Przy odbiorze ukryte opłaty, bo ich regułami tak mówi. Obsługa skandal gość się śmiał że weźmie depozyt i czy mam tyle na karcie . Nerw sięgnął maksa. Sam odbiór. Odbierasz kluczyk i wio. I tu niespod... Zobacz więcej
Zawsze wyjeżdżając do Hiszpanii nie szukałem innej wypożyczalni, jednak ostatnio bardzo się zraziłe. Nie dość, że wykupiona opcja Key'go nie działa i musiałem czekać jak inni klienci, chociaż ją miałe... Zobacz więcej
Nie polecam! Przy odbiorze auta okazało się,że muszę wykupić dodatkowe ubezpieczenie mimi,że miałam już wykupione u pośrednika. Dodatkowo po wynajmie brak kontaktu z ich strony, brak odpowiedzi w spra... Zobacz więcej
Zdecydowanie nie polecam.Miałem opłacone wypożyczenie samochodu przez internet, w biurze na lotnisku podczas wypożyczenia otrzymałem i podpisałem dokument w języku hiszpańskim w przekonaniu że jest... Zobacz więcej
🚘 Alquila un coche con Goldcar. Con más de 35 años de experiencia y especializada en satisfacer las necesidades del sector turístico, nos hemos consolidado como una de las marcas líderes en el alquiler de coches en Europa que ofrece la mejor relación calidad-precio. 👉 Con una amplia red de más de 30 oficinas en los principales aeropuertos turísticos de España y Portugal, nuestro foco es la digitalización de la experiencia del cliente a través del servicio Key'n Go, que ahorra colas en mostrador en el momento de la recogida permitiendo al cliente recoger las llaves de su coche desde un quiosco en sólo 2 minutos. 📲 Visita nuestra web en www.goldcar.es/es-es/ o contacta con atención al cliente en www.goldcar.es/es-es/atencion-al-cliente/
Nie odpowiedziano na negatywne recenzje
Nigdy więcej! Never ever!
Oddałem auto o 16.00 a napisali, że o 21.45. Wysłałem jako dowód kartę pokładową - o 18.20 byłem już w samolocie. Naliczyli karę za opóźnienie przy zwrocie auta. Z paliwem to samo. Kto jeździł tym autem od 16.00 do 21.45? Złożyłem reklamację, przesłałem dowody - nic. Napiszę do agenta czyli Ryanair opinię i wniosek o wycofanie akredytacji. Oszustów powinni wyeliminować.
Pawel
Bardzo szybka i sprawna obsługa
Bardzo szybka i sprawna obsługa. W razie problemów bardzo pomocna. Byliśmy na miejscu dużo szybciej i nie było problemu, żeby dostać auto godzinę wcześniej.
Pełna i fachowa opieka Pani Ani w…
Pełna i fachowa opieka Pani Ani w stresującej sytuacji.
Ja nie miałem najmniejszych problemów
Ja nie miałem najmniejszych problemów. Wziąłem Forda Focusa rocznik 2022 w terminie 27.12 - 01.01.2023 z lotniska Alicante. Wypożyczalnia jest na terminalu, więc nie trzeba się martwić shuttlebusami. Auto przejechane miało ok. 9kkm, jeszcze pachniało nowością. Z każdej strony miało jakiś zarysowany/wgnieciony element ale wszystko było oznaczone w formularzu. Wziąłem opcję z paliwem full-full i pełnym ubezpieczeniem (bez wkładu własnego) więc się uszkodzeniami za bardzo nie martwiłem, ale na wszelki wypadek porobiłem zdjęcia dookoła. Łączenie za wynajem zapłaciłem 124euro, z opcją odbioru kluczyków z automatu(dobra opcja dla tych, którzy mają późne loty, po godzinach pracy wypożyczalni). Cena bezkonkurencyjna. Zarówno odbiór jak i zwrot auta zajęły mi jakieś 3 minuty. Przy wypożyczeniu zablokowali mi na revolucie 170euro jako kaucję za paliwo. Pełny zwrot po 3 dniach od oddania auta, choć w umowie mają 30 dni na to. Ogólnie polecam.
Wszystko było super.
Słaby user experience z obsługi
Należy sprawdzić przy odbiorze czy są wszystkie części naprawcze. Ja nie sprawdziłem i zakwestionowali mi plyn-klej do opony. Miał być pod podłoga - tam gdzie kompresor i podnośnik, ale go nie było. Należy również mieć fizyczną kartę kredytową, bo na wirtualną w Apple Wallet nie chcieli się zgodzić. Musiałem zapłacić kartą debetową, wykupić pełne ubezpieczenie, i dać depozyt na paliwo. Przy odbiorze, pani pokazała mi rysę przez cały samochód ale na szczęście miałem zdjęcia przy pobraniu auta i tam już ta rysa była. Ogólnie auto dość stare i mocno porysowane ale pojemne i bardzo oszczędne w zużyciu paliwa 4.5l/100 (skoda Fabia 1.0). Nie wiem czy będę z nich jeszcze kiedyś korzystał. Zero punktów za user experience. Wynajem był w Alicante. Otworzyłem po wynajmie sobie u nich gold konto ale mi nie dopisali wynajmu choć go zgłosiłem u nich na stronie. Słabe wrażenie z całości ich obsługi.
Zdecydowanie polecam
Cały proces przebiegł sprawnie, szybko i bardzo nowocześnie. Wydanie pojazdu trwało 1 minutę za pomocą automatu do wydawania kluczy.
Bez informacji, dzień po zdaniu samochodu, ściągnęli z konta 132 euro. Procedura wynajmu samochodu czasochlonna. Warunki wynajmu niejasne. Nie polecam, wręcz ostrzegam.
Mateo
Mateo , very nice and helpful guy , it was pleasure to contact him in Goldcar
zdecydowanie nie polecam
zaplacilem za wynajem 200pln i to mialo byc wszystko. przy odbiorze koles naciagnal mnie na ubezpieczenie 500pln bo inaczej nie chcial wydac auta ze niby musi byc i do tego lokalny tax. nigdy wiecej. GC Palma de Mallorca.
Mario
Trochę długie oczekiwanie przy odbiorze auta na lotnisku, przykro że nie ma informacji że trzeba zapłacić jeszcze dodatkowe tax przy odbiorze a to kolejne kilka stówek, auto nowe ale trochę brudne w środku. Za to super szybko i sprawnie przeszedł zwrot auta. Ogólnie dobra opinia.
Długa kolejka przy odbieraniu auta
Długa kolejka przy odbieraniu auta. Poza tym wszystko Ok
Wszystko zgodne z umową
To moje kolejne doświadczenie z firmą…
To moje kolejne doświadczenie z firmą Goldcar . I ponownie miłe zaskoczenie. Bezobsługowy odbiór kluczyka to najlepszy sposób jaki do tej pory spotkałem. Czyni to z tej firmy nr 1 w dziedzinie wynajmu samochodów. Macie we mnie stałego klienta.Bardzo polecam.
I use Goldcar again!
I use Goldcar again!
Everything is great👌👌👌👍👍👍 Professional service🏆🏆🏆
Nie polecam. W samochodzie niesprawne hamulce. Obsługa na krytycznym poziomie, za to z wysokim EGO (Pani sugerowała, że małżonek ja fotografuje;), w rzeczywistości robiliśmy zdjęcia oddawanego samochodu). Pani rzucała niewybrednymi komentarzami w stosunku do mnie i mojego męża w języku hiszpańskim do koleżanki. Pani bardzo męczy się w swojej pracy, jest tam chyba za karę! PROSZĘ ABY FIRMA WYSŁAŁA PANIĄ NA SZKOLENIE Z OBSŁUGI KLIENTA (samochód był oddawany ok godziny 17:00 15.08.2022)
Masakra
Masakra, nie polecam. Miałem zapłacić 163 euro a skasowali mnie 550 euro. Po oddaniu auta zwrócili mi tylko 93 euro kaucji za paliwo i to po śmiesznym kursie waluty. Różnica w kursie to ponad 0,7 PLN. Reszta zabezpieczenia miała być zwrócona do 72 godzin i do tej pory nic. Pisałem do firmy pośredniczącej Carflexi w wynajmie i kazali czekać 30 dni i nic. Naciągacze i zero profesjonalizmu.
booking.com
Dokonywałem rezerwacji przez booking.com. W rezerwacji wskazano kwotę 2 344,86 zł wraz z fotelikiem dla dziecka. Żona od razu zapłaciła kwotę 2257,41 zł, opłata za miejsce miała być przy odbiorze. Następnie przy odbiorze auta zapłaciłem 2090,97 zł- pani poinformowała mnie, że jest to opłata za fotelik i depozyt, co się zgadzało z warunkami rezerwacji (nawet zdziwiłem się, że tak niski depozyt). Po oddaniu samochodu wróciło do mnie jedynie 700 zł (jak się okazało taka była wysokość depozytu, a 1400 zł, które zniknęło, to opłaty za dodatkowe usługi, o których nie mieliśmy pojęcia). Pani, która podpisała umowę nie poinformowała nas o dodatkowych kosztach. Świadomie wprowadziła nas w błąd - umowa jest w języku hiszpańskim, którego nie znamy, poza tym mówiła jedynie o depozycie. Zgrabnie też rozegrała całą rzecz- zaczęła od tego, że auto jest do odbioru w innym mieście. Po czym zaczęła się śmiać, powiedziała, że żartowała, po czym podsunęła umowę do szybkiego podpisu.....
Sprawa jest świeża, więc próbuję odzyskać pieniądze pisząc do bookingu, Goldcaru, lotniska w Gironie.... Zapewne małe szanse....
Car and Stuff everything very perfectly!
Nie zwrócili mi pieniędzy za benzynę…
Nie zwrócili mi pieniędzy za benzynę mimo licznych monitow. Poruszę temat na miedzynatodym forum. Zawsze z tym miałem problem ale teraz nie odpuszczę. Będą mieli problem bo go nagłośnie.