Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 138 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często wyrażali niezadowolenie ze słabej jakości odzieży, opisując materiały jako sztuczne, cienkie lub łatwo ulegające zniszczeniu. Wiele osób zauważyło, że otrzymane produkty znacząco różniły się od zdjęć na stronie pod względem wyglądu, rozmiaru czy wzoru. Recenzenci napotykali na znaczne opóźnienia w dostawie, często pomimo obietnic ekspresowej wysyłki, a niektórzy otrzymywali niewłaściwe artykuły. Proces zwrotu był źródłem frustracji, ponieważ klienci ponosili koszty zwrotów lub mieli trudności z uzyskaniem pełnego zwrotu pieniędzy. Jednakże, niektórzy klienci mieli pozytywne doświadczenia, chwaląc szybką dostawę oraz jakość i dopasowanie niektórych produktów.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z produktami, często wskazując na bardzo niską jakość... Zobacz więcej

Quality

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty jakości, wskazując, że jakość ubrań jest zdecydowanie słaba, a... Zobacz więcej

Order

Ludzie zgłaszają niezadowolenie z realizacji zamówień, często otrzymując produkty niezgodne z tym, co... Zobacz więcej

Delivery service

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z usługą dostawy, często wyrażając rozczarowanie z powodu opóźnień i... Zobacz więcej

Return policy

Klienci zgłaszają niezadowolenie z polityki zwrotów, wskazując na problemy z komunikacją, naliczaniem opłat... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Wielka szkoda że nie da się mniej niż 1 *, przesyłają ciuchy wątpliwej jakości jestem wręcz pewna że są to ciuchy z Chin, rzeczywistość odbiega kompletnie od tego co prezentują na stronie. Muszą mieć... Zobacz więcej

Szkoda że nie można dać niższej oceny. Żałuję że przed złożeniem zamówienia nie poczytałam opinii ponieważ szukałam czegoś na już, a teraz odsyłam sukienkę gdzie sama muszę zapłacić za zwrot, i zam... Zobacz więcej

Sukienka przyszła zupełnie inna niż na zdjęciu produktowym. Za długa i zupełnie inny dekolt, a raczej jego brak. Po zgłoszeniu problemu obsłudze klienta wysłano mi instrukcje zwrotu. Po napisaniu im,... Zobacz więcej

Scammerzy. Zamowienie to pułapka. Przymierzasz rzeczy, odsyłasz, a oni, ze zwrot nieprzyjety. Zero wyjasnienia. W mailu info, ze jesli chcesz poznac przyczyne, zadzwon. Dzwonisz, czekasz na telefonie,... Zobacz więcej

1,3

Bardzo słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

1,3

Dziewczyny, uważajcie! Brak wysyłki przed samym weselem i bot zamiast obsługi

Dziewczyny, uważajcie na zakupy w Pakuten przed weselem!

Chciałam Was ostrzec przed sklepem Pakuten, żebyście nie zostały bez sukienki na kilka dni przed ważną imprezą, tak jak ja teraz.

Moje zamówienie zostało złożone i opłacone 11 maja. Według regulaminu wysyłka miała nastąpić w ciągu 24 godzin. Od tamtego momentu minęło już ponad tydzień, w sobotę mam wesele, na które zamówiłam sukienki, a paczki jak nie było, tak nie ma.

Najgorszy jest kompletny brak profesjonalizmu i ściana, od której się odbijam. Na moje maile i próby kontaktu z prośbą o konkretną datę wysyłki dostaję ciągle tę samą, bezduszną formułkę:

„Witam, zamówienie znajduje się obecnie w naszym magazynie i jest w trakcie realizacji. Dokładamy wszelkich starań, aby przesyłka została nadana możliwie jak najszybciej! Gdy tylko paczka zostanie przekazana firmie kurierskiej, na podany adres e-mail zostanie automatycznie wysłane powiadomienie z numerem do śledzenia.”

I tak w kółko! Zero konkretów, zero ludzkiego podejścia, tylko kopiuj-wklej. Ich "trudności logistyczne" trwają od kilkunastu dni, a oni dalej przyjmują zamówienia, mimo że nie wyrabiają się z wysyłką.

Efekt? Jest środa, Paczkomat ma czas do piątku, a ja zamiast szykować się do wesela, muszę na gwałt biegać po sieciówkach i szukać czegokolwiek, bo z Pakuten prawdopodobnie zostanę z niczym.

Jeśli planujecie zakupy u nich na jakąś okazję – odradzam z całego serca. Chyba że macie zapas miesięczny i stalowe nerwy. Dla mnie to totalna porażka i brak szacunku do klienta.

20 maja 2026

Jakość materiałów bardzo kiepska

Zamówiłam dwie sukienki.Jakość tkanin z których wykonane są sukienki to jest jakiś absurd, strasznie kiepski,pierwsze co mi przyszło na myśl to,że są to produkty zamawiane z taniego chińskiego bazaru.Poza tym przed zakupem sprawdziłam jaki jest czas wysyłki i w dużej mierze tym też się zasugerowałam.
Oczywiście po dokonaniu płatności dostałam email z informacją że przesyłka będzie opóźniona i dostawa potrwa nawet do 5 dni,co mnie mocno poirytowało.
Niestety nie polecam

21 kwietnia 2026

Brak dostawy i zła obsługa klienta

Informacja na stronie że wysyłka w kolejny dzień, zamówienie zostało opłacone w czwartek, mamy środę tygodnia kolejnego i dalej nie wysłane. Po prawie 40 minutach czekania na infolinii Pani łaskawie mnie poinformowała że jest opóźnienie w szwalni (jakby nie można tego było zrobić mailowo wcześniej) i może wyślą w czwartek i mogę poczekać albo anulować zamówienie - zero podejścia do klienta

20 maja 2026

Zamówiłam kilka sukienek z Pakuten i…

Zamówiłam kilka sukienek z Pakuten i niestety bardzo się zawiodłam. Jakość ubrań to jakaś porażka — po jednym praniu nadają się praktycznie do wyrzucenia. Materiał wygląda tanio, wszystko szybko się niszczy i traci fason. Dodatkowo produkty na zdjęciach wyglądają zupełnie inaczej niż w rzeczywistości. Jestem bardzo rozczarowana i na pewno nie zamówię już więcej.

1 sierpnia 2025

Sukienka Vaira

Zamówiłam sukienkę, kosztowała 100 zł więc nie spodziewałam się że materiał będzie najwyższej jakości ale to co dostałam to jawne oszustwo, materiał dramatycznej jakości, produkt nie zgodny z opisem, w żadnym stopniu nie przypomina sukienki ze zdjęć. Zamierzam złożyć reklamację, próbowałam dziś się dodzwonić na infolinię, czekałam 2 h i jak już byłam następna w kolejne rozłączyło mnie. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką firmą, mają klientów za nic.

15 maja 2026

Jedna wielka PORAŻKA

Sukienka sama w sobie przyszła ok ale pasek do sukienki był już cały podarty widać było że szycie jest do dupy natomiast zamówiłam również dwie koszulki które również przyszły uszkodzone. Jedna koszulka miała dziurę pod pachą a druga natomiast cały bok koszulki wystawały nitki. Nie polecam tej strony ciuchy z niej są gorsze niż na TEMU lub SHEIN już tam są ciuchy lepszej jakości. A za zwrot trzeba samemu płacić, z jakiej racji skoro produkty przyszły uszkodzone nie z mojej winy. Masakra nigdy więcej już tam nic nie kupię.

12 maja 2026

Pakuten

Pakuten - oszuści
W lutym zamówiłam z tej strony trzy komplety, zachęcona “reklamą” na instagramie - pierwszy błąd… zapłaciłam w sumie 240 zł… przyszły szmaty gorsze niż z temu. Noszę rozmiar L- standardowe, w każdym sklepie, w jeden komplet nie mogłam się wcisnąć, spodnie nie zakrywały mi tyłka a bluzka była na tyle wąska, że nawet nie próbowałam się wcisnąć… materiał szorstki, najgorszy rodzaj plastiku. Pozostałe dwa były z tej samej kolekcji, tylko w różnych kolorach. Jeden ubrałam na siebie i już wiedziałam, że raczej do noszenia po domu się nadaje niż gdziekolwiek indziej… zostawiłam jeden bo stwierdziłam że przyda mi się, drugiego nawet nie przymierzałam. Napisałam im opinie co sądzę o ich produktach, kazali odesłać. Jakież było moje zdziwienie, gdy odzyskałam nie 170 zł, tak jak powinnam, a 87, bo uwaga - produkt BYŁ UŻYWANY! Ten produkt, którego nawet wcisnąć na siebie nie mogłam! Jako dowód załączyli zdjęcie kawałka koszulki na którym było kilka włosów ( mam dwa koty, materiał tak się elektryzował że przy pakowaniu do worka musiało się kilka przyczepić) twierdząc, że jest brudny są plamy po kosmetykach (jak?!) i wygląda na używany - ponownie, jak, skoro był za mały!!! Zgłosiłam sprawę do rzecznika praw konsumenta, nic to nie dało. Strasznie żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęcia w tych spodniach, ale nie byłoby to zdjęcie które mogłabym upubliczniać ( pół tyłka na wierzchu…). Czuję tak wściekła bezradność! Pozostaje mi podać ich do sądu, żeby odzyskać moje pieniądze. I tu nawet nie chodzi o kwotę, chociaż dla mnie 90 zł za taki bubel to nie jest mała kwota, ale i sam fakt traktowania klienta w ten sposób i wciskania kłamstw i wyłudzania pieniędzy na każdym kroku - bo żeby zwrócić te szmaty musiałam zapłacić za przesyłkę, i gdybym zdecydowała że mają mi odesłać to też musiałabym zapłacić za przesyłkę, kwotę którą w ogóle jest niewspółmierna ! PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ!

13 lutego 2026

To jest totalny żart

To jest totalny żart. Szkoda, że dopiero po złożeniu zamówienia weszłam w opinie. Obietnice przesyłki, która dotrze dnia następnego to z tego co tutaj czytam jedno wielkie kłamstwo. Ja zamawiałam we wtorek, potrzebowałam na weekend, więc było dużo czasu. Niestety paczka doszła w kolejny wtorek... Odebrałam niepotrzebnie. Gdy napisałam maila o prośbę zwrotu kosztów dostawy, dostałam odpowiedź, że firma informowała o opóźnieniu i oni nie prowadzą zwrotów na swój koszt. Informowała, ale dopiero w dzień gdy powinna do mnie dotrzeć :) dla mnie to jawne wprowadzenie klienta w błąd i mam zamiar zgłosić to do urzędu ochrony konsumenta.

13 maja 2026

Masakra … to już moje drugie nie miłe…

Masakra … to już moje drugie nie miłe doświadczenie. Za pierwszym razem dostałam komplet który ogólnie mi się podoba ale po jednym założeniu materiał się cały zmarszczył i zniszczył. Po zgłoszeniu skargi nic sobie z tego nie zrobili obwinili mnie że to ja źle to używałam. Teraz dałam drugą szansę bo wpadła mi jedna sukienka w oko, było napisane na stronie zamów dziś do 17 a jutro dostarczymy … oczywiście na drugi dzień dostałam info że moje zamienię będzie wysłane w ciągu 5 dni roboczych a zamówiłam to z myślą że przyjdzie na drugi max 3 dzień, dziś mija 4 dzień a na maile z zapytaniem nie raczą odpowiedzieć. Żenada to były moje ostatnie zakupy.

12 maja 2026

koszmar

zamówiłam sukienkę 06.05.2026 z gwarancją dostawy w piątek 08.05.2026, w dniu 07.05.2026 dostałam maila z z informacją, że przesyłka zostanie opóźniona o max 5 dni! Firma ewidentnie pokazuje, że nie jest wiarygodna, składają zobowiązania po czym się z tego nie wywiązują. Sukienkę potrzebowałam na 10.05.2026 więc skoro firma złożyła deklarację dostawy w dniu 08.05.2026 to byłam zainteresowana taką ofertą i dostałam jedno wielkie rozczarowanie, bo jak widać ich obietnice dotyczące dostawy nie mają dla nich żadnego znaczenia. napisałam maila z informacją o anulacji zamówienia, nie dostałam żadnej odpowiedzi, w dniu 08.05.2026 przez 2 godz próbowałam się dodzwonić na infolinię, od samego początku byłam 4 w kolejce. ok godz. 15 byłam pierwsza w kolejce, natomiast o 15:40 połączenie zostało zerwanie, ponieważ infolinia działa do godz. 15:00, bardzo nieprofesjonalne zachowanie ze strony firmy, wręcz bijące oszustwem. Następnie tego dnia dostałam maila oraz powiadomienie, że paczka została już wysłana, wysłana pomimo mojej anulacji... Oczywiście nie zdążyła przyjść przed 10.05.2026, poinformowałam firmę, że paczki nie odbiorę, ponieważ zamówienie anulowałam ze względu na fakt, że nie wywiązali się z zobowiązania dostawy i nie będę pokrywać kosztów zwrotu paczki. Co z tego wyniknie? Niestety nie wiem. Wiem natomiast, że firma jest nierzetelna, niewiarygodna, bije od niej nieszczerość i chęć oszustwa. Na maile nie odpisują, telefonu na infolinii nie odbierają. Totalny brak kontaktu ze sprzedawcą i zero wywiązania się z dawanych przez nich gwarancji. Jedna gwiazdka to i tak za dużo.

11 maja 2026

Naciąganie na dodatkowe koszta

Słaba jakość, długi czas wysyłki.
Nie odebrałam swojej paczki ze względu na okropnie długi czas oczekiwania na nią, nie była mi już wtedy po prostu potrzebna. Obarczyli mnie opłatą 46zł, które zostało odjęte od kwoty zwrotu. PORAŻKA!

7 maja 2026

Żałuję, że miałam do czynienia z tym sklepem

Żałuję, że nie przeczytałam opinii o tym sklepie przed złożeniem zamówienia, bo oszczędziłabym sobie nerwów i straty czasu.

Zamówienie opóźnione, kontakt z obsługą praktycznie zerowy. Na maila dostałam standardową wymówkę o „większej ilości zamówień niż się spodziewali”, mimo że po przeczytaniu opinii innych klientów widać, że to stały problem, a nie żadna wyjątkowa sytuacja. W zasadzie co druga opinia mówi dokładnie o tym samym: opóźnienia, brak konkretów i ignorowanie klienta.

Najlepsze jest jednak to, że po 2 GODZINACH czekania na infolinii zostałam po prostu rozłączona. To jest jakiś żart, a nie obsługa klienta. MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ DZIĘKI TEJ INFORMACJI CHOCIAŻ ZAOSZCZĘDZI SOBIE CZASU NA PRÓBACH DODZWONIENIA SIĘ TAM - naprawdę nie ma co próbować.

Dodatkowo opinie na stronie sklepu jak i platformie podobnej do tej (z pomarańczowym logo) wyglądają bardzo podejrzanie i najprawdopodobniej są podstawione, a w dodatku kompletnie nie pokrywają się z tym, co można znaleźć na niezależnych portalach takich jak ten. Dopiero tam widać prawdziwy obraz tego sklepu i skalę problemów z realizacją zamówień.

Zdecydowanie nie polecam.

7 maja 2026

PORAZKA

Niestety moje ostatnie doświadczenie z Pakuten było bardzo rozczarowujące.

Zamówienie zostało oznaczone jako „wysłane”, mimo że status przesyłki u przewoźnika przez długi czas pozostawał „w przygotowaniu”. Kontakt z obsługą klienta był bardzo utrudniony – na odpowiedzi trzeba długo czekać, a wiadomości często nie odnosiły się konkretnie do zadanych pytań.

Dodatkowo proces zwrotu okazał się mało przejrzysty. Kwota zwrotu została pomniejszona o opłatę za zwrot, o której sposób komunikacji był – moim zdaniem – niewystarczająco jasny dla klienta.

Najbardziej rozczarowujące jest jednak poczucie braku realnej informacji i konieczność samodzielnego „dopraszania się” o status zamówienia oraz wyjaśnienia.

Szkoda, ponieważ wcześniej zakupy przebiegały bez problemów i bardzo lubiłam produkty tej firmy. Tym razem niestety poziom obsługi klienta pozostawił bardzo duży niesmak.

6 maja 2026

Jestem pozytywnie zaskoczona

Zamówiłam sukienkę na wesele i przyszła przepiękna, idealnie leży i jest dobrze obszyta. Trochę obawiałam się negatywnych opinii, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Czas realizacji mega szybki, już następnego dnia sukienka została wysłana, a kolejnego miałam ją u siebie. Ja osobiście polecam.

29 kwietnia 2026

Kontakt to jakaś kpina i realizacja zamówienia

Kontakt to jakaś kpina 27.04 dokonałam transakcji opłaty zamówienia z państwa sklepu. Do dziś nie dostałam maila żadnego ani informacji na temat zamówienia. Miała być szybka wysyłka tak państwo napisali na stronie. Jestem już półtora h na infolini a jedyne co jest to sygnał i numeru kolejki które nie schodzą prawie w dół. Skontaktowanie się telefonicznie graniczy z cudem. Wybrałam państwa sklep z względu na zrównania szybką wysyłkę, a w momencie próby dodzwonienia się aby zapytać o status nawet nie ma odpowiedzi. Wysyłał miała być w 24 h była złożona do odpowiedniej godziny aby była wykonana tego samego dnia… żadnych informacji ani nic, a została opłacona…

Po dwóch godzinach czekania na infolinii po powiedzeniu halo zostaje rozłączona! To jakaś kpina

29 kwietnia 2026

Dramat

Dramat, na stornie jest napisane, iż wysyłka na następny dzień, a zaraz po zamówieniu przychodzi email, że opóźnienie może potrwać 5 dni. I mean what

27 kwietnia 2026

NIE POLECAM

Kupiłam mystery box 3 kompletów ubrań w rozmiarze XS. Otrzymałam rozmiar S/M. Napisałam maila i w odpowiedzi dostałam info żeby zrobić zwrot i złożyć nowe zamówienie na odpowiedni rozmiar ponieważ nowe zamówienie będzie przetworzone szybciej niż wymiana towaru na właściwy. Niestety w tamtym momencie rozmiaru XS już nie było na stronie. Napisałam kolejnego maila z tą informacją to dostałam odpowiedź że no niestety nie ma tego rozmiaru więc mam zrobić po prostu zwrot 😂 śmiech na sali. Czyli kupiłam produkt którego nie mają na stanie? Tragedia.
Drugi produkt z tego zamówienia to był mystery box 3 sztuk ubrań w rozmiarze S/M. I tutaj uwaga !!! … spodnie które były w zestawie to zdecydowanie było XS albo mniejszy rozmiar. Pozostałe dwie sztuki były okej rozmiarowo.
Reasumując NIE POLECAM!!! Więcej nerwów niż przyjemności z zakupów w tej firmie. Na pewno więcej tam nic nie kupię bo jeśli chodzi o jakość ubrań to taka sama jak ze znanych chińskich stron 😉

24 kwietnia 2026

Brak kontaktu ze sklepem

Brak jakiegokolwiek kontaktu ze sklepem, zamówienia wysyłają po tygodniu, pomimo, że na stronie jest informacja o wysyłce tego samego dnia, na maile nie odpowiadają, tragedia!!!

22 kwietnia 2026

Odrzucony zwrot towaru

Zamówiłam sukienkę, którą zwróciłam w idealnym stanie, bez zabrudzeń. Otrzymałam wiadomość zwrotną, że mój zwrot nie został zaakceptowany bo niby sukienka jest pobrudzona. Napisałam kilka maili, że odsyłałam ją w idealnym stanie to po kilku dniach otrzymałam wiadomość, że po prostu mój zwrot nie został zaakceptowany i nie otrzymam pełnej kwoty zwrotu pieniędzy. Zdecydowanie nie polecam. Jeśli musicie coś zwrócić, zróbcie dokładne zdjęcia i nagrania przed zapakowaniem towaru żeby móc później udowodnić swoją rację.

22 kwietnia 2026

Czy to Twoja firma?