Najgorsza firma na świecie. Napisałem do nich maila z zapytaniem w piątek, do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi (jest wtorek). Stwierdziłem że skontaktuję sie z nimi w tej sprawie na czacie na żywo.... Zobacz więcej
Ta księgowość to jakiś żart. System i księgowa wymaga żebym sam podawał stawki ryczałtu po jakich się rozliczam albo sam pisał treść umowy zlecenie bo ona tylko może zgłosić do zusu. One tam chyba... Zobacz więcej
Bardzo polecam ifirma.pl – korzystam z serwisu od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Szczególne podziękowania dla Pana Łukasza Wróbla z Biura Obsługi Klienta za błyskawiczną i skuteczną pomoc... Zobacz więcej
jedna z lepszych firm z którymi miałem do czynienia, za niski abonament nie oczekuje współpracy jakbym miał księgową na pełny etat i chyba taki sens jest takiej księgowości online. Jeśli chce coś doda... Zobacz więcej
IFIRMA to wielofunkcyjne narzędzie do zarządzania księgowością online oraz kompleksowa opieka biura rachunkowego przygotowane z myślą o polskich firmach. Z ifirma.pl korzystać można w formie webowej i aplikacji mobilnej. IFIRMA cieszy się popularnością zarówno wśród freelancerów, nowych małych firm, jak i przedsiębiorstw z długoletnią historią. Dzięki ifirma.pl możesz łatwo wystawiać faktury, przechowywać bezpiecznie dokumenty, monitorować finanse i rozliczenia czy prowadzić magazyn. Łatwość obsługi i stałe wsparcie księgowych pozwala zaoszczędzić czas i uprościć codzienne obowiązki związane z prowadzeniem firmy.
Grabiszyńska 241G, 53-234, Wrocław, Polska
- 717695515
- bok@ifirma.pl
- ifirma.pl
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Naciągactwo i niekompetencja
Dramat. To są usługi księgowe dla księgowych, jak się nie znasz to doją Cię ile wejdzie, nigdy nie wiesz ile zapłacisz plus narażają na wysokie opłaty zusu i podatków.
W moim przypadku współpraca z księgową to kompletne nieporozumienie, z Panią nie ma kontaktu telefonicznego, o wszelkich nieprawidłowościach musiałam się skapnąć sama i dopytać a odpowiedzi które dostawałam były często w tonie "bosz, jak można tego nie wiedzieć". Proste, jakbym wiedziała, to bym nie płaciła, za te pożal się losie "usługi", i to jeszcze cen jak za złoto, tylko bym to sobie ogarnęła sama.
Dokumenty trzeba dostarczyć do 7 dnia miesiąca, więc jeśli dostajesz jakieś faktury do 10 to później płacisz ekstra 59 zł za dodanie dokumentu po czasie. Rozliczenie miesiąca i kwotę składki do ZUS-u natomiast dostajesz równo 20, jak coś jest nie tak, a najczęściej jest, to jesteś spóźniony ze składkami co miesiąc, a ZUS, jak wiemy doskonale, nie zna litości i np. za 4 lata, jak będziesz chciał iść na L4 powie Ci, że 4 lata temu spóźniłeś się ze składką i elo.
Poziom niekompetencji i wyłudzania dodatkowych opłat jest skandaliczny, wręcz jest to chamstwo i plucie klientowi w twarz.
Jak nie chcesz płacić 700 zł za księgowość najprostszej możliwej jdg na zasadach ogólnych, z jedną wystawianą fakturą i do 10 kosztowych a przy tym się użerać co miesiąc, to szukaj lepiej tych usług gdzie indziej.

Polecam współpracę z Panią Joanną
Od ponad roku przypisano mi nową Panią księgową - Joanne F. jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Pani Joanna jest cierpliwa, tłumaczy niezrozumiałe zagadnienia i dokładna w swojej pracy i na życie poprostu miła. Polecam Panią Joannę z iFirma.

Dzisiaj 20ty miesiąca...
Dzisiaj 20ty miesiąca. Godzina 19.58. A ja po raz kolejny nie mam rozliczenia na czas od księgowej z ifirma. Tyle w temacue. DNO! I znowu niezapłacony ZUS w terminie...

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Po mojej negatywnej opinii biuro…
Po mojej negatywnej opinii biuro usuneło swoją firmę z googla tak żeby nie było widać żadnych opinii google. Zacznę od tego, że księgowa jaką mi przypisano była niekompetentna. Wszystko rozliczała tak aby jak najbardziej naciągnąć mnie na koszty, nie umiała policzyć podatku za najem. Drugą sprawą są właśnie koszty. W podstawowym pakiecie nic nie ma tak naprawdę. Za wszystko płaci się dodatkowo. Jakakolwiek próba złożenia reklamacji, kontaktu z biurem kończy się całkowitą ignorancją. Nie polecam.

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
To nie jest platforma magazynowo-księgowa
Na szczęście nie zaczęłam płacić za usługę ifirmy, warto skorzystać z okresu próbnego aby przekonać się że jest to platforma niczym excel tylko z ładnymi zakładkami. Magazyn i strona ifirmy nie są ze sobą powiązane. Magazyn swój byt, ifirma oddzielnie. Tylko w magazynie znajdują się ilości towarów. Towary na stronie ifirmy to tylko spisane nazwy, opisy itp dane. - jeżeli wpadnie zamówienie na towar x z np. allegro i olx to nie ma takiego systemu, który by blokował ilości.
Jeżeli coś sprzedasz na allegro, masz to wystawione na olx to ręcznie musisz zmniejszyć ilość na olx.
Pani na infolinii też nie była ani pomocna, ani nie miała zbyt wiedzy technicznej o portalu żeby cokolwiek pomóc. Może ifirma nada się dla kogoś, to sprzedaje usługi. Nie jest to dostosowany program do osób sprzedających towary. Może i przydatny do wystawiania faktur, ale excel i word też mają tą funkcjonalność..

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Trochę jak Ikea, niby wszystko jest super, ale na końcu robisz wszystko sam
Korzystam od roku, można powiedzieć, że należy im się solidna czwórka. System jest dosyć dobrze przygotowany, ma wiele modułów i opcji integracji, wizualnie też spoko - choć trzeba się go nauczyć. Niestety wiele zakładek jest albo dublowanych, albo te same rzeczy się gdzies powtarzają lub znajdują się w innym miejscu. Dla przykładu, faktury z biura księgują się same do kosztów, ale są w rozliczeniach z operatorem. Nie masz pewności czy wyczerpałeś już limit dokumentów czy jeszcze nie, bo jest tylko ogólna liczba e-dokumentów załączanych, a podobno nie wliczają się zusy i kwity księgowane z automatu (np. z Orange). Duży plus za darmowy moduł magazynu, choć też trzeba go zrozumiec by ogarnąć wztki/pztki. Pomogli w założeniu firmy. Księgowa miła, pomocna w podstawowych sprawach choć nie odpowie na pytania wymagające jakiejś sugestii, nie doradzi - bo jej nie wolno, tudzież jest to osobna usluga. Potrzebujesz informacji to dostaniesz, ale kopiuj-wklej, gotowce ustaw, rozporządzeń, czyli to co samemu można znaleźć w necie. Masz więc zupełnie obcą osobę z dużą odpowiedzialnością, lecz na końcu robisz wszystko sam, bo ona tylko zaczytuje koszty i wstawia w tabelki, a system liczy. Wiedza jest, ale bez ksztyny podpowiedzi, takie minimmum minnimalis. Trochę to wrażenie jakbyś miał po drugiej stronie referenta, z którym się nie dyskutuje, nie nawiązuje relacji - a więc takiego, któremu ciężko ufać. Wiecie, iFirma do małych dzialalności się nada. Ale sklepów czy firm z oddziałami to raczej nie usytasfakcjonuje w takim zakresie. Plus należy się za udostępnienie funkcjonalności darmowego kalkulatora pitu, zaciągajacego dane z systemu.

Dobra tylko na początku
Póki jesteś ich klientem a najlepiej dopiero zakładasz firmę, jest w miarę ok, kontaktują się, informują...później dochodzą ukryte koszty i automatyzacja. Księgowy/a ma gdzieś doradzanie czy informowanie jak można zmniejszyć koszty, doradztwo jest dodatkowo płatną usługą. Zdarzyło mi się przyłapać na nieznajomości aktualnego prawa i procedur, więcej wiedziało AI niż ich przestarzałe "instrukcje". Najgorzej kiedy zamykasz firmę, wtedy całość spada na Ciebie, a w nowym roku dowiadujesz się o brakujących deklaracjach rocznych mimo, że zapłaciłeś kilkaset złotych za rozliczenie jednego miesiąca działalności (odwieszenie i zamknięcie).

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Profesjonalna pomoc w księgowości.
Profesjonalna pomoc w księgowości.
Korzystając z usług IFIRMA nie musze się o nic martwić. Wszystkie tematy zawsze rozwiązywane są na czas i w razie pilnych konsultacji, mam się do kogo zwrócić.
Polecam Serdecznie

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
korzystałem z ich usług 4 lata…
korzystałem z ich usług 4 lata prowadząc firmę na ryczałcie. Bardzo byłem zadowolony z obsługi, portalu.

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Nie polecam. Po zakończeniu działalności księgowa powiedziała, że dopilnowała wszystkich formalności związanych z zakończeniem działalności. Natomiast 2 dni temu dostałem powiadomienie z ZUSU.

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Korzystam od wielu lat i jestem…
Korzystam od wielu lat i jestem niezmiennie zadowolony

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Przez 2 lata źle rozliczali moje…
Przez 2 lata źle rozliczali moje składki do ZUS. Mam tysiące długów, a oni nie potrafią wziąć odpowiedzialności za rażące błędy. Do tego pobierają kasę za wszystko. Księgowa robi minimum a do tego z błędami, to samo zrobicie sobie sami na koncie firmowym. Tragedia.
NIE POLECAM
NIE POLECAM! Zaczynają doić klientów na każdym kroku! Korzystaliśmy z funkcji integracji zamówień z PrestaShop do iFirmy przez długi czas – była to darmowa opcja, która naprawdę ułatwiała pracę. Teraz nagle każą za to płacić. Co więcej, za każdą dodatkową funkcjonalność wprowadzają kolejne opłaty. Irytujące i nieuczciwe podejście do stałych klientów! Informują o kolejnych opłatach notorycznie, jakby ich celem było wyciąganie pieniędzy na siłę. Jeśli rozważacie korzystanie z ich usług, przemyślcie to dwa razy. Wprowadzenie nowych opłat za dotychczas darmowe funkcje skutecznie zniechęca do dalszej współpracy. NIE POLECAM!

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Nie będziesz wiedział ile zapłacisz
Po rezygnacji z usług nadal naliczają jakieś koszta. Informacja o tym jest ukryta.
Podczas korzystania z usługi cena bazowa jest niska, ale naliczają dodatkowe opłaty za wszystko. Nigdy nie będziesz wiedział, ile wyniesie koszt księgowości w danym miesiącu, w moim przypadku wychodziło drożej, niż usługi klasycznego księgowego, z którym podpisujesz umowę na stałą kwotę za usługę księgową.

Profesjonalizm w ksiegowosci
Bardzo miła obsługa - profesjonalny zespół doradców, filmy na youtoubie, stawia na technologie

Konsultacja z zakładania firmy
Umówiłam konsultację z zakładania JDG i Pani G. bardzo miło i sprawnie (mimo problemów z komputerem z mojej strony) przeprowadziła mnie przez cały proces, wyjaśniając ewentualne wątpliwości. O ofertę iFirmy musiałam się dopytywać, nie została mi ona narzucona jak formułka ;) Jestem bardzo zadowolona i dziękuję za pomoc!

Odpowiedź od IFIRMA S.A.
Pani konsultantka pomogła mi założyć…
Pani konsultantka pomogła mi założyć firmę. Była pomocna i podpowiadała na co zwrócić uwagę. Bardzo miło spędzony czas. :)