Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 2 z 5

"typisch Saxion" hoor je al te vaak. Onduidelijke, ongeregeld en al te vaak ongeïnteresseerd in hun studenten. Mocht je van de aardkloot verdwijnen, geen probleem voor Saxion zolang je die stufie maar... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

twee keer met verschillende studies saxion geprobeerd in Apeldoorn en Deventer, maar ze zijn er echt ongekend respectloos. klachten worden niks mee gedaan, al in het eerste leerjaar niet, en oplossing... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Denkt totaal niet mee met de student. Voornamelijk de examencommissie heeft 0 inlevingsvermogen. Lessen worden tegelijk gepland en wanneer je hierdoor iets niet volgen kan moet je zelf maar gaa... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

2 gwiazdki
1 gwiazdka

Jak firma korzysta z Trustpilot

Oceniono na 1 z 5

Ik studeer hier sinds 2020 de opleiding…

Ik studeer hier sinds 2020 de opleiding HBO Business IT, en mijn ervaring is structureel negatief. Wat mij het meest opvalt, is dat studenten nauwelijks serieus worden genomen. Feedback wordt vaak genegeerd of oppervlakkig behandeld, en er is weinig tot geen ruimte voor een inhoudelijke dialoog. Dit zorgt ervoor dat problemen zich blijven herhalen zonder dat er zichtbare verbetering plaatsvindt.

Daarnaast laat de kwaliteit van een deel van de docenten te wensen over. Er zijn zeker uitzonderingen, maar te vaak heb ik te maken gehad met docenten die inhoudelijk tekortschieten of didactisch niet sterk zijn. Luisteren naar studenten lijkt geen prioriteit, en er heerst regelmatig een houding waarbij kritiek wordt weggewuifd in plaats van constructief opgepakt. Dit belemmert niet alleen het leerproces, maar zorgt ook voor frustratie en demotivatie.

De inhoud van de opleiding sluit bovendien onvoldoende aan op de praktijk. Vakken zijn regelmatig verouderd en behandelen technologieën, methodes of theorieën die in het werkveld nauwelijks nog relevant zijn. Hierdoor ontstaat een kloof tussen wat je leert en wat er daadwerkelijk van je verwacht wordt in de beroepspraktijk. Dit heeft in mijn geval direct impact gehad op mijn scriptie, omdat de aansluiting tussen opleiding en praktijk onvoldoende was om een sterk, relevant eindproduct neer te zetten.

Ook organisatorisch loopt het vaak niet goed. Communicatie is onduidelijk of inconsistent, planningen veranderen last-minute en begeleiding is niet altijd beschikbaar of van voldoende kwaliteit. Dit maakt het lastig om als student goed te plannen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen studievoortgang.

Alles bij elkaar geeft dit het beeld van een opleiding die niet goed is afgestemd op haar studenten en het werkveld. Voor een HBO-opleiding, waar praktijkgericht leren centraal zou moeten staan, vind ik dit een fundamenteel probleem. Het verbaast mij daarom niet dat deze instelling een minder goede reputatie heeft opgebouwd.

Mijn advies aan toekomstige studenten: verdiep je goed in alternatieven en maak een weloverwogen keuze. Mijn ervaring met deze opleiding zou ik persoonlijk niet aanbevelen.

30 marca 2026

Slecht

Verreweg de slechtste “hogeschool” van Nederland. PowerPoints die vóór 2020 zijn gemaakt en nog steeds klakkeloos worden gebruikt. Docenten die diezelfde dia’s voorlezen, maar van studenten verwachten dat hun eigen presentaties uitsluitend uit steekwoorden bestaan. De lessen voelen meer als tijdvulling dan als onderwijs.

27 stycznia 2026
Oceniono na 1 z 5

anton kan echt geen les geven

anton kan echt geen les geven. wat een zak hooi is dat. hij snapt niet hoe je de studenten kan meenemen met zijn hoorcolleges en geeft ongevraagd mensen de beurt. ook wanneer ze er duidelijk niet op zitten te wachten, hij heeft geen respect voor de grenzen van andere en moet per direct ontslagen worden.

17 grudnia 2024

Low quality education

I chose to study the master's of Innovative Textile Development. Many teachers didn't teach and just read from the PowerPoint. They said the master's students should do their own research, find out everything. Ofc, we did. However, we paid for the school so that we got some guidance, not an irresponsible attitude, and the teachers did nothing. As students, we don't have enough connections with companies, especially in the innovative field, and they don't support students in giving us some names of companies. 1 star is generous to them. I read other reviews. I knew they were true because I had the same experience. Teachers are of low quality, also. They asked irrelevant/ ambiguous questions in the defense and gave students low grades without reasonable explanations, which did not align with the evaluation form. Even one company asked me if your teacher didn't guide you anything. I said no, he didn't. This programme should be stopped because they don't have qualified teachers. Actually, they're researchers who are forced to be teachers. Maybe they're good researchers, but terrible teachers who don't want to work. Finally, I quit. I'm from Romania. Such a waste of time and money! They provide low quality education service. It’s a scam!

10 stycznia 2025
Oceniono na 1 z 5

Lakse docenten en studenten staan niet centraal

Inmiddels in mijn vierde leerjaar en sinds het begin van mijn studie zijn ze erg bergafwaarts gegaan. Docenten houden echt geen rekening met de student en zijn zo laks al ik weet niet wat. Over 3 weken studeer ik af, maar ik weet nog steeds niet of ik vorige semester heb gehaald en dit ligt echt puur aan de docenten en hun snelheid betreft het nakijken. Ook houden ze totaal geen rekening met de behoeftes van de student. Het eerste half jaar (van mijn afstudeerjaar notabene!) een opdracht moeten doen die totaal niet bij mijn interesses past, maar ik had geen keus. Ik doe een brede studie dus ik snap dat ik af en toe wat moet doen wat niet helemaal bij mij past, maar vind het niet kunnen dat ik een afstudeeropdracht een half jaar lang moet doen wat over een onderwerp gaat waar ik echt nooit wat mee ga doen. Ik heb dit ook nog tegen hen gezegd, maar nul respons van hen ontvangen.
Ik snap dat dit per studie en afdeling verschilt. Maar om privacy redenen deel ik liever niet mijn studie. Wel kan ik vertellen dat dit om Saxion Deventer gaat.

20 maja 2025
Oceniono na 1 z 5

Mocht je de (eerste) domme keuze maken…

Mocht je de (eerste) domme keuze maken om hier te gaan studeren, maak dan niet direct een tweede domme keuze om een van hun "nieuwere" of "moderne" studies te volgen. Allemaal hetzelfde verhaal: "Hele brede studie waar superveel vraag naar is en gericht is op de toekomst!" Allemaal hetzelfde verhaal. Of het nou International Business, Creative Business, Social Work, Toegepaste Psychologie... Wat ik hoor van vrienden en collega's is dat het allemaal hopeloos is om later werk mee te vinden die er ook daadwerkelijk wat mee te maken heeft.

Daarnaast zijn de meeste docenten daar nog minder gemotiveerd dan basisschool- en middelbare schooldocenten. Het kan ze niks schelen dat je je geld en tijd aan het verkloten bent. Als je denkt dat hun "Traineeship" iets te bieden hebt, zijn ze ten minste wel eerlijk genoeg om tegen je te zeggen dat je een onzinstudie hebt gevolgd en dat je toch nergens aan de bak kan.

Prima om een HBO-papiertje te halen. De docenten zijn een stelletje hufters en de school zelf is gewoon om van te janken. Ik ken niemand uit mijn omgeving die Saxion zou aanraden.

1 stycznia 2024

Onze fout jouw probleem

Onnodig studievertraging oplopen (en ja ook extra collegegeld hiervoor betalen), 7 maanden wachten op 1 cijfer, en onze fout? JOUW probleem.

De manier van omgang met studenten is ongelofelijk, er is totaal geen inlevingsvermogen en begrip voor jou als student. studiecoaches/mentoren tonen geen begrip of ook maar iets dat ze je willen helpen. Alle mensen van saxion waar ik mee te maken heb gehad lopen continu van hun verantwoordelijkheden weg en van hun probleem word jouw probleem gemaakt. "Er word meer zelfstandigheid van je verwacht op het hbo"

Het enige wat ik objectief kan aanschouwen als iets positiefs is dat bij een specifieke situatie er een externe groep is die oordeelt over de situatie: de examencommissie, echter heeft deze nooit een meerwaarde gehad in mijn tijd aan het saxion en heb ik van medestudenten helaas hetzelfde gehoord. Ik zou geen namen noemen maar bij een grote groep docenten vraag ik me oprecht af hoe zij gekwalificeerd zijn om les te geven aan studenten van het hoger onderwijs. Er zijn meerdere docenten die niet communiceren + niet, of als je geluk hebt extreem laat reageren op belangrijke mails. Docenten die langdurig tijdens de les niet in het lokaal zijn, docenten die toetsstof wijzigen vlak voor examens en ik kan blijven doorgaan.

Kortom Saxion (Enschede) geeft niet om wie jij bent en wie je gaat worden. Het is alsof je moet overleven met de onnodige bullsht die naar jou kant word geschoven doordat velen die werkzaam zijn binnen saxion, blijkbaar niet capabel genoeg zijn hun werk op een professionele, hogeschool-waardige manier uit te voeren. Hoe langer je bij Saxion zit hoe erger het wordt.

Begrijp me niet verkeerd, het zullen vast fantastische mensen zijn, er zullen er vast veel zijn met een goed hart. Maar de mensen die ik heb getroffen binnen saxion en de manier hoe ze hun werk verrichten zijn niet de mensen die ik aanraad jou op te leiden tot een persoon die je wilt gaan worden.

17 lipca 2024

Waardeloze opleiding

Mijn dochter volgt de HBO opleiding Hotel Management in Apeldoorn. Ze moeten zich kapot schamen dat ze deze opleiding durven aan te bieden voor 2200,- per jaar. Mijn dochter heeft 2 x meer de Jumbo gezien (bijbaan) dan de school zelf. Ze is 2 keer een half jaar naar het buitenland geweest (vooral lol trappen), 1 semester maar 1 vak (geen opleiding) en het eindjaar is een lachertje. Ze hoeft werkelijk niets te doen omdat het allemaal niets voorstelt. Echt een schande.

26 kwietnia 2024

Waardeloos

Helaas moet ik een zeer negatieve review schrijven over mijn ervaring op deze school. Een groot probleem is het gebrek aan communicatie tussen docenten over de lesstof, waardoor er veel onduidelijkheid heerst over opdrachten en de randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden worden niet adequaat toegelicht. Hoewel dit een veelvoorkomend probleem kan zijn op scholen, is het zorgwekkend.

Wat echter niet acceptabel is en wat ik niet op elke school zie gebeuren, zijn de vele vreemde opmerkingen van docenten. In hoorcolleges van kwartiel 1 en 2 van de opleiding Creative Business werden vrouwonvriendelijke opmerkingen gemaakt. Bovendien vond een docent het blijkbaar grappig om te zeggen dat hij kinderen interessant vond om op te testen voor onderzoeken, wat volstrekt ongepast is. In een ander hoorcollege werden naakte kinderen getoond, wat ronduit afschuwelijk is. Dergelijke beelden horen niet thuis in een onderwijsomgeving.

Ook werden politieke overtuigingen gedeeld door een docent, Frank Futselaar, waarbij werd aangegeven waarom men niet op Wilders zou moeten stemmen. Dit zijn ernstige problemen die ik heb ervaren op deze school, specifiek binnen de opleiding Creative Business. Ik kan niet spreken voor andere opleidingen, maar het is van belang dat deze kwesties worden aangepakt zonder dat andere docenten hieronder lijden. Het is jammer dat deze review de reputatie van de hele school schaadt, maar deze problemen moeten wel benoemd worden.

23 kwietnia 2024
Oceniono na 1 z 5

Pessimistische slachterij (Creative Business)

Helaas moet ik zeggen dat mijn ervaring met Saxion buitengewoon teleurstellend was. Het begon al met de onduidelijkheid rondom de opdrachten. De instructies waren vaag en verwarrend. Het leek alsof de docenten een genoegen namen in het achterhouden van cruciale informatie.

Wat nog erger was, is dat er pas tijdens de beoordeling duidelijkheid kwam – en dan was het te laat. De feedback die mijn zoon ontving was allesbehalve opbouwend; het voelde meer als een afslachting van zijn werk. De beoordelaars waren kritisch zonder enige nuttige richtlijnen te geven tijdens het (''leer'') proces.

Ik hoor ook meerdere negatieve verhalen over deze opleiding, de Creative Business opleiding. Studenten klagen over verschillende randvoorwaarden die worden gegeven voor dezelfde opdracht door verschillende docenten. De lessen schijnen van bar slechte kwaliteit te zijn. Studenten worden geacht complete websites te bouwen, foutloze artikelen te schrijven en audiovisuele producten te maken waarbij ze experts moeten interviewen met een enorme camera. Zelfs als studenten deze taken uitvoeren, lijken de beoordelaars altijd wel iets te vinden om hen af te keuren.

Ik kan Saxion niet aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een onderwijsinstelling die hun kinderen opbouwt en helpt groeien. Als je graag wilt dat je kinderen worden overgelaten aan hun lot, met minimale begeleiding en maximale onduidelijkheid, dan is dit de plek voor jou. Voor iedereen die echter op zoek is naar een positieve en ondersteunende leeromgeving, zou ik elders kijken.

22 kwietnia 2024
Oceniono na 2 z 5

Als het er echt op aankomt.......

Als het er echt op aankomt.......
Mijn zoon is student bij Saxion in Enschede. Begin 2024 was hij op weg naar een tentamen toen de trein stil kwam te staan door een ernstig incident met een persoon op de spoorbaan. De trein heeft lange tijd stilgestaan door politieonderzoek. Ongeveer 15 studenten haalden hun tentamen daarmee niet meer op tijd. Let wel: ze hadden zelfs een trein eerder genomen om op tijd te kunnen zijn. Vanuit de school was er geen begrip; de studenten zijn niet adequaat opgevangen. Er is geen actieve begeleiding, opvang of nazorg aangeboden bij deze toch wel ernstige gebeurtenis. De betreffende mentor was op de hoogte van het incident. De studenten konden het tentamen dus niet maken, ze zaten 2,5 uur vast in de trein; hen werd telefonisch (in de trein nog) door de mentor meegedeeld dat ze 'ongeoorloofd afwezig' waren. Het tentamen werd daarmee als onvoldoende beoordeeld. Volgens de mentor was dit na telefonisch contact de beslissing van een lid van de examencommissie. In het Examenreglement is echter opgenomen dat bij Onvoorziene omstandigheden de examencommissie wel degelijk anders kan beslissen en een extra tentamen kan inlassen. Blijkbaar is er angst voor precedentwerking. Het is triest, verdrietig, maar ook wel schokkend dat de leiding van Saxion Enschede op deze wijze met haar studenten omgaat. Volgens het College van Bestuur zijn de studenten 'hun goud'. Uit de praktijk blijkt dat als het er echt op aankomt de school op geen enkele wijze haar verantwoordelijkheid neemt. Erg jammer. (februari 2024)

12 lutego 2024

Niet inschrijven

Denkt totaal niet mee met de student.

Voornamelijk de examencommissie heeft 0 inlevingsvermogen. Lessen worden tegelijk gepland en wanneer je hierdoor iets niet volgen kan moet je zelf maar gaan zoeke naar een oplossing.

Laat me niet beginnen over de lesstof die jaarlijks veranderd.

Ga maar naar de HAN.

19 marca 2024

Please go somewhere else

Well, I'm from Creative Media and Game Technologies and I thought it would be 50/50 (game dev and creative media at least).

As a person who came with a goal to become a creative designer I thought the course would suit me well because it seemed like it has a lot of digital media courses. However, 80% is game dev... I hated all 3D and 2D courses which are the most mentally draining and time consuming if you are not interested in game dev.

You never go in depth with what you learn, just pretty much basics that you can learn from an online course. All the teachers do is reading from the already prepared presentation and tell you to watch tutorials on Youtube. It is very frustrating especially to a non-EU student who pays more than 8000 euros each year just to be told to google stuff. There is also a lot of documentation that is not necessary. You just spend so much time in documenting everything rather than doing something.

Most teachers are not knowledgeable and have no teaching skills. Only few are good.

If you want a normal education, go somewhere else. Don't waist your money, time and mental health

28 lutego 2024
Oceniono na 1 z 5

Een broeinest van wanbeleid en willekeur

Saxion verdient niet meer dan één ster vanwege de ontmoedigende ervaring die ik hier heb momenteel heb. Een van de grootste pijnpunten is het gebrek aan consistentie bij de docenten als het gaat om eisen voor het eindprojecten en opdrachten. Elke docent hanteert zijn eigen set regels en beoordelingscriteria, waardoor er een totale willekeur ontstaat in de evaluatie/beoordeling. Wat de ene docent als acceptabel beschouwt, wordt door de andere verworpen, waardoor studenten volledig in het duister worden geflikkerd over wat er eigenlijk van hen verwacht wordt.

Deze wanorde duurt al maanden voort en er lijkt geen enkele poging te worden ondernomen om dit aan te pakken. Het is ronduit schandalig dat een instelling van hoger onderwijs niet in staat is om een consistente en eerlijke beoordeling te waarborgen.

Alsof dat nog niet genoeg is, blijken cijfers regelmatig verkeerd berekend te worden, waardoor hardwerkende studenten de erkenning en beloning mislopen die ze verdienen. Het is onaanvaardbaar dat, zelfs wanneer studenten hun uiterste best doen, hun inspanningen niet worden erkend door een gebrekkig beoordelingssysteem.

Je zou verwachten dat een gerenommeerde instelling als Saxion hier beter op zou letten, maar het lijkt erop dat ze meer geïnteresseerd zijn in het incasseren van collegegeld dan het bieden van kwalitatief onderwijs.

Het is een schande dat studenten hier niet worden gezien als leergierige individuen, maar eerder als wandelende portemonnees.

10 lutego 2024
Oceniono na 1 z 5

Wij helpen je droom wel om zeep, maakt niet uit hoe hard je ervoor gewerkt hebt!

Deze school is zeer neerbuigend naar leerlingen die niet 100% voldoen aan de toelatingseisen en via de 21+ toets binnen proberen te komen. Contact daarover krijgen om samen in gesprek te gaan is onmogelijk, mails worden niet beantwoord en aan de telefoon wordt alleen 100 x herhaald dat ze vanwege het AVG niks mogen zeggen. Er wordt niet geluisterd. Bij deze school krijgen wij de indruk dat motivatie er echt niet toe doet. Er wordt absoluut niet buiten de kaders gekeken en de droom van onze dochter is compleet kapot gemaakt, ondanks al haar harde werk, een jaar lang voorbereiden op haar 2e 21+ toets, wordt er gewoon keihard gezegd dat ze het in oktober nog een keer kan proberen en er valt niet over te praten.

7 lutego 2024
Oceniono na 1 z 5

Terrible "school", their focus is on having as many lingering students so they can profit. No educational purposes.

Terrible school. Teachers are incapable and have very specific expectations that never align with the real world. Shouldn't be allowed to call themselves a "university" at all. One part of a giant project wasn't handed in, so the teachers responsible for this class decided not to look at any parts of the project. I explicitly asked them for feedback and they sent me a feedback form of a completely unrelated subject of other students..
This school will drain your mental health and will to live like you've never experienced before, and when you try to work with them they will make you feel like you're undeserving of a degree(after passing every class except one) :)

1 stycznia 2024

kk saxion

Op het saxion werken alleen maar docenten die het leven van een student zo zuur mogelijk proberen te maken. Het is gwn een verschikkelijke kk school.

11 stycznia 2024

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej