Infolinie banku to numer,który w ORANGE jest płatny !!! To oburzające,że muszę płacić za połaczenie z konsultantem banku gdzie mam swoje pieniądze. To jest przejaw działania na szkodę klienta. Wycof... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Nie powierzać swoich pieniędzy wpłatomatom
Niestety, ale korzystanie z usług Banku Millenium to najgorsze doświadczenie jakie mnie ostatnio spotkało... Mój problem dotyczy wpłaty własnych pieniędzy na własne konto... Jakiś czas temu bank zlikwidował możliwość wpłaty środków fizycznie w banku - opierając te transakcje na wpłatomatach. W związku z tym jechałam z drugiego końca miasta do wpłatomatu Millenium, bo potrzebowałam wpłacić pilnie środki na konto na pilny przelew. Niestety miałam pecha i wpłatomat moje środki zatrzymał i zablokował z przyczyn technicznych. Dostałam wydruk potwierdzający dokonanie wpłaty i zablokowanie środków i przekazałam go konsultantowi przez aplikację. Co klient może w tej sytuacji? Zgłosić reklamację i czekać do 15 dni roboczych na jej rozpatrzenie!!! Nikogo nie obchodzi czy klient ma z czego dokonać opłat czy będzie miał co jeść następnego dnia... W oddziale nic nie mogą, bo bankomaty nie są banku (mimo że na wydruku widnieje Bank Millenium); na infolinii słyszę cały czas formułkę "proszę czekać na rozpatrzenie reklamacji"; nie ma możliwości skontaktowania się z nikim kto byłby w stanie pomóc klientowi... I w ten sposób można sobie przywłaszczyć bezkarnie czyjeś środki na 3 tygodnie... A Ty kliencie - zęby w ścianę i czekaj, aż łaskawie ktoś Ci zwróci środki... Obym się tylko nie zdziwiła, jak moja reklamacja zostanie odrzucona...
Kredyt hipoteczny - dobra oferta ale fatalna obsługa
Kiepskie doświadczenia w kwestii przeniesienia kredytu hipotecznego - pracownicy byli pomocni do momentu podpisania umowy, później nabrali wody w usta. Ciężko się dodzwonić, podają sprzeczne informacje, obiecują oddzwonić, czego nie robią. Groźnie brzmiące ponaglenia o dostarczeniu dokumentów, mimo, że jeszcze ich nie otrzymałem z poprzedniego banku. Wystarczyłoby napisać to grzeczniej. Dobra oferta ale obsługa straszna.
Najchętniej dałbym zero gwiazdek
Najchętniej dałbym zero gwiazdek. Po uruchomieniu rachunku bankowego przez 14 dni funkcjonuje się bez karty do niego. Najlepsze jest to, że aby otrzymać promocyjne 200 zł za otwarcie rachunku musisz zrealizować minimum 5 transakcji w terminie 14 dni od otwarcia. Ciekawe jak to zrobić nie mając medium płatniczego. Po 6 dniach od otwarcia rachunku zajęli mi środki pieniężne, zasłaniając się ustawą AML. Bagatela kwota 100 000 zł na waciki. Ogólnie pomoc ze strony infolinii jest tragiczna. Bank traktuje Ciebie jak skarbonkę. Potrafi bombardować Ciebie reklamami czy promocjami poprzez wszystkie możliwe kanały komunikacji, ale jak coś się wydarzy to nie ma z kim tam rozmawiać. Póki co najgorszy bank na równi z Santanderem.
Bank odmówił wizyty domowej w celu…
Bank odmówił wizyty domowej w celu sporzadzenia pelnomocnictwa do konta osoby niepełnosprawnej. Nie poinformował mnie o tym, oraz naraził na koszty notarialne, ktore nie były w tym przypadku uzadanione. Nie polecam.
Ocena obsługi klienta w Oddziale Banku.
Bardzo pozytywnie oceniam pomoc, z jaką spotkałam się w Oddziale Banku Millennium w Oświecimiu w dniu 21 stycznia br.
Obsługiwała mnie Pani Anna Pawlus, która pomogła założyć mi konto Biznes ( niemożliwe to było online) a także udzieliła mi szeregu rad i wyjaśnień na zadane pytania.
Pozostaję z Panią Anną w kontakcie, gdyż wiem, że jest osobą niezwykle profesjonalna i ży czliwą, na której można polegać.
Anna Bromke
Zdecydowanie nie polecam, dramatyczny bank
Bank Millennium to jedno wielkie rozczarowanie. Konto otwarte w promocji okazało się pasmem problemów: karta zaginęła na poczcie, nie mogłam jej aktywować, przez 14 dni nie dało się nawet przelać środków.
Efekt? Promocje przepadają, bo „karta nie dotarła”, choć to nie była moja wina. Obsługa klienta dramatyczna — 15 minut czekania na infolinii, a gdy powiedziałam, że chcę zamknąć konto, zostałam przekierowana i po chwili… rozłączona.
Zero odpowiedzialności, zero empatii, zero standardów. Zdecydowanie nie polecam.
Bank Millennium Galeria Krakowska dziękuję
Byłam w różnych placówkach Banku Millennium, natomiast placówka w Galerii Krakowskiej w obsłudze klienta wykazała się ogromną pomocą. Pani Paulina zajęła się moją sprawą, monitorowała ją i podtrzymywała ze mną kontakt, dotyczący mojej sprawy. Jestem bardzo wdzięczna za taką obsługę.
Brak potwierdzenia trochę starszego przelewu
Nie ma możliwości ściągnąć potwierdzenia przelewu starszego rocznikowo niż 3 lata. Potrzebowałem pilnie takiego przelewu do sprawy sądowej. Do odbioru jedynie w placówce bankowej, żenada. Mamy digitalizację dokumentów i rozwój systemów informatycznych trwający od dekad, a bank każe mi zasuwać do placówki po świstek papieru. Jest weekend i najbliższą otwartą placówkę mam 120 km stąd. Wypas... Wycieczki to ja wolę organizować sobie w góry albo nad morze, a nie do dużego miasta do placówki bankowej.
Nie polecam i przestrzegam przed…
Nie polecam i przestrzegam przed lokatami dlugo terminowymi , obiecują zysk w przedziale 4.2% do uwaga 29.9% a na koniec dowiadujemy sie ze akcje firmy odnotowały spadek w ostatnim miesiącu lokaty i dzięki temu dostajemy tylko najniższe gwarantowane odsetki, pomimo ze przez 2 lata spółka zarobiła to jeden .miesiąc przeważył na tym że dostajemy minimum , oczywiście nie liczyliśmy ba 29.9 % ale też nie na minimum ....
Nie należy się nawet 1 gwiazdka.
Nie należy się nawet 1 gwiazdka.
Jestem klientką Banku Millennium od 5 lat i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że takiej niekompetencji i lekceważenia klienta jeszcze nie spotkałam. Przy udzielaniu kredytów bank potrafi być niezwykle aktywny i „pomocny”. Problemy zaczynają się w momencie, gdy klient potrzebuje realnego wsparcia.
Zostałam wielokrotnie wprowadzona w błąd przez pracownika banku w sprawie zmiany adresu korespondencyjnego. Usłyszałam, że aktualizacja adresu na zagraniczny jest możliwa wyłącznie osobiście w placówce w Polsce. Okazało się to nieprawdą – zmianę można wykonać samodzielnie w aplikacji, bez wychodzenia z domu. To podstawowa informacja, a mimo to byłam miesiącami odsyłana z kwitkiem. W przypadku wyjaśnień, spotkałam się z aroganckim tonem, przerzucaniem winy na mnie i sugestiami, że celowo unikam kontaktu – bez jakichkolwiek dowodów! Próbowano ze mnie zrobić osobę niepoważną, choć to bank przekazywał sprzeczne informacje.
Obsługa klienta na żenująco niskim poziomie, brak rzetelności i brak elementarnego szacunku. Bank dla osób o bardzo mocnych nerwach. Zdecydowanie odradzam.
Baznadziejny bank
Baznadziejny bank, dzwonią raz w miesiącu z jakimiś idiotycznymi ofertami kredytów, ale jak ja potrzebuję się coś dowiedzieć to nie idzie się dodzwonić. Nie polecam tego banku !
Przestrzegam wszystkich i każdego z osobna
Pisemny dokument został sporządzony, wraz z pracownikiem w placówce banku millennium, bardzo dawno temu. Pomimo upływu bardzo długiego czasu, brak jakiejkolwiek reakcji na powyższe pismo.
Jestem klientką Banku Millennium od…
Jestem klientką Banku Millennium od ponad 5 lat i posiadam w tym banku kredyt hipoteczny. Moje doświadczenia związane z próbami renegocjacji warunków kredytu oceniam jednoznacznie negatywnie.
Po zmianach stóp procentowych w okresie od maja do grudnia 2025 złożyłam dwukrotnie wniosek o negocjację warunków kredytu. Zostały one odrzucone bez przedstawienia realnie konkurencyjnej oferty.
Wobec braku elastyczności ze strony banku zdecydowałam się rozpocząć procedurę przeniesienia kredytu do innej instytucji. Wiązało się to dla mnie z kosztami sądowymi oraz kosztami całego procesu. Dopiero na tym etapie bank skontaktował się ze mną z propozycją pozostania, w momencie poniesienia przeze mnie kosztów, jednak zaproponowane warunki nadal były gorsze niż oferta, którą otrzymałam w innym banku jako podkreślam - nowy klient.
Podczas kolejnej rozmowy telefonicznej zostałam poinformowana, że bank nie jest w stanie zaproponować mi niższego oprocentowania niż 5,93. Jest to poziom wyższy niż aktualne oferty rynkowe dostępne dla nowych klientów w innych bankach.
Moim zdaniem sytuacja ta pokazuje brak realnej troski o wieloletniego klienta. Zamiast uczciwej próby zatrzymania klienta i dostosowania warunków do rynku, bank oferuje rozwiązania mniej korzystne niż te, które bez większego problemu można uzyskać gdzie indziej jako nowy klient.
Osobiście w swoim podejściu do klienta w biznesie kieruję się zasadą, że lepiej zarabiać mniej, ale stabilnie, niż stracić klienta całkowicie. Uważam, że 0 zł jest zawsze gorsze od nawet 1 zł. W tej sytuacji mam wrażenie, że bank wybrał brak elastyczności kosztem utraty wieloletniego klienta.
Oczywiście że jako klientka czuję się niedoceniona i zmuszona do zmiany banku z powodu braku sensownych propozycji ze strony pracowników banku, z którą byłam związana przez lata. To bardzo rozczarowujące doświadczenie.
Z daleka od tego banku
Witam .Ten ułomny Bank pomaga oszusta.Przez ich politykę bankową i niekompetentnych pracowników zostałem okradziony. Sprawa po zaistniałej sytuacji po około 15 min zgłoszona na policję, zgłoszenie tel w banku, w aplikacji,wizyta w banku gdzie trzy kobiety wraz z kierownikiem oddziału zapewniali mnie że to oszustwo niech pan się nie martwi ten przelew na pewno nie wyjdzie po czym drugiego dnia bank wysyła pieniądze do Londynu 😃.To tak w skrócie napisane.Tylko ING Śląski,M Bank tutaj w podobnych sytuacjach które mieli znajomi udało się uratować i odzyskać pieniążki z oszustwa internetowego
Zdecydowanie nie polecam tego banku
Zdecydowanie nie polecam tego banku, przy zakładaniu konta promocyjnego 200+500 pracownik banku powiedział, że spełniam wszystkie kryteria aby z tej promocji skorzystać, tymczasem jak przyszło co do czego żeby wypłacić pieniądze na infolinii dowiedziałem się, że jednak nie otrzymam ani złotówki ponieważ miałem konto założone w 2021 roku, a jak się okazało w rozmowie akurat nie można było mieć założonego konta po 2021 roku (niesamowity przypadek :) )
Oczywiście kiedy zakładałem konto nie było takiego kłopotu bo prowizję pracownik chciał zarobić więc mógł obiecać gruszki na wierzbie, żenująca obsługa.
To sa takie meczydupy ze szok
To sa takie meczydupy ze szok, cala polityka firmy polega na desperackim szukaniu klientów. Założyłam konto bo jeden z pracowników galerii handlowej zaczepil mnie i tak mnie o to prosil ze w koncu
uległam. Konta nie uzylam ani razu wiec postanowilam je zamknac, 16 minut czekania na infolii, nastepnie polaczyli mnie z konsultantem ktory znowu probowal mnie namowic zebym jednak zostala i zaczal przedstawiac mase ofert nawst jak mu ladnie wytlumaczylam ze nie uzylam teho konta ani razu i nie dziekuje bo naliczaja mi sie tylko opłaty. Tragedia to jest jakaś, najbardziej desperacki bank z jakim mialam doczynienia
Bank Millenium był moim zaufanym bankiem
Bank Millenium był moim bankiem do którego miałem bardzo duże zaufanie aż do tego tygodnia (12.01.2026). Gdyż okazuje się, że jak się jest właścicielem z żoną to druga połowa ma prawo bez pytania się zablokować kartę drugiej połowie bez podania przyczyny (uwaga bank nie pyta się i nie dzwoni do drugiej strony z zapytaniem czy jest taka potrzeba, czy trzeba blokować - nie ma żadnego telefonu od banku) i blokuje kartę a osoba zostaje bez pieniędzy aby funkcjonować, Uważajcie jak zakładacie konto w tym banku i z kim bo ja z dnia na dzień zostałem bez środków do życia i możliwości zapłacenia nawet za motel, hotel lub stancję nie mówiąc, że nie miałem za co kupić jedzenia. Nic tylko się załamać. Nie przypuszczałem, że taki bank mógł coś takiego zrobić. UWAŻAJCIE bo możecie z dnia na dzień zostać bez środków do życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Złodzieje i tyle nawet nie pytają czy…
Złodzieje i tyle nawet nie pytają czy mogą pieniądze pobrać a miałem na alimenty skandal
Lokaty to porażka.przez 2 lata obracają…
Lokaty to porażka.przez 2 lata obracają kasą,a na koniec wyplacają minimum, nie pokrywa to nawet inflacji
Data leak in the bank
(Polish below) This bank is completely untrustworthy. They blocked my card out of nowhere - which looked a bit like a scam, but when I contacted customer service they confirmed blocking it. I asked, why?? Firstly they didn't want to answer, just saying "security reasons" - that was too much. I am Polish, my card was in Poland, there were no suspicious transactions or trials of such - nothing. They didn't share the specified reason neither didn't want to unblock it. They said "it was a data leak" - but where? Their side? Their partners? They forced me to cancel my card and order a new one, which made me furious as I was 2 days before abroad travel and they could't speed up the process (3 days).
Bank zablokował moją kartę kompletnie bez powodu - jestem Polką, karta była w Polsce, nie było na niej żadnych zagranicznych/podejrzanych transakcji ani prób - zero. Jednak obsługa twierdziła, że zablokowali kartę z powodów bezpieczenstwa, których nie chcieli podać. Po 4h rozmów i pisania z konsultantami dowiedziałam sie tylko, ze chodziło o wyciek danych, ale nie poinformowano mnie, gdzie on nastąpił- czy w banku Millennium, czy u ich partnerów? Nie chcieli odblokować mojej karty, zmuszono mnie do zastrzeżenia jej i zamowienia nowej (co mnie wściekło, gdyż nie byli w stanie mimo ewidentnej swojej winy zapewnić mi szybko karty, a ja bylam 2 dni przez podróżą zagraniczną, co stawiało mnie w bardzo kiepskiej sytuacji).