Podsumowanie recenzji

Na podstawie recenzji, stworzone przy użyciu AI

Większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często zgłaszali problemy z zamówieniami, w tym opóźnienia w wysyłce, anulowanie zamówień bez powiadomienia oraz otrzymywanie uszkodzonych lub używanych produktów. Obsługa klienta była często krytykowana za brak profesjonalizmu, wprowadzanie w błąd, ignorowanie próśb i trudności w komunikacji. Konsumenci doświadczali również problemów z dostawą, takich jak długie czasy oczekiwania, niedostarczone przesyłki lub błędne adresy dostawy. Niektórzy klienci byli niezadowoleni z produktów, wskazując na usterki sprzętowe, niekompatybilność podzespołów lub otrzymywanie towaru niezgodnego z opisem. Z drugiej strony, mniejszość osób była zadowolona z obsługi klienta, opisując ją jako miłą i pomocną, a także z szybkiej dostawy i dobrze zabezpieczonych produktów.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Recenzenci wspominają niejednoznaczne opinie na temat produktów. Wielu klientów zgłaszało problemy z... Zobacz więcej

Order

Ludzie zgłaszają negatywne doświadczenia z zamówieniami. Klienci często napotykają problemy z realizacją... Zobacz więcej

Delivery service

Klienci mieli negatywne doświadczenia z usługą dostawy. Wielu zgłaszało opóźnienia w dostawach, pomimo wyboru... Zobacz więcej

Customer service

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat obsługi klienta. Wielu recenzentów zgłasza brak... Zobacz więcej

Retail

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty doświadczeń zakupowych. Wielu konsumentów stanowczo odradza zakupy,... Zobacz więcej

Na podstawie poniższych recenzji

Gdy ceny rosną sklep przeciąga zamówienie i anuluje je aby klienci kupowali po nowej wyższej cenie! Uważajcie bo mają taki zapis: "W kolejnej wiadomości poinformujemy Cię czy Twoje zamówienie został... Zobacz więcej

za usterki sprzętowe obwiniają klienta. sprzęt używany mechanicznie majac uszkodzenie mechaniczne nie zostanie uwzględniony względem gwarancji ponieważ to klient źle używał i nie dbał. dodam, że te... Zobacz więcej

1. Sklep komputerowy
  2. Sklep z telefonami komórkowymi
  3. Sklep z komputerami i akcesoriami
  4. Sklep RTV

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!

1,5

Bardzo słaba

Dno i wodorosty

Złożyłem zamówienie na zestaw komputerowy, wszystko zostało dobrane idealnie, a w międzyczasie dokonałem kilku zmian w porozumieniu z obsługą klienta. Przelew za zamówienie został wysłany na czas. Po kilku dniach otrzymałem jednak e-mail z informacją, że karta graficzna, którą wybrałem, nie jest już dostępna w sklepie. Gdy zwróciłem uwagę, że widniała jako dostępna jeszcze kilka dni po złożeniu zamówienia, odpowiedziano mi, że to dlatego, iż dokonywałem zmian w zamówieniu i zapłaciłem przelewem tradycyjnym, co spowodowało opóźnienie. Mimo że podczas składania wstępnego zamówienia sprzęt powinien być zarezerwowany, zignorowano ten fakt.

Następnego dnia, po wymianie maili, w których jasno zaznaczyłem, że nie zgadzam się na gorszy model ani na dopłatę za inny, karta została usunięta z mojego zamówienia przez pracownika sklepu. Zamówienie zostało przekazane do realizacji bez niej. Co ciekawe, następnego dnia karta graficzna była ponownie dostępna w ofercie sklepu, ale w znacznie wyższej cenie. Gdy napisałem w tej sprawie do obsługi, poinformowano mnie, że mogę ją dodać do zamówienia, ale w aktualnej, wyższej cenie. To jakiś żart!

Szczerze mówiąc, czuję się bardzo oszukany. Teraz czekam na dostawę zestawu, by sprawdzić, czy w ogóle będzie działał poprawnie. Polityka sklepu jest natomiast absurdalna – pieniędzy za kartę graficzną nie mogę otrzymać, dopóki zamówienie nie zostanie zrealizowane. W efekcie zostałem bez karty graficznej i z zamrożonymi środkami. Tymczasem dostępne modele są wyprzedawane na moich oczach.

Nie polecam tego sklepu i nie pozdrawiam.

15 grudnia 2024

Cwaniactwo level hard

Żenująca obsługa klienta. Zamowielem bieżnie przecenioną z
1999 zl na 1399 na Cybermondey. Następnie 2 dni po zakupie obniżyli cene produktu do 1090 zl już bez promocji i na sklepie nie podano informacji odnośnie minimalnej ceny z ostatnich 30 dni. Żenada

4 grudnia 2024

ok, ale uważać przy reklamowaniu

Na zamówienia reagują szybko, na reklamacje jeszcze szybciej. W mojej sprawie odpowiedź była po godzinie.
Zamówiłem 2 kości RAM. Jedna okazała się walnięta, nie przeszła memtestu, miałem blue screeny. No, nie ich wina. Ale problem był z reklamacją gdy 1/2 zamówienia było ok. Błąd zrobiłem że rozmawiałem z chatbotem, który kazał mi wysłać obie kości: dobrą i złą. A po reklamacji odesłali jedną. Jednak na moje "sprucie" zareagowali szybko i po 3 dniach miałem brakującą kość. Co innego jest zamówić 2 osobne sztuki jako 2 zestawy, a co innego jeden zestaw 2 sztuk. Niby to samo, ale przy ewentualnej reklamacji można się pomylić.

11 grudnia 2024

Oszuści

Sprzedają coś czego nie posiadają na stanie. UWAGA sprzedają też przez Empik - naEmpik i Ceneo mają bardzo dobre opinie bo nie da się wystawić jakiejkolwiek jeśli wywalczysz anulację zamówienia i zwrot pieniędzy.

9 grudnia 2024

Pamiętajcie, że ostrzegałem

Pamiętajcie, że was przestrzegałem. Ten sklep to jeden wielki burdel. Składam zamówienie 5.12.2024 godzina 14:40. Mam dwie opcje wysyłki: darmowa (na poniedziałek 9) lub Ekspres z dopłatą 15.99 zł żeby mieć prezent mikołajkowy na następny dzień (6.12.2024r). Dopłacam do ekspresu.
Wczoraj przychodzi informacja, że przesyłka będzie 9.12.2024. Dziś info, że przesunięto termin dostawy na 10.12.2024. Pierwszy i ostatni raz tam coś zamówiłem.
Ktoś w morele mocno nie ogarnia na czym polega sprawny magazyn.
Mam nadzieję, że moja opinia pomoże wam w wyborze dostawcy sprzętu w przyszłości.

7 grudnia 2024

Zamówiłem monitor na dużej przecenie

Zamówiłem monitor na dużej przecenie, a po dwóch dniach dostaje wiadomość, ze nie zgadza się stan magazynowy i nie są w stanie mi go wysłać. Gdzie jednocześnie prowadza dalsza sprzedaż i stan magazynowy wacha się od 10 do 30 codziennie

4 grudnia 2024

Ten sklep nieśmieszny żart

Ten sklep nieśmieszny żart, sprzedają produkt, którego nawet nie mają na stanie. Obiecują, że sytuacja zaraz będzie wyjaśniona i otrzymam swoje zamówienie po czym nagle zostaje anulowane :), ba! zamiast otrzymać pełen zwrot dostałem POŁOWĘ!!, tak dokładnie tak, nie potrafią nawet zwrócić poprawnej kwoty za zamówienie, odradzam BARDZO ten sklep, nie wspominając o tym, że czekałem 3 dni aż ktoś zajmie się moja sprawa :)

3 grudnia 2024

Otrzymać dwa razy wadliwy produkt

Zamówiłem płytę główną, która okazała się wadliwa. Po zgłoszeniu reklamacji otrzymałem nowy egzemplarz, który również okazał się wadliwy. Po odesłaniu towaru firma potwierdziła diagnozę błędu, ale zdecydowali się wysłać produkt do producenta, co oznacza, że będę musiał czekać na rozwiązanie tej sytuacji zapewne przez miesiąc.

2 grudnia 2024

Nie obsługują gwarancji.

Bardzo dużo produktów ma "gwarancję producenta" co powoduje to że sklep ma głęboko w "poważaniu" klienta. Często producent obsługuje gwarancję za granicą. W moim przypadku padł dysk WD i musiałem wysyłać dysk do Francji. Nie polecam nic tam kupować nawet jeżeli jest parę groszy taniej.

30 listopada 2024

Próba wyłudzenia?

Zwróciłem zakup bez otwierania pudełka w którym dany produkt przyszedł. Została tylko naklejona etykieta zwrotu i paczka została ponownie włożona do paczkomatu.

Po dotarciu do sprzedawcy rzekomo przyszło tylko i wyłącznie puste kartonowe pudełko.

Produkt wart 2 500 zł
Odradzam!

27 listopada 2024

Standard Sprzedają coś czego nie mają

Standard, podczas wybierania części do PC czas dostawy po jutrze, po zaksięgowaniu wpłaty nagle wiadomość że części fizycznie nie ma czas oczekiwania około 10 dni roboczych, kontakt to istna kpina 1 wiadomość dziennie MAX. Nie chcą anulować zamówienia i zwrócić pieniędzy, ani wysłać tego co niby mają a reszty anulować. Ewidentnie wystawiają towar którego nie mają co raczej nie jest zbytnio legalne. Kupowane oficjalnie od Morele nie od sprzedających na ich stronie, NIE POLECAM

25 listopada 2024

Najgorszy sklep w jakim kiedykolwiek…

Najgorszy sklep w jakim kiedykolwiek kupowałem. Zero możliwości kontaktu telefonicznego, brak możliwości anulowania zamówienia, odpowiada automatyczny bot, a po kilku godzinach dostaje informacje, że nie mogą NIC ZROBIĆ z zamówieniem, które chce anulować. Porażka, stres i co najśmieszniejsze... zwrot pieniędzy dopiero po 5 dniach roboczych - jeżeli w ogóle je dostane w tym czasie. Powinniście się uczyć od x-komu jak prowadzi się sklep

25 listopada 2024

Zamowilem karty mikro SD

Zamowilem karty mikro SD. Zadnego problemu, towar na stanie. A teraz mija tydzien i zero reakcji. Loguje sie, pokazuje mi, ze zamowienie gotowe i czeka na wyslke, jutro powinni wyslac. Wlaczam jakis fakany czat, a tam mi papuga mowi, ze paczke bedzie, ale za ... kolejnych 4 czy 5 dni. Co za syf, omijac z daleka. Moglem kupic wszedzie, cena byla taka sama, ostatni zakup w tym sklepie !

21 listopada 2024

Oszustwo

Od dwóch miesięcy Sklep przetrzymuje moje pieniądze i nie chce mi wydać towaru! Zakupiłam powerbank Samsung i najpierw Sklep twierdził, że towar jest niedostępny (mimo, że był i jest dostępny). Potem przyznał się do błędu w cenie. Po wymianie wielu maili sprawa miała być przekazana do "Działu Prawnego". Od miesiąca nie dostałam odpowiedzi.

19 listopada 2024

Ta firma to jakaś kpina

Ta firma to jakaś kpina. Empik na stronie sprzedaje produkty od Morele.net. zakupiłam towar, którego nie otrzymałam po tygodniu okazało się że nie ma na stanie i około miesiąca czekam na zwrot pieniędzy i nie mogę się doprosić. Jutro pisze skargę do Rzecznika spraw konsumenta. Ciekawe ile osób tak oszukali.

10 października 2024

laptop zamówiony z terminem do…

laptop zamówiony z terminem do dzisiaj...08.11 dzisiaj przychodzi informacja że planowana dostawa na 13.11 lecz nadal przesyłka nie jest spakowana. porażka..... laptop potrzebny do pracy... kolejnym razem pójdę do sklepu i będę miał towar od ręki ....

8 listopada 2024

Nie zamawiajcie zestawów Lego na morele.net

Nie polecam zamawiania zestawów Lego od morele.net. Mimo reklamowania już po raz drugi produktu (LEGO Star Wars Maszyna krocząca AT-TE (75337)) znów przysyłają uszkodzony - i to nie lekkie wgniecenie pudełka. Wgniecenia, dziury, przetarcia - bardzo chętnie zamieszczę zdjęcia. Nie dbają także o odpowiednie zabezpieczenie produktu - mimo wielokrotnie zgłaszanych próśb o owinięcie zestawu Lego folią bąbelkową, nadal tego nie zrobili. A co najgorsze wysyłają wyraźnie używany przez kogoś wcześniej produkt - bo plomby (taśmy) zabezpieczające wyglądają, jakby ktoś je odkleił i przykleił z powrotem na miejsce (widoczne na zdjęciach). A te uszkodzenia nie są wynikiem transportu przez firmę transportową - bo pudełko transportowe za każdym razem było nieuszkodzone. Dramat

8 listopada 2024

Niewykonanie obowiązków z reklamacji

Daje 1 gwiazdkę, bo nie można 0. Na Ceneo nie można napisać opinii, choć są publikowane z dziś. Dwukrotnie reklamowałem zepsuty symulator boeinga. Pisali,że nie ma wady choć nie działał. Gwarant nawet nie naprawiał tylko wymienił na nowy, potwierdzając wadę. Nigdy więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie.

29 października 2024

Nie polecam , produkt przyszedł uszkodzony nie było szans na reklamacje . Produkt kosztował 300 zł zwrócili 40 zł a produkt zabrali . Uwaga może wyślą do następnej osoby i interes się kręci

12 sierpnia 2024