Furgonetka.pl Recenzje

1935

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Biorąc pod uwagę 354 recenzji, recenzenci mieli wspaniałe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci często chwalą szybkość i sprawność dostaw, podkreślając ekspresowe doręczenia. Wielu użytkowników docenia konkurencyjne ceny oraz szeroki wybór przewoźników. Strona internetowa jest uznawana za czytelną i intuicyjną, co ułatwia zamawianie kuriera i śledzenie przesyłek. Though some customers also noted, że pojawiają się nieoczekiwane dodatkowe opłaty, często naliczane po wysyłce za paliwo, gabaryty lub zmianę adresu. Niektórzy recenzenci doświadczyli problemów z terminowością odbioru paczek przez kurierów, a także braku wsparcia w rozwiązywaniu sporów z przewoźnikami.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty usługi dostawy, z wieloma zgłaszającymi szybką i sprawną... Zobacz więcej

Service

Klienci mieli niejednoznaczne doświadczenia z usługą, ponieważ niektórzy chwalą ją za terminowość, solidność... Zobacz więcej

Price

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z cenami, ponieważ wielu konsumentów chwali... Zobacz więcej

Website

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z witryną, przy czym wielu konsumentów chwali jej... Zobacz więcej

Product

Użytkownicy opisują niejednoznaczne interakcje z produktem, gdzie niektórzy klienci zgłaszają sprawne... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

W serwisie Furgonetka złożenie zamówienia było proste i przejrzyste. Były pomocne wskazówki jak poprawnie zmierzyć paczkę. Do wyboru był czas i data kiedy kurier odbierze paczkę, został wybrany ponied... Zobacz więcej

Aplikacja się wieszała. Parokrotnie trzeba było wpisywać wszystkie dane. Bardzo uciążliwe. Ponadto kurier z DPD i kontakt z nim, to był jakiś dramat.

Generalnie jestem zadowolona z uslug, czasem tylko jest problem z kontaktem z kurierami.

Allegro wystawiło mnie do wiatru, bo nie mogłem po sprzedaży zamówić przez nich kuriera. Poszukiwanie bezpośrednio w firmach kurierskich dawało ceny ok. 50-60 zł. Więc w końcu postanowiłem sprawdzić i... Zobacz więcej

1. Przesyłki kurierskie

Furgonetka.pl to serwis, który oferuje dostęp do usług kurierskich po najniższych cenach. W dodatku bez potrzeby podpisywania umów i innych formalności. Zapraszamy na www.furgonetka.pl

Dobra

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 358

Napisz recenzję

Brak pomocy technicznej

Brak pomocy technicznej
W razie problemów techniczny nikt z tej firmy nie pomoże, kontakt mailowy dramat.

11 czerwca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Niestety na podstawie Państwa opinii trudno nam zweryfikować szczegóły danej sprawy. W przypadku jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt). Zapewniamy, że nasza obsługa z zaangażowaniem podchodzi do sprawy każdego Klienta i bazując na swoim doświadczeniu rekomenduje, jaka droga postępowania będzie w danym przypadku najkorzystniejsza.

Paleta 270 zł a kierowca mówi że nie ma miejsca na załadunek!

List na paletę został zrobiony z samego koło 8.30 kierowca miał odebrać paletę od godziny 11.00-14.00 nikogo nie było żadnego telefonu że kurier nie dojedzie w danym dniu,paleta była dosyć ważna i miała dojechać na poniedziałek przez cały weekend w dodatku paleta kosztowa 270 zł Tragedia

2 czerwca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Przykro nam, że realizacja zlecenia odbioru przesyłki i transport przyczynił się do negatywnej oceny naszego serwisu. Za usługi transportowe zawsze odpowiada przewoźnik, a Furgonetka.pl to jedynie platforma z ofertami kurierów.

jak zwykle sie zawiodłem na tym…

jak zwykle sie zawiodłem na tym pośredniku.

1 czerwca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Na podstawie opinii trudno nam zweryfikować szczegóły sprawy. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt). Nasi pracownicy z zaangażowaniem przyjrzą się sprawie.

Tragedia

Towar dotarł na miejsce potwornie uszkodzony, opakowanie kartonowe rozdarte w kilku miejscach( otrzymaliśmy zdjęcia od odbiorcy), odsyłany towar w środku był uszkodzony w takim stopniu, że sklep nie zwróci prawdopodobnie całej kwoty za odesłany towar. Nie polecam.

27 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Za transport przesyłki odpowiada wybrany przez Państwa przewoźnik. Przykro nam, że działania firmy kurierskiej wpłynęły na negatywną ocenę również naszej platformy, która w przewozie nie uczestniczy.
Jeśli odnotowali Państwo uszkodzenie przesyłki, to mogą Państwo złożyć reklamację poprzez swój Panel Klienta w dedykowany do tego sposób. W przypadku jakichkolwiek problemów z zamówieniem zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt), które udzieli niezbędnych informacji oraz wskaże dalszą ścieżkę postępowania.

Nigdy więcej

Nigdy więcej! Skandaliczne praktyki i ukryte opłaty
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy. Po dostarczeniu paczki za granicę zostałem zaskoczony żądaniem dopłaty w wysokości 194 zł — przy pierwotnym koszcie wysyłki zaledwie 80 zł. To ponad 140% pierwotnej ceny, pobrane bez żadnego wcześniejszego uprzedzenia.
Co gorsza, firma nie poinformowała mnie o jakichkolwiek podstawach do naliczenia dodatkowych opłat, a zamiast wyjaśnienia — groźba windykacji. Paczka była mała i w pełni spełniała wymagania wymiarowe określone przy nadaniu przesyłki.
Takie praktyki są nie do przyjęcia. Klient ma prawo znać pełny koszt usługi z góry — nie dowiadywać się o ukrytych opłatach po fakcie, pod groźbą konsekwencji prawnych.
Omijać z daleka.

13 kwietnia 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Wszelkie opłaty naliczane są w wyniku decyzji przewoźnika, nie naszego serwisu. Przykro nam, że wpłynęły one na negatywną ocenę naszej platformy, która w sprawdzeniu przesyłki nie uczestniczy. Jeżeli w Państwa ocenie koszty te zostały naliczone niesłusznie, zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt), które udzieli niezbędnego wsparcia w sprawie.

Oszuści i naciągacze.

Oszuści i naciągacze.
Usługa dostawy została wyceniona na 279 zł natomiast dopłata za gabaryt po odebraniu przez przewoźnika i zrealizowaniu zlecenia żądają dopłaty dodatkowej 548 !!
Nie sposób się z nimi skontaktować bo jak jesteś osobą fizyczną to kontakt jest możliwy tylko drogą e-mailową. Nigdy więcej!! Oczywiście powiedzieli ,że przesyłka wystawała poza paletę i przysłali zestawienie z którego wynika ciąg dopłat co i tak nie składa się na to kwotę dopłaty

22 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Koszty zamówienia są ustalane według Cennika zamieszczonego na naszej stronie. Decyzję o dodatkowych opłatach w razie rozbieżności parametrów podejmuje przewoźnik. W razie niezgodności prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

Uwaga oszuści!

To strata czasu i pieniędzy. Jest 21 maja 2026, zamawiasz usługę kurierska, a oni nawet nie są w stanie podać numeru telefonu do kuriera, jakby to było jakieś ściśle tajne. Kurier to chyba nie ma przymusu dostarczać przesyłek, bo nie podjął żadnej próby dostarczenia mi przesyłki - najwidoczniej adres mu się nie podobał. Nie wiem o co chodzi, ale jedyne co mi przychodzi do głowy, to ze mialem do czynienia z oszustami lub ludźmi niekompetentnymi. Nie polecam nikomu.

20 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Przykro nam, że napotkane problemy wpłynęły na negatywną ocenę naszego serwisu. Za transport odpowiada przewoźnik. W razie problemów prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

Firma nalicza po 30 dniach dodatkowe…

Firma nalicza po 30 dniach dodatkowe opłaty paliwowe za każdym razem, bez uzasadnienia. Znany jest adres dostawy oraz inne parametry skąd nagle okazuje sie że za dojazd jest naliczana opłata równa kosztowi wysyłki co podwaja koszt całości .... Pytanie jak tą paczkę wysyłam do klienta kto potem po 30 dniach za to zapłaci czy to zgodne z prawem???

17 marca 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Koszt zamówienia jest każdorazowo rozliczany na podstawie Cennika na naszej stronie. O ewentualnych opłatach wyrównawczych, wynikających z rozbieżności parametrów, decyduje przewoźnik. Jeżeli w Państwa ocenie rozbieżność ta nie miała miejsca, zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta (https://furgonetka.pl/kontakt).

Naliczanie dodatkowych usług

Naliczanie dodatkowych usług, które powinny być traktowane jako standard.

6 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Ewentualne niezgodności w zadeklarowanych parametrach są wykrywane i rozliczane przez firmę kurierską, która może zadecydować o nałożeniu opłaty wyrównawczej. Przykro nam, że przez pryzmat wyniku weryfikacji przewoźnika negatywnie opiniują Państwo pracę naszego serwisu.

Broker działa do momentu wystąpienia problemu

Ostrzegam przed moimi doświadczeniami z Furgonetka.pl przy przesyłkach międzynarodowych. W jednym tygodniu pojawiły się problemy z 4 moimi przesyłkami realizowanymi przez DPD – jedna od 9 dni nie została dostarczona do klienta i od kilku dni pozostaje w statusie „w doręczeniu”, a trzy kolejne nie wykazują żadnej zmiany statusu od 24–48 godzin.

Największym problemem okazało się dla mnie podejście do obsługi sytuacji kryzysowej. Otrzymałem informację, że Furgonetka jako broker przekazuje zlecenie do przewoźnika i nie uczestniczy w dalszym przebiegu realizacji usługi. Jako klient, który zawiera umowę i opłaca usługę właśnie przez Furgonetkę, oczekiwałem bardziej aktywnego wsparcia przy rozwiązywaniu problemów z przesyłkami.

W przypadku przesyłki, która nadal nie dotarła do odbiorcy, zostałem zmuszony do nadania nowego towaru na własny koszt inną firmą kurierską, aby wywiązać się ze swoich zobowiązań wobec klienta.

Jeżeli prowadzisz firmę i zależy Ci na szybkim reagowaniu przy problemach logistycznych, warto dokładnie przeanalizować zakres wsparcia oferowany przez pośrednika przed wyborem usługi.

14 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Rozumiemy, że problemy z transportem negatywnie wpłynęły na ocenę realizacji zamówienia, jednak chcemy podkreślić, że Furgonetka.pl udostępnia jedynie oferty firm kurierskich, a za transport odpowiada wybrany przewoźnik.

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam! Opłaciłem odbiór paczki, ale kurier przez kilka dni w ogóle się nie pojawił. W systemie bezczelnie wpisano fałszywy status o "niemożności odbioru", mimo że cały czas ktoś czekał w domu. Zero kontaktu telefonicznego. Zamiast rozwiązać problem, obsługa Furgonetki umywa ręce, zasłania się regulaminem podwykonawcy i każe anulować zlecenie, żeby zamawiać je od nowa. Strata czasu i nerwów, następnym razem zamówię kuriera bezpośrednio, bez takich pośredników.

12 maja 2026

Odpowiedź od Furgonetka.pl

Odpowiedzialność za transport przesyłki (w tym za jej odbiór) ponosi wybrany przewoźnik. Przykro nam, że jego działania wpłynęły na negatywną ocenę naszej platformy.