Podsumowanie recenzji

Na podstawie recenzji, stworzone przy użyciu AI

Większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często zgłaszali problemy z zamówieniami, w tym opóźnienia w wysyłce, anulowanie zamówień bez powiadomienia oraz otrzymywanie uszkodzonych lub używanych produktów. Obsługa klienta była często krytykowana za brak profesjonalizmu, wprowadzanie w błąd, ignorowanie próśb i trudności w komunikacji. Konsumenci doświadczali również problemów z dostawą, takich jak długie czasy oczekiwania, niedostarczone przesyłki lub błędne adresy dostawy. Niektórzy klienci byli niezadowoleni z produktów, wskazując na usterki sprzętowe, niekompatybilność podzespołów lub otrzymywanie towaru niezgodnego z opisem. Z drugiej strony, mniejszość osób była zadowolona z obsługi klienta, opisując ją jako miłą i pomocną, a także z szybkiej dostawy i dobrze zabezpieczonych produktów.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Recenzenci wspominają niejednoznaczne opinie na temat produktów. Wielu klientów zgłaszało problemy z... Zobacz więcej

Order

Ludzie zgłaszają negatywne doświadczenia z zamówieniami. Klienci często napotykają problemy z realizacją... Zobacz więcej

Delivery service

Klienci mieli negatywne doświadczenia z usługą dostawy. Wielu zgłaszało opóźnienia w dostawach, pomimo wyboru... Zobacz więcej

Customer service

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat obsługi klienta. Wielu recenzentów zgłasza brak... Zobacz więcej

Retail

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty doświadczeń zakupowych. Wielu konsumentów stanowczo odradza zakupy,... Zobacz więcej

Na podstawie poniższych recenzji

Gdy ceny rosną sklep przeciąga zamówienie i anuluje je aby klienci kupowali po nowej wyższej cenie! Uważajcie bo mają taki zapis: "W kolejnej wiadomości poinformujemy Cię czy Twoje zamówienie został... Zobacz więcej

za usterki sprzętowe obwiniają klienta. sprzęt używany mechanicznie majac uszkodzenie mechaniczne nie zostanie uwzględniony względem gwarancji ponieważ to klient źle używał i nie dbał. dodam, że te... Zobacz więcej

1. Sklep komputerowy
  2. Sklep z telefonami komórkowymi
  3. Sklep z komputerami i akcesoriami
  4. Sklep RTV

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!

1,5

Bardzo słaba

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Sklep realizuje zamówienie od miesiąca

Sklep realizuje zamówienie od miesiąca i nadal nie umie skompletować paczki. Przysłali część zamówienia po czym pytają się co przysłali ?
Nie wiedzą co się dzieje i dlaczego.
Brak kontaktu telefonicznego wszystko przez formularz kontaktowy, rozmowa jak ze ścianą.
Pytają się co uszkodzone i rozpatrują DOSTARCZONE elementy w trybie reklamacji a w ogóle ich nie wysłali. Masakra. Ostatni raz tam kupuję i będę wszystkim odradzać. 5 minut rozmowy by załatwiło sprawę, ale nie chce im się podejść do klienta z należytym szacunkiem.

21 stycznia 2025

Totalne zero

Sklep sprzedaje produkty których nie posiada, lub nie chce sprzedać w cenie która jest na stronie. Na następny dzień po akceptacji i opłaceniu za towar otrzymuję wiadomość, że system się pomylił, a transakcja nie została zawiązana między sprzedającym a kupującym bo sklep jej nie zaakceptował. Mogą ściągnąć towar z innego magazynu ale nie znają ceny albo anulować zamówienie. Kontakt bardzo utrudniony, tylko drogą mailową, trwał pół dnia. A można to było załatwić w 2 minutowej rozmowie. Nie polecam tego sklepu, nie rzetelny sprzedawca.

12 stycznia 2025

Oczekiwanie na dostawę od 03.01 do…

Oczekiwanie na dostawę od 03.01 do 16.01 po czym dnia 16.01 przesunięcie na 20.01 a dnia następnego na 22.01. Kompletnie niepoważna firma, nigdy więcej nic nie zamówię z tego sklepu. Zero infromacji ze strony sklepu, na czacie odpisują tylko boty, a konsultanci są tak samo kompetentni jak boty, ani razu nie miałem wrażenia że pisze z ludzką osobom. Postanowiłem anulować zamówinie po ponad dwóch tygodniach oczekiwania i zamówiłem z innego sklepu.(Zamówienie numer 18832563, dotyczyło produktu Karta Sieciowa - Intel AX210, oznaczone sprzedażą i wysyłką realizowaną bezpośrednio przez morele)

3 stycznia 2025

Jednym słowem masakra!

Jednym słowem masakra!
Zamówienie złożyłam 20.12.2024 z gwarancją dostawy na święta. Dzisiaj mamy 16 stycznia 2025 i zero wiadomości ze strony sklepu. Wyświetla się jedynie że został nadany nr przewozowy le paczka nie została przekazana kurierowi. Brak kontaktu. Po wielu próbach pisania z botem nie została mi udzielona informacja co dalej. Dział reklamacji jedynie wysłał mi na początku stycznia że zweryfikują zamówienie w dziale logistyki w ciągu 24h i daczą mi odpowiedź. Do dnia dzisiejszego cisza. NIE POLECAM!

16 stycznia 2025

Morele to syf

Z calego serca nie polecam robią se jaja z klienta place 15zl za przesylke express aby byla nastepnego dnia a oni nie wysylają paczki przez 2 kolejne dni. Dzbany i tyle nie kupujcie u tych gnoiji

7 stycznia 2025

nienależyte wykonanie umowy

Dopłaciłem ostatnio więcje pieniędzy z Morele.net
za kuriera express żeby paczka mi przyszła szybciej, zamiast przyjść szybciej dotrze jak normalnym kurierem a nie kurierem express.

31 grudnia 2024

Złożyłem zamówienie na dysk twardy

Złożyłem zamówienie na dysk twardy. Nie dostałem wiadomości do płatności oraz terminu realizacji, z tego, co widziałem, sklep nie posiada tego produktu na magazynie własnym. Później Pani napisała co z płatnością, napisałem: „proszę dane do przelewu". Otrzymałem dane do przelewu, a w kolejnej wiadomości-zamówienie zostało anulowane. Odpisali prosimi złożyć nowe zamówienie, ale produkt już był niedostępny (podobnie aktualizacja stanu magazynowego). Odczekałem 2 dni i produkt znowu dostępny, w tej samej ilość co i był, 6 sztuk. Tylko cena wyższą o 130 zł. Dla mnie to wygląda jak sztuczne podnoszenie ceny. Teraz to sprzedają jak z ceną na wersje 5tb. Z drugiej strony, jak by przelew był dokonany szybciej, to tez nie ma gwarancji, mogły anulować i napisać: "brak dostępności". Proszę zwrócić uwagę, nie jest to żaden produkt promocyjny, jak by była promocja z jakimś okresem, ta opinia b nie powstała. Inflacja i.t.d, ale sorry, aż tak złe nie jest, tym bardziej za 2 dni.

21 grudnia 2024

Żałuję zakupu u oszustów !!!

Żałuję, że nie przeczytałam opinii o tym sklepie przed dokonaniem zakupu. Działania sklepu mają znamiona oszustwa! Kupiłam 3 gry, oczywiście jak widzę po komentarzach, standardowe działanie , czyli za 2 dni mail z informacją, że nie mają na stanie gier, więc nie mogą zrealizować zamówienia . Jeszcze do tego momentu, nie pomyślałam, że zostałam oszukana , bo przecież takie rzeczy mogą się zdarzyć… Za zamówienie zapłaciłam punktami z platformy MyBenefit , poprosiłam o zwrot punktów , odpowiedź ze sklepu- że nie mogą , zwrot tylko na kartę podarunkowa do ich sklepu. Nie mam już nic do kupienia w ich sklepie, a poza tym nie chcę już niczego KUPIĆ w tym sklepie. Poprosiłam o zwrot pieniędzy, ponieważ to oni nie mogą zrealizować zamówienia - odpowiedź sklepu, NIE , zwrot tylko na kartę podarunkową. Oczywiście kontaktowałam się z Rzecznikiem Praw Konsumentów i są to niezgodne z prawem praktyki sklepu Morele.net. Nie kupujcie w tym sklepie !!! Szkoda nerwów i pieniędzy !!!

15 grudnia 2024

Straszne opóźnienia oraz niemiły support

Zamówiłem kilka sprzętów, które rzekomo morele posiadało na magazynie. Dokładniej zamówiłem je 26.11, z myślą, że na promocji kupię taniej i do świąt będę je mieć.

Jak się okazało promocja to jeden wielki scam, sprzęty po samej promocji były tańsze (bez rabatów) niż na promocji...

A samo zamówienie, mamy 22.12, a dalej żadnych informacji. Mimo, że zwracałem się do supportu, w niekulturalny sposób twierdzili, że to moja wina, że tak długo czekam, bo "nie odpisywał pan na maila czy może pan czekać kilka dni na domówienie brakujących sprzętów". Minęło już 6 dni od ostatniej wiadomości supportu, gdzie odpisałem, że poczekam. Zamówienia oraz informacji dalej brak. Nie wiem czy to z chin muszą ściągnąć, że aż miesiąc muszę czekać na realizację...

Nie polecam.

22 grudnia 2024

Takie cwaniaki i oszuści..

Takie cwaniaki i oszuści... wystawili towar na ceneo w dobrej cenie. Zamówiłem ale dostałem wiadomość że nie ma towaru i musze anulować zamówienie. Kilka godzin później towar pojawił się u nich znowu tylko w innej cenie...wyższej oczywiście....

Masakra

Masakra, sprzęt zamówiony 9 grudnia, od razu dostałem wiadomość że przewidywany termin dostawy to 19.12. W niby dzień dostawy znikąd dostaje maila że dostawa opóźniona na 24.12, gdzie żaden kurier wtedy nie pracuje, tak samo zresztą przez cały okres świąteczny. Z zamówienia złożonego 9.12, otrzymam pewnie 27.12. 2 tygodnie realizacji zamówienia w 2024 roku to jest jakaś porażka. Nie wspominając już o tym że mail został wysłany przez robota, na stronie brak jakiejkolwiek informacji o infolinii, gdy znalazłem już numer do infolinii na innej stronie to ,,rozmawiam” z botem który w skrócie mówi mi że jeżeli coś mi nie pasuje to mogę złożyć reklamację na ich stronie na którą kiedyś tam mi odpowiedzą. Ostatni raz kupuje coś z tej strony.

19 grudnia 2024

Reklamacja w tym sklepie to koszmar

Reklamacja w tym sklepie to koszmar. Kupiłem ekspres 4swiss. Marka należąca do morele net. Ekspres po zrobieniu 6 kaw zaczal piszczeć. Wode przelewa. Nie działa panel dotykowy. Kontakt z firmą tyło przez beznadziejny czat. Reklamację zgłoszone do morele, do 4swiss zero odzewu poza automatycznymi info o przyjęciu zgłoszenia. Unikac marki 4swiss jak ognia!!!!

18 grudnia 2024

Zamówiłeś? To czekaj!

Żenujące podejście do klienta, suszarko-lokówka zamówiona 8.12 (czyli z dużym zapasem czasowym), jako prezent pod choinkę. Czas realizacji podany na 11 dni. Zamówiłam, zapłaciłam - wszystko ok. 17.12 dostaje wiadomość, że dostawa przesunięta z 18.12 na 19.12. Dzisiaj kolejny mail, że paczka przyjdzie jednak 23.12. Podejrzewam, że 22.12 dostałabym maila z kolejnym przesunięciem. Tragedia i nieśmieszny żart, że sprzedają klientowi rzeczy, których nie mają w magazynie. Zobaczymy jak sprawnie pójdzie im zwrot środków za zamówienie🤡

Nie otrzymałem zamówienia

Nie otrzymałem zamówienia, bo zatrudniają dzieci z podstaówki, które nie potrafią stanąć na wysokości zadania w tygodniu przed Świętami. Odradzam zakupy przed różnymi ważnymi okazjami, bo tylko utopicie kasę na kilka/kilkanaście dni, a nie dostaniecie nic poza nerwami.

18 grudnia 2024

Gwarancja

Odesłałem kartę graficzną, na gwarancję - wysłałem 10.12.2024. 11.12.2024 doszła im paczka, oni wysłali do oficjalnego serwisu sapphire, do dzisiaj (18.12.2024) nie otrzymałem ŻADNYCH informacji o stanie karty graficznej, jestem ciekaw czy chociaż otworzyli paczkę...

11 grudnia 2024

Jeżeli cokolwiek ud się komuś kupić w…

Jeżeli cokolwiek ud się komuś kupić w Morele to w przypadku reklamacji robią wszystko żeby zniechęcić klienta kłamią kombinują i rżną cwaniaków a najlepsze podają numer do odesłania produktu RMA który od razu nie prawidłowy a potem wiadomość, że tego i tego dnia reklamacja została zakończona mimo, że produkt nie został odesłany. Nigdy więcej zakupów w tym sklepie

29 listopada 2024

Zlodziejskie praktyki Morele PL

Zamowielem i zaplacilem za zlozenie i przetestowanie komputera. Okazalo sie, ze sprzedano mi cos, czego firma Morele nie ma na stanie. Niby bedzie w przesunietym terminie dostawa, ale jak to sie ma do wydluzonych testow obciazeniowych, za ktore zaplacilem, skoro PC bedzie wyslany natychmiast po otrzymaniu przez Morele GPU. Test to fikcja. Morele to zlodzieje i oszusci!

16 grudnia 2024