Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 102 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci bardzo często skarżyli się na ogromne opóźnienia w dostawie oraz nagłe, niespodziewane anulowanie opłaconych wcześniej zamówień przez sklep. Konsumenci zgłaszali również poważne zastrzeżenia dotyczące polityki cenowej, wskazując na nagłe zmiany ofert i trudności z odzyskaniem wpłaconych pieniędzy. Niektórzy recenzenci nie byli zadowoleni z jakości otrzymanych produktów, które w wielu przypadkach docierały do nich uszkodzone lub całkowicie niezgodne z zamówieniem. Osoby korzystające z usług sklepu zauważały także, że cały proces reklamacji jest niezwykle długi, skomplikowany i nieprofesjonalny. Klienci wielokrotnie podkreślali, że kontakt z obsługą w celu rozwiązania tych problemów bywa całkowicie nieskuteczny.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Klienci konsekwentnie zgłaszają negatywne doświadczenia z produktami, wskazując, że wiele zamówionych towarów... Zobacz więcej

Order

Klienci wyrażają głębokie niezadowolenie z powodu powszechnych opóźnień oraz jednostronnego anulowania... Zobacz więcej

Refund

Recenzenci wyrażają głębokie rozczarowanie związane z procesem zwrotu środków. Konsumenci skarżą się na... Zobacz więcej

Cancellation

Klienci dzielą się głębokim niezadowoleniem z powodu problemów z procesem anulowania oraz braku przejrzystej... Zobacz więcej

Price

Użytkownicy wyrażają niezadowolenie z polityki cenowej, wskazując na anulowanie opłaconych zamówień z powodu... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Kupiłem telewizor przez stronę, dostawa miała być „następnego dnia”. Po pięciu dniach nadal nic, a status zamówienia utknął na „w przygotowaniu”. Dzwoniłem dwa razy – za każdym razem inna wersja.... Zobacz więcej

Wysłałem sounbara tcl do reklamacji w listopadzie, po tygodniu przyszla decyzja że sounbar jest dobry ale wysyłają do serwisu fabrycznego do "czynności serwisowych" ponaglenia mailowe nic nie dają a j... Zobacz więcej

Zakupiłem iPhone 17 Pro Max za prawie 6 000 zł. Telefon dotarł z uszkodzonym opakowaniem, podczas gdy karton wysyłkowy był w idealnym stanie, co wskazuje, że pudełko było uszkodzone już przed wysyłką.... Zobacz więcej

1,2

Bardzo słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

1,2

Ten sklep to jakas porażka reklamowałam…

Ten sklep to jakas porażka reklamowałam zelazko Brauna miesiac temu sprawdzali jedni" fachowcy" w koncu odeslali do serwisu Brauna tam stwiwrdzili ze nie ma czesci i dostane nowe zelazko ( oczywiscie musialam co chwile pisac meile co slychac w mojej sprawie) pytam kiedy dostane zelazko oni nie wiedza🤣gdy po kolejnym meilu i info ze Braun juz wysłał zelazko 8 pazdziernik mysle ze do piątku 3 października zelazko bedzie u mnie w domu,nic z tego .Gdy moja cierpliwość byla juz na wyczerpaniu od poniedzialku 6 go i ataku meilowym z pytaniem czy zelazko idzie przez Afryke dostalam odp ze jest u nich na magazynie weryfikowane,myslalam ze dzis czwartek je wysłać i jutro bedzie No ku....a mac otoz nie i zadnego info Wyslalam kilka wkurzonych meili i cisza TEN SKLEP TO PORAZKA DNO DNA NIC TU NIE KUPUJCIE a firma Braun niby taka renoma kolejny szajs Nigdy wiecej nic z tego sklepu i nic firmy Braun partacze jakis swiat nie widzial

9 października 2025

Złożyłem zamówienie z konkretnym…

Złożyłem zamówienie z konkretnym terminem dostawy. Tego dnia specjalnie zostałem w domu. Niestety nawet nie poinformowali że termin dostawy ulegnie zmianie. Zrezygnowałem z zamówienia bo jeśli na początku tak traktują klientów yo nie chce sprawdzać jak jest w razie problemów. Nie polecam

9 października 2025

Nigdy więcej Neonet – totalny brak szacunku dla klienta!

Monitor miał plamy pod matrycą. Neonet najpierw twierdził, że „sprzęt jest sprawny”, później serwis producenta uznał go za nienaprawialny. Sprawa trwała długo, sklep próbował przerzucać odpowiedzialność na producenta. Ostatecznie otrzymałem zwrot pieniędzy, jednak obsługa reklamacji była nieprofesjonalna — nie kupię tam ponownie.
Polecam omijać tych krętaczy.

7 października 2025

Przestrzegam wszystkich przed zakupami…

Przestrzegam wszystkich przed zakupami w Neonet!!! Kupiłem lodówkę przez Neonet. Okazała się uszkodzona. Po zatwierdzeniu reklamacji miał przyjechać kurier po lodówkę, jednak po godzinie 15stej ponieważ pracuję w godzinach wcześniejszych.
od 2 tygodni nie mogę zgrać się z kurierem! Już 5 razy zgłaszałem że kurier dzwoni do mnie przed południem z informacją że zaraz będzie! cały czas powtarzam że jestem w pracy do 15stej. Neonet informuje że firmy kurierskie realizują zlecenie według ustalonej trasy. A co mnie to obchodzi!? Co mam wziąć urlop żeby wydać lodówkę kurierowi? Ja chcę oddać zepsuty sprzęt i żądam zwrotu gotówki. Skoro wydali uszkodzony sprzęt, to w ich interesie jest żeby dostosować się do godzin kiedy klient jest w domu!

7 września 2025

Ostatnio zamówiony garmin solar "z…

Ostatnio zamówiony garmin solar "z promocji" z ich strony a tu ich odpowiedź jak sam się przypomniałem po czterech dniach bez ich odpowiedzi, ani be ani me, tragedia. Nie polecam!

"Uprzejmie informujemy, że w opisie produktu Smartwatch GARMIN Instinct 2 na naszej stronie internetowej przez pewien czas pojawiła się omyłkowa informacja dotycząca kodu producenta. Zamiast prawidłowego modelu 010-02626-00, widniał kod 010-02627-00, który odpowiada innej wersji zegarka – Instinct 2 Solar.

Bardzo przepraszamy za tę nieścisłość i związane z nią potencjalne niedogodności. Zależy nam, aby każdy Klient otrzymał dokładnie ten produkt, którego oczekuje, dlatego w trosce o przejrzystość i uniknięcie ewentualnych reklamacji, prosimy o krótkie potwierdzenie, czy chcą Państwo zrealizować zamówienie w oparciu o prawidłowy model GARMIN Instinct 2 (010-02626-00).

Do czasu uzyskania jednoznacznego potwierdzenia nie będziemy mogli przyjąć zamówienia do realizacji – traktujemy to jako element dbałości o Państwa komfort i pełną przejrzystość transakcji.

Prosimy zatem o odpowiedź na tę wiadomość – po otrzymaniu potwierdzenia niezwłocznie przekażemy zamówienie do realizacji.

Jeszcze raz przepraszamy za powstałe zamieszanie i dziękujemy za wyrozumiałość. Państwa satysfakcja i pewność co do zakupionego produktu są dla nas najważniejsze"

28 sierpnia 2025

kupiłem odkurzacz

kupiłem odkurzacz, dwa miesiące działał, mógł się popsuć- normalna rzecz. Użytkowałem zgodnie z przeznaczeniem i reklamacja odrzucona bo użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem, odwołałem się zobaczymy co będzie ale nie wróżę sukcesu dla mnie.

28 maja 2025

Zakupiłam robota sprzątającego za…

Zakupiłam robota sprzątającego za prawie 3000zl.
Używany byl przez 2 tyg.
Został wysłany na reklamację.
Decyzja była odmowna, ale juz od ponad dwóch miesięcy nie jestem w stanie odzyskac mojego sprzetu.
Zapłaciłam za sprzęt,którego nie mam, Neonet nie zwraca mi mojej własności i nie poczuwa sie do żadnej konsekwencji w związku z swoimi praktykami.
To zwykła kradzież, bo inaczej podsumować sie nie da zaistniałej sytuacji.

2 czerwca 2025

Przeceniony produkt

Zamówiłam przeceniony produkt. Chociaż nie wybrałam produktu z outletu, w ciągu następnego dnia roboczego otrzymałam kilka telefonów z informacją, że produkt jest z wystawy i czy na pewno go chcę. Ze względu na korzystną cenę zgodziłam się i otrzymałam informację, że przesyłka została wysłana oraz otrzymałam link do śledzenia, jednak przez dwa dni miała ona status "nie znaleziono". Po wielokrotnym odświeżaniu strony, link do śledzenia zniknął i zamiast tego pojawiła się informacja, że zamówienie zostało anulowane - oczywiście bez poinformowania mnie o tym. Zgłosiłam to do działu obsługi klienta i otrzymałam odpowiedź, że "podczas komplementacji przesyłki w salonie okazało się, iż produkt nie jest oryginalnie zapakowany". Na szczęście nie musiałam czekać długo na zwrot środków. Podsumowując, zakupy w tym sklepie to totalne marnowanie czasu i nerwów. Zrobiłam tam zakupy pierwszy i ostatni raz i na pewno teraz będę bardziej sceptycznie podchodzić do takich atrakcyjnych ofert.

31 lipca 2025

Oszustwo

Oszustwo. Kupiłam telefon z outletu, potrzebny mi był zwykły smartfon do odbierania połączeń z pracy. Otrzymałam telefon z wystawy, który miał wbudowany system prezentacyjny, przez co ładował się tylko do 60% a wyświetlacz miał jakąś prezentację... Kolega, niby miał zdjąć te oprogramowanie ale na tanim chińskim teklefonie się jednak nie dało....na stronie było informacji o tym , że telefon jest w takim stanie. Teraz już.go oddać nie mogę

23 czerwca 2025

Nie polecam zakupów przez Neonet

Nie polecam zakupów przez Neonet. Celowo opóźniają zwrot kosztów za zwrot towaru. Na każdym kroku kreują problemy. Ale czego można się spodziewać w tym kraju. Dno i 2 metry mułu. To był pierwszy i ostatni raz kiedy korzystałem z ich platformy sprzedażowej. Odradzam zakupy w Neonet. Polecam poszukać w innych sklepach nawet jeśli produkt będzie droższy.

30 lipca 2025

Trudno skorzystać z promocji

Nie wierzcie w super promocje Neonet i dokładnie czytajcie regulamin. Kupiłem przez internet (nie mam sklepu w pobliżu) hulajnogę w cenie takiej samej jak w innych sklepach skuszony dodatkowymi promocjami: „RABAT XXX ZŁ Z KODEM DZIENTATY” i "RABAT 55 ZŁ ZA KAŻDE WYDANE 500 ZŁ" Kodu nie przyjęło bo jak się dowiedziałem wyczerpał się "limit" (ilość nieznana), a kod otrzymałem po 3 tygodniach i okazało się że można z niego skorzystać tylko w sklepie STACJONARNYM i przy kupnie za min. 200 zł. Oczywiście te informacje widnieją tylko w dalszej części regulaminu i nie są takie różowe jak by się wydawało w momencie dokonywania zakupu. Lista wyłączeń jest długa, do najbliższego sklepu mam około 60 km więc opłacalność promocji jest żadna. To raczej mój ostatni zakup w tej sieci.

28 lipca 2025

Kupiłem na stronie laptop w promocji…

Kupiłem na stronie laptop w promocji zapłaciłem blikiem. Następnego dnia dostałem wiadomość ze sprzętu jako nowy nie ma na stanie i jest możliwość wysłania powystawowego. Miał sie ze mną skontaktować pracownik neonet. Od 4 dni nikt do mnie nie zadzwonił a pieniędzy zwrotu na konto nie otrzymałem.

24 lipca 2025

Promocja, z której nie można skorzystać

Chciałam skorzystać z promocji 55 za 500. Po otrzymaniu bonu w sklepie stacjonarnym dostałam informację, że mogę wybrać sobie produkt ze strony internetowej, którego cena przekracza 200 złotych. Wybrałam produkt i zamówiłam go z opłatą w sklepie. Po dotarciu produktu do sklepu chciałam część kwoty opłacić bonem, wzamian otrzymałam informację, że mimo iż klawiatura, którą wybrałam nie pokazuje się jako produkt wykluczony w regulaminie promocji nie mogę skorzystać z bonu. Pan w sklepie bardzo niemiło poinformował mnie, że istnieją dwie listy produktów wykluczonych z czego jedna jest listą wewnętrzną (do której klient nie posiada dostępu) i niestety nie wyda mi produktu po obniżonej cenie. Zostałam poinformowana że mam dwie opcje, albo opłacić pełną cenę produktu, albo zrezygnować z zamówienia. W ten sposób zostałam skutecznie zniechęcona do dalszych zakupów w tym sklepie i zdecydowanie nie polecam tego sklepu.

26 czerwca 2025

Promocja 55 zł za każde 500

W promocji aktualnej do końca lipca w której za każde wydane 500 zł oferują rabat 55 zł gorąco zachęcam do sprawdzenia listy wykluczeń a także listy wykluczeń do której klient nie ma dostępu, ponieważ jest ona wewnętrzna na inne produkty, mianowicie przy zamówieniu ekspresu do kawy okazało się ,że nie jest on z magazynów Neonet tylko xkomu, i pracownicy nie uznają tegoż bonu ponieważ jest on na liście produktów z xkomu przez co nie można użyć bonu na tych produktach w czego udział wchodzą także różnego rodzaju myszki, klawiatury, słuchawki, mikrofony, gry, konsole a także pady przez co bon można najwyżej wykorzystać o ile w sklepie stacjonarnym jest produkt+ nie jest ten produkt na liście wewnętrznej której przypomnę NIE WIDAĆ ANI NIE MA DOSTĘPU

12 czerwca 2025

Brak produktu

Niestety wystawiają na sprzedaż produkty których nie mają na stanie. Zamówiłem telefon ze strony, na drugi dzień dostałem informację że jednak nie mają go na stanie. Awaryjnie potrzebowałem telefonu, ich brak profesjonalizmu opóźnił mój zakup...
Co najśmieszniejsze, kolejnego dnia ten sam telefon znowu jest przez nich oferowany na stronie sklepu...

26 czerwca 2025

Podzielam złe opinie sama doświadczyłam…

Podzielam złe opinie sama doświadczyłam odrzucenia reklamacji na hulajnogę złamała się sztyca po 2 miesiącach co zdarza się często w takim sprzęcie, a nie pomyślałabym że to takie oczywiste można przecież ulec poważnemu wypadkowi stwierdzono uszkodzenie mechaniczne a jakie niby miało być, ale pozostawmy to naciągnęto mnie równueż na ubezpieczenie zapłaciłam w 2024 a będzie obowiązywało od 2026 zrezygniwać nie mo gdzie -porażka Nigdy więcej zakupów w tym sklepie nie polecam .Zanim wejdziesz do tego sklepu konsumenckie zastanów się a najlepiej omijaj szerokim łukiem

21 czerwca 2025

Czy to Twoja firma?