Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Biorąc pod uwagę 129 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Wielu klientów zgłaszało problemy z obsługą, w tym brak kontaktu ze strony lekarzy, nieotrzymywanie zwolnień L4 lub recept, a także trudności w uzyskaniu zwrotu pieniędzy za niezrealizowane usługi. Często podkreślano, że personel nie wykazywał zaangażowania, a konsultacje były powierzchowne lub niekompetentne, co prowadziło do braku realnej pomocy medycznej. Klienci narzekali również na trudności w skontaktowaniu się z firmą, zarówno telefonicznie, jak i mailowo, co potęgowało frustrację i poczucie oszukania. Niektórzy konsumenci wspominali o problemach z systemem, który pozwalał na rejestrację niezgodną z przeznaczeniem, na przykład dorosłego do pediatry, co skutkowało brakiem możliwości uzyskania odpowiedniej pomocy. Zdarzały się również sytuacje, gdzie lekarz odmawiał wystawienia zwolnienia lekarskiego lub skierowania, mimo że system sugerował taką możliwość, co prowadziło do straty czasu i pieniędzy.

O czym najczęściej mówią ludzie

Service

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z usługą, często wskazując na niewykonane konsultacje i brak... Zobacz więcej

Customer communications

Klienci mieli negatywne doświadczenia z kontaktem, często zgłaszając brak możliwości dodzwonienia się na... Zobacz więcej

Staff

Recenzenci wspominają negatywne opinie na temat personelu, często wskazując na brak kompetencji i... Zobacz więcej

Payment

Ludzie zgłaszają negatywne doświadczenia z płatnościami, często wskazując na problemy z niezrealizowanymi... Zobacz więcej

Customer service

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z obsługą klienta, często wskazując na trudności w... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Czekam na zwrot dwóch opłat za niezrealizowana konsultację! Wczoraj z gorączką ponad 38 próbowałam się zapisać na konsultację w tej durnej przychodni ale nie wyszło, do tego dwa razy dokonałam opłaty... Zobacz więcej

Oszuści. Czekałam od wczoraj na konsultacje. Nikt nie zadzwonił. Zgłosiłam że chce odstąpić od umowy. Pieniędzy nie oddali. Po czasie dostałam mail że porada się odbyła i nie wystawią l4. Dobrze że ud... Zobacz więcej

Jakiś dramat dziecko 4 lata z grypą A w domu a nie możesz dostać leku bo się zarejestrowałeś jako dorosły do uwagą Pediatry! System na to pozwala ale wtedy pediatra wystawia receptę na dorosłego a lek... Zobacz więcej

Absolutna żenada. Umawiam wizytę za 95 zł na czacie. Wysyłam zdjęcie do lekarza z objawami (prawdopodobnie Afta na języku). Lekarz odpisuje na czacie, że proszę pójść do lekarza stacjonarnie. SERIO? P... Zobacz więcej

1. Konsultant ds. zdrowia
  2. Lekarz
  3. Przychodnia lekarska
  4. Apteka

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Telemedico - 24/7 access to a doctor online via internet. Chat online with a doctor, without without leaving your home, anywhere in the world.

1,2

Bardzo słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

Nie polecam! Firma dobrze wypozycjonowana na Google…

Firma dobrze wypozycjonowana na Google obiecuje że wystawią zwolnienie wstecz po czym okazuje się że aby wystawić wstecz muszę mieć jakieś dokumenty że byłam u lekarza więc zostałam wprowadzona w błąd. Oczywiscie nie poczuwają się do zwrotu. Uważajcie zanim zapłacicie bo potem pieniędzy nie odzyskacie.

2 lutego 2025

Unikajcie tej firmy krzak

Unikajcie tej firmy krzak. Nie można się dodzwonić na infolinię po tym jak lekarz nie prowadził L4 do ZUS, więc kupiłam nową konsultacje, lekarz przeprosił za błąd i obiecał zwrot pieniędzy. Po czym po dwóch tygodniach wymiany mailowej dostaję informację, że zwrot w moim przypadku nie jest możliwy. No dramat. Unikajcie za wszelką cenę.

5 lutego 2025

Bardzo nie polecam

Bardzo nie polecam tego usługodawcy oraz wizyty u u lekarza Mateusza Holda. Po odbytym w znieczuleniu ogólnym (narkozie) badaniu kolonoskopii. a zatem również całej nieprzespanej nocy przygotowań, potrzebowałam L4, o które zapomniałam poprosić w szpitalu. Wizyta trwała 3 minuty, lekarz nie zadał żadnych pytań tylko obcesowo wygłosił że za badanie diagnostyczne nie należy się l4. Nie interesowała go historia długoletniej, przewlekłej choroby (przesłałam dokumentację medyczną) będącej wskazaniem do badania, fakt podania narkozy i złego samopoczucia po niej oraz to że de facto pół dnia spędziłam w narkozie/w szpitalu. Jestem bardzo ciekawa jak Pan doktor interpretuje to, że mogłabym w tym czasie pracować, szczególnie że nawet nie zapytał o wykonywany zawód... Podkreślam, że prosiłam tylko o 1 dzień l4.

4 lutego 2025

Neurolog

Dziś miałem rozmowę z neurologiem z tej firmy, fajnie że dopiero on mnie poinformował że bez wizyty stacjonarnej przedłużenie L4 nie jest możliwe. Neurolog na NFZ mnie zlał wcześniej twierdząc że z bólem mogę żyć i mam sobie prace zmienić oraz odesłał mnie z kwitkiem a tutaj jakie zaskoczenie że lekarz z tej firmy zrobił to samo tyle że 99PLN zgarnęli....

3 lutego 2025

brak kontaktu!

Od tygodnia próbuję się skontaktować z firmą i nic.... Telefon na który miałam oddzwonić "nie istnieje" a infolinia nie odpowiada. Nie polecam!!!!!!!

22 stycznia 2025

banda złodziei I oszustów

Nie dość, że nie było konsultacji, za którą zaplacilam i tym samym zwolnienia to jeszcze bezczelnie napisali, że wysłali mi SMS z powiadomieniem i konsultacji, a co najlepsze że dzwonili. Infolinia nie działa, na maila nie odpisują, bo prawdopodobnie to tylko automat.
Proszę nie dać się nabrać. Nic im nie płacić.

28 stycznia 2025

Smutne

Zapłaciłam za zwolnienie lekarskie ponieważ potrzebowałam przedłużyć zwolnienie. Pracuje daleko od domu i 2x w tygodniu wyjeżdżam. Dzisiaj nadal nie czułam się najlepiej i nie chciałam przynosić do biura zarazy. Wszystko szczegółowo przedstawiłam dok. Treblińskiej. Kazała mi przedstawić dokumentacje medyczną mojej wizyty stacjonarnej w przychodni (czego chyba jeszcze w życiu nie otrzymałam). Pani doktor mi odmówiła choć nadal nie jestem zdolna do pracy, jestem daleko od domu i nie mam się do kogo wybrać tutaj. Wizyta kosztowała mnie 89 zł czyli kasa wyrzucona w błoto.

27 stycznia 2025

Chciałam przedłużyć zwolnienie…

Chciałam przedłużyć zwolnienie lekarskie, ponieważ jest sobota i nic nie działa dla nas, ale w ciągu dwóch minut otrzymałam odmowę i Radę - udać się do szpitala. Mieszkam 20 km od najbliższego szpitala, gdybym mogłam, to bym się tam zgłosiłam, ale ponieważ jest sobota.Takiej nieudanej usługi nie widziałam od dawna, wydaje się, że to oszustwo.Nie polecę Cię nikomu. Pozdrawiam

25 stycznia 2025

Naciągacze...nie polecam!

Naciągacze...nie polecam!! Wszystkie poniższe negatywne informacje napisane przez innych ludzi potwierdzam, niestety nie sprawdziłam tej firmy przed zapłaceniem za wizytę. Pieniądze wyrzucone w błoto. Inne firmy mnie nie zawiodły. Telemedi.com to oszuści.

24 stycznia 2025

Lekarz Michał Pająk nie wystawia…

Lekarz Michał Pająk nie wystawia zwolnień, chodziło mi tylko o trzy dni, gdzie byłam chora. Bardzo dużo objawów choroby. Brak informacji dlaczego, nie wystawiono mi zwolnienia lekarskiego. Nie polecam konsultacji tzn. czatu z tą firmą, okradli mnie na prawie 100 zł. Za trzy zdania na czacie od lekarza właśnie tyle zapłaciłam. Skandal!!!
Nigdy więcej pseudo firm telemedycznych internetowych z lekarzami takimi jak Michał Pająk. Naciągacze...

23 stycznia 2025

Brak kontaktu z obsługą

Brak kontaktu z obsługą. Nie ma możliwości rejestracji wizyty do lekarza pomimo podpisanej deklaracji. Wszystko trwa od ponad tygodnia i do teraz brak Kontaktu i rozwiązania sprawy.

NIE POLECAM

20 stycznia 2025

Nie polecam! Mimo podpisanej deklaracji NFZ nie mogę umówić wizyty za darmo, przychodzi na maila wiad żeby opłacić. Na maile nikt nie odpisuje, pojawiła się informacja żeby skontaktować się telefonicznie - 5h wisiałam na linii jako 1 w kolejce !!! SCAM ta infolinia nie istnieje podobnie jak ludzie odp na maile czekałam 3 dni na jakikolwiek odzew NIC

14 stycznia 2025

Buntownik z wyboru…

zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Pracodawca wykazuje się skrajnym brakiem profesjonalizmu i poszanowania dla pracowników oraz współpracujących lekarzy. Nie oferuje umów o pracę, tylko zlecenie( i b2b), ale wybiera sobie jakie zapisy kodeksu cywilnego są przestrzegane. Reszta obowiązujących tam reguł już zalicza się do zapisów kodeksu pracy. Umowy zawierają liczne kruczki prawne, które mogą prowadzić do niekorzystnych konsekwencji dla zatrudnionych. Brakuje transparentności i uczciwego podejścia, co czyni współpracę z tym pracodawcą ryzykowną i niekomfortową.

9 stycznia 2025

Konsultacja psychiatryczna - dr Michał Kijanka

W dniu 07.01. otrzymałam wiadomość z ZUS o wystawieniu L4.

Witam, zdecydowałam się skorzystać z telemedi z konsultacji wideo z psychiatrą ponieważ termin wizyty był szybki a nie jak na NFZ. Do konsultacji został przypisany mi dr Michał Kijanka. Wyjaśniłam co mi dolega, zostały przypisane leki oraz dostałam zwolnienie lekarskie od 23.12. do 12.01.2025. Dostałam informację iż jest awaria ZUS i zwolnienia nie mam ani na moim koncie mzus ani nie trafiło do pracodawcy. Zorientowałam się że wprowadziłam Pana Doktora w błąd kiedy zapytał mnie od kiedy potrzebuje L4 ponieważ byłam już na zwolnieniu od lekarza rodzinnego od 16-23.12.2024. Kiedy pracodawca skontaktował się ze mną iż nie widzi L4 umówiłam się raz jeszcze na tym razem konsultacje przez tel. z tym samym lekarzem. Przeprosiłam za wprowadzenie Go w błąd i poprosiłam o skorygowanie L4, tj. od 24.12. Bez problemu Pan doktor powiedział że nic się nie stało, że jesteśmy tylko ludźmi i że każdemu zdarzy się pomylić. Tym razem L4 wystawił od 24.12. do 14.01. podając przyczynę błędnie podanej daty początku L4 przeze mnie i znowu usłyszałam że jest awaria ZUS. Zadzwoniłam do ZUSu i usłyszałam że absolutnie żadnej awarii nie ma po ich stronie i że jeżeli zdarza się bo się może zdarzyć iż lekarz ma problem z przesłaniem L4 do ZUSu może to zrobić poprzez kontakt bezpośrednio z ZUSEm( awaryjnie) oraz konsultantka w ZUS powiedziała mi że po mojej stronie w ZUS wszystkie dane są prawidłowe. Lekarz obiecał mi że wróci do mojej sprawy i że zadzwoni do mnie o godz. 14.30 jednak kontakt z Nim się urwał, ja nadal nie widzę L4 i w dodatku pracodawca niedługo może zwolnić mnie z pracy za nieobecność. Póki co mam nieobecność usprawiedliwioną niepłatną ale pracodawca czeka na to L4 żeby potem tą nieobecność skorygować. Już po tej sytuacji nawet leki nie pomagają, cała się w środku trzęsę na myśl że muszę wrócić do pracy przez którą ucierpiało moje zdrowie psychiczne ( pracuję w dużej korporacji ponad 4 lata). Błagam niech mi ktoś pomoże przecież ja nikogo nie chce na nic naciągać. Uczciwie zapłaciłam za konsultacje z L4 ponieważ muszę sobie wszystko na nowo w głowie poukładać i potrzebuje przerwy od pracy, nie mogę zostać zwolniona bo mam kredyt do spłacenia. Co mam robić ? Pomocy!!!!
Miałam bardzo dobre zdanie o Doktorze Kijance ale dlaczego jest problem z wystawieniem mi L4?? O co tu chodzi?
Czy ktoś miał podobną sytuację ? Jeśli tak, to jak to się skończyło? Zgłaszałam to również na infolinię telemedi i Pani przekazała sprawę lekarzowi ale do dzisiaj nikt nie widzi mojego zwolnienia: ani ZUS ani pracodawca.

23 grudnia 2024

Odbyłem konsultację z prof.dr…

Odbyłem konsultację z prof.dr hab.n.med. Maciejem Machaczka, konsultacja konkretna i rzeczowa bez zbędnych,zawiłych opowieści.Jestem w pełni zadowolony z rozmowy i wszystkim życzę takich konsultantów,a Telemedi.co sukcesów w działalności!

30 grudnia 2024

Nie polecam, chciałem umówić wizytę za którą zapłaciłem ale przez to że platforma nie działała prawidłowo nie mogłem podać swoich danych osobowych więc nie mogłem mieć wizyty. Po dwóch dniach uzupełnili moje dane ale wizyta i kasa przepadła, chcąc umówić się na wizytę wymagano odemnie nowej wpłaty,nie polecam naciągacze

30 grudnia 2024

Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik…

Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik ,niekompetentne podejście do pacjenta ,odmówiła wystawienia zwolnienia lekarskiego bo już wcześniej były jakieś zwolnienia w systemie. Chyba pani nie rozumie po co istnieje ten portal, żeby nie trzeba było za wszelką cenę iść do lekarza stacjonarnie, tylko płaci się aby zostać w domu. Nie polecam,konkurencja mnie jeszcze nie zawiodła

14 listopada 2024

Czy to Twoja firma?