Fakturabedrägeri – skickade räkning utan avtal eller bokning
Jag var i kontakt med detta företag via deras hemsida för att begära en offert – inte för att boka någon tjänst. Jag fyllde i deras formulär "DAGENS ERBJUDANDE TRYCK HÄR" men fick varken bokningsbekräftelse, datum eller svar. Trots detta skickade de ut personal till min adress utan att meddela mig.
Jag förklarade direkt på plats att jag inte bokat något. En person från företaget sa då att jag eventuellt skulle debiteras för 4 timmar, men två månader senare fick jag en faktura på 12 749 kr – utan specificerat RUT-avdrag, endast en “ansökningsavgift”.
Jag har skriftligen bestridit detta två gånger och förklarat att inget giltigt avtal finns, men företaget har ignorerat detta och skickat faktura ändå. Det saknas både rättslig grund och dokumentation som styrker att jag godkänt något. Det är rent vilseledande och potentiellt bedrägligt beteende.
Jag har nu anmält ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och kommer att informera Konsumentverket.
Min starka rekommendation: undvik detta företag. Deras metoder är oseriösa, vilseledande och skapar ekonomiska tvister helt utan tydlig kommunikation eller samtycke.