Dzwonię po jednodniowe l4 z powodu gorączki (która minęła), wysyłają mnie na nocną opiekę medyczną żeby mi zmierzyli temperaturę, zostaję bez zwolnienia. Pieniędzy oczywiście nie oddadzą, bo konsultac... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Telemedico - 24/7 access to a doctor online via internet. Chat online with a doctor, without without leaving your home, anywhere in the world.
05, Warsaw, Polska
- telemedi.co
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Nie polecam, chciałem umówić wizytę za którą zapłaciłem ale przez to że platforma nie działała prawidłowo nie mogłem podać swoich danych osobowych więc nie mogłem mieć wizyty. Po dwóch dniach uzupełnili moje dane ale wizyta i kasa przepadła, chcąc umówić się na wizytę wymagano odemnie nowej wpłaty,nie polecam naciągacze
Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik…
Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik ,niekompetentne podejście do pacjenta ,odmówiła wystawienia zwolnienia lekarskiego bo już wcześniej były jakieś zwolnienia w systemie. Chyba pani nie rozumie po co istnieje ten portal, żeby nie trzeba było za wszelką cenę iść do lekarza stacjonarnie, tylko płaci się aby zostać w domu. Nie polecam,konkurencja mnie jeszcze nie zawiodła
odradzam wszystkim korzystanie z tej…
odradzam wszystkim korzystanie z tej strony, lekarz wystawił błędnie L4 i przez ponad miesiąc dostawałem co parę dni wiadomość ze sprawa jest weryfikowana oraz dzwoniłem na obsługę klienta gdzie ponad miesiąc wmawiali mi że lekarza który wystawił mi zwolnienie nie ma. Sprawą ucichła a jak chciałem zwrot pieniędzy to poprpstu odpisali bez powodu ze nie. Porażka nie polecam nikomu tej stron
Byłam pierwszy i ostatni raz
Byłam pierwszy i ostatni raz. Lekarz Mateusz Koralewski niekompetentny. Nie słucha pacjenta. Odpisuje od niechcenia po 2 godzinach. Od 2 dni biorę Ibuprom i nie było mnie w pracy od 10.12 a ten pseudo lekarz wypisuje mi zwolnienie za dziś do 14.12 czyli 10.12 mam NN i wiecie co mi zapisał ? Ibuprom. Śmieszne to jest. Jakiś antybiotyk by mi dał a nie kazał iść do lekarza POZ jeszcze najlepiej w niedzielę gdzie przychodnia nie przyjmuje. Po co to jest skoro odsyłają do przychodni. Nie polecam tego lekarza. Szkoda waszych ciężko zarobionych pieniędzy. A telemedi Wam odpisze że reklamacja nieuwzględniona. Żałuję straconych pieniędzy
Zdecydowanie odradzam
Odradzam wszystkim korzystanie z usług Telemedi. Zapisałam się na poradę w niedzielę. Miałam ciężkie zatrucie pokarmowe, silne skurcze żoładka, 38 stopni gorączki i duże osłabienie. Nie byłam w stanie jeść. Lekarka, która udzieliła mi konsultacji nie wykazała żadnego zainteresowania ani moimi objawami ani samopoczuciem. W zaleceniach zapisała, że mam jeść ryż i pić 4 litry wody. Ponadto wypisała mi zwolnienie na 1 dzień - na niedzielę, która jest moim wolnym dniem. Zrobiła to bez konsultacji ze mną. Czat pozwolił mi na wysłanie jednej wiadomości do lekarza, na którą dostałam zdawkową, niezbyt uprzejmą wiadomość. Niestety nie mogłam na nią odpowiedzieć, bo czat został zablokowany.
Oczywiście, reklamacja nie została uznana i według Telemedi wszystko odbyło się wzorcowo.
strata pieniedzy
kolejny raz po płatnej poradzie lekarz odsyła mnie na wizytę stacjonarną ....
Naciagacze
Naciagacze.
Opłaciłem wizytę, teleporade telefonicznie, nie udało im się do mnie dodzwonić mimo ze czekałem i podałem dwa alternatywne numery pod którymi jestem dostępny i nie chcą oddać wniesionej opłaty, tłumacząc się w bez sensowny sposób, ze nie mogą oddać wniesionej wpłaty. Nie warto. Odradzam
Lekarz bez uprawnień i nie wystawia l4
Mam podwyższaną temperaturę, katar, kaszel, dreszcze bóle mięśniowe, czyli podejrzenie wirusa bądź covida. W tym wypadku potrzebowałam zwolnienia l4 i leki.
W tym przypadku moje „zalecenia” to wykonanie testu kasetowego na RSV/Covid,
Na intensywny ból gardła TantumVerde. Tabletki do ssania typu Stepssil, NeoAngin. Na uporczywy katar „na receptę” Cirrus gdzie on jest antyalergiczny i jest bez recepty. Odpoczynek i pozostawanie w domu. A co do zwolnienia lekarskiego, gdzie nagminnie powtarzałam że potrzebuje dla zagranicznego pracodawcy z kodem choroby dostałam „zaświadczenie lekarskie napisane odręcznie” takie jak dla dziecka w przedszkolu” Co najprawdopodobniej świadczy, że lekarz jest w trakcie nauki i nie ma uprawnień do wystawiania recept i zwolnień lekarskich. Zaznaczę że mam wykupiony pakiet i co miesiąc za niego płacę :)
Żenada
Po opisie objawów lekarz dał 3 dni zwolnienia i kazał się skonsultować z lekarzem stacjonarnym. Żenada, pieniądze wyrzucone w błoto.
Lekarz na wiadomość o bólu pleców…
Lekarz na wiadomość o bólu pleców poleca udać się do lekarza stacjonarnie oraz przepisuje leki na gorączkę
Chamski lekarz Aneta Balon napisała że…
Chamski lekarz Aneta Balon napisała że cytuję nie jest złota rybką żeby spełniać życzenia!!!Sarkazm....Jestem w szoku jak można się tak odzywać !!!Patologia..
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu…
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu i poinformowaniu że nie ma możliwości iść do lekarza stacjonarnie otrzymałam informację, aby zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu, bo nie są mi w stanie pomoć, gdy poprosiłam o wystawienie l4 dostałam decyzje odmowną. Sytuacja powtórzyła się dwukrotnie, pieniądze wyrzucone w błoto. Naciągacze...
Wszystko w porządku
Dostałam telefon w 15 min, receptę i zwolnienie ze studiów (nie L4 tylko w zaleceniach doktor wpisała co mi wystarcza). duzo osób pisze że nie polecają i że to oszuści ale w moim przypadku wszystko było w porządku. Powiedziałam co mi dolega (przeziębienie) i że takie same objawy miałąm w sierpniu, byłam wtedy u lekarza rodzinnego który wystawił mi receptę na antybiotyk i taki wziewny lek na kaszel. Przesłałam tą receptę i zalecenia w dokumentacji (jedyny problem z tą stroną to było właśnie przesłanie tego bo nie wyświetlało mi się na czacie żeby to było wysłane a po odświeżeniu okazało się że przesłałam to 10 razy). Pani doktor wystawiła mi receptę na te same leki i zaleciła żeby iść do lekarza stacjonarnie jeśli mi się nie poprawi ale leki zadziałały
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu…
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu i poinformowaniu że nie ma możliwości iść do lekarza stacjonarnie otrzymałam odpowiedź na odczepnego że mam iść do lekarza pierwszego kontaktu. Napisano Dziękuję i koniec konsultacji
Korzystałam z konsultacji…psychiatrycznej
Korzystałam z konsultacji psychiatrycznej ,lekarz przeprowadził bardzo wnikliwy i szeroki wywiad,był bardzo profesjonalny,zaproponował leczenie uwzględniając wszystkie zgłoszone przez mnie dolegliwości.Jestem bardzo zadowolona z przebiegu porady.
Telemedi oczami lekarza
Oczami lekarza-Telemedi jako firmie zależy na taniej sile roboczej. Nie na lekarzu dobrym ale tanim. Wywierają presję na lekarza za każde przedłużenie wizyty o 15 minut nakładają karę pieniężną i trzeba się tłumaczyć dlaczego jest opóźnienie. Dopisują lekarzom na wizytówkach specjalizację ,choć są dopiero w jej trakcie. Pacjent ma prawo wiedzieć czy ma wizytę u specjalisty czy u lekarza uczącego się w danej dziedzinie. Telemedi to firma nieetyczna i wobec pacjenta i wobec lekarza. Nie przestrzega podpisanych umów i prawa pracy. Telemedi powinno sprzedawać kartofle a kupczą ludzkim zdrowiem i życiem. To nie do pomyślenia ,że w standardach europejskich taka firma w ogóle mogła powstać.
Lekarz zadzwonił do mnie po czym po 3…
Lekarz zadzwonił do mnie po czym po 3 sec się rozłączył. Później już nie odbierał. Na maile nie odpowiadają, a pieniądze przepadły bo zwrotu nie chcą zrobić
Nieprofesjonalne podejscie do…
Nieprofesjonalne podejscie do tematu..2h czekana zeby na koniec p.doktor niemogl sie polaczyc.pachnie szfindlem na km..czekam na zwrot kosztow.Zobaczymy ile...Nie polecam...konsultantka odpisuje po 10min jakby skladala litery
Oszustwo
Oszustwo. Wizyta o 20:00 o 20:15 dostałam wiadomość że wizyta z mojej winy się nie odbędzie (system nie pozwalał na uzupełnienie danych). Nikt nie odbiera telefonow i nie odpisuje na maile. Brak zwrotu srodkow
Stado idiotów i oszustów
Stado idiotów i oszustów, nie przeprowadzili konsultacji, a pieniędzy zwrócić nie chcą. Ludzie, omijajcie tę stronę z daleka.