) Najgorsza firma na rynku - infolinia automatyczna rozłącza się po podaniu numeru przesyłki twierdząc ,że nie ma takiej przesyłki .Wstyd.
samowolne przekierowanie do punktu…
samowolne przekierowanie do punktu odbioru -z informacją o nieudanym doręczeniu - no jak się nie przyjedzie pod adres to się nie uda doręczyć - mam monitoring więc ...wpisanie o nieudanym doręczeniu jest oszustwem i poświadczeniem nieprawdy
Dlaczego ta pseudo firma jeszcze istnieje?!!!
Jedna gwiazdka, bo nie można dać "0". Nie rozumiem dlaczego ten twór jeszcze istnieje. Czekam na opłaconą paczkę za kilka tysięcy, siedzę w domu z telefonem w dłoni i... niespodzianka; dostaję wiadomość, że nie udało się doręczyć paczki. Jest godzina13:40, godziny dostawy 09:00 - 19:00!!!
Przesyłka z zagranicy
Tragedia! Czekam na przesyłkę z USA, dostałam informację, że danego dnia będzie doręczenie mojego zamówienia, ale z racji, że nie było tego dnia mnie w domu to przekierowałam ją do punktu, żeby na spokojnie odebrać. Wszystko ok, poinformowano mnie, że informacje o dostarczeniu dostanę w następny mailu. Mija jeden dzień, drugi i trzeciego sprawdziłam status zamówienia na stronie. Okazało się, że paczka wraca do nadawcy! Dzwonię na infolinię, a tam informacja, że przesyłka dostała status adresata nieznanego i wraca do Stanów i mi już nie doręczą! Nie dali mi żadnej informacji ani nic, gdybym nie interweniowała to bym nic nie wiedziała! Dno totalne, a jeszcze dostałam informację że najlepiej mam się kontaktować z nadawcą, bo oni nic nie zrobią.
Najgorsza firma kurierskąz innymi…
Najgorsza firma kurierskąz innymi firmami to chociaż kontakt jest z kurierem a tutaj nic cały dzień siedzisz w domu i czekasz nic nie można załatwić , na 10 min wyjdziesz i po.paczce
18 Maja zostało wysłane moje zamówienie z Vinted. 19 Maja zostało odebrane przez kuriera. Od tamtej pory nic się nie zmieniło. Mamy już piątek, a paczki nadal nie ma. Z DHL zawsze są problemy. Za każdym razem, gdy wybierałam dostawę do domu (za którą musiałam zapłacić), kurier pisał, że nikogo nie było w domu, i dostarczał moje paczki do Żabki. Z inpostem i DPD nigdy nie miałam takich problemów.
Nigdy więcej
Nigdy więcej, żadnego profesjonalizmu dno, jestem starszą osobą, zamówiłem paczkę z dostawą do domu, otrzymuje wiadomość że jest do odebrania w paczkomacie, mam to w du.ie, paczkomat ok kilometra od domu, mam niepełnosprawności ruchową, zadzwoniłem na informację żeby kurier dostarczył, nie, jak nie odbiorę paczka wróci do nadawcy, a w domu siedzę i czekam na paczkę, Nigdy więcej DHL-u, odradzam Państwu, mają nas w dupie.