Gdy ceny rosną sklep przeciąga zamówienie i anuluje je aby klienci kupowali po nowej wyższej cenie! Uważajcie bo mają taki zapis: "W kolejnej wiadomości poinformujemy Cię czy Twoje zamówienie został... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Na podstawie recenzji, stworzone przy użyciu AI
O czym najczęściej mówią ludzie
Na podstawie poniższych recenzji
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!
Fabryczna 20, 31-553, Kraków, Polska
- morele.net
Złodzieje!!
Złodzieje!!
Od 2 tyg nie ma kontaktu. Brak numeru telefonu - kontakt tylko z botem. Nie polecam. Boję się że nie odzyskam pieniędzy.
Totalny brak wsparcia
Totalny brak wsparcia.
Nie trzymają się umówionych terminów.
Komputer zakupiony na podstawie filmu…
Komputer zakupiony na podstawie filmu MoreleTV okazał się wadliwy – pamięć RAM była niekompatybilna, a po reklamacji i dopłacie sprzęt wrócił z nowym uszkodzeniem slotu PCIe x16.
Serwis wysłał komputer z zamontowaną kartą graficzną, mimo że została odesłana osobno.
Fatalne doswiadczenie
Fatalne doswiadczenie, po miesiacu czekania na sprzet, ktory kupilem w promocji napisali ze go nie maja i moga mi oddac pieniadze albo sprzedac inny.
Pozytywna
Po przelaniu pieniędzy czekałem na przesyłkę i w między czasie przeczytałem tutaj te negatywne opinie i włos mi się zjerzył, bo kiedyś zamawiałem w morele i wszystko było jak należy. Tym razem też się nie zawiodłem. Dwa routery wifi Asus RT-AX53U dotarły na czas, zabezpieczone w gruby karton sygnowany morele, obsługa przez email grzeczna i nieopieszała, także ode mnie POZYTYW. Oby tak dalej.
wysyłają nie to co zamawiasz!
zamówieniem prezent na Mikołaja dla syna przyszło zupełnie co innego!
od lat robię tam zakupy i wracam
od lat robię tam zakupy i na kilkanaście zamówień może jedno było trochę opóźnione, ale i tak mają zwykle szybszą dostępność niż gdziekolwiek indziej
Albo dopłacasz albo nara
Nie chcieli zrealizować zamówienia po black friday czyli w cenie promocyjnej. Tłumaczą że to błąd w naliczaniu ceny
Niedziałający komputer
Zamówiłam komputer za niemałe pieniądze. Niby testy porobione, bios zaktualizowany. A komputer nie daje obrazu na monitorze. Wymieniałam kabel, podłączyłam pod telewizor i nic to nie dało. Jak włożyłam kartę graficzną ze starego kompa to obraz się pojawił. Wysłałam więc kartę na reklamacje. Przez tydzień nie dostałam od nich odpowiedzi. Jak już do nich napisałam w tej sprawie to powiedzieli że karta działa. Nie mogę się z nimi dogadać i cały czas zaprzeczają że to nie jest ich wina. Na razie problem nie rozwiązany, nie chcą udzielić dalszej pomocy.
Nie wiem skąd takie negatywne …
Nie wiem skąd takie negatywne komentarze i tak niska ocena. Zamawiałem Perfumy i wszystko git. Zapachy w bardzo fajnej cenie w porównaniu do rosmana lub hebe i do tego punktualnie.
kłamią co do szybkiej dostawy
Zamówiłem telefon w czwartek na morele z odbiorem w żabce, mimo to, że w innych sklepach telefon ten był oferowany za niższą cenę. Zrobiłem tak tylko dlatego, że na KAŻDYM ETAPIE SKŁADANIA zamówienia deklarowana była dostawa na dzień następny (14.11.), czyli piątek, a bardzo zależało mi, żeby mieć telefon na weekend. Oczywiście zaraz po zapłaceniu przyszedł mail, że zmieniono termin dostawy 17.11. Zupełnie żadnego wytłumaczenia, nic. Ciężko też uwierzyć, że przez 2 minuty od złożenia zamówienia nagle wydarzyło się coś, co dostawę opóźniło. Sklep po prostu z jakiegoś powodu uważa, że nabieranie klientów na szybką dostawę jest akceptowalne. Pomijając już fakt, że były inne (także darmowe) formy dostawy 14.11, albo chociaż 15.11 (inpost w weekend) co byłoby dla mnie o wiele lepsze niż 17.11. Sklep po prostu kłamie co do terminu dostawy, a zamówienia oczywiście nie da się anulować już wtedy anulować, można go tylko nie odbierać. Zamówienie w takiej żabce leży 3 dni, więc na zwrot pieniędzy będę musiał też długo czekać. Zarówno aplikacji jak i sklepu zdecydowanie nie polecam.
Totalna porażka i wstyd.
Zdecydowałam się na morele.net bo już wcześniej wielokrotnie robiłam tam zakupy na łączną kwotę ponad 17,5 tys. zł i było ok. Tym razem od początku do końca totalna PORAŻKA. Najpierw, po dokonanym na ich stronie i opłaconym online zamówieniu, na kwotę ponad 11 tys., poinformowali mnie, że na ich stronie była wskazana zła cena towaru (różnica w stosunku do konkurencji +- 100 zł) i albo dopłacę różnicę w kwocie 272 zł, albo mogę sobie anulować zamówienie. Potem okazało się, że w ogóle nie mieli sprzedawanego towaru i musieli go dopiero zamówić u innego dostawcy. Zero chociażby słowa przepraszam. Po prostu "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi". Dostawa towaru zamówiona na ich stronie - kurierem. Koszty dostawy oczywiście pokrywa klient. Realizacja przez firmę SUUS . O tym, że kurier nie wniesie sprzętu do lokalu tylko podwiezie go pod blok, dowiedziałam się z telefonu od kuriera, bo podobno oferowana opcja nie obejmuje wniesienia. Szkoda, że nie było takiej informacji wcześniej na stronie sklepu, gdy wybierałam sposób dostawy. A tak, zapłaciłam za dostawę do domu, a i tak, sama musiałam dźwigać 2 dość ciężkie komputery, zapakowane w wielkie nieporęczne pudło. Gdybym wiedziała, że tak będzie wyglądać "dostawa kurierem", to zamówiłabym odbiór własny, bez dodatkowych opłat. To było z pewnością moje ostatnie zamówienie w tym sklepie. Jestem bardzo niezadowolona z obsługi i z pewnością nie polecę nikomu zakupów na morele.net.
UWAGA ! Oszusci !!!
UWAGA !! OSZUSCI !! NIE ROBIC ZAKUPÓW NA MORELE.NET !!!
Zamowiliśmy sedes za 800zł z platnością z góry i wysłali nie ten model, ktory zamowiliśmy i spowrotem go odesłaliśmy w tym samym opakowaniu,ale bez zbitych desek (nazwanych przez nich paletą)
Oddali 100zl zaslaniajac sie tym, ze przesylka byla uszkodzona (kurier fed-ex) i nie zwrocili spowrotem tego niby uszkodzonego sedesu. Na podstawie prawa konsumenckiego w Polsce (ustawa o prawach konsumenta) masz pełne prawo do zwrotu towaru i odzyskania pieniędzy, nawet bez oryginalnej palety, bo brak opakowania nie może być podstawą do odmowy. Paleta to zazwyczaj element opakowania transportowego, a nie oryginalne pudełko produktu, więc sklep nie może potrącić kosztów za jej brak.
ONI BEDA PROBOWALI NIE ODDAC KAZDYCH PIENIEDZY, KTORE IM PRZELALISCIE. TYPOWA CWANIACKA SPRZEDAZ.
!!
SPRAWA JUZ ZGLOSZONA DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA.
Wy tez o swoje walczcie, bo chroni Was prawo
Gdy ceny rosną sklep anuluje zamówienia
Uważajcie bo mają taki zapis: "W kolejnej wiadomości poinformujemy Cię czy Twoje zamówienie zostało przyjęte do realizacji. Przyjęcie zamówienia do realizacji będzie równoznaczne z zawarciem umowy sprzedaży." Tak mieli moi znajomi gdy karty graficzne zwyżkowały, teraz robią to samo z pamięciami ram.
Zamówiłem towar i po 10 dniach…
Zamówiłem towar i po 10 dniach przyszedł co było informowane przy zamówieniu wiec nie w tym problem, po tym jak towar już przyszedł , wysłałem go na prezent do Anglii , po kilku dniach napisali do mnie ze przez błąd wysłali dwa produkty i żebym to zweryfikował i sprawdził bo jeżeli tak jest to żebym im odesłał towar .Do tego forma zwracania się do klienta bardzo słaba taka pretensjonalna jakby niby ja czymś zawinił i stawiająca mnie w bardzo niezręcznej sytuacji bo jakbym nie chciał im zwrócić tego jeżeli faktycznie były dwie sztuki w paczce ale z kolei muszę dzwonić do osoby z UK obdarowanej i odkręcać temat " prezentu " i do tego czas nas obu + koszty
Nie polecam morele
Nie polecam morele. Tragedia kontakt plus do tego nie naprawili mojego laptopa w ramach gwarancji. Ciągle wymieniają jakieś podzespoły i tak w kółko. Zadalem wymiany na nowy lub zwrotu pieniędzy. Pomimo tego że dawałem rękojmię i 2 razy składałem reklamację z tytułu rękojmi nie otrzymałem nowego sprzętu ani zwrotu pieniędzy - czas iść z tym do rzecznika praw konsumenta.
brak gwarancji
za usterki sprzętowe obwiniają klienta. sprzęt używany mechanicznie majac uszkodzenie mechaniczne nie zostanie uwzględniony względem gwarancji ponieważ to klient źle używał i nie dbał.
dodam, że te uszkodzenia mają miejsce na połączeniach rur odkurzacza - nie są to potłuczenia, wgniecenia czy przypadkowe złamanie na środku.
proszę się dwa razy zastanowić przed jakimkolwiek zakupem.
Idealna obsługa klienta
Kupiłem zasilacz w styczniu 2024, zaczął się psuć (wiatrak) we wtorek. Gwarancja producenta ale bez gwarancji sprzedawcy... Morele wysłało (fabrycznie) nowy zasilacz zanim jeszcze dostali zwrot, był tu już w piątek, efektywnie w ciągu 72h od początku problemu.
Tanio i szybko
Zamówiony sprzęt komputerowy złożony…
Zamówiony sprzęt komputerowy złożony przez firmę morele po dostarczeniu do miejsca docelowego miał uszkodzoną obudowe firmy MSI. Obudowa była pozaginana w miejscach maskownic bocznych na rogach(winklach) oraz nie zgrywała się z przednim plastikowym frontem. Widoczna szczelina(prawdopodobnie pęknięte zatrzaski frontu uniemożliwiają doleganie plastikowego frontu do obudowy komputera. Komputer po uruchomieniu zaczął się zamrażać(freezować) zacinał się obraz dźwięk i cały system. Tylko reset urządzenia pomagał w tej sytuacji. Obudowa wewnątrz komputera w miejscu mocowania płyty głównej na jednym z rogów(ściana do której dokręcona była płyta główna była wygięta co również zostało zgłoszone przy reklamacji. Przy zamówieniu dołożylismy 250zl na sprawdzenie i testy sprzętu które rzekomo przeszedł pozytywnie. Jak sie okazało na miejscu niestety tak nie było. W HWinfo karta graficzna sypała błędami. Po zgłoszeniu reklamacyjnym i opisaniu problemu komputer został zabrany do diagnozy. Wymieniono kartę graficzną zrobiono testy podzespołów pod obciążeniem które rzekomo zdały test. Sprzęt wrócił i jest jeszcze gorzej niż przedtem. Mimo że PC się nie freezuje to głośno pracuje oraz w dalszym ciągu ma niestabilne FPS. Wywala błędy związane z explorerem.exe. Po przeszukaniu sieci i wątków na różnych forach użytkownicy wskazywali na problem związany z pamięcią RAM dyskiem SSD oraz płytą główną w sprzęcie komputerowym co jak najbardziej może być trafne jeśli chodzi o ten sprzęt który ta firma składała. Po pierwsze płyta główna musiała być nie starannie przykręcona do ściany jeśli doszło do jej wygięcia(obstawiam mikrouszkodzenia, mikropęknięcia płyty głównej w obszarze pamięci RAM). Niewidoczne gołym okiem. Producent płyty głównej Gigabyte dorzucił do dysku SSD M2 malutką kosteczkę(dystans) między płytę główną a sam dysk by sie on przy dokręcaniu nie przeginał w przysłowiowy banan. Monterzy pominęli tą część przykręcając dysk bez tego elementu nie czytając w ogóle instrukcji w której widnieje informacja odnośnie montażu tego malutkiego elementu dystansującego który nie pozwala na wygięcie i uszkodzenie płytki dysku SSD. O tym również firma została poinformowana w zgłoszeniu. Z racji gwarancji wymieniłem im wszystkie niedogodności związane ze sprzętem komputerowym i ich niechlujnym montażem podzespołów wewnątrz. Poinformowałem firmę aby wymienili obudowe ze względu iż jestesmy ich klientem który ma możliwość wymiany wadliwego sprzętu na sprawny i nowy w ramach gwarancji. Niestety firma olewa sprawę a komputer kosztował prawie 4tys złotych. Aktualnie wymienili tylko KARTĘ GRAFICZNĄ. Pieniądze wzięli, przysłali złom, został odesłany na reklamację, odesłali znowu złom pomijając informacje w zgłoszeniu co chcielibyśmy wymienić w sprzęcie oni to olali. Czas(dni tygodnie miesiące) upływa gwarancja upływa. Satysfakcji ze sprzętu nie ma bo jest niesprawny a oni za uszkodzona obudowe proponują zwrotu 200zl. Nie tego się spodziewałem po tej firmie..