Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często zgłaszali trudności z kontaktem z obsługą klienta, wskazując na długi czas oczekiwania na połączenie z konsultantem, a także na brak możliwości bezpośredniego kontaktu w celu rozwiązania problemów technicznych. Wielu konsumentów było niezadowolonych z jakości usług, w tym z niestabilności internetu, niskich prędkości transferu oraz problemów z telewizją, takich jak zanikające programy czy słaba jakość obrazu. Dodatkowo, użytkownicy krytykowali obsługę klienta za brak kompetencji, nieuprzejmość i niezdolność do skutecznego rozwiązywania zgłaszanych problemów. Pojawiały się również skargi dotyczące procesu instalacji, gdzie monterzy nie zawsze wykonywali pełen zakres prac, pozostawiając klientów z niedokończonymi podłączeniami. Niektórzy klienci odczuwali, że firma nie wywiązuje się z obietnic składanych podczas podpisywania umowy, co prowadziło do frustracji i niezadowolenia.

O czym najczęściej mówią ludzie

Service

Konsumenci wyrażają głębokie niezadowolenie z usług. Wielu zgłasza problemy z niestabilnym internetem,... Zobacz więcej

Website

Klienci zgłaszają negatywne doświadczenia z witryną internetową. Wielu konsumentów uważa, że strona jest... Zobacz więcej

Customer service

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z obsługą klienta. Wielu konsumentów zgłasza brak kompetencji,... Zobacz więcej

Customer communications

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z kontaktem. Wielu konsumentów narzeka na trudności w... Zobacz więcej

Staff

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty związane z obsługą klienta. Klienci zgłaszają brak kompetencji,... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Już od początku było kiepsko. sprzęt dostarczył kurier a ty kliencie się martw kto ci to podłączy. Przyszedł Pan monter i doprowadził tylko światłowód z urządzeniem końcowym resztę podłacz sobie sami... Zobacz więcej

Jakby było 0 gwiazdek to postawiłabym. Po zakończeniu umowy ścigają z jakimiś opłatami. Nie wysyłając żadnego razu ani faktur ani żadnej informacji do zapłaty. Tylko sms , że masz zapłacić i kwota. Ty... Zobacz więcej

Netia ,to jest jakas paranoja .Pol roku mam tv i internet.Przez 4 miesiace niebylo mnie w kraju ,więc nieogladalam .Wrocilam w listopadzie.Po miesiacu juz dekoder do wymiany .Teraz od tygodnia znikaja... Zobacz więcej

Tragedia nie można się dodzwonić, żeby zgłosić problem techniczny i dowiedzieć się jak go rozwiązać. Gdy zadzwoniłam na infolinię poinformowano mnie, że na połączenie z konsultantem trzeba poczekać o... Zobacz więcej

1. Dostawca internetowy
  2. Dostawca usług internetowych
  3. Operator sieci komórkowej
  4. Dostawca usług telekomunikacyjnych

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Światłowodowy internet stacjonarny do 1 Gb/s, telewizja, telefon stacjonarny i komórkowy. Wszystko w atrakcyjnych cenach. Sprawdź ofertę Netii.

• Poleczki 13, 02-822, Warszawa, Polska

• netia.pl

1,2

Bardzo słaba

Pierwszy rok umowy był prawidłowy

Pierwszy rok umowy był prawidłowy, wszystko grało, a od roku się co chwilę wyłącza internet i telewizja, skandal, zacznijcie coś z tym robić bo moja cierpliwość do tego szajsu się kończy. Ile razy można dziennie przerywać połączenie. Przy pobieraniu gier ze steama jest to samo, zaczynam pobierać i po chwili internet się wyłącza.

8 marca 2025

Nie polecam. Internet się zacina, telewizja czasami jest, a czasami nie. Nie wspominając już o niekompetentnych pracownikach, którzy nie potrafią przygotować pisma, robią wszystko na kopiuj-wklej. Podejście do Klienta jest żadne.
Cieszę się, że zakończyłam z nimi współpracę. Nigdy więcej Netii.

7 marca 2025

Oszusty!

Oszusty! Przyszedł przedstawiciel Netii i opowiadał że tanio, 3 mies za darmo... Powiedziałam że mam Vectrę. Pan powiedział że to można przenieść i to żaden problem. Podpisałam wypowiedzenie z Vectry i umowę z Netią. Poszłam do Vectry oddać router. Tam powiedzieli że w żaden sposób nie można anulować umowy zanim wygaśnie. I że Netia nie ma dostępu do danych Vectry tak że to jest całkowite kłamstwo o przeniesieniu. Także Pani powiedziała że mamy 14 dni żeby odstąpić od umowy z Netią. Inaczej będziemy płacić na 2 umowy. Dowiedziałam się że wielokrotnie było zgłoszone do urzędu o takim oszustwie. Zadzwoniłam do Netii żeby zrezygnować. Ale nie na infolinie lech na telefon z ulotki, którą zostawił ten Pan. Natomiast zaczął namawiać mnie i mówić że to Vectra oszukuje i po prostu nie chcą klientów puszczać. Powiedział że przeniesienie trwa miesiąc. (a po tym minie 14 dni i nie będę mogła odstąpić). W końcu powiedział że okay anulujemy. Następnego dnia zdecydowałam zadzwonić jednak na infolinie. Tam powiedzieli że nic nie jest anulowane i rzeczywiście mnie oszukali. Zarejestrowali rezygnacje. Urządzenie Netii to ja jeszcze za swój koszt muszę wysłać ponieważ tak jest wpisane w umowie. Mało tego; instalator obciął mi kabel Vectry i teraz nie mam żadnego internetu. Muszę jeszcze do Vectry wpłacić żeby mi to naprawili bo to jest jakby z mojej winy.

27 lutego 2025

Prędkość Internetu jest słaba i dużo czasu jego po prostu nie mam!

Prędkość Internetu jest słaba! Otwarcie stanic internetowych trwa długo i trzeba je ponownie uruchomić kilka razy! Szybkość przesyłania i odbierania danych jest niska i nie spełnia warunków określonych w umowie! Maksymalna prędkość internetu na kablu 350 MB / s ! Nie polecam Internetu, gdy go nie ma, a usługa nie pomogła, przyszli podłączyć kabel, powiedzieli, że wszystko jest w porządku i wyszli, a Internet nie działa!

2 marca 2025

Porazka

Gdy skończyłam umowę 1,5 roku temu i sprzedałam w tamtym momencie mieszkanie nie dostałam żadnej wiadomości SMS/telefonu/meila od netii, żeby oddać ruter albo zapłacic karę umowną za nie zwrócenie rutera. Dopiero po 1,5 roku odezwała się do mnie firma windykacyjna i to dwa dni przed spłatą polubowna, przed wstąpieniem na drogę sądową. W taki sposób się traktuje klientów - wysyła się tylko LISTY, na miejsce zamieszkania, gdzie nie mieszkałam od kilku lat i sprzedałam mieszkanie, jakbyśmy żyli w średniowieczu. O telefonie można zapomnieć, bo przecież w ich interesie leży to, żeby były kontrahent nie zwrócił sprzętu, żeby naliczyć karę umowną i więcej zarobić. Wstyd Netia, nigdy więcej od was Internetu, który był i tak beznadziejnej jakości. Jak chciałam teraz wyjaśnić sprawę telefonicznie czy meilowo to zero pomocy, a na meila odpowiada bot. Jeszcze pani z infolinii śmiała mi kłamać, że rzekomo wysyłali SMS-y CO NIE JEST PRAWDĄ.

27 lutego 2025

Ogólnie to moge polecic ALE!

Ogólnie to moge polecic, jednak skarga moja musi tutaj wpaść. Miałam problem z internetem (internet router na karte) podczas uzywania routera ledwo cokolwiek chcialo sie zaladowac a gdy przełączyłam na lte to nagle sie ładowało. I dzwonie w tej sprawie do netii, odbiera oczywiscie ukrainiec (tak zakladam po akcencie) i mu tłumacze sytuacje a on robi ze mnie idiotke i mowi ze takie cos jest niemożliwe i nie wie o co mi chodzi. No wiem, że to niemożliwe i chyba właśnie z tego powodu dzwonie!!!!!

7 lutego 2025

Beznadzieja

Beznadzieja. Wyprowadziłam się nagle z miejsca na które brałam internet i tv. Kara za szybsze zerwanie umowy niż 2 lata to 1000 zł jednak znalazłam innego chętnego na mój internet i telewizje. Zleciłam cesje telefonicznie, na dokumenty do uzupełnienia musiałam czekać półtora tygodnia!! Kiedy już je dostałam wypełniłam i wysłałam dokumenty cesji na adres netii ponad dwa tygodnie temu nadal jestem bez odpowiedzi, Internetu i tv nie używa nikt a płacić za niego trzeba.
Internet też nie współgrał z telewizorem jak wchodziłam na niektóre aplikację to nie łączył się z internetem, państwo z neti rozkładali ręce. Nie polecam

7 stycznia 2025

Beznadziejny dostawca nie ma tygodnia…

Beznadziejny dostawca nie ma tygodnia żeby nie było problemów z tv co jakiś czas nie ma tv wyskakują jakieś kody błędu , mimo wymiany dekoderów routera nic się nie zmienia . Po zakończonej umowie urządzeń nie można zwrócić do najbliższego punktu tylko na własny koszt trzeba wysyłać do jakiś magazynów w Mielcu , nie ma możliwości sprawdzenia przez punkt stanu zdawanego sprzętu , mogą wmówić że był uszkodzony o oczekiwać pieniędzy za naprawę . Nie wiadomo jak będzie z protokołem zwrotu sprzętu. Z całą stanowczością odradzam tego dostawcę

6 lutego 2025

Jedna gwiazdka to i tak za dużo dla…

Jedna gwiazdka to i tak za dużo dla nich.
Po przeprowadzce do innego miasta odmówiono nam przeniesienia internetu, argumentując, że Kielce to za małe miasto, aby tam świadczyli usługi i że mamy płacić do końca umowy za internet z którego nie możemy korzystać z ich winy, albo spłacić od razu całość.
Co za żart?!
Nikt nie zaproponował nam jakiegokolwiek rozwiązania sytuacji!
Zostaliśmy z opłatami za internet którego w rzeczywistości nie mamy...
Mało tego, kiedy dzwonili co chwilę konsultanci, żeby przedłużyć umowę, informowaliśmy, że będzie rezygnować, nie przedłużamy, bo z ich strony nie możemy korzystać z usługi, na co konsultanci się rozłączali bez słowa, co za brak profesjonalizmu, ale mało tego.. termin umowy się skończył, a my dostaliśmy kolejną fakturę do zapłaty, bo są tacy fantastyczni, że przedłużyli nam umowę na czas nieokreślony, pomimo tego, że informowaliśmy wielokrotnie, że chcemy zrezygnować z umowy z nimi.
Zła firma, zła usługa, nieprofesjonalna obsługa. Nie polecamy, czujemy się oszukani i przykro nam, że tacy ludzie i taki firmy dalej funkcjonują.

4 lutego 2025

Netia przejęła enterpol

Netia przejęła enterpol, w którym miałem świadczoną usługę. Bez większych oporów ucięli mi dostęp do sieci i od tygodnia nie można się doprosić obsługi konsultantów i technicznej o usprawnienie. Przysłali swój router w celu rozwiązania problemu - nawet nie analizując problemu od strony połączenia. Dzwoni jakaś Pani co nie zna się na niczym i wyszukuje w internecie podczas rozmowy konfigurację danego routera udając, że się zna i to coś pomoże. To jest kpina w biały dzień. Dziś zerwałem umowę na internet, nikomu tej firmy nie polecam - kompletny brak profesjonalizmu w podejściu do klienta, brak kompetentnych osób technicznych - wiedza zerowa.

31 stycznia 2025

Nieprawidłowe przypisanie umowy i brak reakcji na skargi

Firma Netia S.A. ponad pol roku temu błędnie założyła konto na moje nazwisko zamiast na firmę (sp. z o.o.), która jest właścicielem nieruchomości i faktycznym odbiorcą usługi internetowej. Pomimo zgłoszenia błędu już podczas montażu, problem nie został skorygowany.
Po interwencji konto zmieniono na firmowe, ale faktura za instalację usługi nadal wystawiona jest na mnie prywatnie, mimo że nie jestem podatnikiem w Polsce i nie odpowiadam za zadłużenie spółki. Netia odmówiła korekty faktury, a następnie skierowała sprawę do windykacji na moje dane osobowe, mimo że dług dotyczy firmy, a nie mnie osobiście.
Pomimo mojego wezwania do zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych, Netia nadal ich używa i nie chce wystawić prawidłowej faktury. Obsługa klienta ignoruje moje prośby, a działania firmy są niedopuszczalne i mogą mieć dla mnie poważne konsekwencje finansowe.
Zdecydowanie nie polecam tej firmy – brak profesjonalizmu, błędy w dokumentacji i brak szacunku dla klientów! 🚨

31 stycznia 2025

zero dla NETII

Jeśli byłoby zero to wystawiłabym NETII
Od przejścia na światłowód nieustający
(3 miesiące) problem z tv , która działa tradycyjnie po kablu a nie przez WiFi, niedziałające platformy streamingowe, a właściwie działające jw,
HBO zakupione w pakiecie niedostępne Dziesiątki wykonanych telefonów godziny rozmów z „konsultantami” bez efektu całkowita niemoc żeby nie powiedzieć impotencja
NIE POLECAM NIE POLECAM A NAWET PRZESTRZEGAM

24 stycznia 2025

OMIJAĆ

Internet raz jest, raz nie. Ciągły wysoki wskaźnik utraty pakietów. Raz jest 5 Mbps downloadu a raz tyle uploadu. Praktycznie nie da się korzystać z internetu. To jest kpina.
Bydgoszcz.

23 stycznia 2025

Polecam ominjać szerokim łukiem ze…

Polecam ominjać szerokim łukiem ze względu na kompetentną obsługę, a raczej jej brak. Od września 24r. do dnia dzisiejszego tv i internet nie zostały podłączone. Pan Szymon M. przedstawiciel (woj.opolskie) nie wywiązuje się z danego słowa, przez pewien okres nie odbierał nawet tel i nie odpisywał na sms. Krótko: radzę OMIJAĆ!

23 stycznia 2025

Jestem przedsiębiorca z Ladka Zdroju…

Jestem przedsiębiorca z Ladka Zdroju nie mam telefonu i internetu od 15.09.2024 do dzisiaj 21.01.2025. Netia nie usunęła usterki i nie odpowiada na oficjalne pisma ma przedsiębiorcę totalnie w głębokim poważaniu do tego nalicza mi opłaty za nie dostarczane usługi telekomunikacyjne. Ostatnio telefon od Pani z neti czy może zamknąć zgłoszenie usterki bo może usuną na wiosnę lub najlepiej jak sam zrezygnuje z usługi. Totalna porażka współpracuje z nimi około 15 lat a teraz robią ze mnie totalne zero... Przykre doświadczenie jak korporacje mają małego przedsiębiorce gdzieś.

21 stycznia 2025

Czy to Twoja firma?