Furgonetka.pl Recenzje

1922

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Biorąc pod uwagę 354 recenzji, recenzenci mieli wspaniałe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci często chwalą szybkość i sprawność dostaw, podkreślając ekspresowe doręczenia. Wielu użytkowników docenia konkurencyjne ceny oraz szeroki wybór przewoźników. Strona internetowa jest uznawana za czytelną i intuicyjną, co ułatwia zamawianie kuriera i śledzenie przesyłek. Though some customers also noted, że pojawiają się nieoczekiwane dodatkowe opłaty, często naliczane po wysyłce za paliwo, gabaryty lub zmianę adresu. Niektórzy recenzenci doświadczyli problemów z terminowością odbioru paczek przez kurierów, a także braku wsparcia w rozwiązywaniu sporów z przewoźnikami.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty usługi dostawy, z wieloma zgłaszającymi szybką i sprawną... Zobacz więcej

Service

Klienci mieli niejednoznaczne doświadczenia z usługą, ponieważ niektórzy chwalą ją za terminowość, solidność... Zobacz więcej

Price

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z cenami, ponieważ wielu konsumentów chwali... Zobacz więcej

Website

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z witryną, przy czym wielu konsumentów chwali jej... Zobacz więcej

Product

Użytkownicy opisują niejednoznaczne interakcje z produktem, gdzie niektórzy klienci zgłaszają sprawne... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

W serwisie Furgonetka złożenie zamówienia było proste i przejrzyste. Były pomocne wskazówki jak poprawnie zmierzyć paczkę. Do wyboru był czas i data kiedy kurier odbierze paczkę, został wybrany ponied... Zobacz więcej

Aplikacja się wieszała. Parokrotnie trzeba było wpisywać wszystkie dane. Bardzo uciążliwe. Ponadto kurier z DPD i kontakt z nim, to był jakiś dramat.

Generalnie jestem zadowolona z uslug, czasem tylko jest problem z kontaktem z kurierami.

Allegro wystawiło mnie do wiatru, bo nie mogłem po sprzedaży zamówić przez nich kuriera. Poszukiwanie bezpośrednio w firmach kurierskich dawało ceny ok. 50-60 zł. Więc w końcu postanowiłem sprawdzić i... Zobacz więcej

1. Przesyłki kurierskie

Furgonetka.pl to serwis, który oferuje dostęp do usług kurierskich po najniższych cenach. W dodatku bez potrzeby podpisywania umów i innych formalności. Zapraszamy na www.furgonetka.pl

Dobra

2 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Wszystkie recenzje

(1922)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 344

Napisz recenzję

Nie polecam, doliczane dodatkowe opłaty za paczkę. Nagle paczka waży więcej przy dokonywaniu zwrotu niż podczas odbioru...Nawet jak podacie bezpieczny zapas wagowy to i tak doliczą opłaty. Odradzam.

2 lutego 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Koszt zamówienia jest każdorazowo rozliczany na podstawie Cennika na naszej stronie. O ewentualnych opłatach wyrównawczych, wynikających z rozbieżności parametrów, decyduje przewoźnik. Jeżeli w Państwa ocenie rozbieżność ta nie miała miejsca, zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

Przestrzegam przed tą firmą

Przestrzegam przed tą firmą, właśnie po wielu latach skasowałem tam swoje konto, bo zaczęli doliczać koszty do rzekomo przekroczonych gabarytów paczki, zawsze rzetelnie mierzyłem paczki, moja lekcja na przyszłość żeby dodatkowo robić im zdjęcia z metrówką, no ale to już u innego brokera.

5 marca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Wszelkie opłaty naliczane są w wyniku decyzji przewoźnika, nie naszego serwisu. Przykro nam, że wpłynęły one na negatywną ocenę naszej platformy, która w sprawdzeniu przesyłki nie uczestniczy. Jeżeli w Państwa ocenie koszty te zostały naliczone niesłusznie, zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt), które udzieli niezbędnego wsparcia w sprawie.

UWAGA OSZUŚCI !!!!

UWAGA OSZUŚCI !!!!
NIE KORZYSTAJCIE Z FURGONETKA
Naliczają dodatkowe opłaty za większą paczke.
W ciągu roku z dwóch kont nadałem moze z 8 paczek z tego dwie były doliczone po ponad 50zł posiadam wymiary które wysłałem aby wyjaśnić zero odpowiedzi.

5 marca 2025

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Koszt każdego zamówienia ustalany jest zgodnie z Cennikiem dostępnym na naszej stronie. To przewoźnik decyduje o wszelkich dodatkowych opłatach wynikających z niezgodności parametrów. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

Uważajcie na wysyłki przez furgonetkę

Uważajcie na wysyłki przez furgonetkę. Przewoźnicy doliczają opłaty dodatkowe, dowody na niesłuszność nie są brane pod uwagę a następnie taki „dług” jest sprzedawany do firmy typu intrum. Żadnej pomocy ze strony furgonetki. Odradzam współpracę z furgonetką jak i DPD

20 września 2025

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Cena zamówienia jest kalkulowana na podstawie Cennika na naszej stronie. To przewoźnik, a nie Furgonetka, podejmuje decyzję o dodatkowych opłatach w przypadku rozbieżności parametrów przesyłki. W razie pytań prosimy skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

dno ,.7 dni odbierali paczkę

dno ,.7 dni odbierali paczkę - oczywiście nie oni winni tylko pocztex a pocztex ze oni - czynni jak urząd 8-16 nic nie idzie załatwić - nie polecam

25 lutego 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Przykro nam, że napotkana sytuacja przyczyniła się do negatywnej oceny naszego serwisu. Za właściwe wykonanie usługi transportowej odpowiada jednak przewoźnik. W przypadku jakichkolwiek problemów z zamówieniem zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt), które udzieli niezbędnych informacji oraz wskaże dalszą ścieżkę postępowania.

Do poprawy formularz adresowania.

Serwis działa super, ale jakiś czas temu wprowadzono niepotrzebne i przeszkadzające w pracy przypominanie przez przeniesienie do wymagającego poprawy okna. O ile logiczne jest takie przeniesienie przy po ukończeniu wprowadzania danych, gdy któreś wymagane pole pozostało puste lub błędnie wypełnione, to w trakcie wprowadzania danych bardzo to przeszkadza. Wcześniej wklejałem cały adres w pozycje imię i nazwisko i następnie przez wytnij wklej przenosiłem po kawałku adres, kod pocztowy, i telefon w odpowiedniej rubryki. teraz gdy wytnę np maila w celu przeniesienia od razu strona ucieka z powrotem do góry przypominając że w rubryce imię nazwisko jest błąd. Zaznaczam że książka adresowa się nie sprawdza bo codziennie mam inne adresy ponieważ ludzie przysyłają nam urządzenia do naprawy i te adresy są używane tylko raz.

28 lutego 2026

Super

Super, aplikacja- wyszukuje najlepsze warunki .Firmy furgonetka.pl zagwarantowała mi dostawę ponad gabarytowego towaru, jestem bardzo zadowolona z usługi.

27 lutego 2026