Bank Millennium Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Patrząc na 88 recenzji, większość recenzentów była niezadowolona z ogólnego doświadczenia. Klienci często zgłaszali problemy z obsługą klienta, wskazując na trudności w kontakcie, niekompetencję personelu oraz brak empatii. Wiele osób doświadczyło kłopotów z płatnościami, w tym problemów z transakcjami, blokowania przelewów oraz niejasnych opłat i oprocentowania kredytów. Pojawiały się również skargi dotyczące ogólnego funkcjonowania banku, takie jak problemy z dostępem do konta, utrata promocji czy niemożność uzyskania potwierdzeń przelewów. Jednakże, niektórzy klienci byli zadowoleni z obsługi w wybranych placówkach, gdzie docenili pomocną i profesjonalną postawę pracowników. Pojawiły się również pozytywne opinie dotyczące szybkiego rozwiązywania problemów przez konsultantów oraz sprawnego załatwiania spraw w oddziałach.

O czym najczęściej mówią ludzie

Payment

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat płatności, często zgłaszając problemy z warunkami, które... Zobacz więcej

Service

Ludzie zgłaszają negatywne doświadczenia z obsługą, określając ją jako "totalne dno" i "najgorszy bank", z... Zobacz więcej

Staff

Konsumenci mają niejednoznaczne odczucia dotyczące personelu, z wysokim poziomem niezgody w opiniach.... Zobacz więcej

Customer service

Recenzenci wyrażają rozczarowanie obsługą klienta, wskazując na brak profesjonalizmu, niejasne informacje i... Zobacz więcej

Price

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z cenami, często wspominając o zbyt wysokich kosztach i ukrytych... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Infolinie banku to numer,który w ORANGE jest płatny !!! To oburzające,że muszę płacić za połaczenie z konsultantem banku gdzie mam swoje pieniądze. To jest przejaw działania na szkodę klienta. Wycof... Zobacz więcej

Chcę się podzielić swoim doświadczeniem z bankiem Millennium. Właśnie przeniosłam tam konto i chciałam wyrobić także kartę kredytową. W poprzednim banku w ktorym byłam 30 lat mam taką kartę. Okazało... Zobacz więcej

Jestem dość rozczarowana tym bankiem. Początkowo byłam zadowolona, bo udało mi się założyć konto przez internet bez selfie. Jednak po ok. 2 tyg. przestał działać dostęp do Millenetu, mogłam korzysta... Zobacz więcej

Najgorszy bank z jakim miałam do czynienia. Miałam nieautoryzowaną transakcję na koncie, nie zostałam o tym w żaden sposób powiadomiona, nic nie zostało zablokowane. Jak zgłosiłam sprawę zostałam napr... Zobacz więcej

Słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 94

Napisz recenzję

Dziś przypadkiem wyszło na jaw że…

Dziś przypadkiem wyszło na jaw że znikają przy przelewach drobne kwoty z konta - konkretnie konto 360.
Miałam na koncie 0.73zl.
Dziecko przelało mi 37zl żeby mu opłacić grę.
W historii miałam że przyszło mi 37zl, ale... na koncie miałam 35zl.
Jak ? Ja się pytam jak to możliwe.
I z obsługą nie dojdziesz do porozumienia. Gadają takie farmazony, że oczywiście wszystko jest ok. A nie jest. Gdybym miała choćby 50 zł na koncie i dziecko by mi przelało 37 zł. To w życiu bym się nie kapnęła. Ale że miałam siedemdziesiąt groszy i przelał mi syn 37 i chciałam od razu opłacić tą grę w kwocie 36.99zl ale mi przelew nie przechodził z powodu nie wystarczających środków to zobaczyłam na stan konta i się mocno zdziwiłam. I oczywiście w historii nie dojdziesz... Bo millenium pokazuje saldo dużo wyższe niż masz w realu na koncie. W tej chwili mam 2 zł a pokazuje mi w historii 76zl.
Jeśli oni tak po parę złoty gdzieś zabierają i tego nie widać to nieźle. Gdyby nie to że miałam prawie 0 na koncie to w życiu bym tego nie zobaczyła.
Także uważajcie, liczcie swoje pieniądze.

31 maja 2026

świetna obsługa w placówce w Warszawie…

świetna obsługa w placówce w Warszawie na Kondratowicza. Polecam - mam konto osobiste, kredyt hipoteczny.
kartę miałam, była ok ale przy staraniu się o kredyt hipoteczny zamknęłam.
Mam dla porównania 2 banki, w których mam konto i z millennium korzystam najczęściej.

30 kwietnia 2026

Bank nie chce współpracować w sprawie…

Bank nie chce współpracować w sprawie reklamacji przelewyu. Zwodzą mnie. Nie przekazują dalej dokumentów wysyłanych przezemnie mimo ,że są to dowody że doszło do oszustwa. Nic nie robią w sprawie aby pomóc.

12 maja 2026

30 kwietnia 2026 o godź 16.30…

30 kwietnia 2026 o godź 16.30 połączyłam się z konsultantem banku. Chciałabym tą drogą podziękować Pani Agnieszce, która rozwiała wszystkie moje wątpliwości w niełatwej sprawie , a zgłoszenie rozwiązała szybko i sprawnie. Jestem klientką oddziału Banku Millennium w Warszawie. Ewa S

marna jakość!!!

Byłem w placówce banku Millennium w Stargardzie przy ulicy Wyszyńskiego dnia 29.04.2026 r. Banak Millennium przelał moje pieniądze do innego organa bezpodstawnie. Tego dnia rozmawiałem w placówce z doradcą oraz z osobą zarządzającą placówką banku . Rozmowa i dzialanie personelu w tej sprawie było bardzo nieprofesjonalne , mój problem nie został rozwiązany.Musiałem sam wyprostować całą sytuację po dłuższym czasie. Nie polecam tego banku i radzę go omijać,mówić krótko...dno!!!

30 kwietnia 2026

Bank,jaki oszukuje i kradnie pieniądze

Okropny bank, który oszukuje swoich klientów. 20 kwietnia poszłam do bankomatu w oddziale Banku Millennium w warszawskim Blue City i wypłaciłam pieniądze z karty innego banku, a następnie od razu wpłaciłam tę samą kwotę (800 zł) na moją kartę Millennium. Pilnie potrzebowałam opłacić edukację mojego dziecka. Kiedy zobaczyłam w aplikacji, że przelano mi o 100 zł mniej, poszłam do oddziału, a pracownik powiedział, że jedna banknota może nie zabezpieczona. Czyli bankomat odrucił własnej banknoty????Myślę, że tak właśnie ten bank postępują ze wszystkimi, niezależnie od tego, czy pralew sprawdzają, czy nie... Teraz mówią mi, że będą to sprawdzać przez miesiąc!!!!! Sprawdźać swójej własnej banknoty!!! Przejdę do innego banku, żeby nie okradali mnie jeszcze z pensji. Ten bank to oszustwo. Szkoduję, że jestem ich klientką.

20 kwietnia 2026

Słowa uznania i wdzięczności dla dwóch…

Słowa uznania i wdzięczności dla dwóch Pań z Millenium w Radzyminie. Pani Agnieszka i Aneta to zawsze pomocne, miłe i profesjonalne pracownice placówki. Zawsze są uśmiechnięte, służą radą i pomocą, i robią wszystko aby czas kiedy klient musi odstać w kolejce był jak najkrótszy.

17 kwietnia 2026

Bardzo polecam bank w Kielcach

Bardzo polecam bank w Kielcach , obsługa bardzo miła , pomocna , jak miałam problem z zalogowaniem się do konta bez problemu otrzymałam pomoc.To jest moje pierwsze konto w Millenium które założyłam i jestem bardzo zadowolona z konta jak i z obsługi

17 kwietnia 2025

Ten bank to pomyłka

Ten bank to pomyłka. Poprosiłem o dokument zawierający potwierdzenie aktualnego poziomu zadłużenia w kredycie hipotecznym - standardowo taki dokument jest potrzebny kiedy klient chce refinansować hipotekę (przenieść kredyt do innego banku). Konsultant to wiedział, bo zamiast zamówienia dokumentu (oczywiście płatnego 100 zł) namówił mnie do skierowania sprawy do Działu Negocjacji, bo zamiast przenosić kredyt można renegocjować warunki pozostając w Millennium tak, aby były dostosowane do aktualnych stóp procentowych. Zgodziłem się na to więc razem z konsultantem wysłałem zapytanie z moją propozycją obniżenia oprocentowania do aktualnie obowiązujących poziomów. Na odpowiedź z Działu NEGOCJACJI musiałem czekać 30 dni. Po tym czasie DZIAŁ NEGOCJACJI mi odpowiedział - nie przychylamy się do Pana propozycji. Do widzenia. Taka to negocjacja - 30 dni w plecy. Żenada

9 kwietnia 2026

Serdecznie nie polecam w 2026

Serdecznie nie polecam w 2026. Byłem kilentem banku od 2006 roku. Przez lata nie mogłem powiedzieć niczego złego na bank, obsługę czy poziom zabezpieczeń. Czasami zdarzały się jakieś problemy ale były na tyle rzadko, że nie wypływały na ogólny odbiór banku. Coś jednak się zmieniłona przestrzeni kilku ostatnich lat i to radykalnie. Po pierwsze. Kiedy nawet czasami potrzebujemy zadzwonić do banku to lepiej przygotować się na bardzo ale to bardzo długie oczekiwanie (20 do nawet 40 min). Druga sprawa to wypłata czy wpłata gotówki. Kiedyś można było to zrobić w każdym oddziale obecnie nie. W Krakowie są tylko cztery (4!) oddziały gdzie można dokonać wypłaty gotówki (do 30 tysięcy bez zamawiania) a np w oddziale na ul. Królewskiej odbywa się to zaraz obok wielkiego okna wychodzącego na chodnik, gdzie każdy przechodzień może zobaczyć ile leży pieniędzy na stole. Nie oczekuję kwiatów jak idę do oddziału ale profesjonalności i uprzejmości. W tym banku ludzi chyba wyciągają z rynsztoka. Odzywki jakie usłyszeliśmy w kontekście naszej wypłaty pieniedzy były co najmniej nie na miejscu.

Kolejna sprawa to nowe systemy bezpieczeństwa. O ile przez lata miałem podłączone kolejne karty kredytowe i debetowe do np. Amazona w USA czy innych krajach (choćby aby kupić specjalistyczne ksiązki techniczne, niedostępne w Polsce czy kupić coś podczas wyjazdu) to obecnie system został ustawiony tak, że nie da się dokonać transakcji ani Visą ani Master Card, po prostu bank raz wysłał informację o tym, że "wykryli podejrzaną transakcję", nastepuje blokada karty (da się odblokować w aplikacji) a potem już absolutnie żadna transakcja nie przechodzi lub przechodzi co 3 lub co 5. Zmiast użyć 3D secure, bank blokuje z automatu transakcje bo wie lepiej co chciliśmy zrobić. Jeśli ktoś myśli, że nie dzwoniłem do banku to się myli. Po długich oczekiwaniach na połączenie starałem się wyjaśnić i prosić o naprawienie problemu. Podobno to trafaiło do działu security czy gdzieś indziej i co? Absolutnie nic. Problem nadal był. Skąd wiem, że problem był z Bankiem Millenium? Jak podłaczyłem kartę kolegi z Pekao czy ING, wszystko działało jak należy, czyli problem nie leżał w operatorze karty a samym banku. Szczytem było kiedy podczas jednego z wyjazdów w długą delegację do Azji, podczas korzystania z bankomatu, karta została zablokowana przez Bank Milleniium i bankomat ją "zjadł". Dwa dni wcześniej brałem pieniądze w tym samym bankomacie - zero problemów. Bank samodzielnie podjął decyzję o blokadzie karty, zostawiając mnie bez środków (na szczęście miałem kartę innego banku i trochę gotówki). Po ciężkich bojach Millenium wysłało mi kartę pocztą i aktywowałem ją z aplikacji ale trwało to 10 dni. Moi rodzice mieli dokłądnie to samo kiedy pojechali do Austrii w czasie letnich wakacji. Rano karta działa a po południu ją zablokowano. Co do bankomatów to często, gęsto jest tak, że aby wypłącić albo wpłacić pieniadze (kwotę większą niż 800 zł) trzeba iść do oddziału gdzie często te bankowmaty po prostu nie działają. Wtedy zaczyna się szukanie gdzie to wypłacić (to można na raty w Euronecie) lub wpłacić pieniądze, bo przy kontuarze nie da się i trzeba zasuwać na drugi koniec miasta lub szukać innego wpłatomatu Millennium.

Zmiana banku w moim i nie tylko moim, wypadku to był bardzo duży problem (informacja do pracodawcy, kontrachentów itd itp) i można to porównać do zmiany numeru telefonu, który ma się od zawsze, ale to co ten bank wyprawia w ostatnich czasach to jest jakiś absolutny kosmos. To nie są drobnostki, to jest już bezczelne ograniczanie dostępu do moich środków i prawa ich dysponowaniem. Wszystko pod egidą "dbania" o moje bezpieczeństwo, zwalania winy na system (tak jakby ludzie nie mieli wpływu na jego konfigurację) lub bezczelnym olewaniu klienta. Do tego pracownicy banku, zarówno w oddziale jak i na infolinii wprowadzili mnie kilka razy w błąd i chwała za to, że rozmowy są nagrywane bo inaczej naprawdę bym stracił więcej niż parę złotych.

Aplikacja MIllenium na telefon to chyba jedyne co się broni ale co z tego skoro wszystko inne to jedno wielkie nieporozumienie. W mojej opini bank który kiedyś naprawdę uchodził za nowoczesny i przyzwoity, zaczyna się zapadać w sobie i zmieniać profil działalności albo co gorsze ma coraz większe problemy nawet w obsadzeniu infolinii kimkolwiek.

Polecam każdemu kto trafi na tą opinii i stoi przed decyzją o wyborze Millenium aby dwa razy się zastanowiła i porozmawiała z kimś kto ma tam konto. Nie każdy musi mieć takie problemy jak ja (może jestem "nietypowy" bo naprawdę sporo latam po świecie i wykorzytuje karty i inne instrumenty finansowe) ale warto zastanowić się czy to nie jest zwiastun kłopotów jakie ma bank a za które zapłacą klienci.

30 marca 2026

Oszuści, złodzieje

Beznadzieja, za pr przelew swoich pieniędzy należy płacić ze swoich pieniędzy. Zlecone przelewy w odpowiednim czasie nie są księgowane tak jak jest napisane jest to beznadzieja uważajcie na nich. Nie dajcie się wciągać również w żadne plany bo to jest tylko strata pieniędzy i waszego czasu

1 kwietnia 2026

ZŁODZIEJE

Złodzieje, Blokują większe sumy i przetrzymują środki. Olewają kontakt zklientem., są 24/7 a odpisują co 3 dni i caly czas sprawe kieruja do odpowiedniego działu. Najgorszy bank ODRADZAM!!!!!

20 marca 2026

Zawsze szybko i sprawnie

Zawsze szybko i sprawnie, może jestem klientem który nie ma dużych wymagań (ale i nie mam żadnych nieuregulowanych zadłużeń) więc złego słowa nie powiem.

25 marca 2026

Nie polecam tego banku

Nie polecam tego Dziadostwa gdyż do Komornika kwotę 100zl przelewają w dwóch różnych kwotach ( tak jak by nie mogli w jednej ) biorąc przy tym 2 razy prowizje w kwocie 11zl. Totalne dno,zamykam ten rachunek i nie chce mieć z nimi nic do czynienia

21 marca 2026

Bank potrzebuje prawie 2 miesięcy na…

Bank potrzebuje prawie 2 miesięcy na zwrot pieniędzy które źle zaksięgował bankomat
Ich bankomat ,stojący przy wejściu do filii ich!!! banku
Najpierw ,że dadzą odpowiedź w 14 dni ,potem że muszą sprawdzić bankomat i teraz ,że no dalej muszą sprawdzić bankomat
Dadzą odpowiedź di 13 kwietnia
Pieniądze ukradli 21 lutego

Czyli jak im dajesz kasę to super są ,jak jakiś problem ,tu z ich winy to już sue zaczyna
Omijajcie z daleka
Jak oddadzą kasę i,zamykam konto
Angelika M

15 marca 2026

Nie powierzać swoich pieniędzy wpłatomatom

Niestety, ale korzystanie z usług Banku Millenium to najgorsze doświadczenie jakie mnie ostatnio spotkało... Mój problem dotyczy wpłaty własnych pieniędzy na własne konto... Jakiś czas temu bank zlikwidował możliwość wpłaty środków fizycznie w banku - opierając te transakcje na wpłatomatach. W związku z tym jechałam z drugiego końca miasta do wpłatomatu Millenium, bo potrzebowałam wpłacić pilnie środki na konto na pilny przelew. Niestety miałam pecha i wpłatomat moje środki zatrzymał i zablokował z przyczyn technicznych. Dostałam wydruk potwierdzający dokonanie wpłaty i zablokowanie środków i przekazałam go konsultantowi przez aplikację. Co klient może w tej sytuacji? Zgłosić reklamację i czekać do 15 dni roboczych na jej rozpatrzenie!!! Nikogo nie obchodzi czy klient ma z czego dokonać opłat czy będzie miał co jeść następnego dnia... W oddziale nic nie mogą, bo bankomaty nie są banku (mimo że na wydruku widnieje Bank Millenium); na infolinii słyszę cały czas formułkę "proszę czekać na rozpatrzenie reklamacji"; nie ma możliwości skontaktowania się z nikim kto byłby w stanie pomóc klientowi... I w ten sposób można sobie przywłaszczyć bezkarnie czyjeś środki na 3 tygodnie... A Ty kliencie - zęby w ścianę i czekaj, aż łaskawie ktoś Ci zwróci środki... Obym się tylko nie zdziwiła, jak moja reklamacja zostanie odrzucona...

26 lutego 2026

Kredyt hipoteczny - dobra oferta ale fatalna obsługa

Kiepskie doświadczenia w kwestii przeniesienia kredytu hipotecznego - pracownicy byli pomocni do momentu podpisania umowy, później nabrali wody w usta. Ciężko się dodzwonić, podają sprzeczne informacje, obiecują oddzwonić, czego nie robią. Groźnie brzmiące ponaglenia o dostarczeniu dokumentów, mimo, że jeszcze ich nie otrzymałem z poprzedniego banku. Wystarczyłoby napisać to grzeczniej. Dobra oferta ale obsługa straszna.

2 marca 2026

Czy to Twoja firma?