W serwisie Furgonetka złożenie zamówienia było proste i przejrzyste. Były pomocne wskazówki jak poprawnie zmierzyć paczkę. Do wyboru był czas i data kiedy kurier odbierze paczkę, został wybrany ponied... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Furgonetka.pl to serwis, który oferuje dostęp do usług kurierskich po najniższych cenach. W dodatku bez potrzeby podpisywania umów i innych formalności. Zapraszamy na www.furgonetka.pl
05, Warsaw, Polska
- +48 22 112 08 35
- furgonetka.pl
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
ich własny interfejs wygenerował fałszywy status
Serwis Furgonetka.pl całkowicie zawiódł w kwestii rzetelności danych. Po anulowaniu zlecenia system wyświetlił status „ANULOWANO”, i również automatycznie zwrócił środki na moje saldo. W oparciu o te wiarygodne dla mnie informacje zamówiłem inny transport. Jak się okazało, 40 minut później system samowolnie „wznowił” zlecenie i ponownie pobrał pieniądze z konta, o czym nie zostałem w żaden sposób poinformowany. Co więcej, w korespondencji mailowej Furgonetka mimowolnie przyznała się do zaistniałej sytuacji, a mimo to uchyla się od jakiejkolwiek odpowiedzialności.
W wyniku błędnych komunikatów wyświetlanych w panelu klienta poniosłem stratę finansową (koszt „pustego podjazdu” drugiego kuriera i inne). W odpowiedzi na reklamację Furgonetka umywa ręce, twierdząc, że jako pośrednik nie odpowiada za system, który sama udostępnia i w którym sama dokonuje operacji finansowych.
Traktowanie klienta i tłumaczenie jest całkowicie niepartnerskie – przerzucanie odpowiedzialności na „systemy przewoźników” przy jednoczesnym ignorowaniu faktu, że to ich własny interfejs wygenerował fałszywy status i dokonał zwrotu gotówki, jest nieakceptowalne. Jeśli szukacie rzetelnego partnera logistycznego, a nie strony, która będzie Wam wmawiać, że „anulowane” nie zawsze oznacza „anulowane” – odradzam.

Odpowiedź od Furgonetka.pl
prosty i wysoko funkcjonujący panel
prosty i wysoko funkcjonujący panel, szybki i intuicyjny, dostawa doskonała
Zawsze wszystko szybko i sprawnie!
Zawsze wszystko szybko i sprawnie!! POLECAM!!
Przesyłka niedostarczona bez powodu
Przesyłka niedostarczona bez powodu - jestem w plecy z produktem, bo minął czas na zwrot za to prawie 50 zł dodatkowych kosztów do zapłaty za przekierowanie paczek, których nie zlecałam. Kolejny raz mam problem z tym serwisem i kolejny raz robi to samo, tym razem nie zamierzam opłacić haraczu i skontaktuje się z UOKiK

Jestem zadowolony z wspolpracy
Jestem zadowolony z wspolpracy, choc w procesach reklamacyjnych przyjmujecie Państwo postawę "przekaznika" dokumentacji, bez wsparcia klienta.
Cały proces przebiegł idealnie
Cały proces przebiegł idealnie. Paczka w ciągu dwóch dni dotarła do Niemiec
Szybsze doręczenie
Doręczenie miało trwać dwa dni, trwało jeden. Firma super się spisała. Ceny są znacznie lepsze niż w aplikacji konkretnego przewoźnika.
Generalnie jestem zadowolona z uslug
Generalnie jestem zadowolona z uslug, czasem tylko jest problem z kontaktem z kurierami.
Szybkie utworzenie przesyłek
Szybkie utworzenie przesyłek, wszystko jasno i przejrzyście, ceny atrakcyjne.
Wszystko szybko i sprawnie POLECAM👍🙂
Wszystko szybko
Wszystko szybko, wszystko na czas, żadnych problemów.
Prosto, tanio, szybko
Szybko i sprawnie. Paczka nadana przez portal po południu była o 8:00 u odbiorcy. Wszystko śledzone przez portal. I to wszystko za 22 zł
Przesyłka dostarczona bardzo szybko
Przesyłka dostarczona bardzo szybko, sprawnie i bezproblemowo. Bardzo dziękuję.
Przesyłka nie dotarła w wyznaczonym czasie.
Przesyłka nie dotarła w wyznaczonym czasie do odbiorcy pomimo, że otrzymałem potwierdzenie mailowe od kuriera.
Biuro Instytutu Adama Mickiewicza odebrało ją dopiero w poniedziałek 15.06.2026.
Może to wiązać się z nie otrzymaniem refundacji projektu w wysokości 9600 zł.

Dużo problemów
Dużo problemów, przy każdej wysyłce jakiś problem. Ciężko z pomocą jak już problem wystąpi. Nie polecam

Odpowiedź od Furgonetka.pl
Brak pomocy w razie problemów
Firma kompletnie nie pomaga klientom w przypadku problemów technicznych. Dodatkowo potrafi z dnia na dzień zmienić stawki bez żadnego wcześniejszego powiadomienia.
Brak profesjonalizmu i szacunku do klienta.
Zdecydowanie nie polecam!!!

Odpowiedź od Furgonetka.pl
Przesyłka dotarła szybko do klienta w…
Przesyłka dotarła szybko do klienta w dobrym stanie.
Zamówiłem przesyłkę w Coś się kroi i w…
Zamówiłem przesyłkę w Coś się kroi i w dniu 09.06.2026 przesylce nadano numer 520000012595073139738605 i powiadomiono o tym Furgonetkę.pl. Dopiero w dniu 12.06.2026 o godz.17.02 przesylkę odebrała firma Furgonetka.pl, gdzie za przesylkę musiałem zapłacić 19.00 zł. Nie polecam tej firmy.
Jerzy Kociszewski