Eskilstuna Flytt & Städ AB Recenzje 1

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Oceniono na 2 z 5

Inte igen

Var väldigt snabba på att erbjuda offert för både flytt och städ. Mycket konkurrenskraftigt pris och eftersom företaget vi egentligen ville anlita var fullbokat anlitade vi Eskilstuna Flytt och Städ. När flytten närmade sig hade jag några frågor och ringde dem, men de var ganska svåra att få tag på. Oftast kom ett meddelande om att de inte kunde svara just nu och samtalet bröts.

Ett par dagar innan flyttdagen fick jag en elektronisk faktura i mailen. De förbereder tänker jag. Inget konstigt, jag avvaktar med betalning tills flytt och städ är klart.

På flyttdagen kommer de med en lastbil istället för två. "Vi kör två rundor". Inte det mest effektiva men okej. Efter att de varit runt och tittat på allt som ska med säger en av dem att fakturan måste betalas innan de sätter igång, annars åker de hem. Mycket märkligt då detta inte har framkommit tidigare, varken vid bokning eller när jag pratat med dem på telefon. Jag ringer då företagets chef som bekräftar att betalning måste göras i förskott, då tidigare missnöjda kunder vägrat betala efter utfört arbete.

Under tiden för flytten reagerar jag på att ingen av dem har några hjälpmedel som pirra, bärsele, handskar osv. Jag frågar en av dem som svarar "nej vi har ingen pirra. Har du en?". Flyttar betarna känns väldigt oerfarna. Möblerna bankades konstant mot dörröppningar, trappräcke mm. Som kund är jag inte riktigt imponerad, snarare tvärtom, när jag jämför med andra aktörer som vi tidigare anlitat.

Medan möbler placeras i nya huset upptäcker vi en skada på en möbel som uppkommit. Jag påpekar det för flyttpersonalen och får först svaret att det lär varit så innan. Jag står på mig och flyttpersonalen tar kort för att skicka vidare till sin chef. Jag gör detsamma. Jag skickade mail med bilder och förklaring ang. skadan, fick påminna ett par gånger men fick till slut kompensation. Det kändes faktiskt bra och jag hade förväntat mig en krångligare process.

Ett par veckor senare utfördes städningen och köparna till vårt tidigare hus var nöjda med den. Hade själv haft lite invändningar om jag varit dem.

Summa summarum, de gör jobbet, men det är ingen vidare tjänst, tyvärr. Behöver utbildning i hantering av tung last och möbler, kommunikation och kundservice. Kommer aldrig mer betala faktura innan. Kolla konsumentverkets hemsida om flyttfirmor som kräver det.

Om det blir en nästa gång, blir det SméExpress igen.

19 grudnia 2025
Opinia niezależna
Logo Eskilstuna Flytt & Städ AB

Odpowiedź od Eskilstuna Flytt & Städ AB

ack för att du tog dig tid att lämna en utförlig recension.

Vi vill förtydliga att fakturan betalas inom 14 dagar från det att betalningslänken godkänns på flyttdagen – på samma sätt som när man godkänner en betalning vid ett köp på nätet. Detta är en tydlig och etablerad rutin hos oss.

När det gäller hjälpmedel som pirra, bärsele m.m. är det personalen på plats som gör en professionell bedömning av vad som är mest lämpligt att använda utifrån förutsättningar, säkerhet och utrymmen. Självklart har vi all nödvändig utrustning, då vi är en etablerad flytt- och städfirma med över fem års erfarenhet i branschen.

Vi vill även klargöra att ersättning betalades ut enligt överenskommelse. Kort därefter valde du att lämna denna recension, direkt efter att ersättningen kommit in på ditt konto. Vår ambition är alltid att hantera eventuella ärenden korrekt och utan krångel, vilket också gjordes i detta fall.

Vi strävar efter långsiktiga och seriösa kundrelationer med ömsesidig respekt. Vi tar till oss konstruktiv feedback, men står samtidigt bakom våra rutiner och vårt arbetssätt. Tack för att du valde oss.

//Magnus

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej