Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często zgłaszali trudności z kontaktem z obsługą klienta, wskazując na długi czas oczekiwania na połączenie z konsultantem, a także na brak możliwości bezpośredniego kontaktu w celu rozwiązania problemów technicznych. Wielu konsumentów było niezadowolonych z jakości usług, w tym z niestabilności internetu, niskich prędkości transferu oraz problemów z telewizją, takich jak zanikające programy czy słaba jakość obrazu. Dodatkowo, użytkownicy krytykowali obsługę klienta za brak kompetencji, nieuprzejmość i niezdolność do skutecznego rozwiązywania zgłaszanych problemów. Pojawiały się również skargi dotyczące procesu instalacji, gdzie monterzy nie zawsze wykonywali pełen zakres prac, pozostawiając klientów z niedokończonymi podłączeniami. Niektórzy klienci odczuwali, że firma nie wywiązuje się z obietnic składanych podczas podpisywania umowy, co prowadziło do frustracji i niezadowolenia.

O czym najczęściej mówią ludzie

Service

Konsumenci wyrażają głębokie niezadowolenie z usług. Wielu zgłasza problemy z niestabilnym internetem,... Zobacz więcej

Website

Klienci zgłaszają negatywne doświadczenia z witryną internetową. Wielu konsumentów uważa, że strona jest... Zobacz więcej

Customer service

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z obsługą klienta. Wielu konsumentów zgłasza brak kompetencji,... Zobacz więcej

Customer communications

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z kontaktem. Wielu konsumentów narzeka na trudności w... Zobacz więcej

Staff

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty związane z obsługą klienta. Klienci zgłaszają brak kompetencji,... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Już od początku było kiepsko. sprzęt dostarczył kurier a ty kliencie się martw kto ci to podłączy. Przyszedł Pan monter i doprowadził tylko światłowód z urządzeniem końcowym resztę podłacz sobie sami... Zobacz więcej

Jakby było 0 gwiazdek to postawiłabym. Po zakończeniu umowy ścigają z jakimiś opłatami. Nie wysyłając żadnego razu ani faktur ani żadnej informacji do zapłaty. Tylko sms , że masz zapłacić i kwota. Ty... Zobacz więcej

Netia ,to jest jakas paranoja .Pol roku mam tv i internet.Przez 4 miesiace niebylo mnie w kraju ,więc nieogladalam .Wrocilam w listopadzie.Po miesiacu juz dekoder do wymiany .Teraz od tygodnia znikaja... Zobacz więcej

Tragedia nie można się dodzwonić, żeby zgłosić problem techniczny i dowiedzieć się jak go rozwiązać. Gdy zadzwoniłam na infolinię poinformowano mnie, że na połączenie z konsultantem trzeba poczekać o... Zobacz więcej

1. Dostawca internetowy
  2. Dostawca usług internetowych
  3. Operator sieci komórkowej
  4. Dostawca usług telekomunikacyjnych

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Światłowodowy internet stacjonarny do 1 Gb/s, telewizja, telefon stacjonarny i komórkowy. Wszystko w atrakcyjnych cenach. Sprawdź ofertę Netii.

• Poleczki 13, 02-822, Warszawa, Polska

• netia.pl

1,2

Bardzo słaba

Bezpieczeństwo abonenta czy zysk adresów IPV4 dla Neti?

Ciekawe jaki "pasztet" szykuje Netia dla obecnie zamawiających stałe zewnętrzne IP , czy to ponownie będzie zewnętrze IP ,ale dla kilkuset klientów w ramach CGNAT to samo zewnętrze IP /nie tożsame z IP-WAN/
Wielu abonentów straciło adres dynamicznego zewnętrzeno IP bez ostrzeżenia i rekompensaty , a dodatkowa umowa /dodatkowo płatna/o stałe zewnętrzne IP nie jest jasna /warunki techniczne/.
Kiedy Netia przestanie wmawiać abonentom że chodzi o bezpieczeństwo klienta ,a nie o zwiększenie puli adresów IPV4? , korzystna tylko i wyłącznie dla Netii ,olewając długoletnich świadomych abonentów?

1 kwietnia 2025

Zdecydowanie nie polecam korzystania z…

Zdecydowanie nie polecam korzystania z usług tej firmy. Internet nie działa praktycznej w ogóle, zostało to zgłaszane, ale uwaga w systemie te zgłoszenia nie zostały zapisane. Chęć rozwiązania umowy z winy firmy oczywiście nie doszła do skutku, gdyż firma uważa, że internet działa - uwaga ponieważ sprawdzili to w systemie…
Nikt do mnie nie przyjechał aby faktycznie sprawdzić internet, zamiast tego oferowane były mi oczywiście dodatkowe usługi, dodatkowo płatne w celu polepszenia internetu.
Usług to żart, obsługa klienta jeszcze większy. W grudniu kończy mi się umowa, nie przedłużę i nikomu nie polecę.

31 marca 2025

Żenujący operatora - amatorzy

Do tej pory, czyli prze około 9msc od podpisania wszystko było ok, szybkie uruchomienie usługi, w miarę stabilne działanie, prędkości też ok. Natomiast to co wydarzyło się w ostatnim tygodniu to jakaś droga przez mękę! Pierwsze co Netia zrobiła to wprowadziła CGNAT, przez co adresy IP z publicznych zmieniły się w prywatne. W związku z powyższym, osoby które miały wcześniej dostęp zdalny do swoich usług - straciły go. To oczywiście obyło się bez żadnej informacji, zero jakiegokolwiek pisma, maila, nic. Straciłem sporo czasu zanim doszedłem do tego, że to nie u mnie jest problem, a u operatora. Mając już wiedzę co się dzieje, musiałem wykupić publiczny adres IP, aby dalej korzystać jak do tej pory. I cyk, znowu bomba. Netia tak włączyła mi stały adres IP, że całkowicie utraciłem połączenie na kilka dni. Oczywiście telefony i przypominanie się codziennie na infolini jak grochem o ścianę, ciągle ta sama śpiewka, że pracują i proszą o cierpliwość. Totalny brak profesjonalizmu! Serdecznie nie polecam, nigdy więcej tego bagna!

31 marca 2025

Właśnie po 2 tygodniach użytkowania…

Właśnie po 2 tygodniach użytkowania przestal mi działać dekoder od tv- oczywiście w sobotę nikt nie pracuje, więc na weekend zostaje bez telewizji. Jestem strasznie zniesmaczona. Na dodatek pan monter odpiął mi telewizję naziemną- brak słów

29 marca 2025

NIE POLECAM USLUG NETII Z przykroscia…

NIE POLECAM USLUG NETII Z przykroscia stwierdzam ze z uslugami Netii zle sie dzieje. Zrobiliscie aktualizacje ktora bezczelnie narzuca strona startowa do zakupu usług. Traktujecie klientow jak przysłowiowe bydlo ktore nic nie moze zrobic i musi placic Fatalny intetnet. 3 razy wymieniane router 6 reklamacji przez 14 miesiecy. Moim zdaniem chyba najgorsze uslugi tego typu na rynku

28 marca 2025

a było tak dobrze

Było za dobrze, to musiał ktoś wpaść na super pomysł CGNAT. Zabrali ludziom publiczne adresy ip. Najgorsze, że dowiaduję się o tym gdy moje usługi przestały działać. Straciłem kilka dni szukając problemu. Zero wcześniejszej informacji od netii. Na infolinii dowiaduję się, że technicy zmienili konfigurację. I że nie mam w umowie zapisu o publicznym numerze ip. Oczywiście można "obejść" problem, wykupując publiczne stałe IP za 10,00 zł.

27 marca 2025

Omijajcie ich szerokim łukiem!

Najgorsza firma z jaką miałam kiedykolwiek do czynienia! Oszukują, później pociągają do spłat za niby nieoddane urządzenia. Od roku mam z nimi problemy. Ciągną się za mną jak smród po gaciach. Nie polecam nikomu, nigdy w życiu. Oszczędźcie sobie problemów i omijajcie ich szerokim łukiem.

25 marca 2025

Odkąd tylko podpisałam umowę byłam mega…

Odkąd tylko podpisałam umowę byłam mega zadowolona. Wszystkim polecałam firmę. Po kilku latach przedłużyłam współpracę i bardzo tego żałuję.
Zaczęło się od telefonicznej zmiany pakietu. Wszystko przebiegło super, miałam mieć 2 miesiące darmowego internetu. Skończyło się włączeniem prywatnego adresu IP i doliczaniem mi 10 zł co miesiąc. Pani, która robiła mi reklamacje była przemiła. Dziś wystawili mi nową fakturę. Znów wysoka kwota i brak uwzględnienia reklamacji(była pozytywnie rozpatrzona). Postanowiłam zadzwonić na infolinię. Fakt dzwoniłam przed 8:00, co oburzyło kobietę która odebrała. Nie wyobrażam sobie takiego traktowania klienta. Pani była bardzo opryskliwa i rozmawiała bardzo opryskliwie. Zadałam grzeczne pytania. Ile wynosi dokłada kwota za konkretne moje usługi i dlaczego nie zawarto w nowej fakturze zwrotu korekty.
Pracuję z ludźmi, nie wyobrażam sobie tak się odzywać nawet do najbardziej pretensjonalnych klientów.
Podkreślam byłam miła i uprzejma.

27 marca 2025

Oszuści

Wyłączają publiczne IP bez żadnej informacji (mimo że dopytywałem o to przy podpisywaniu umowy i był to ważny aspekt wyboru Netii), nie ma możliwości przywrócenia, jedynie zamawiając statyczne IP za dodatkowe 10zł miesięcznie (i to też nie zostanie aktywowane od razu). Oszustwo, złodziejstwo i głupota. Nigdy więcej Netii.

24 marca 2025

Jedna gwiazda nawet jest za dużo dla…

Jedna gwiazda nawet jest za dużo dla usług netii,przy zachęcaniu do usługi oszukali ,że po zakończeniu umowy,router zostaje na własność ,płaciłam 258 zł przez 24 miesięcy,tylko za internet i Disney.
Z końcem umowy terminowej zrezygnowałam,z tak drogiego internetu,po czym otrzymałam list o odszkodowaniu za nie oddanie routera 800zl.
NIE POLECAM !!!

24 marca 2025

Jaja sobie robią z klientów

Jak osoby wcześniej piszące bez zapowiedzi wyłączenie publicznego IP, nie ma możliwośći przywrócenia a opłacenie prywatnego IP - czas realizacji 7dni!! tydzień bez poprawnie działającego internetu - żenada!!
Pozostaje czekać do końca umowy i przejść na orange.

20 marca 2025

Netia to jakiś żart…

Płacę 55zl za najniższą prędkość internetu, a pani dzwoni ze świetną nową ofertą - 65zl za taką samą kijową prędkość… Netia to jakiś dramat, od roku obiecują, że będą robić modernizację i doprowadzą większą prędkość i na obiecankach się skończyło.

17 marca 2025

Nie polecam. Nie dość, że wifi działa jak chce: słaby zasięg, częste przerwy w dostawie, zdarzały się dni, ze modem trzeba było restartować parę razy w ciągu dnia, to najwięcej do życzenia pozostawia obsługa klienta i infolinia Netii. W razie problemu nie ma co liczyć na ich pomoc, problemy zaczynają się już w momencie przyjęcia zgłoszenia (robią błędy w zgłoszeniu w bardzo istotnych kwestiach typu adres), czas reakcji ok- technik odezwał się do mnie około 2h po utworzeniu zgłoszenia, szkoda że nie mógł mi pomóc, bo konsultantka wprowadziła błędnie adres. Konsultantki na infolinii (miałam nieprzyjemność rozmawiać z kilkoma w dniu dzisiejszym) niekompetentne, nieuważne i niechętne by pomóc, bonusem była nieuprzejma konsultantka, która podniosła na mnie głos i jedyne co się od niej sensownego dowiedziałam to, że "ona nie wie". Dramat. 6 godzin nerwów, a problem finalnie przy pomocy znajomego rozwiązalam sama. Planuje w przyszłości rozwiązać również umowę z tą firmą.

12 marca 2025

Aktywacja usługi to porażka

Aktywacja usługi trwa całą wieczność po 28 godzinach braku tv otrzymałam wiadomość ze może to potrwać jeszcze około 40 godzin -Kpina. Jak tylko zakończymy z nimi umowę już nigdy więcej.

12 marca 2025

Nie polecam.

Korzystałam przez kilka miesięcy. Po przeprowadzce skończyliśmy umowę. Pytałam,czy jesteśmy rozliczeni, faktury płacone na bieżąco. Nagle po 2 miesiącach dostaje wiadomość z windykacji i sprawie,że mam do zapłaty za jeden miesiąc. Totalne nieporozumienie... Żadnej wiadomości z Netii na koniec,że w związku z zakończeniem umowy jest takie saldo, żadnego przypomnienia nic. Nagle taka wiadomość. Nie wiadomo czy to oszustwo czy prawda. Poniżej krytyki postępowanie. NIE POLECAM.

11 marca 2025

Czy to Twoja firma?