Furgonetka.pl Recenzje

1933

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Biorąc pod uwagę 354 recenzji, recenzenci mieli wspaniałe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci często chwalą szybkość i sprawność dostaw, podkreślając ekspresowe doręczenia. Wielu użytkowników docenia konkurencyjne ceny oraz szeroki wybór przewoźników. Strona internetowa jest uznawana za czytelną i intuicyjną, co ułatwia zamawianie kuriera i śledzenie przesyłek. Though some customers also noted, że pojawiają się nieoczekiwane dodatkowe opłaty, często naliczane po wysyłce za paliwo, gabaryty lub zmianę adresu. Niektórzy recenzenci doświadczyli problemów z terminowością odbioru paczek przez kurierów, a także braku wsparcia w rozwiązywaniu sporów z przewoźnikami.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty usługi dostawy, z wieloma zgłaszającymi szybką i sprawną... Zobacz więcej

Service

Klienci mieli niejednoznaczne doświadczenia z usługą, ponieważ niektórzy chwalą ją za terminowość, solidność... Zobacz więcej

Price

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z cenami, ponieważ wielu konsumentów chwali... Zobacz więcej

Website

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z witryną, przy czym wielu konsumentów chwali jej... Zobacz więcej

Product

Użytkownicy opisują niejednoznaczne interakcje z produktem, gdzie niektórzy klienci zgłaszają sprawne... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

W serwisie Furgonetka złożenie zamówienia było proste i przejrzyste. Były pomocne wskazówki jak poprawnie zmierzyć paczkę. Do wyboru był czas i data kiedy kurier odbierze paczkę, został wybrany ponied... Zobacz więcej

Aplikacja się wieszała. Parokrotnie trzeba było wpisywać wszystkie dane. Bardzo uciążliwe. Ponadto kurier z DPD i kontakt z nim, to był jakiś dramat.

Generalnie jestem zadowolona z uslug, czasem tylko jest problem z kontaktem z kurierami.

Allegro wystawiło mnie do wiatru, bo nie mogłem po sprzedaży zamówić przez nich kuriera. Poszukiwanie bezpośrednio w firmach kurierskich dawało ceny ok. 50-60 zł. Więc w końcu postanowiłem sprawdzić i... Zobacz więcej

1. Przesyłki kurierskie

Furgonetka.pl to serwis, który oferuje dostęp do usług kurierskich po najniższych cenach. W dodatku bez potrzeby podpisywania umów i innych formalności. Zapraszamy na www.furgonetka.pl

Dobra

2 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

(1933)

nie polecam

Zamówiłem kuriera przez Furgonetka (FedEx) – odbiór miał być następnego dnia między 10 a 17. Kurier nie przyjechał, zero SMS, zero telefonu, brak jakiejkolwiek informacji. System nawet nie pokazał, że przesyłka nie została odebrana – tylko opcja „przenieś na jutro”.

Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Dopiero wieczorem mail, że „nie było dostępnych kurierów”. Serio? Po co przyjmujecie zlecenia, skoro ich nie realizujecie i nie informujecie klienta?

Brak odpowiedzialności, brak kontaktu z kurierem, brak przeprosin. Zwrot pieniędzy trafia najpierw na saldo platformy, a nie na konto, mimo płatności BLIK – i trzeba dodatkowo podawać dane do przelewu i czekać kilka dni.

Totalny brak profesjonalizmu. Nie polecam.

10 kwietnia 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Przykro nam, że problemy z realizacją podjazdu kierowcy przewoźnika wpłynęły na negatywną ocenę naszego serwisu. Furgonetka.pl to platforma internetowa, za usługi transportowe odpowiada dany przewoźnik.
Zgłoszenia są obsługiwane przez naszych Konsultantów według kolejności wpływu.
Zgodnie z zasadami funkcjonowania naszej platformy środki są zwracane na wirtualne saldo, które Klient w każdej chwili może zadysponować do wypłacenia na wskazane konto. Czas oczekiwania na zaksięgowanie środków jest zależy od sesji bankowych.

Trzy fakty

Po pierwsze, przyjazny interface w komputerze.
Po drugie, sprawne prowadzenie przez proces wysyłki przesyłki.
Po trzecie, duża gama firm kurierskich do wyboru.

9 kwietnia 2026

Błyskawiczne dostarczenie

Wszystko poszło bardzo sprawnie, zaraz po nadaniu paczki przeze mnie kolejnego dnia przyjechał kurier po odbiór, a za dwa dni była już dostarczona za granicę 🙂

2 kwietnia 2026

tylko furgonetka

od paru lat, korzystam z Furgonetki. sprawdziłam dwie firmy GLS i Fedex obie bez zarzutu ale lepszy kontakt z GLS. Przesyłka z Polski do niemiec max 2 dni. Zawsze w nienaruszonym stanie

2 kwietnia 2026

Miła niespodzianka

Miła niespodzianka - nie sądziłam, że paczka tak szybko dotrze do Holandii. Strona bardzo czytelna, wszystko zadziałało super sprawnie.

29 marca 2026

Pelna niekompetencja

Cała sprawa zaczęła się od braku prostej opcji edycji adresu w serwisie Furgonetka.pl – kazali anulować zlecenie i tworzyć nowe. System potwierdził anulowanie przed jakąkolwiek realizacją (zwrot na saldo), ale oni nie zsynchronizowali tego z DPD. Przerzucali winę: "składaj reklamację do kuriera!". Ich interwencja zawiodła, a po pół roku – windykacja za nieistniejącą usługę!

Niekompetencja pośrednika na każdym kroku: zła komunikacja z przewoźnikiem, blokada mojego salda, zero odpowiedzialności. Tragedia – unikajcie tej platformy!

31 marca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Opłaty nalicza przewoźnik, nie nasz serwis. Przykro nam, że wpłynęło to na negatywną ocenę. W przypadku wątpliwości zapraszamy do kontaktu z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

paczka nieodebrana - brak informacji

W formularzu niby wybierasz przedział czasowy w którym kurier ma się stawić po paczkę, ale to nic nie znaczy. Wybrałem odbiór w godzinach porannych ale kurier się nie pojawił, stwierdzili że miał dużo zleceń tego dnia wiec nie przyjechał ...

30 marca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Przykro nam, że przez problemy z transportem negatywnie opiniują Państwo pracę naszego serwisu. Serwis Furgonetka.pl jest internetową platformą, która udostępnia oferty firm kurierskich, natomiast za właściwe wykonanie usługi transportowej odpowiada już wyłącznie przewoźnik.

Przedział czasowy podjazdu wybierany podczas składania zamówienia jest informacją dla firmy kurierskiej, w jakich godzinach najlepiej byłoby odebrać przesyłkę. Nie jest to jednak gwarancja, że kierowca przyjedzie w tych godzinach.

została naliczona dodatkowa opłata za…

została naliczona dodatkowa opłata za przesyłkę, ponad dwukrotna . Rzekomo został przekroczony jeden wymiar o 3cm, co mogło spowodować po prostu zgniecenie paczki. nie polecam, Konkurencja nie robi takich numerów! (nie od przewoźnika dostałem dodatkową dopłatę tylko od furgonetki)

8 października 2025

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Wszelkie opłaty naliczane są w wyniku decyzji przewoźnika, nie naszego serwisu. Przykro nam, że wpłynęły one na negatywną ocenę naszej platformy, która w sprawdzeniu przesyłki nie uczestniczy. Jeżeli w Państwa ocenie koszty te zostały naliczone niesłusznie, zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt), które udzieli niezbędnego wsparcia w sprawie.

ktoś ukradł gmach KWP w Katowicach!

Gdy firma kurierska spełni swoją rolę poprawnie, to oczywiście jest super.
Jeśli jednak pojawi się problem to nie ma co liczyć na pomoc.
Okazało się, że nie można dostarczyć paczki bo podałem niewłaściwy adres do KWP w Katowicach! Po pewnym czasie okazało się, że jednak gmachu policji nikt nie ukradł ale i tak nie wiadomo komu to dostarczyć.
Żadnego wsparcia z Furgonetka.pl. Wysyłaliśmy kiedyś mnóstwo paczek ale zrezygnowaliśmy z ich usług.

18 czerwca 2025

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Na podstawie opinii trudno nam zweryfikować szczegóły sprawy. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt). Nasi pracownicy z zaangażowaniem przyjrzą się sprawie.