Tydzień temu zamówiłam walizkę, którą potrzebowałam na piątek, planowana dostawa była na środę- wszystko pasuje. W środę wieczorem dostałam informację że zamówienie jednak anulowano, ponieważ PRODUKT... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Firma nie chce reklamować towaru
Firma nie chce reklamować towaru, pieniędzy również nie chce oddać i przelewa je na tzw. bon zakupowy podarunkowy. Czyste oszustwo brak zgodności z prawem konsumenckim. Proszę uważać na tą firmę.
Kupowałam od dawna przez internet lecz…
Kupowałam od dawna przez internet lecz ostatni zakup bardzo mnie zniechecił.Otrzymalam 1 but, po zgłoszeniu faktu na infolinii szybko otrzymałam drugi...szkoda tylko że nosił ślady użytkowania 🙉Dokonałam zwrotu ,otrzymałam zwrot pieniędzy i tyle....
Walizka reklamowana 3 razy
Walizka reklamowana 3 razy, odpadają kółka przy pierwszym użyciu. Podczas składania reklamacji uzyskałam informację, że walizka nie jest przystosowana do samolotu!! A po co są walizki na kółkach???!! Z zakupionych w komplecie 3 sztuk wszystkie się zepsuły.
Nie polecam. Tania chińszczyzna.
Zakupiłam trzy walizki kabinowe
Zakupiłam trzy walizki kabinowe, jednakowe. W jednej z nich, krótko po zakupie, popsuł się zasuwak, więc złożyłam reklamację. Reklamacja została przyjęta i ponoć zasuwak został naprawiony. Cóż z tego, jeśli walizkę, serwis Wittchen chciał mi zwrócić uszkodzoną, oblaną cieczą, która spowodowała nieusuwalne zacieki. Sprzedawcy ( salon Wittchen w M1 w Czeladzi) ani serwis nie widzieli w tym problemu i zostałam z paskudnymi zaciekami na walizce.
Nie odebrałam jej po tej naprawie, bo nie jest mi potrzebny produkt nienadający się do użycia. Nigdy więcej nie zrobię zakupów w Wittchen. Innym też odradzam. Wszystko ładnie i miło dokąd nie zapłacisz, potem nie zawracaj głowy. Zepsuło ci się to zaproponują kolejną sprzedaż tego samego. Totalna porażka. Nigdy więcej!
Kupiłam walizkę a po jednej podróży..
Kupiłam walizkę,po jednej podróży pociągiem kółka i trochę dół walizki są starte a nie była ciągana po schodach ani nic poprostu normalne użytkowanie walizki. Myślę że jeszcze 2 razy i będzie do wyrzucenia. Nie polecam.
Kupiłem dużą walizkę z policarbonu .
Kupiłem dużą walizkę z policarbonu .
Po otwarciu przesyłki okazało się ,że walizka posiada liczne otarcia i wygląda na używana.
Nigdy więcej zakupów tej marki.
Bardzo słaby kontakt z firmą
Bardzo słaby kontakt z firmą. Najpierw anulowali zlecenie, bez informacji zwrotnej. Teraz problem z paczką, żabka odmówiła przyjęcia i nie ma możliwości przekierowania paczki do kuriera/paczkomatu/innego punktu.
Moje walizki sobie wracają radośnie do nadawcy. Tak sobie będą jeździły w te i we wte.
Ciekawe czy dojdą do wylotu... bo już 3 tydzień się bujam z tą firmą.
Porażka
Odradzam tą firme. Marna obsługa klienta i słaby kontakt. Zero pomysłu jak rozwiązać problem
Problem ze zwrotem
W sklepie online zakupiona została kosmetyczka, niestety nie spełniła moich oczekiwań z tego tez tytułu nadany został zwrot. Tu zaczęły się pierwsze trudności, wszystko jest tak zrobione aby jak najbardziej zniechęcić do jego wykonania. Drukowanie i wypełnianie absurdalnie stworzonego dokumentu zwrotu, odesłanie paczki na własny koszt. Po przejściu tej czynności i wysłaniu przedmiotu dostaje się informację iż nikt pod wskazanym adresem zwrotu jej nie odebrał, paczka ponownie trafia w nasze ręce. Jeśli dalej chce się ją zwrócić należy ponownie wysłać ją na własny koszt i modlić się czy tym razem ją odbiorą, czy dalej klient będzie traktowany jak śmieć.
Opóźniona dostawa.
Walizki zamówiłam we wtorek, na stronie podczas składania zamówienia było zadeklarowane, że walizki zostaną wysłane w czwartek a dostawa w piątek, zależało mi na planowej dostawie, bo w sobotę wyjeżdżaliśmy. Jeszcze w czwartek dwa razy dzwoniłam na infolinię żeby potwierdzić i poprosić o planową wysyłkę, Pani na infolinii zapewniła mnie dwukrotnie że walizki zostaną nadane w czwartek a w piątek będą u mnie. Niestety walizki zostały wysłane dopiero w poniedziałek. Po raz pierwszy wystawiam negatywną opinię.
System obsługi klienta w tej firemce to…
System obsługi klienta w tej firemce to jakieś nieporozumienie. Faktura za zakup przez internet generuje się niemal dobę od dostarczenia towaru. Zwrotu zakupionego artykułu nie można dokonać w sklepie przy zakładzie (!) w Palmirach, bo „nie ma w systemie”, bo „do centrum logistycznego”, bo cośtam.
Zagraniczne sklepy przyjmują zwroty z dowolnego punktu, o Chińczykach nawet nie wspominam.
Przy takich cenach warto byłoby zatroszczyć się jednak o komfort klientów.
Kupiłem poduszke podróżną travel pillow…
Kupiłem poduszke podróżną travel pillow reise-nackenkissen i jestem zawiedziony.
Rozmiar jest mniejszy niż na zdjęciach, ale to drobnostka, problemem jest projekt tej poduszki. Wewnętrzna część (czyli ta która "obtula" naszą skóre) jest bardzo nieprzyjemna i drapiąca, natomiast zewnętrzna część jest mięciutka i przyjemna xd
Ktoś to wgl testował? Tragedia, jak coś takiego przeszło, skoro odrazu po założeniu było to niewygodne, zarówno dla mnie jak i mojej dziewczyny.
Proszę się nie sugerować opiniami tej poduszki na stronie wittchen, ponieważ nie wiem jakim cudem, każdy tam dał od 5 do 4 gwiazdek.
Paseczek
Kupiłam pasek.Fakt ,przeceniony zapłaciłam za pasek i tyleż samo za przesyłkę.Po jednym użyciu pasek zaczął się łuszczyć.Firma owszem pisze twoja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie ale pieniądze zwraca tylko za pasek.A koszty przesyłki?Poza tym uważam ,że marka bardzo obniża jakość.Więcej nie kupię.
Dałam jedną gwiazdkę,bo inaczej nie…
Dałam jedną gwiazdkę,bo inaczej nie mogłam napisać opinii. Firma nie zasługuje nawet na tą jedną.Po pierwszych wczasach jadąc z dziećmi i wnukami prywatnym busem walizka pękła nie nadaje się do użytku,az się boję pomyśleć gdyby ta walizka znalazła sie w samolocie.Material bardzo słaby,cienki plastik.Reklamacji nie uwzględniono,bo ponoc zle byla użytkowana. Bzdura!!!Moja siostra kupila torebke z tej firmy i tez sie rozpadla.Nie polecam zakupu z tej firmy,totalne badziewie.Lepiej zakupić walizkę u Chińczyka jest o wiele trwalsza,mam mniejszą i sluzy mi dobre kilka lat.
Pierwszy raz w życiu kupiłam walizkę Wittchen …i ostatni
Pierwszy raz w życiu kupiłam walizkę Wittchen,dużą czerwoną na 4 kółkach za 463 złote z przesyłką. I pierwszy raz po wylądowaniu,zdarzyło sie że w tej akurat walizce Wittchen Prime Line,odpadło kółko. Reklamacja do linii lotniczych,wysłane zdjęcia,oddali 60 złotych za owo kółko) tyle kosztuje) Telefon do xzialu Reklamacji firmy Wittchen,. Kazali @ odkrecic jedno z kółek w wysłać zdjęcia ( bo ponoć mają różne aczkolwiek do tej walizki tego typu w tym kolorze powinni wiedzieć jakie) odkręciłam,wyslalam. Przysłali zapłaciłam przy odbiorze 65 złotych,przykręciłem, trudem( mają fatalne te kółka,i fatalne mocowania na srubki) I,,,walizka nie chce iść na tych czterech kółkach 🤦🏼♀️. Patrzę,a tu każde kółko jest z innej strony i każde z tych 4 jest inne inaczej wygięte...Dzwonię wiec znowu do działu Reklamacji,juz zdenerwowana a oni,żebym im przysłała zdjęcia tej walizki,dokładnie z której strony jest to felerne źle,kółko. Opisałam, ze z przodu od strony podłużnej walizki etc.dokladnie, odpisali ze muszę odkręcić to kółko i pokazać je wysłać zdjęcia znowu....To nie wiedzieli jakie Przysłali? Do tego typu walizki jest tylko jeden rodzaj,a powinno ich interesować ,z której strony raczej to kółko. Zresztą mówili ze przykręcą za darmo, ale walizkę mam zostawić w sklepie Wittchen( najbliższy mam 100 km.w obie strony w Lublinie ) wiec na paliwo wydałabym tyle co kosztuje to kółko. Fatalne walizka fatalne serwis,fatalne mocowania z plastiku nigdy już Wittchena nie kupię. Nigdy i nie polecam nikomu. Ciekawe czy teraz przyślą właściwe kółko w końcu...
Nigdy więcej walizki z tej firmy
Nigdy więcej produktów firmy Wittchen. Walizka za 400pln przy pierwszej podróży otworzyła się na lotnisku. Suwak nie wytrzymał mimo, że walizka nie była ani przeciążona ani przeładowana. Po dwutygodniowej naprawie reklamacyjnej odebrałem walizkę z informacją, że teraz już jest wszystko ok i sugestią, aby na wszelki wypadek zakładać pas zabezpieczający. Dzięki temu, w czasie kolejnej podróży walizka nie otworzyła się na dworcu mimo ponownego uszkodzenia się suwaka.
Nie będę już dalej reklamował tego badziewia. Poszła do śmietnika.
Niestety podzielam negatywne opinie...
Mam od nich dwie walizki i o ile body walizek są w miarę, bez wielkich wrażeń, no to rączki po pierwszych kilku wyjazdach to jest dramat... Zacinają się, nabrały luzu, czasem same się chowają, po prostu opadają do poziomu złożenia, a często mam wrażenie, że jak energiczniej wyciągnę rączkę to zostanie w ręku. To niestety sprawia wrażenie jednak taniej walizki. Więcej nie kupię.
Świetne walizki w dobrej cenie!
Dokonałam zakupu dwóch walizek na stronie Wittchen i jestem bardzo zadowolona. Wysyłka była błyskawiczna, a produkty odpowiednio zabezpieczone. Walizki są bardzo dobrej jakości i wszystko zgadza się z informacjami zamieszczonymi na stronie. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Polecam!
Moje doświadczenie ze sklepem Wittchen…
Moje doświadczenie ze sklepem Wittchen jest mieszane.
Jeśli chodzi o jakość produktów – nie mam większych zastrzeżeń, wszystko wygląda solidnie i estetycznie. Niestety obsługa reklamacji pozostawiła u mnie duże rozczarowanie i sporo niepotrzebnego stresu.
Zakupiłem torebkę, która miała fabrycznie źle zamontowany łańcuszek. Przy składaniu reklamacji wyraźnie zaznaczyłem, że zależy mi na wymianie towaru na nowy, wolny od wad, a nie na zwrocie pieniędzy. Mimo to otrzymałem informację, że reklamacja została uznana i środki zostaną zwrócone. Musiałem ponownie kontaktować się ze sklepem i wyjaśniać, że moją intencją była wymiana – dopiero wtedy moja prośba została uwzględniona.
W tym samym zamówieniu kupiłem również etui na długopis (Kugelschreiberetui), które odesłałem w tym samym czasie. W tym przypadku sklep sam zdecydował o zwrocie pieniędzy, mimo że również zależało mi na wymianie. Po mojej interwencji otrzymałem odpowiedź, że wymiana nie jest możliwa – co stoi w sprzeczności z informacjami na oficjalnej stronie, gdzie jasno wskazano możliwość wymiany w ciągu 30 dni. Zostałem poproszony o ponowny zakup zamiast wymiany, co uważam za nieakceptowalne.
Największym minusem całej sytuacji jest to, że produkty były kupione na prezenty. Przez sposób rozwiązania reklamacji zostałem zmuszony do ponownego szukania innych upominków, co jest dużym utrudnieniem i rozczarowaniem.
Podsumowując: dobra jakość produktów, ale obsługa reklamacji i niespójność z deklarowaną polityką firmy zdecydowanie wymagają poprawy.
Torebka się rozpada
Ja niestety podzielam negatywne opinie. Torebka kupiona za spore pieniądze, była wymarzonym prezentem na święta. Nie wytrzymała nawet półtora roku - pęka w wielu miejscach, materiał z niej odchodzi. Bardzo mi przykro bo myślałam, że to ekskluzywna marka skoro ma takie ceny. Niestety się myliłam.
zamówiłam średnią walizkę
zamówiłam średnią walizkę, otrzymałam małą więc zadzwoniłam do nich i kazali mi wysłać maila z wymiarami. Wysłałam ale odpowiedzi zwrotnej nie otrzymałam gdy zadzwoniłam jeszcze raz pani powiedziała że do 2 h napiszą.Co zrobili? ZIGNOROWALI!NIE POLECAM