Wakacje.pl Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 373 recenzji, większość recenzentów była dość zadowolona z ogólnego doświadczenia. Klienci bardzo często chwalą niezwykle pomocną, zaangażowaną i miłą obsługę, która zawsze cierpliwie odpowiada na pytania. Wielu ludzi uważa ten portal za bardzo czytelny, intuicyjny, prosty w obsłudze i pomocny przy planowaniu. Konsumenci doceniają również szybki kontakt oraz sprawne doradztwo w wyborze najlepszych ofert wycieczek. Niektórzy recenzenci nie byli zadowoleni z braku profesjonalizmu oraz przekazywania błędnych informacji przez niektórych konsultantów. Niektórzy ludzie zgłaszali również poważne problemy z brakiem odpowiedniego wsparcia w trudnych sytuacjach kryzysowych. Ponadto część klientów narzekała na bardzo długie oczekiwanie na zwrot wydanych pieniędzy za anulowane wycieczki.

O czym najczęściej mówią ludzie

Holidays

Recenzenci podkreślają niejednoznaczny aspekty holidays, wskazując zarówno na bardzo udane wyjazdy, jak i na... Zobacz więcej

Service

Klienci mieli niejednoznaczne doświadczenia z service, co odzwierciedla dużą rozbieżność w opiniach. Podczas... Zobacz więcej

Staff

Recenzenci wspominają niejednoznaczne opinie na temat staff. Wielu klientów chwali kompetentną i pomocną... Zobacz więcej

Website

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z website, chociaż wielu z nich chwali czytelny... Zobacz więcej

Customer service

Konsumenci uważają customer service za niejednoznaczny, ponieważ podczas gdy niektórzy recenzenci chwalą... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Pierwszy kontakt był straszny 1,5 h rozmowy, wakacje uciekły, nerwy i nic więcej, zero profesjonalizmu. Ale następnym razem i kolejnym trafiłam na przemiłe konkretne osoby. Tak, więc zależne od osoby... Zobacz więcej

Bardzo udane wakacje na Cyprze. Pierwszy wyjazd z Wakacje.pl Procedury podczas wyjazdu przebiegły sprawnie. Dokumentu podróży dostarczane na maila przychodziły na czas. Jako, że był to pierwszy raz to... Zobacz więcej

Firme Wakacje.pl z Legnicy mieszczaca sie w sklepie Carefour polecam . Byliśmy już kilka razy z nimi na wczasach właśnie wróciliśmy z Grecji ,,Corfu,, . Fantastyczne kobiety,mila obsluga ,doradztwo za... Zobacz więcej

Na wstępie ogromne podziękowania dla Pana Arkadiusza z wakacje.pl za cierpliwość i pomoc w znalezieniu oferty spełniającej nasze wymagania. Zdecydowaliśmy się na pobyt w Armonia Holiday w Turcji. Orga... Zobacz więcej

1. Agregator turystyczny
  2. Agencja turystyczna
  3. Biuro podróży

Wakacje.pl to coś więcej niż biuro podróży. Wakacje.pl to kilkadziesiąt biur podróży w jednym miejscu. U nas porównasz interesujące Cię oferty i zarezerwujesz tę najlepszą dla Ciebie. Możesz wybierać wśród ofert takich biur podróży, jak Itaka, Rainbow, Coral Travel, Anex czy wiele innych. Porównujesz i rezerwujesz – w jednym miejscu. Oszczędzasz czas, wybierasz najkorzystniejszą ofertę i wygodnie zarządzasz swoją rezerwacją po zakupie. Na wakacje.pl znajdziesz też ponad 300 000 wiarygodnych opinii na temat hoteli, dzięki czemu wybierzesz ten, który najbardziej odpowiada Twoim oczekiwaniom. Z Wakacje.pl zorganizujesz swoje wymarzone wakacje łatwo i wygodnie. Jesteśmy na rynku już ponad 25 lat! Porównasz i zarezerwujesz wakacyjny wyjazd: a) na stronie wakacje.pl, b) w aplikacji Wakacje.pl, którą pobierzesz ze sklepów GooglePlay i appstore, c) w jednym z kilkuset salonów stacjonarnych w Polsce, d) przez infolinię +48 58 770 60 03 (koszt połączenia wg taryfy operatora).

Średnia

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 372

Napisz recenzję

Fatalnie

Fatalnie. Zarezerwowałem ofertę last minute. Opłaciłem. Okazało się, że ze względu na stronę internetową i pobranie dokumentu oferty (PDF), coś pomieszało się w systemie.

Mimo, iż opłaciłem zamówienie, mimo iż otrzymałem potwierdzenie rezerwacji, ostatecznie zamówienie mi anulowano. Pieniądze oczywiście zniknęły z konta od razu, a na powrót to czekanie dzień roboczy.

Alternatywa za 35% więcej i innego miasta. Nie polecam nikomu. Rezerwujcie przez zwykłe biuro podróży, aby mieć szanse na wakacje. A te oferty last minute też nie wiem po co są tam wyświetlone, kiedy nawet po opłaceniu nie można z nich skorzystać.

2 czerwca 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Przykro nam, że nie udało się z ofertą, na której Ci zależało. Żebyśmy mogli w pełni zweryfikować tę sytuację poprosimy o numer rezerwacji, której dotyczy ta opinia - można ją uzupełnić w treści tutaj lub przesłać ze szczegółami na adres reklamacje@wakacje.pl

Zespół Wakacje.pl

Świetna wyszukiwarka i łatwe porównanie…

Świetna wyszukiwarka i łatwe porównanie ofert, korzystam z portalu od wielu lat, jednak ostatnia wycieczka, w której zapomniałno mnie poinformować, że nie mam transferu z lotniska do hotelu spowodowała spadek mojego zaufania. Oczywiście pewnie to gdzieś tam w tej umowie jest, że dotyczy tylko lotu i hotelu, ale wypadałoby uprzedzić, bo znalezienie transportu na szybko w obcym kraju jest kłopotliwe i dostarczyło nam bezsensownego stresu.

28 maja 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Dziękujemy za opinię i przykro nam z powodu sytuacji z transferem. Postaramy się ponownie zapracować na 5 gwiazdek. Jeśli uważa Pani, że komunikacja po naszej stronie nie była wystarczająca prosimy o przesłanie swoich uwag na adres reklamacje@wakacje.pl

Wakacje.pl OK

Z usług Wakacje.pl korzystaliśmy wielokrotnie. Konsultanci zawsze mili i służący pomocą. Sprzedawane oferty raczej adekwatne co do ceny i opinii o nich. Ogólnie jesteśmy,( małżeństwo 65+) zadowolenie z usług Wakacje.pl

31 maja 2026

Panie Bogdanie,

słonecznie dziękujemy za miłe słowa. I pracujemy nad zasłużeniem w przyszłości na 5 gwiazdek :))

Hotel czysty

Hotel czysty, cisza spokój można odpocząć.
Palża duża z dostępem dla nie pełnosprawnych oraz z rafą koralową 10 m od brzegu. Woda czysta i pływające rybki.

7 maja 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Dziękujemy i cieszymy się, że jest Pani zadowolona z wyjazdu :))

Koszmar organizacyjny

Koszmar organizacyjny. Lecimy na wakacje z biurem podróży, a mimo wspólnej rezerwacji zostaliśmy rozsadzani po dwóch końcach samolotu. Taki standard obsługi od EXIM i wakacje.pl naprawdę psuje początek urlopu.

28 maja 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że nie są Państwo zadowoleni z przypisanych miejsc. Istnieje możliwość wykupienia wyznaczonych miejsc obok siebie. Dokładne warunki zależą od zapisów w umowie i przewoźnika. Żebyśmy mogli odnieść się do tej konkretnej sytuacji potrzebujemy numeru rezerwacji, której dotyczy ta opinia.

Niezadowolenie z wakacje.pl

Wielokrotnie wyszukiwałem wycieczki na portalu wakacje.pl. Bardzo przydatne narzędzie, choć z paroma uwagami. Nie wszystkie wycieczki z poszczególnych biur podróży są ujęte w wakacjach.pl , jednak więcej jest na stronach poszczególnych biur podróży. Tym razem chciałem w jakiś sposób wynagrodzić wakacje.pl i postanowiłem zarezerwować wycieczkę organizowana przez biuro Itaka na stronie wakacje.pl. I to niestety było moim błędem. Już przy rezerwacji, chociaż było prawie cztery tygodnie do wylotu nie mogłem zarezerwować wycieczki na jeden dzień tylko musiałem od razu zapłacić pierwsza część. Dopiero po 5 dniach na stronie Itaki była widoczna rezerwacja i przekazana wpłata pierwszej raty. Po zapłaceniu całości 14 mają dopiero po tygodniu pieniądze wpłynęły na konto mojej wycieczki w Itace. Z pewnością wakacje.pl biorą jakaś opłatę za pośrednictwo od innych biur podróży i chciałem dać zarobić wakacjom.pl. Gdy okazało się że sprawy finansowe zostały załatwione odetchnąłem z ulgą i udałem się do lokalnego biura wakacje.pl w Jeleniej Górze aby poprosić o wydrukowanie dokumentów podróży i rezerwacji co jest sugerowane przez portal. I tutaj przeżyłem szok. Jak się okazuje wakacje.pl nie biorą żadnej odpowiedzialności za rezerwację i wycieczki. Nie robią właściwie nic dla klienta poza przekazaniem pieniędzy organizatorom wycieczki po pobraniu prowizji. Nie można dla klienta zrobić choćby tyle że biuro wydrukuje dokumenty rezerwacji. Dowiedziałem się, że portal wakacje.pl a biura lokalne nie współpracują ze sobą na poziomie klienta a jedynie na zasadach franszyzy. Nigdzie nie spotkałem się z informacją że w lokalnym biurze nie będę mógł nic załatwić w związku z wykupiona online wycieczką. Wiem że wielu ludzi myśli tak jak ja myślałem, że jest to jedno biuro czy lokalnie czy on-line. Uprzedzam wszystkich. Nigdy więcej zakupu wycieczki na wakacje.pl. pierwszy i niestety ostatni raz.

27 maja 2026

Panie Robercie,

dziękujemy za konstruktywną opinię. Rozumiem, że wydruk w salonie byłby dla Pana wygodniejszy. W przypadku zakupów na stronie internetowej obsługa rezerwacji odbywa się online. Właśnie dlatego komplet dokumentów podróży dostarczamy w najszybszej, cyfrowej formie, by miał Pan do nich stały dostęp.

Wszelkie rozliczenia z organizatorami wycieczek realizujemy zgodnie z procedurami.

Very professional service

Very professional service, very pleased with all aspects of buying holiday, highly recommended place

Nice to read that! :))

Thank you very much!
Wakacje.pl Team

Jestem bardzo rozczarowana obsługą i…

Jestem bardzo rozczarowana obsługą i postępowaniem firmy - nikomu nie polecam usług Wakacje.pl .

Podczas zakupu wycieczki poinformowano mnie że wykupuje pakiet ubezpieczenia MAX Plus wraz z kosztami rezygnacji , oraz zapewniono ze wszystko jest opłacone i uregulowane.
Za jakiś czas dokupowalam te same wakacje dla reszty rodziny i nagle okazalo sie ze moja polisa jest anulowana, po czym dowiedziałam sie ze pracownik za pozno wystawił polisę i dlatego jest anulowana. Obecnie nie moge juz wykupić tego ubezpieczenia a bardzo mi na nim zależało.
Odpowiedz na reklamację brzmi, ze portal przyznaje sie do winy i przeprasza, przyznaje ze to wina ich pracownika natomiast nie bierze żadnej odpowiedzialności za zaistniałą sytuację i moge sobie oplacic niższe ubezpieczenie na innych warunkach bo tamtego juz nie moge wykupić.
Oczywiście zaproponowali mi ze rozlicza ubezpieczenie z zaliczki zebym nie musiala obecnie dopłacać, ale dopłata bedzie pozniej przy 2 transzy.

Kpina! Pozbawiają człowieka mozliwosci skorzystania z ubezpieczenia o lepszych warunkach, przyznają sie do winy ale nie biorą w ogole odpowiedzialności i nie ponoszą żadnych konsekwencji.

Nie spotkałam sie z gorszym bajzlem niz na wakacje.pl - jednak to nie koniec przygód- Oczywiście po drodze dla części rodziny został zarezerwowany zly hotel bo pani twierdziła "ze to ten sam" , potem przed oplaceniem zaliczki jedna osoba zorientowala sie ze to inny hotel i odkręciła to, a po drodze wystąpiło tyle błędów ze strony wakacje.pl ze wisiałam z nimi tydzień na telefonie, co chwile inne informacje, co chwila ktos inny dzwoni, milion rezerwacji pozakładanych nie potrzebnie, brak przekazu informacji między pracownikami. Paranoja ...

Żałuję ze skorzystałam z usług tego biura!

6 maja 2026

Pani Patrycjo,

rzeczywiście doszło do pomyłki po stronie naszego konsultanta - bardzo za to przepraszamy. Pokryliśmy koszty nowej polisy po naszej stronie i ustaliliśmy z Panią scenariusz na wypadek rezygnacji z wyjazdu. Mamy nadzieję, że także w Pani opinii ten błąd został już naprawiony.

Uwagi na temat komunikacji bierzemy sobie do serca, a nasz Dział Zapewnienia Jakości wszystko dokładnie przeanalizuje.

Jeszcze raz przepraszamy i życzymy udanego wyjazdu!

Nie polecam — przesunięcie lotu na 02:15 i brak pomocy

Nie polecam korzystania z usług tego biura podróży. Wyjazd miał być spokojnymi, rodzinnymi wakacjami z małym dzieckiem, do rzekomo 5-gwiazdkowego hotelu. Nie była to żadna tania wycieczka ani oferta last minute, tylko normalnie zaplanowany i opłacony wyjazd, od którego można było oczekiwać odpowiedniego standardu organizacji.

Tymczasem godziny odlotu zostały zmienione z pierwotnej godziny 08:30 na 02:15 w nocy. Rozumiem, że w regulaminie znajduje się zapis, że godziny lotów mogą ulec zmianie. Czym innym jest jednak przesunięcie lotu z 08:30 na przykład na 06:00 czy inną rozsądną godzinę poranną, a czym innym ustawienie wylotu na 02:15 w nocy. Przy wakacjach rodzinnych z małym dzieckiem taka godzina jest moim zdaniem absurdalna i kompletnie niekomfortowa.

Dodatkowo po przylocie trzeba jeszcze czekać do godziny 14:00 na możliwość zakwaterowania w hotelu. W praktyce oznacza to nieprzespaną noc, wielogodzinne oczekiwanie i ogromne zmęczenie już na samym początku urlopu. Przy podróży z małym dzieckiem jest to szczególnie uciążliwe i trudno uznać takie rozwiązanie za odpowiednie dla rodzin.

Po zgłoszeniu problemu biuro ograniczyło się właściwie do stwierdzenia, że w umowie znajduje się odpowiedni zapis, a przewoźnik może ustalić takie godziny lotu. Taka odpowiedź jest dla mnie rozczarowująca, ponieważ zamiast realnej pomocy otrzymaliśmy jedynie zasłanianie się regulaminem. Oczywiście rozumiem, że pewne zapisy umowne istnieją, ale nie zmienia to faktu, że klient oczekuje profesjonalnego podejścia i próby znalezienia rozwiązania, zwłaszcza w przypadku rodzinnych wakacji z małym dzieckiem.

Największym problemem nie była więc tylko sama zmiana godzin, ale brak jakiegokolwiek zaangażowania ze strony biura. Nie zaproponowano żadnej sensownej alternatywy, pomocy ani rozwiązania sytuacji. Odniosłem wrażenie, że po dokonaniu rezerwacji klient zostaje pozostawiony sam sobie.

Z tego powodu nie polecam tego biura podróży. Przy takiej cenie wyjazdu i deklarowanym standardzie oczekiwałbym znacznie lepszej organizacji, komunikacji oraz podejścia do klienta.

Panie Filipie,

dziękujemy za konstruktywną opinię. Nasz Dział Zapewnienia Jakości przeanalizuje tę sytuację. Rozumiemy, że takie zmiany mogą wpływać na logistykę rodzinnego wyjazdu. Przykro nam, że nie są Państwo zadowoleni.

Zespół Wakacje.pl

dno...panelu klienta nie da się założyć…

dno...panelu klienta nie da się założyć bo nie akceptują adresów na gmail xD to samo dotyczy ich aplikacji mobilnej; apple pay u nich nie działa od razu blokada więc apple już się rozeznało, że prowadzi ich najbardziej spamerski portal w polskim internecie czyli wp....wymuszają blik albo przelewy24

25 maja 2026

Hotel QUATTRO BEACH SPA & RESORT |…

Hotel QUATTRO BEACH SPA & RESORT | Turcja Świetnie zorganizowany cały wyjazd, począwszy od rezerwacji po przelot samolotem. Piękny, zadbany hotel i jego otoczenie. Blisko plaża i kompleks basenów. Pokoje przestronne z balkonami. Cały obiekt bardzo czysty. Bardzo smaczne i różnorodne posiłki. Gorąco polecam jako organizatora wakacje.pl

3 maja 2026

Pani Beato,

słonecznie dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że wyjazd był udany!

Zespół Wakacje.pl

Serdecznie polecam współpracę z Panią…

Serdecznie polecam współpracę z Panią Dominiką Kołek z Wakacje.pl! ❤️

Mieliśmy spory problem z wyborem wakacji – długo się wahaliśmy, nie mogliśmy się zdecydować i odkładaliśmy rezerwację, mimo że chcieliśmy zrobić ją jak najszybciej. Dzięki Pani Dominice wszystko stało się dużo prostsze – zaproponowała nam świetne oferty idealnie dopasowane do naszych oczekiwań.

Udało nam się znaleźć wakacje dokładnie w tym terminie, który nas interesował, a do tego w dużo lepszej cenie i standardzie, niż początkowo zakładaliśmy. Co najważniejsze, dzięki jej pomocy podjęliśmy decyzję i zarezerwowaliśmy wyjazd szybciej, niż planowaliśmy.

Pani Dominika była niezwykle miła, cierpliwa i bardzo pomocna na każdym etapie. Cały proces przebiegł sprawnie i bez stresu.

Jeszcze raz dziękujemy i z całego serca polecamy! 🌴✈️

21 maja 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Cieszymy się, że wszystko poszło sprawnie i są Państwo zadowoleni! Życzymy dużo słońca nie tylko na czas urlopu! :))

Stały klient od dobrych 20 lat

Jestem stałym klientem od dobrych 20 lat i nigdy się nie zawiodłem, polecam w ciemno
Pozdrawiam
Andrzej

21 maja 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Bardzo się cieszymy i dziękujemy za te słowa :))

Wszystkiego dobrego

Szybko i sprawnie

Szybko i sprawnie, zwłaszcza że kupowałam very last minute 🙂

6 maja 2026

Odpowiedź od Wakacje.pl

Super, że wszystko poszło sprawnie :))
Dużo słońca!