Zakupilem lot JFK-MAO z bagazem check in (2 osoby, 1 rezerwacja) na lotnisku okazalo sie iz kinie lotnicze nie widza tegoz bagazu w swoim systemie. Po serii korespondencji z BudgetAir nie otrzymalem z... Zobacz więcej
Celowo oszukują ludzi.. Od ponad półtora roku domagam się od nich zwrotu za anulowany bilet. Mówią, że to Lot przez półtora roku im jeszcze nie zwrócił środków. Odpisują, żeby spokojnie czekac i pieni... Zobacz więcej
Linie lotnicze Aerolineas Argentinas anulowały lot we wrześniu ub.r. na listopad 2023 Również Poprzez budgetair kupiłem nowy lot bo ten zaproponowany przez nich rozwalał dwa kolejne po nim loty innym... Zobacz więcej
Wiadomo, iż z reguły wystawia się opinie negatywne , lecz ja otrzymałem karty pokładowe zgodnie z udzielonymi przez firmę informacjami. Zakupiłem bilet tam i z powrotem, wszystko przebiegło jak najbar... Zobacz więcej
- Agencja sprzedaży biletów lotnicznych
- Wypożyczalnia samochodów
- Wyszukiwarka lotów
- Biuro podróży
- Agregator turystyczny

Holandia
- www.budgetair.com
Kupiłem bilety przez stronę budgetair…
Kupiłem bilety przez stronę budgetair (bpl-1474192) przewoźnik odwołał jeden z lotów o czym wiadomo od paru dni - żadnego kontaktu ze strony budgetair, a do dzwonienia się na infolinię graniczy z cudem. Teraz jestem w sytuacji gdzie wylot mam za mniej niż tydzień ale nie mam zielonego pojęcia jak wrócę.

Odpowiedź od BudgetAir.com
minęło 3 tygodnie od chwili gdy pobrali…
minęło 3 tygodnie od chwili gdy pobrali pieniądze i nie dokonali rezerwacji. Nikt nie odpowiada na maile. Brak reakcji na recenzje. Zupełna ignorancja wobec klienta

Odpowiedź od BudgetAir.com
Zrobilem wczoraj rezerwacje w…
Zrobilem wczoraj rezerwacje w budgetair. Nr rezerwacji BPL-1504809 wybralem opcje platnosci trustly (uwaga! polecana przez Budgetair). Otrzymalem potwierdzenie rezerwacji oraz bilety.
Dzisiaj mialem telefon z banku, ze platnosc jest tymczasowo zablokowana i mam podac nr konta na ktory robiony jest przelew wraz z danuki odbiorcu. Probuje sie skontaktowac od rana z budgetair - bezskutecznie. Na maila nie odpowiadaja, a nie ma zadnego numeru kontaktowego.

NIGDY WIĘCEJ
Dokonałam rezerwacji, jednak po płatności wyskoczył błąd i wszystkie dane oraz kwota zniknęły. Dokonałam w tym wypadku drugi raz płatności. Po 10 minutach dostałam na maila dwie rezerwacje i z konta bankowego pobrało mi podwójnie. Jest to karygodna sytuacja. Maile z potwierdzeniem przychodzą z opóźnieniem. A mimo to że wyskoczył błąd na stronie dokonano rezerwacji. Drugi raz kupuje z budgetair i drugi raz mam problem. ODRADZAM. Nigdy więcej.

Zero kontaktu
W piątek 11.10.2019 wysłałem prośbę o podanie ceny zmiany daty rezerwacji. Prośbę wysłałem poprzez formularz na stronie i na info mail. Minęły 3 dni robocze, nadal nie mam odpowiedzi. Telefonu podanego na bilecie, tzw. hotline nikt nie odbiera...

Nie polecam!!!
Nie polecam.
Po nieudanej rezerwacji 27.09 nadal czekam na zwrot pieniędzy. Po tym jak zostałem poinformowany o nieudanej rezerwacji brak jakiejkolwiek reakcji i odpowiedzi na maile. Nigdy nie spotkałem się z tak niekompetentną firmą. Myślę, że jakieś służby powinny przyjrzeć się działalności tej firmy.

Odpowiedź od BudgetAir.com
Brak biletów i brak pieniędzy!
Pomimo zakupu biletów, mail potwierdzający rezerwację nie przyszedł, pieniądze zostały pobrane z konta.
Zero kontaktu, nie odpowiadają na maile.
Dane:
Klient: Bożena Rendaszka
Tytuł transakcji 1544552662 Trustly
Data księgowania 2019-10-01
Data transakcji 2019-10-01
Kwota w PLN 10 438,00

Stanowczo ODRADZAM!
W lutym 2019 kupiłem bilety dla narzeczonej z Manili do Warszawy. Lot przesiadkowy w Istambule który miał odbyć się 4 Kwietnia, czas na przesiadkę wynosił około 2 godziny. Około miesiąca przed lotem zostałem poinformowany, że lot z Istambułu do Warszawy został odwołany i przełożono go na lot 7 kwietnia co oznaczało ponad 50 godzin czekania na lotnisku! Kontaktowałem się z budgetair mailowo aby to zmienić co zajęło dwa tygodnie bo odpisywanie na e-maile zajmuje im kilka dni, mimo wykupienia opcji premium. W końcu budgetair poinformowało mnie, że niestety nie mogą zaproponować innego lotu. W rozmowie nie padły słowa typu "przepraszamy" jak by czekanie 50 godzin nie było żadnym problem...
Po skontaktowaniu się z liniami, które odwołały lot otrzymałem bilety na maila po 10 minutach od jednej rozmowy telefonicznej, bilety na 7 Kwietnia z oczekiwaniem na przesiadkę około 2 godzin. W trakcie lotu z Manili do Istambułu sprawdziłem harmonogram na budgetair i okazało się, że wylot z Istambułu do Warszawy został przesunięty na 40 minut wcześniej (o czym nie zostałem w żaden sposób poinformowany) przez co narzeczona nie zdążyła na lot...
Na szczęście linie lotnicze zaproponowały już na samym lotnisku w Istambule inny lot kilka godzin później. Po wylądowaniu w Warszawie okazało się, że bagaż rejestrowany został zagubiony i w tej sprawie budgetair również nie raczyło się nawet zainteresować. Po dwóch tygodniach otrzymaliśmy uszkodzoną walizkę z bagażem.
Podsumowując
-Praktycznie zerowy kontakt w razie pytań czy problemów
-Wysoka niekompetencja
-Brak jakiejkolwiek pomocy
-Opcja premium to żart

Tragedia
2 września 2019 kupiłem lot z Miami do Warszawy. Dostałem wszystkie potwierdzenia z numerami i godzinami lotów. Na pięć minut przed końcem check in, na lotnisku, dowiedziałem się, że Budgetair nie potwierdził mojej płatności i nie polecę jeśli nie kupię biletu jeszcze raz. Na miejscu bilet był droższy o około 20%. Moja rezerwacja została anulowana i dostałem zwrot kasy za bilety ale koszty, stres i zamieszanie jakie było na lotnisku to koszmar. Dodam tylko że byłem z rodziną dwójka dzieci. Będę dochodził rekompensaty na drodze sądowej. Nie polecam.

Bardzo odradzam!!!
Bardzo odradzam!!! W piątek szukałam lotu ze Skopje do Warszawy na następny dzień. Na stronie budgetair.com znalazłam w atrakcyjnej cenie lot o 14:40 przez Lubljanę. Jednak takiego połączenia w ogóle nie ma (!), o czym dowiedziałam się na lotnisku. Nie dostałam żadnego potwierdzenia na mejla. Przelew za lot oczywiście poszedł w kwocie 1265 zł. Siedziałam więc na lotnisku bez kasy i bez biletu. Na szczęście udało mi się tego dnia znaleźć miejsce u innego przewoźnika poprzez polskie fru.pl. Dodzwonić się do obsługi budgetair.com nie dało rady. Na mejla nie odpisują. Zamierzam zgłosić sprawę na policji. Omijajcie tego pośrednika szerokim łukiem, jeśli chcecie mieć spokojne wakacje.

Tragedia
Tragedia, od tygodnia próbuję przełożyć lot, wysłałem formularz przez stronę, pisałem na mejla mieli odpisać do 2 dni, odpowiedzi jak nie było tak nie ma, numery do Holandii nie odpowiadają. Nie mam możliwości przełożenia lotu bezpośrednio u Lini lotniczej ponieważ bilet kupiony jest przez pośrednika. Nie polecam bardzo. Wciąż mam zaś na przełożenie i nie wiem teraz czy to jest wgl możliwe, czy muszę kupić nowy bilet

Trasa Warszawa- Colombo
Trasa Warszawa- Colombo, linie Emirates, bilet przyszedł na maila 30 minut po opłaceniu. Polecam.
Zakupiłem bilety do Melbourne i z…
Zakupiłem bilety do Melbourne i z powrotem liniami Emirates, bilety na szczęście są tylko zarezerwowane i zapłacone miejsca nie były widoczne w liniach lotniczych więc zapłaciłem dodatkowo w Emirates znacznie drożej. Kontaktu z Budgetair nie ma, z podanej strony nie można wysłać żadnego maila.W sumie bilety kosztują tak samo ja kupione bezpośrednio w liniach Emirates. straciłem w Budget za miejsca i obsługę premium 380,- ale bilety były ciut tańsze wiec wyszedłem na O.
Zdecydowanie odradzam!
05.08.2019 próbowałam kupić 2 bilety lotnicze z Warszawy do Rygi, po zatwierdzeniu transakcji na stronie budgetair.com pojawił mi się błąd "Płatność nie powiodła się. Nieprawidłowa płatność. Kod błędu: #5.01.". Pomimo tego, że biletów finalnie nie udało mi się zakupić to pieniądze zostały pobrane z mojego konta bankowego( kontaktowałam się z bankiem, kwota nie została zablokowana a bezpośrednio trafiła na konto budgetair). Na żadnego z wysłanych przeze mnie maili nie otrzymałam odpowiedzi, infolinii dla Polski nie ma, a na zagraniczne infolinie nie udało mi się dodzwonić. O ile jestem w stanie zrozumieć wystąpienie błędu na stronie, to zupełny brak możliwości kontaktu już nie! Zdecydowanie nie polecam korzystania z tej strony!

Prawie poleciałem do Tajlandii
Zakupiłem bilety, pieniądze zostały ściągnięte z konta(5000zł), po czym otrzymałem emaila z informacją, że linie lotnicze podały im złą liczbę miejsc dostępnych w wybranej cenie. Niestety aktualnie nie dostałem ani biletów, ani zwrotu pieniędzy. Zostałem zmuszony do zakupienia biletów poprzez inna stronę i wyłożyć kolejne pieniądze.
Jeżeli zależy ci na czasie i nie zamrażaniu często nie małych pieniędzy to zastanów się jeszcze raz czy na pewno chcesz skorzystać z ich usług.
Ważną informacja jest to, że nigdzie nie ma podanego numeru kontaktowego. Można się bawić jak ktoś ma czas i nerwy poprzez email :)
Anulowanie niemożliwe z powodu braku kontaktu
Od kilku dni bezskutecznie próbuję anulować rezerwację i bilety na wyjazd rodzinny. Na stronie brak nr telefonu. Klikałam prośbę o kalkulacje kosztów (wymagana operacja), miał przyjść email z potwierdzeniem oraz kalkulacja w ciagu 2 dni- nic nie przyszło. Następnego dnia wypełniłam formularz kontaktowy- kopia i potwierdzenie na maila nie dotarło. Dzisiaj wysłałam maila-brak odpowiedzi. Sądząc po poniższych opiniach nie mam co liczyć na anulowanie i zwrot jakiejkolwiek opłaty, mimo że w Lufthansa twierdzą że co najmniej opłaty lotniskowe powinny być zwrócone.
Dramat
Dramat, zero kontaktu - telefonu nie ma, na maile nikt nie odpisuje. Linia lotnicza odwołała jeden z lotów, chciałem anulować całość rezerwacji, minęły 2 tygodnie i nic - zero odzewu. Stanowczo odradzam - przekonałem się, że chytry traci dwa razy - nieco tańszy bilet nie jest tego wart.
Bardzo słaba komunikacja
Mimo wykupienia dodatkowego pakietu Premium bardzo słaba komunikacja i brak możliwości dokonania zmian. Byłem zmuszony anulować lot, teraz pewnie miesiącami będę czekał na zwrot środków. Kontakt tylko i wyłącznie mailowy, brak telefonu.
Dokonanie jakiejkolwiek zmiany jest…
Dokonanie jakiejkolwiek zmiany jest bardzo niekorzystne i utrudniane. Kontakt telefoniczny niemożliwy, odpowiedź na maila do 48h co w praktyce powoduje niemożliwość dokonania zmian.
Wszystko na plus.
Wszystko przebiegło sprawnie (zakup biletu, wprowadzenie danych). Na potwierdzenie zakupu czekałam trochę dłużej niż było powiedziane (czekałam ok. 30 minut), ale kiedy się niepokoiłam, że nie mam jeszcze żadnej wiadomości na mailu i napisałam prośbę o ponowne przesłanie biletu, dostałam w tym samym czasie właściwe potwierdzenie oraz odpowiedź na mojego maila z ponownie przesłanym biletem. Ceny konkurencyjne.