Najgorsza firma na świecie. Napisałem do nich maila z zapytaniem w piątek, do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi (jest wtorek). Stwierdziłem że skontaktuję sie z nimi w tej sprawie na czacie na żywo.... Zobacz więcej
Ta księgowość to jakiś żart. System i księgowa wymaga żebym sam podawał stawki ryczałtu po jakich się rozliczam albo sam pisał treść umowy zlecenie bo ona tylko może zgłosić do zusu. One tam chyba... Zobacz więcej
Bardzo polecam ifirma.pl – korzystam z serwisu od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Szczególne podziękowania dla Pana Łukasza Wróbla z Biura Obsługi Klienta za błyskawiczną i skuteczną pomoc... Zobacz więcej
jedna z lepszych firm z którymi miałem do czynienia, za niski abonament nie oczekuje współpracy jakbym miał księgową na pełny etat i chyba taki sens jest takiej księgowości online. Jeśli chce coś doda... Zobacz więcej
IFIRMA to wielofunkcyjne narzędzie do zarządzania księgowością online oraz kompleksowa opieka biura rachunkowego przygotowane z myślą o polskich firmach. Z ifirma.pl korzystać można w formie webowej i aplikacji mobilnej. IFIRMA cieszy się popularnością zarówno wśród freelancerów, nowych małych firm, jak i przedsiębiorstw z długoletnią historią. Dzięki ifirma.pl możesz łatwo wystawiać faktury, przechowywać bezpiecznie dokumenty, monitorować finanse i rozliczenia czy prowadzić magazyn. Łatwość obsługi i stałe wsparcie księgowych pozwala zaoszczędzić czas i uprościć codzienne obowiązki związane z prowadzeniem firmy.
Grabiszyńska 241G, 53-234, Wrocław, Polska
- 717695515
- bok@ifirma.pl
- ifirma.pl
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Najlepsza obsługa księgowa
Najlepsza obsługa księgowa. Na wszelkie nasze pytania, Pani Paulina jak zawsze rzeczowo odpowiada i wyjaśnia. My polecamy z całego serca.

Bardzo pomocna rozmowa
Bardzo pomocna rozmowa, rzeczowa i zwięzła, w trakcie 1 spotkania online założona działalność + dodatkowe niezbędne formalności. Warto.

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Jako prosty system do księgowości są OK…
Jako prosty system do księgowości są OK ale przy zapytaniach z US i ZUS BOK nie potrafił wyjaśnić skąd biorą się różnice i błędy w deklarachach a Biuro Rachunkowe ifirma.pl nie podjęło się wyjaśnień.
Żenująca obsługa księgowa
Żenująca obsługa księgowa. O ile kilka lat temu można było polegać na tej księgowości, o tyle teraz księgowa uznała, że nie będzie mi przypominać o dokumentach bo "my nie świadczymy usług przypominajskich" - dosłownie tak napisała w mailu. Oczywiście spóźniłem się ze złożeniem wniosku do ZUS.

Pani Agata Mazur-Kobylak,
Pani Agata Mazur-Kobylak,
To specjalista wśród specjalistów. Zarówno rozwiązała moją sprawę jak i poprawiła humor.
11/10 Polecam!

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Duża pomoc w wznowieniu działalności
Pani Agata Mazur Kobylak pomogła mi z wznowieniem działalności, wytłumaczyła wszystkie procesy i doradziła, co najlepiej zrobić, żeby wszystko poszło sprawnie, rozwiewając moje wątpliwości. Polecam
Polecam serdecznie proces zakładania…
Polecam serdecznie proces zakładania firmy z Panią Agatą, wszystko dokładnie wyjaśnione, w miłej atmosferze
tragiczna firma
tragiczna firma. Radzę ich omijać szerokim łukiem. Wykupiłam usługę księgową na moje pytania jak coś ma zostać zaksięgowane otrzymywałam odpowiedź proszę sprawdzić sobie w google. Po mojej reklamacji dostałam kolejną księgową. Współpraca z nią układała się w miarę ok do momentu aż chciałąm zrezygnować z usług ifirma. Firma zblokowała moje konto z powodu braku wpłaty 100 zł, straszą mnie wpisem do rejestru dłużników. Mimo dokonania wpłaty moje konto nadal jest zablokowane a zrezygnować z ich usług mogę podobno tylko przez ich system. Sympatyczna do tej pory księgowa zdaje się olewać problem a na moje pytania odpowiada wymijająco. Odradzam
Może i drogo, ale przynajmniej byle jak
Po jednej przeterminowanej płatności firma blokuje dostęp do wszystkich dokumentów oraz wystawiania faktur (Oczywiście wiem i rozumiem, że nie powinienem dopuścić do takiej sytuacji). Zero porad w sprawach rozliczeń (oczywiście wiem, że ifirma nie jest firmą świadczącą usługi doradztwa, jednak u poprzednich księgowych takowe miałem i ceniłem), odrzucane dokumenty bez wyjaśnień. Niestety wraz ze wzrostem ceny nie wzrosła jakość usług.
rejestracja działalności
Bardzo miła i profesjonalna obsługa, polecam
Rozmowa przebiegła bez problemu
Rozmowa przebiegła bez problemu, o umówionej porze. Wszystko klarownie wytłumaczone.
Umówiona rozmowa
Umówiona rozmowa - nie stawienie się na rozmowę, brak kontaktu telefonicznego. Jeżeli tak ma wyglądać początek współpracy to aż boję się pomyśleć jak to wygląda później.
Od 3 lat mam sama przyjemność
Korzystam z usługi od 3 lat, polecane mi było znajomymi.
Przez 3 lata mam wyłącznie pozytywne wrażenie.
System spełnia moje oczekiwania od prostej księgowości dla JDG.
Pani Anna która prowadzi moją księgowość jest zawsze gotowa na konsultacje, wyjaśnia każdą wątpliwość czy brak porozumienia. Odpowiedź na pytania e ciągu kilka godzin.
Niby wszystko super
Niby wszystko super, niby na czas i miła obsługa, ale za 250 zł miesięcznie to jednak księgowa mogłaby podszepnąć jakąś poradę, zwrócić uwagę że może warto pomyśleć nad inną formą opodatkowania bo się opłaci itd. To jest absolutne minimum obsługi za coraz cięższy hajs. Lepiej wykupić pakiet do wystawiania faktur.
Korzystam od ponad 2 lat i nigdy nie…
Korzystam od ponad 2 lat i nigdy nie miałem problemów. Wszystko zawsze załatwiane na czas, rzadko mam potrzebę bezpośredniego kontaktu z księgowymi. Serwis jest świetny, posiada dużo funkcjonalności i pozwala na łatwe składanie dokumentów. Polecam :)
Odradzam
Odradzam. Zgłosiłem księgowemu aby wysłał deklarację do ZUS do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego. Zgłosili ale w systemie tego nie zmienili. Efekt przez ponad rok myślałem, że mam ubezpieczenie chorobowe a nie miałem bo nigdy żadna miesieczna deklaracja nie została
wysłana, zaksiegowana i zapłacona. Urodziło mi się dziecko i nie mam teraz ani prawa do urlopu ojcowskiego ani ubezpieczenia chorobowego. Gdyby mi się coś stało to nie zobaczę nawet grosza. Karygodny błąd, który stworzył bardzo niebezpieczną dla mnie sytuacje. Zresztą w tej firmie co chwila są błędy i zaniedbania.
Firma oczywiście nie poczuwa się do nawet odpowiedzialności w postaci jakiejkolwiek rekompensaty.
Ciągłe błedy z integracją Baselinker
Ciągłe błedy z integracją Baselinker. Faktury tworzą się częściowo i mnóstwo pracy aby to odkręcić. Drugim problemem jest to, że klienci otrzymują informację o wirusie w pdf faktury. Baselinker odsyła do IFirma, IFirma do Baselinkera - dramat. Kontakt z księgową - można zapomnieć, a często trzeba pilnie o coś zapytać. Księgowa nie doradza (nawet pytanie czy faktura z Ifirma jest poprawna to trzeba do doradcy podatkowego iść lub artykuł bez sensu prześle - tylko księguje. Ciekawe jak będzie przy kontroli urzędu
Jakość usług poniżej przeciętnej
Jakość usług poniżej przeciętnej.
Kontakt mailowy z księgowymi jest prawie żaden -- na odpowiedź na maila można czekać całymi dniami, a czasem w ogóle się nie doczekać.
Przepływ informacji ze strony serwisu fatalny: nie ma powiadomień o ważnych terminach, a serwis arbitralnie blokuje dostęp do dokumentacji i serwisu pomimo wniesionej opłaty.
Generalnie, jedyną zaletą jest cena, ale rozważyć należy, czy niska cena rekompensuje ogólnie fatalną jakoś obsługi bieżącej.
Dobry stosunek ceny do oferowanych możliwości - dla JDG.
Prowadzę JDG. Przez 7 lat moją księgowość prowadziło biuro rachunkowe z mojej rodziny. W ostatnim czasie zamknęli biuro i musiałem poszukać nowego rozwiązania. Postanowiłem samodzielnie prowadzić księgowość przy użyciu najtańszej opcji iFirma. Z początku miałem obawy, czy sobie poradzę, bo profil mojej działalności, przynajmniej jak dla mnie - osoby nie znającej się na księgowości - jest dość trudny do księgowania. Prowadzę skup i sprzedaż używanej elektroniki, więc jest dużo umów z osobami prywatnymi, dużo faktur zakupowych itp. Prowadzę też dodatkowo osobny rejestr sprzedaży towarów używanych do wyliczania podatku i VAT od marży - nie ma do tego dedykowanego narzędzia, więc pomaga stary, poczciwy Excel. Nie do końca wiedziałem, jak to potem wprowadzać do iFirma, żeby wszystko dobrze zaksięgować. Opisałem moje pytania w emailu do obsługi iFirma i otrzymałem szczegółowe tłumaczenie, co, gdzie i jak. Chociaż mam wykupioną najtańszą opcję do samodzielnego prowadzania - bez dedykowanego księgowego - nie było problemu z otrzymaniem pomocy. Od około 3-4 miesięcy prowadzę u nich swoją księgowość i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Program jest dość intuicyjny, tylko trzeba poświecić trochę czasu na poszperaniu w jego funkcjach. Wylicza ZUS, VAT, PIT i przesyła deklaracje w moim imieniu. Szczerze mogę polecić usługi iFirma, przynajmniej jeśli chodzi o JDG :)
Odradzam!
Generalnie obsługa średnio uprzejma, mowa o księgowości z księgową a nie o samodzielnej. Na odpowiedź na maila czeka się nie raz i po 2 dni, kiedyś była to może 1h, zatem sytuacja mocno się pogroszyła. Oczywiście za wszystko doliczają kasę, np. masz składkę zdrowotną z innej firmy, to wpisanie liczby w ich formularz i juz kilkadziesiąt złotych więcej! Tego Wam nikt nie pokaże w ogólnym cenniku, trzeba doszukać dobrze a tego nikt nie robi na starcie. Arogancja księgowych, a koszty ..wcale nie niższe niż w normalnym biurze lokalnym. Zdecydowanie odradzam!