Pierwszy kontakt był straszny 1,5 h rozmowy, wakacje uciekły, nerwy i nic więcej, zero profesjonalizmu. Ale następnym razem i kolejnym trafiłam na przemiłe konkretne osoby. Tak, więc zależne od osoby... Zobacz więcej
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
Wakacje.pl to coś więcej niż biuro podróży. Wakacje.pl to kilkadziesiąt biur podróży w jednym miejscu. U nas porównasz interesujące Cię oferty i zarezerwujesz tę najlepszą dla Ciebie. Możesz wybierać wśród ofert takich biur podróży, jak Itaka, Rainbow, Coral Travel, Anex czy wiele innych. Porównujesz i rezerwujesz – w jednym miejscu. Oszczędzasz czas, wybierasz najkorzystniejszą ofertę i wygodnie zarządzasz swoją rezerwacją po zakupie. Na wakacje.pl znajdziesz też ponad 300 000 wiarygodnych opinii na temat hoteli, dzięki czemu wybierzesz ten, który najbardziej odpowiada Twoim oczekiwaniom. Z Wakacje.pl zorganizujesz swoje wymarzone wakacje łatwo i wygodnie. Jesteśmy na rynku już ponad 25 lat! Porównasz i zarezerwujesz wakacyjny wyjazd: a) na stronie wakacje.pl, b) w aplikacji Wakacje.pl, którą pobierzesz ze sklepów GooglePlay i appstore, c) w jednym z kilkuset salonów stacjonarnych w Polsce, d) przez infolinię +48 58 770 60 03 (koszt połączenia wg taryfy operatora).
Polska
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Z pełnym przekonaniem polecam biuro Wakacje.pl. Profesjonalna i zaangażowana kadra służy pomocą na każdym etapie organizacji wyjazdu – od wyboru oferty aż po dopilnowanie wszystkich formalności. Pracownicy cierpliwie odpowiadają na pytania, doradzają najlepsze rozwiązania i dbają o każdy szczegół, dzięki czemu można czuć się spokojnie i bezpiecznie.
Dużym atutem jest również możliwość załatwienia wszystkich spraw telefonicznie, bez konieczności osobistej wizyty w biurze. Cały proces przebiega sprawnie, wygodnie i bezproblemowo. Korzystałam z ich usług już kilkukrotnie i za każdym razem jestem bardzo zadowolona. Serdecznie polecam!

Dobra współpraca.
Niema żadnych zastrzezeń co do pracy

Odpowiedź od Wakacje.pl
Po raz kolejny korzystaliśmy z" wakacje.pl" w Rybniku. Konsultanci bardzo mili. Dokumenty podróży dostarczone na maila. Obsługa profesjonalna. Wszystkie informacje dostępne w apce. Hotel, w którym byliśmy w Turcji Korumar Ephesus godny polecenia. Jesteśmy zadowoleni z usług tego biura.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Korzystamy już chyba czwarty raz z usług firmy i jak dotąd nie było żadnych problemów. Śmiało możemy polecić. Wszystko na spokojnie, rzeczowo i na czas.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Polecam. Zawsze korzystamy z wakacji pl z biura stacjonarnego. Tym razem zakupiłem wakacje na stronie internetowej wakacje pl i szczerze powiem że to była najlepsza rzeczą którą zrobiłem nie dość że kupiłem z kwotę 2000 mniej lasy minut to jeszcze to jeszcze zakupiłem pokój rodzinny dwupokojowy w tej samej cenie także polecam

Odpowiedź od Wakacje.pl
Duży wybór dostępnych wakacji, łatwość wyszukiwania i doskonały kontakt z personelem Wakacje.pl

Odpowiedź od Wakacje.pl
Świetnie dopasowana oferta dla mnie, cały proces przebiegł bez żadnych problemów, usługa super

Odpowiedź od Wakacje.pl
Polecam serwis wakacje pl. Nigdy nie było żadnego problemu.

Odpowiedź od Wakacje.pl
długo analizowałem wybór wycieczki, ostatecznie się zdecydowałem, nie tylko dla siebie. był kontakt, działamy, rezerwuję, wpłacam zaliczkę potem jestem ponaglany, ok wpłacam całość. potem kontakt, że niby sprzedali mi coś czego nie mają, myślę dali d, ale no może się zdarza błąd ludzki (wrócę do tego) propozycja co innego i duża dopłata, nie pamiętam ile, ale z 50% więcej za coś co mi nawet nie pasuje, odmawiam, czekam na zwrot, w międzyczasie szukam czegoś innego, mając zablokowane środki, bo to nie tylko za siebie, czas nagli, presja, wąsko z wolnymi środkami. udało mi się w końcu ogarnąć coś samemu od zera. po jakimś czasię na szczęście wakacje.pl zwróciły mi kasę bo się poważnie już obawiałem. jak już wszystko ogarnięte myślę sprawdzam. znalazłem tę samą ofertę, dalej wisi, rezerwuję, znowu konkakt, że lecimy dalej z wpłatą. przecież jeśli wcześniej było ups, to ściąga się ofertę żeby sytuacja się nie powtórzyła. logika cnie ? więc jestem pewien na 100% dałbym sobie uciąć obie ręce, że po prostu zwykła praktyka tego serwisu i ta sama sytuacja spotkała tysiące osób. na bank.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Polecamy Wakacje.pl. Wszystko było ok. Nie możemy sie do niczego przyczepić. Polecamy i dziekujemy. Na pewno skorzysramy następnym razem.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Kontakt z infolinią dość szybki. Konsultanci bardzo pomocni. Informacje bardzo dokładne.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Oddzwonię taką mam wiadomość.Żałuję znajomi ostrzegalk przed wami.też na fejsiena x gdzie się da

Odpowiedź od Wakacje.pl
Jeśli chodzi o kontakt z doradcą klienta w wakcje.pl pełen profesjonalizm dziękuję! Jeśli chodzi o łapanie lastów loteria wycieczki nie blokują się na kupującym nawet jeśli jest się w trakcie realizacji płatności, stwarza to niedogodności. Super sprawa jeśli chodzi o realizację punktów lojalnościowych z my benefit.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Od pierwszego kontaktu w celu rezerwacji wyjazdu, poprzez komunikację z rezydentami na miejscu do ostatniego zapytania w sprawie powrotu bardzo profesjonalna i sympatyczna obsługa. Polecam! (Rodzinnie, Malta, kwiecień 2026)

Odpowiedź od Wakacje.pl
Wakacje bardzo tanie, jestem zadowolony, wszystko w fajny sposób przebiegło, nie mam prawa narzekać.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Czwarty rok z rzędu korzystam z wakacje.pl i czwarty raz jestem bardzo zadowolona. Wszystko przebiega sprawnie i bezproblemowo, począwszy od złożenia zamówienia poprzez obsługę, lot, transfer, hotel i obsługę na miejscu. Jednak cały czas pamiętam że wakacje.pl są pośrednikiem dlatego za ich pośrednictwem wybieram tylko biura podróży które znam i które mają dobrą opinię.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Wyjazd sprawnie przygotowany przez wakacje.pl, wszystko dograne zorganizowane, jestem bardzo zadowolony z wakcje.pl

Odpowiedź od Wakacje.pl
Moje doświadczenie jest tylko pozytywne. Proces rezerwacji prosty, szybki I sprawny. Żadnych niespodzianek I problemów. Wyjazd bardzo udany, hotel opisany zgodnie z rzeczywistością.

Odpowiedź od Wakacje.pl
Zdecydowanie odradzam Wakacje.pl. Zarezerwowaliśmy wycieczkę na Maltę z gwarancją ceny, a dwa dni przed wylotem kazano nam dopłacić kilkaset złotych. Dzień przed wyjazdem poinformowano nas, że nasz hotel 5* rzekomo nie ma miejsc i zaproponowano hotel 3* oraz 800 zł rekompensaty. Po kontakcie z hotelem okazało się, że pokoje były dostępne. Następnie zaoferowano nam inny hotel, ale za dopłatą kilku tysięcy złotych. Chaos, brak profesjonalizmu i wprowadzanie klienta w błąd. Nigdy więcej.Ostrzegam przed dokonaniem jakiejkolwiek transakcji

Odpowiedź od Wakacje.pl
Fatalnie. Zarezerwowałem ofertę last minute. Opłaciłem. Okazało się, że ze względu na stronę internetową i pobranie dokumentu oferty (PDF), coś pomieszało się w systemie.
Mimo, iż opłaciłem zamówienie, mimo iż otrzymałem potwierdzenie rezerwacji, ostatecznie zamówienie mi anulowano. Pieniądze oczywiście zniknęły z konta od razu, a na powrót to czekanie dzień roboczy.
Alternatywa za 35% więcej i innego miasta. Nie polecam nikomu. Rezerwujcie przez zwykłe biuro podróży, aby mieć szanse na wakacje. A te oferty last minute też nie wiem po co są tam wyświetlone, kiedy nawet po opłaceniu nie można z nich skorzystać.