Najgorsza firma na świecie. Napisałem do nich maila z zapytaniem w piątek, do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi (jest wtorek). Stwierdziłem że skontaktuję sie z nimi w tej sprawie na czacie na żywo.... Zobacz więcej

Ta księgowość to jakiś żart. System i księgowa wymaga żebym sam podawał stawki ryczałtu po jakich się rozliczam albo sam pisał treść umowy zlecenie bo ona tylko może zgłosić do zusu. One tam chyba... Zobacz więcej

Bardzo polecam ifirma.pl – korzystam z serwisu od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Szczególne podziękowania dla Pana Łukasza Wróbla z Biura Obsługi Klienta za błyskawiczną i skuteczną pomoc... Zobacz więcej

jedna z lepszych firm z którymi miałem do czynienia, za niski abonament nie oczekuje współpracy jakbym miał księgową na pełny etat i chyba taki sens jest takiej księgowości online. Jeśli chce coś doda... Zobacz więcej

1. Biuro rachunkowe
  2. Oprogramowanie księgowe
  3. Dyplomowany biegły księgowy

IFIRMA to wielofunkcyjne narzędzie do zarządzania księgowością online oraz kompleksowa opieka biura rachunkowego przygotowane z myślą o polskich firmach. Z ifirma.pl korzystać można w formie webowej i aplikacji mobilnej. IFIRMA cieszy się popularnością zarówno wśród freelancerów, nowych małych firm, jak i przedsiębiorstw z długoletnią historią. Dzięki ifirma.pl możesz łatwo wystawiać faktury, przechowywać bezpiecznie dokumenty, monitorować finanse i rozliczenia czy prowadzić magazyn. Łatwość obsługi i stałe wsparcie księgowych pozwala zaoszczędzić czas i uprościć codzienne obowiązki związane z prowadzeniem firmy.

3,1

Średnia

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

ifirma pierwszy miesiąc - NIE POLECAM!

1. ogromna ilość pracy którą trzeba wykonać samemu (pojedyncze zamieszczanie faktur, opisywanie itd) do tej pory robił to za mnie mój księgowy, tutaj mimo że reotreycznie mam księgowego muszę robić to sam
2. dokumenty trzeba dostarczyć do 7 dnia miesiąca inaczej kara 59 zł / netto, mimoże np wydawcy reklam wydają faktury później
3. płaci się za to że samodzielnie robi się większość pracy księgowej

To mój pierwszy miesiąć a już załuję że tu przeszedłem i rozglądam się za może i trochę droższym ale prawdziwym biurem księgowym które naprawdę odciąży mnie w mojej pracy

14 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że nie był Pan zadowolony ze współpracy. Aplikacja oferuje wiele automatyzacji, jednak nad niektórymi usprawnieniami nadal będziemy pracować.

Zakładanie firmy

Pani, która pomaga w założeniu firmy jest wykwalifikowana i bardzo dobrze potrafi pomóc

13 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc :)

iFirma to mój zły wybór

Po roku współpracy oceniam ją bardzo negatywnie. Brak odpowiedzi na maile, jakieś zmiany bez informacji, stale doliczanie jakichś dodatkowych opłat 'bo tak jest w cenniku'. Po zakończeniu działalności nie można doprosić się dokumentów, a ze strony znikają. Przy braku płatności faktury - blokada konta i brak dostępu do wszystkich dokumentów księgowych.

15 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że udało nam się dostarczyć usług zgodnych z oczekiwaniami.

Jestem bardzo zadowolony

Z usług ifirma korzystam od 2013 roku. Jestem bardzo zadowolony. Panel do zarządzania fakturami jest prosty i intuicyjny. Zawsze mogę dopytać o różne tematy odnośnie prowadzonej działalności. Pani księgowa jest bardzo miła i zawsze odpowiada rzeczowo i wyczerpująco. Polecam.

10 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy :) Cieszymy się, że jest Pan z nami tak długo!

Korzystam od lat

Korzystam od lat, dzięki ifirma rozliczam księgowość sama, wszystkie dokumenty mam w jednym miejscu, rozliczenie miesięczne to kwestia kilku kliknięć, tak samo roczne, a w razie wątpliwości pytam księgowych z ifirmy i zawsze dostaję profesjonalną odpowiedź. Polecam wszystkim

10 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za miłe słowa!

Świetny produkt i obsługa

Świetny produkt i obsługa, działa niezawodnie. Bardzo dobra komunikacja z księgową. Szybko zmigrowałam z innej usługi do ifirmy.

7 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy! Cieszymy się, że jest Pani z nami :)

opinia

Chciałbym podziękować Pani Grażynie za profesjonalne wsparcie przy składaniu wniosku o założenie firmy. Rozmowę odbyliśmy już kilka minut to złożeniu prośby o konsultacje. Z uśmiechem na twarzy przeprowadziła mnie przez cały proces tłumacząc wszystko w prosty i zrozumiały sposób podając dodatkowe informacje i odpowiadając na moje dodatkowe pytania. Pełna profeska :)

6 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Cieszymy się, że mogliśmy pomóc :)

Dziękuję Pani Grażynie S!

Dziękuję Pani Grażynie S. za cierpliwość, wsparcie i pomoc w zawiłościach profili zaufanych, wniosków itp. Uśmiech od ucha do ucha, wszystko pięknie wytłumaczone. Z żoną bardzo miło spędziliśmy czas! Dziękujemy!

3 lutego 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za miłe słowa! :)

Chciałbym serdecznie podziękować firmie…

Chciałbym serdecznie podziękować firmie iFirma S.A. za profesjonalne podejście i wsparcie, jakie otrzymałem przy zakładaniu mojej działalności. Szczególne podziękowania kieruję do Pani Grażyny S., która okazała się niezwykle pomocna, cierpliwie odpowiadając na wszystkie moje pytania i przeprowadzając mnie przez cały proces krok po kroku.

Dzięki jej zaangażowaniu i wiedzy wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Polecam współpracę z iFirma każdemu, kto potrzebuje solidnego wsparcia w prowadzeniu swojej działalności!

21 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc :)

Korzystam z księgowości ifirma wraz z księgowym, czyli normalna księgowość z przydzielonym księgowym. Obsługa niemiła, niepomocna, nie świadczy żadnych usług doradczych, jedyne co robi to księguje to, co w sumie każdy sam potrafi zaksięgować w ich tańszej księgowości internetowej bez księgowego. Aha i najlepsze - dane o zapłacie podatków podsyłają często w dniu ich konieczności zapłacenia - czyli jak płatność do 20go danego miesiąca to możecie je dostać nawet po południu, kiedy już normalnym przelewem tego nie wypuścicie do banku i w tej dacie nie dotrze. Nie wspominając o tym, że przecież może Was nie być przy komputerze danego dnia czy w tych godzinach! Dokumenty przesłać musicie do nich do 7go, co często nie jest możliwe bo nie każda firma rozliczy mnie z poprzedniego miesiąca za np. emisję reklam, bo ich podsumowania też trwają. I efekt - pewnie w zemście albo wielkim natłoku firm na jednego księgowego są tak duże opóźnienia. I drodzy Państwo mówimy o mikrofirmach czy małych firmach, u mnie ok 10 faktur kosztowych i z 5-7 wystawianych, zero zatrudnionych, pracy nie ma praktycznie żadnej z tym! I takich firm mają zapewne większość, bo nie sądze by duże firmy korzystały z takich internetówek. Nie polecam, jakość uslug spadła w ostatnich latach i to mocno a jestem z nimi od kilkunastu lat i czas chyba na powolne zmiany! PS. księgowość tradycyjna kosztuje tyle samo, a nawet mniej jak się przekroczy 10 faktur a i na poradę można liczyć!

20 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za opinię. Nie świadczymy usług doradczych, dlatego księgowi ograniczali się do rozliczania dokumentów. Przykro nam, że nie był Pan zadowolony ze współpracy i przepraszamy za wszystkie utrudnienia.

Praca aplikacji woła o pomstę do nieba.. Aplikacja albo nie działa, albo kolejne aktualizacje sprawiają, że nie da się nic odnaleźć. Oczywiście jest jeszcze obsługa telefoniczna, która nigdy nie jest w stanie pomóc..

11 grudnia 2024

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że nie był Pan zadowolony ze współpracy. Z każdym wdrożeniem wprowadzamy nowe funkcje i staramy się usprawniać działanie systemu.

To dopiero początek

To dopiero początek, a już mam poważne wątpliwości co do tej firmy. Trochę obawiam się, co będzie dalej, bo zaczynam dostrzegać liczne problemy.

Wcześniej korzystałem z usług konkurencji, która była naprawdę profesjonalna, ale kolega polecił mi tę firmę ze względu na tańsze koszty. Teraz jednak najchętniej wróciłbym do poprzedniej, ponieważ tamte usługi były o wiele lepsze. Niestety, obecnie mam wrażenie, że ta firma nie spełnia oczekiwań.

Po pierwsze, rejestrowałem firmę z pomocą pracownika, ale doszło do pomyłki w deklaracji VAT. Skutkuje to tym, że nie mogę otrzymać przelewu, a czas leci. Dzisiaj zadzwonił do mnie Urząd Skarbowy, by wyjaśnić tę sprawę. Cała sytuacja jest bardzo frustrująca i pokazuje brak staranności w tej kwestii.

Po drugie, otrzymałem darmową konsultację z księgowym, ale zamiast uzyskać odpowiedzi na moje pytania dotyczące przychodów, "księgowy" cały czas mówił mi o kosztach. Trzy razy zadałem to samo pytanie, ale ciągle pisał to samo. Czuję się, jakbym rozmawiał z niedopracowaną sztuczna inteligencja, a nie z fachowcem. Gdybym chciał korzystać z automatycznych odpowiedzi, kupiłbym tańszą wersję ChatuGPT, a nie korzystał z usług księgowych.

Na koniec, od czterech dni prosiłem się o przydzielenie księgowej, ponieważ nie wiedziałem, jak zaksięgować transakcje. Trace przez to dochód, a pomoc z ich strony jest zerowa. Czas oczekiwania na jakąkolwiek pomoc jest zdecydowanie za długi i negatywnie wpływa na płynność mojego biznesu. Ciągle czekam na przyznanie księgowej, więc ta opinia dotyczy tylko działalności firmy, a nie samych księgowych, z którymi jeszcze nie miałem okazji porozmawiać.

Jeśli firma naprawi swoje błędy i zacznie działać bardziej profesjonalnie, rozważę zmianę opinii. Na razie jednak jestem rozczarowany i zastanawiam się nad dalszą współpracą.

14 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że początek naszej współpracy nie odbył się zgodnie z oczekiwaniami. Mamy nadzieję, że bezpośredni kontakt z księgowym przebiega bezproblemowo. W pakiecie biura rachunkowego wsparcia zarówno technicznego, jak i merytorycznego udziela też BOK, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszamy do kontaktu.

Duże wsparcie

Szczerze polecam Panią Katarzynę M., była bardzo pomocna przy zakładaniu firmy, wykazała się dużym zaangażowaniem i jeszcze większą cierpliwością.
Mam nadzieję, że taki początek zwiastuje owocną współpracę.

3 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy i również cieszymy się na współpracę :)

10/10

Bardzo dobra współpraca, polecam

8 stycznia 2025

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za pozytywną opinię!

Pierwsze spotkanie

Pierwsze spotkanie oceniam na bardzo rzetelne i przede wszystkim pomocne. Pani Grażyna odpowiedziała na wszelkie pytania a przy tym była sympatyczna i uprzejma. To dopiero start współpracy, liczę na pozytywny jej przebieg:)

18 grudnia 2024

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy za miłe słowa!

Konsultacja z kompetentną i życzliwą p. Katarzyną. Polecam!

Przy konsultacji na temat zakładania działalności gospodarczej trafiłam na bardzo kompetentną i życzliwą profesjonalistkę (p. Katarzyna), która z empatią wytłumaczyła mi wiele istotnych spraw. Domyślam się, że niektóre pytania mogły wykraczać poza obszar konsultacji, ale nie zostałam zbyta, a wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Po konsultacji otrzymałam jeszcze maila z podsumowaniem. Bardzo polecam i dziękuję!

11 grudnia 2024

Odpowiedź od IFIRMA S.A.

Dziękujemy, cieszymy się, że mogliśmy pomóc :)