Doliczanie do zakupu kosztu przesyłki i oczywiście potrącanie kwoty za przesyłkę w przypadku zwrotu. Nowość godna nagrody dla pomyslodawcy. Bardzo niekorzystna zmiana. Tym bardziej że na Allegro, prop... Zobacz więcej
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Paczka dostarczona do paczkomatu była zniszczona. Był dostęp do zawartości. Pudełka z butami w środku zostały zupełnie zepsute.

Odpowiedź od Eobuwie
Błyskawiczna przesyłka i świetny kontakt ze sklepem. Buty są bardzo wygodne, a rozmiar pasuje idealnie. Szczerze polecam!

Odpowiedź od Eobuwie
Jeśli szukacie butów, których jedynym przeznaczeniem jest stanie w szafie, eobuwie ma idealną ofertę. Moje białe sneakersy znanej marki postanowiły spektakularnie popękać od samego leżenia na półce i kilku krótkich spacerów.
Prawdziwa zabawa zaczęła się jednak przy reklamacji.
Etap 1: Decyzja odmowna. Dlaczego? Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale, ani tym bardziej studenci pracujący w salonie we Wrocławiu, którzy na moje pytania o powód odrzucenia reklamacji odpowiadali głębokim, egzystencjalnym milczeniem. Wreszcie dostałam jakaś kartkę z ogólną odpowiedzią, że buty pękły, bo w nich chodziłam 😂
Etap 2: Moje odwołanie, które w końcu zmusiło kogoś do obejrzenia tych butów i zauważenia peknięć. Sukces. Uznali! Pojechałam po zwrot pieniędzy za bubla, ale kolejna komplikacja: zawiesił im się system, więc wystałam się godzinę w sklepie i wróciłam do domu z niczym. Etap 3: Po kilku tygodniach od zgłoszenia reklamacji wreszcie wpadł zwrot za wadliwy produkt, ale... UWAGA... sklep postanowił sobie przywłaszczyć bezprawnie 4,99 zł za przesyłkę. Argument? Przy reklamacji nie należy mi się zwrot kosztów dostawy.
Skontaktowałam się z UOKiK i dowiedziałam się, że jednak to ja mam rację. Dopiero oficjalna opinia z UOKiK sprawiła, że nagle dało się już zwrócić koszty dostawy. To fascynujące, że tak duża firma potrzebuje urzędowej asysty, by oddać klientowi równowartość biletu tramwajowego.Nie chodzi mi o kilka złotych, ale o zwyczajną uczciwość wobec klientów. Pewnie wiele nieświadomych osób już w ten sposób naciagneliście. Gratuluję, za te marne 5 złotych zafundowaliście sobie pomnik Waszego skąpstwa na Trust Pilot.

Odpowiedź od Eobuwie
Witam, opisywałem swoją przygodę z zakupem butów
cytuję „W sobotę dnia 18.04.2026 r. odwiedziłem pierwszy raz stacjonarnie sklep. Trafiły mi się buty, które mi się spodobały. Chcąć Je zakupić, znalazły się tylko jedne pary w moim rozmiarze z defektem. Stąd po rozmowie z obsługa, zakupiłem online te same buty, aby przyszły do sklepu (nowe - bez defektu). Dziś (we wtorek) pojechałem odebrać buty bo już za mną czekały i jakież było moje zdziwienie, że dostałem te same buty z tym samym defektem... Automatycznie poszedł zwrot i żeby zamówić te same buty usłyszałem, że to nie ma sensu bo do paczkomatu przyjdą mi z pobliskiego magazynu bądź sklepu, a że jest to ostatnia para tych butów znajdująca się w sklepie z defektem - zostały by mi nadane te same buty xD”
Dostałem zwrot pieniędzy już. Postanowiłem spróbować jeszcze raz zamówić te same buty ale na paczkomat w innym mieście. Dziś odebrałem buty, rozpakowałem i zamiast nowych butów. Ponownie dostałem buty z półki sklepowej, używane, zabrudzone. Nawet nikt z obsługujących zlecenie nie pofatygował się wyczyścić butów. Jak Ja mam to z państwem rozwiązać i dostać normalnie nowe buty ? Bez żadnych znaków użytkowania czy zniszczeń. Dziś znowu muszę iść do sklepu stacjonarnie i zwracać buty. To jest parodia, że tak powiem z wami. Napisałem już też wiadomość email. Nie polecam eobuwie.

Odpowiedź od Eobuwie
Po raz pierwszy bardzo się rozczarowałem zakupami. Złożyłem zamówienie w nocy z poniedziałku na wtorek. Prezentowany czas dostawy wynosił 1-2 dni robocze. Jest piątek (4 dzień) butów NIE MA. Dzwoniłem na infolinię dwa dni temu spytać dlaczego przez 2,5 dnia firma nie realizuje zamówienia a konsultantka okłamała mnie, mówiąc że ona widzi w systemie że buty są wydane do dostarczenia i pewnie jest błąd że strony INPOST że tego nie widzę w aplikacji. Najgorsze jest to że buty zamówiłem w miejscu delegacji z pracy a nie w miejscu zamieszkania. Finalnie nie mam i nie będę miał butów a za jakiś czas zwrócą mi pieniądze. SŁABO

Odpowiedź od Eobuwie
Nadal nie otrzymałem faktury korygującej, pomimo iż zakup byl.naprawde udany. Dwa razy pisałem już wiadomosc w tej sprawie i ani korekty, ani odpowiedzi. Błędem wg mnie jest brak kontaktu telefonicznego. Prosta sprawa, a brak załatwienia bardzo obniża jakość usług i opinie na przyszłość. Szkoda.

Odpowiedź od Eobuwie
Artykuły zawsze zgodne z opisem szybka dostawa, wysoka jakość

Odpowiedź od Eobuwie
Fatalnie, zamiast butów, które zamówiłam, otrzymałam zupełnie inne, zamówiłam Castañer, a przyszły ochydne czarne Lasocki w opakowaniu Castañer, teraz w sklepie stacjonarnym nie mogę dokonać zwrotu ponieważ towar nie jest zgodny z zamówieniem. Jestem oburzona

Odpowiedź od Eobuwie
Wprowadzenie opłat za zwroty zniechęca do korzystania z zakupów. Kupowanie obuwia wiąże się z przymierzaniem.

Odpowiedź od Eobuwie
AKTUALIZACJA: absolutnie skandaliczne jest podejście do dokumentacji. Sklep się pomylił, wysyłając zły model obuwia. Po długiej wymianie korespondencji, zostałam poinformowana, że skoro nie zwróciłam butów, to na przyszłość tracę możliwość złożenia reklamacji, ponieważ na paragonie widnieje inny model niż ten, który otrzymałam! Mimo mojej prośby o wystawienie korekty paragonu, sklep zignorował moją wiadomość i nie naprawił swojego błędu w dokumentacji. Sklep popełnia błąd przy wysyłce, a potem przerzuca odpowiedzialność na klienta, strasząc utratą gwarancji i odmawiając rzetelnej obsługi. Brak profesjonalizmu i fatalna obsługa klienta.
Jestem stałą klientką Eobuwie – w ostatnim czasie zakupiłam u Państwa trzy pary butów, zostawiając w sklepie sporą kwotę. Niestety, moje ostatnie doświadczenie pokazuje, że jakość obsługi klienta drastycznie odbiega od standardów dużej marki.
Zamówiłam konkretny model obuwia dla dziecka. Sklep wysłał mi zupełnie inny model. Gdy zgłosiłam błąd, okazało się, że modelu, który pierwotnie wybrałam, już nie ma w ofercie. Zamiast proaktywnej pomocy, otrzymałam jedynie szablonową odpowiedź z linkiem do zwrotu – zero refleksji nad tym, że to Państwa magazyn zawinił.
Sytuacja jest patowa: dziecko potrzebowało butów 'na już', więc zostałam zmuszona zatrzymać towar, którego nie zamawiałam, bo nie mogłam zostać z niczym. W ramach 'rekompensaty' początkowo usłyszałam propozycję śmiesznych 5% rabatu. Po mojej interwencji i wskazaniu, że to kpina, podniesiono ją do 10% – co nadal jest ofertą obraźliwą, ponieważ takie zniżki są powszechnie dostępne dla każdego użytkownika sklepu. To po prostu niepoważne traktowanie lojalnego klienta.
Obsługa klienta działa jak zdarta płyta, wysyłając automatyczne instrukcje i ignorując fakt, że to sklep zawinił, a klient musi sprzątać po Państwa błędach.
Zastanówcie się dwa razy, zanim zdecydujecie się tu na zakupy – jeśli wszystko pójdzie dobrze, będzie OK, ale w przypadku najmniejszej pomyłki zostajecie z problemem zupełnie sami. Brak profesjonalizmu i empatii.

Odpowiedź od Eobuwie
Zamawiałam buty 2 razy. Za pierwszym razem zwróciłam bo miały nieestetyczne ślady kleju oraz miałam wrażenie że jeden but był węższy . Zamówiłam ponownie. Odebrałam dzisiaj paczkę gdzie w pudełku były 2 różne buty w dwóch różnych rozmiarach jeden w zamawianym rozmiarze 39 drugi 38 . Dodatkowo jeden był wodoodporny drugi nie 🤡 Oczywiście zgłosiłam zwrot ponownie. Dodatkowo napisałam maila oraz załączyłam zdjęcie różnych butów . Mam wrażenie, że nikt nie kontroluje wysyłanych produktów . Przy butach za ponad 600 zł to nie do pomyślenia.

Odpowiedź od Eobuwie
Sandały rozkleiły się już w pierwszym dniu użytkowania. Podeszwa odpadła praktycznie na całej długości w obu sandałach, podczas normalnego chodzenia. Musiałem awaryjnie sklejać je klejem, żeby móc dalej z nich korzystać.
Złożyłem reklamację, jednak sklep jej nie uznał, mimo że wada wygląda jednoznacznie na fabryczną / produkcyjną.
Bardzo słaba jakość produktu i rozczarowujące podejście do klienta. NIE POLECAM!