Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Op zoek naar zonnepanelen, dat is een dingetje, er zijn zoveel aanbieders dat ons hoofd er van tolde. Onze schoonzoon tipte dit bedrijf, (heeft ook panelen van Solar .frl op dak liggen) hier vonden wi... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

Reakcja na opinię

Oceniono na 3 z 5

Ik heb vele vragen gesteld en werd iederen keer goed geholpen, na wikken en wegen de voorgestelde optie besteld, fijn contact met Sales Service is wat minder, slecht bereikbaar. Ik hoop toch snel i... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Wij hebben een tijdje geleden zonnepanelen laten plaatsen. Wij zijn van begin tot eind zeer tevreden. Kwaliteitsvakmannen hebben de panelen geplaatst. Werken erg netjes en doen alles in overleg. Denke... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Dostawca sprzętu do pozyskiwania energii słonecznej

Informacje o Solar.frl

Napisane przez firmę

Solar.frl is een trots familiebedrijf dat in slechts in een paar jaar is uitgegroeid tot dé webshop met betaalbare zonnepanelen pakketten voor doe-het-zelvers. Met een breed assortiment van meer dan 50 verschillende complete pakketten, waaronder serie-omvormer pakketten, micro-omvormer pakketten en carport pakketten, hebben wij 3900+ klanten mogen helpen.

Dane kontaktowe

1 gwiazdka

Odpowiada na 47% z negatywnych recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 miesiąca

kapotte omvormer

In april 2024 een hele set gekocht. Communicatie en levering is destijds prima verlopen. Een half jaar geleden viel de omvormer uit. Communicatie met Solar.frl verliep hierna moeizaam. te druk, vakantie, niet op voorraad, opsturen van oude omvormer, we sturen u een vervangende omvormer, omvormer moet nog geleverd worden, 3 november komt er een nieuwe zending binnen dan sturen wij gelijk de omvormer op...... Dit is de communicatie van solar.frl. Tot op heden nog geen omvormer ontvangen en de kapotte omvormer hebben zij ook nog in hun bezit.

30 sierpnia 2025
Oceniono na 4 z 5

Alles gaat mis en krijg geen contact

Alles gaat mis en krijg geen contact. Telefonisch niet bereikbaar en reageren niet eens. Ongelooflijk. 31 december 2024 de order geplaatst 5 x 700WP panelen. Na 4 maanden pas geleverd en dan past het frame niet eens! Na 28 juni "onze oprechte excuses" er moet namelijk nageleverd worden, tot op heden geen oplossing, geen terugbellen of antwoorden op mijn herhaaldelijke emails. En nu half september nog geen panelen liggen. Vanwege de vakantie nog steeds druk zeggen ze. Na 3 maanden nog steeds vakantie drukte? Ik had veeeel geduld maar dat is echt op. Wat is dit voor een firma? Inderdaad de nalevering is goed aangekomen. Bedankt Solar.frl.

18 września 2025

UPDATE 25-09:
Het probleem is inmiddels opgelost en de nalevering is onderweg. Mogelijk is door de drukte ons mailverkeer tussen wal en schip beland. Onze excuses hiervoor.

Beste Roger,

Bedankt voor je feedback en vervelend om te horen dat je ons niet hebt kunnen bereiken. Dit is zeker niet de service die wij willen bieden; ook in drukke periodes doen wij ons uiterste best om iedereen te woord te staan.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om dit verder op te pakken en samen naar een oplossing te kijken.

Oplichters

Oplichters, niets bestellen! 27 mei paneel besteld en betaald. Alleen 1 keer een excuus mailtje dat het artikel niet op voorraad is. Tot op heden geen levering ontvangen.

7 września 2025

Beste Waning,

Wij zijn geen oplichters.
We hebben contact met je opgenomen en het met je opgelost! Excuses voor de vertraging.

Oceniono na 1 z 5

GARANTIE, JA, HOE ZIT HET MET GARANTIE, EN EEN ANTWOORD WAT JULLIE GEVEN, het is nogal druk, DAAR HEEFT NIEMAND WAT AAN, JULLIE ZULLEN GAAN ANTWOORDEN ALS DE GARANTIE OM IS, BEDANKT AL VAST

ze reageren niet op klachten, omvormer stuk na 22 maanden, ze reageren niet op emails en ook niet telefonisch

27 sierpnia 2025

Odpowiedź od Solar.frl

UPDATE: we proberen op elke e-mail zo spoedig mogelijk te reageren, maar vanwege de de drukte is dit wat vertraagd. We hebben inmiddels contact met je opgenomen!

Beste Mike,

Onze excuses dat uw e-mails zo lang onbeantwoord zijn
gebleven, door de drukte is onze reactie wat vertraagd op dit moment. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Oceniono na 1 z 5

Wat een enorme ballentent is Solar.frl.

Wat een enorme ballentent is Solar.frl.

1 december 2024 een Enphase 3-fase zonnepanelenpakket besteld voor een schuin dak als uitbreiding op mijn al aanwezige zonnepanelen met Enphase. Om die reden de Enphase Gateway niet nodig.

Bestelling werd fors later geleverd, maar wel zonder de gateway (de Metered/duurdere variant). Het is nu half augustus. Inmiddels ben ik al 8 maanden in de weer om daarvoor een credit te krijgen. Heel even contact gehad met Tim, maar nu weer geen respons en dit bedrijf is niet bereikbaar per telefoon. Ze reageren niet of nauwelijks op emails en whatsapp berichten en telefonisch krijg je een bandje met verwijzing naar de website.

Ook de beugels (24 stuks) om de rails te bevestigen zijn niet meegeleverd. Omdat er gebruik gemaakt wordt van Antai Solar rails en dit uit Australië komt zijn de beugels nergens anders te krijgen en ben ik nog steeds op zoek naar een oplossing. Mijn panelen liggen nog steeds niet.

1 ster is teveel voor dit bedrijf.

Update 1/9/25:
Zonder enige vorm van communicatie stond vorige week ineens de bezorgdienst op de stoep met een doos beugels. De beugels zijn dus geleverd maar zonder daarover een mailtje of belletje te doen.
Systeem is dus compleet, maar ik wacht nog steeds op de credit van de niet geleverde Envoy Metered.

1 grudnia 2024

Beste Niels,

Excuses voor het lange wachten van onze reactie. Het was/is wat druk hier op dit moment. We hebben dit inmiddels met je opgelost!

Oceniono na 1 z 5

Geen service na levering niet werkend systeem

Normaal gesproken geef ik nooit negatieve recensies.
Nu doe ik dit wel aangezien SOLAR het wel heel bont maakt.
Over een paar dagen is het een half jaar geleden dat ik bij hen een systeem heb besteld, bestaande uit twee 700Wp panelen , omvormer en installatiemateriaal.
Nog steeds heb ik geen werkend systeem.
Ik las positieve recensies en ook een kennis had goede ervaring opgedaan.
Het blijkt echter dat alle positieve recensies gegeven worden in die gevallen waarbij de levering goed gaat en SOLAR geen service achteraf hoeft te leveren.
Als dit wel het geval is geven ze namelijk niet thuis.
Telefonsch zijn ze niet te bereiken, dat is afgeschermd
De enige mogelijkheid is mail.
Ze reageren alleen als het hen uitkomt en nu botweg helemaal niet meer.

Chronologische volgorde:
• Besteld: 19 februari 2025.
• Een aantal mail met excuses voor vertraging volgen.
• Geleverd: 07 april 2025 (panelen en installatiemateriaal)
• 10 april 2025 mailcontact over de omvormer die niet bij de levering zat.
Deze wordt na geleverd.
• 19 april 2025: De installatie is gemonteerd .
Nu blijkt het bovenste witte led van de omvormer te knipperen en er wordt geen vermogen geleverd. De omvormer blijft in zijn initiële testfase hangen.
Voor de rest blijkt alles goed.
• 23 april 2025: gemaild met SOLAR. Probleem voorgelegd.
• 24 april 2025: SOLAR reageert. Zij geven aan dat ik een aantal dingen dien te checken.
• 25 april 2025: Bericht gestuurd naar SOLAR . Aangegeven dat alle punten gecontroleerd zijn.
• 02 mei 2025: wederom gemaild / Aangegeven dat het fijn zou zijn dat zij reageren .
• Inmiddels ook contact gehad met de importeur van de omvormer.
Deze geeft aan dat de “ initial Feed Voltage” niet bereikt wordt met deze combinatie.
Bij 60V komt de omvormer tot leven.
Bij 100V gaat de omvormer vermogen leveren.
De twee panelen leveren samen maximaal 96 / 97V.
De minimale spanning dient echter 100 Volt te zijn.
• Nu is duidelijk dat SOLAR een systeem heeft aangeboden en geleverd dat niet kan werken.
• 07 mei 2025: SOLAR reageert . Zij geven toe dat de combinatie niet werkt.
Het zal moeilijk zijn om een omvormer te vinden voor dit systeem, daarom vragen ze of ik nog een paneel kwijt zou kunnen. Daarmee zou de totale geleverde gelijkspanning boven de drempel uitkomen. Dit zullen zij dan leveren.
• Ik reageer meteen en geef aan dat ik op een ander dak-deel wel een paneel kwijt kan.
• 22 mei 2025: SOLAR reageert.
Zij vragen of ik het paneel op kan halen in hun magazijn in Bolsward, aangezien het versturen behoorlijk duur is.
Eigenlijk vind ik dit vreemd, maar ik stem ermee in. Wel geef ik aan dat dit dat voor 1 juni dient te gebeuren aangezien ik tot die tijd een aanhanger ter beschikking heb.
Vanaf dat moment blijft het stil. SOLAR reageert totaal niet meer.
• Tussen 22 mei en het "half-jaar-jubileum" heb ik meerdere keren gemaild met het verzoek het adres door te geven maar er kwam geen reactie meer.
Mocht SOLAR na het lezen van deze recensie , wat ze ongetwijfeld doen, aangeven dat ik maar weer eens contact met hen op moet nemen, dan zijn ze aan het verkeerde adres.
Bij andere recensies heb ik deze opmerking namelijk voorbij zien komen.
Ze hebben mijn gegevens en mochten ze het alsnog netjes op willen lossen dan verneem ik dat graag.

21 juli 2025:
Nadat de recensie op Trustpilot was verschenen werd één dag later direct gereageerd door Solar.frl.
Zijn ze dus gevoelig voor.
Maar van telefoon hebben ze nog nooit gehoord. Ze blijven volharden in eenzijdige communicatie per mail.
Blijkbaar is Trustpilot het platform om met hen in contact te komen..
Jammer dat het zo moet.
3 dagen later werd het beloofde paneel geleverd.
Dit is inmiddels aangesloten en precies een half jaar na de bestelling werkt het geheel.
Als je het hier boven beschrevene zelf meemaakt veronderstel je te maken te hebben met een louche partij.
Dit is, denk ik niet het geval, aangezien ze uiteindelijk toch hebben geleverd.
Samenvattend:
Zij hebben een mooi concept met een goede website en duidelijke keuzes.
Als de levering goed gaat zul je dan ook tevreden zijn.
Communicatie en aftersales zijn echter bagger.
Als je een risico wilt nemen kun je er goed terecht.

14 lipca 2025

Beste Axel,

Onze oprechte excuses dat het wat langer moest duren. Dit kwam helaas door de drukte. Fijn dat het opgelost is!

Oceniono na 1 z 5

Bij klachten geven ze geen gehoor,bij…

Bij klachten geven ze geen gehoor,bij installatie van erkende monteur bleek de omvormer niet te werken..niks bestellen nu 700 euro extra kosten mvg y.spijkerman. Ben gemaild door solar frl,hoop dat we snel tot een oplossing kunnen komen mvg y.spijkerman

11 czerwca 2025

Odpowiedź od Solar.frl

UPDATE: het probleem is in middels met je opgelost!

Beste Yvonne,

Bedankt voor je feedback en vervelend om te horen dat je geen contact met ons hebt kunnen krijgen. Dit is absoluut niet de service die wij willen bieden; we doen ons uiterste best om iedereen te woord te staan, zelfs in drukke periodes.

We hebben inmiddels contact met je opgenomen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Oceniono na 1 z 5

Het bestellen ging goed redelijk snel…

Het bestellen ging goed redelijk snel geleverd zonder beschrijving na kontakt mail handeling ontvangen daarna vragen over de omvormer dit moest een ander type zijn geen reactie op mail of telefoon het bedrijf zit ook niet meer op het adres in Leeuwarden

ADVIES NIET KOPEN HIERTOTAAL GEEN SERVICE MEER NADAT ER BETAALD IS
Geen idee met wie jullie kontakt opgenomen hebben maar het is nu 14 - 7 tot op heden niks
HELAAS NOG STEEDS GEEN REACTIE VAN SOLAR FRL

We hebben nu 1 augustus en helaas geen oplossing waardeloze service ik overweeg nu om juridische stappen te nemen

1 lipca 2025

Beste Cees,

Oceniono na 5 z 5

Het bestellen gaat heel makkelijk.

Het bestellen gaat heel makkelijk.
Voor mij is het een aanvulling op mijn schuurtje en overkapping, omdat het huis al bijna 10 jaar maximaal vol ligt.
De prijzen op de totaal paketten zijn enorm scherp.
Ik zit al 4 maanden te twijfelen, maar net de knoop toch doorgehakt.
Ik ben benieuwd.
Heb wel een electrotechnische achtergrond dus lijkt me niet zo moeilijk.
Wat ik jammer vindt, is dat ze geen Tigo optimizers verkopen voor 2 van mijn 5 panelen.
Ook losse B16 automaten en PV-onderverdelers zou een mooie aanvulling kunnen zijn op hun webshop, al vergt dat iets meer kennis als koper.
Ook afgelopen vrijdag een mail gestuurd, laat in de middag en ze reageren binnen 1 tot 5 werkdagen.
In mijn geval met 1,5uur al!!!!

7 lipca 2025

Heel erg slechte nazorg!

Het bestellen en betalen ging goed, maar de aftersales is beneden alle peil.
Na vragen over een afwijking in het gekochte product en vraag over waar de factuur is geen enkele reactie!
Telefoonnummer op de site is een automatische opname zonder mogelijkheid om iemand te spreken en op de e-mail wordt niet gereageerd!

16 czerwca 2025
Oceniono na 2 z 5

Afrader

Twee pakketten zonnepanelen besteld.
Eerste pakket was vlot geleverd, helaas het montage materiaal niet compleet. Na contact hierover nieuwe klemmen opgestuurd gehad echter te weinig. Na wederom contact. Nog de resterende klemmen toegestuurd gekregen helaas een ander type. (Paste wel maar ik wil uniformiteit) heb er melding van gemaakt helaas werd daar niks meer mee gedaan.
Heb ergens anders de klemmen gehaald zodat het een mooi geheel is geworden en niet een samengeraapt zooitje.

Het tweede pakket betrof 5x 700 wp panelen. Bedoeld voor op plat dak.

Hiervoor had Solar.frl echter geen onderstel beschikbaar. Na overleg heb ik het geld voor het niet bij te leveren onderstel terug gehad. En heb zelf een oplossing aangeschaft zodat de panelen geplaatst konden worden.

Helaas nog een ander probleem de omvormer die bij dit 3500wp pakket is geleverd is een 2500wp omvormer.
Hierover contact gehad er zal een 3000wp omvormer toe gezonden worden.
Helaas is dat nu al een maand terug toegezegd maar nog niks ontvangen.
(Update: de juiste omvormer gisteren binnen gekregen. Na ruim een maand wachten)

Op mails wordt (tot nu toe) niet meer gereageerd. Contact met deze partij is sowieso een beproeving. Telefonisch niet te bereiken en mails is maar afwachten of je reactie krijgt.

Gezien deze ervaringen zou ik niet met solar.frl in zee gaan. (Ook niet nadat uiteindelijk, na lang wachten en heel veel frustratie, alles is opgelost)

Pas het aantal sterren wel aan omdat alles uiteindelijk is goed gekomen. Gaat van 1 naar 2.

De bereikbaarheid en communicatie en aftersale (service) moet echt heel veel beter bij Solar.frl!!

Ik heb net een 3e pakket zonnepanelen ergens anders gekocht. Het vertrouwen in Solar.frl is voor mij weg

20 stycznia 2025
Oceniono na 1 z 5

Geen enkele respons en reeds 2 maanden in afwachting van ontbrekende componenten

Wacht reeds 2 maanden op levering van ontbrekende componenten. Reactie ontvangen dat dit correct was en dat nalevering zou volgen. Inmiddels dus twee maanden en diverse mails verder (op bellen word standaard niet gereageerd), maar tot op heden blijft enige vervolg reactie uit. Tijdens initiële levering werd er gereageerd op mailcorrespondentie en is er ook telefonisch contact opgenomen, maar nu geen enkele respons.

21 czerwca 2025

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej