Dolfi1920 Recenzje 5125

4,1

Podsumowanie recenzji

Na podstawie recenzji, stworzone przy użyciu AI

Recenzenci mieli wspaniałe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci są zadowoleni z szybkiej i sprawnej obsługi, a także z uprzejmości personelu. Wielu konsumentów podkreśla, że proces rozwiązywania problemów jest szybki i bezproblemowy, a komunikacja z firmą jest bardzo dobra. Ludzie doceniają również to, że ich potrzeby są traktowane z należytą uwagą, a uszkodzone przedmioty są odbierane w dogodnym terminie. Niektórzy klienci zgłaszali jednak problemy z jakością produktów, wskazując na uszkodzone walizki po dostarczeniu lub niską jakość niektórych oferowanych artykułów. Pojawiły się również opinie dotyczące długiego czasu realizacji naprawy oraz niezadowolenia z otrzymanego odszkodowania, które było niewspółmierne do wartości uszkodzonego przedmiotu.

O czym najczęściej mówią ludzie

Service

Klienci dzielą się pozytywnymi opiniami na temat usługi. Wielu konsumentów chwali szybką i sprawną... Zobacz więcej

Product

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z produktem. Niektórzy klienci byli zadowoleni z szybkiej... Zobacz więcej

Response time

Klienci mieli pozytywne doświadczenia z czasem reakcji. Konsumenci chwalą szybkie i rzeczowe rozpatrywanie... Zobacz więcej

Delivery service

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z usługą dostawy. Niektórzy konsumenci byli... Zobacz więcej

Quality

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty jakości. Niektórzy klienci byli zadowoleni z naprawy... Zobacz więcej

Na podstawie poniższych recenzji

Cieszy mnie, że szybko i sprawnie rozpatrzono moją reklamację, bez zbędnego przeciągania korespondencji. Wymagano rzeczywiście niezbędnych informacji dla rozpatrzenia sprawy. Zaproponowano mi ekwiwale... Zobacz więcej

Obsługa przez firmę dolfi sprawna i szybka na 5. Niestety kwestia odbioru przez firmę GLS - ocena na 1. firma mimo iż zgłasza się prośby o godzinę dojazdu po godzinie 17:00 przyjeżdża kiedy chce nie... Zobacz więcej

Jestem niezwykle zadowolona ze współpracy z firmą. Obsługa okazała się nie tylko szybka i sprawna, ale także wyjątkowo uprzejma. Osoba, która zajmowała się moją sprawą, wykazała się dużym doświadczeni... Zobacz więcej

1. Likwidator szkód
  2. Sklep z walizkami i torbami
  3. Sklep z wyrobami skórzanymi
  4. Naprawa walizek
  5. Sklep z walizkami

Dolfi1920 ist das weltweit führende Unternehmen für die Regulierung von Gepäckschäden, die während einer Flugreise entstehen. Rund 100 Airlines auf der ganzen Welt vertrauen unserem Service. Zusätzlich gehören Garantiereparaturen, After Sales Management und Privatreparaturen zu unserem Portfolio.

4,1

Dobra

5 tys. recenzji

Profesjonalnie,szybko

Zgadzam się z opiniami, byłem zaskoczony że tak szybko i profesjonalnie było to załatwione

14 kwietnia 2026

Drogi pasażerze,

Dziękujemy za poświęcenie czasu, aby nas ocenić. Cieszymy się, że podobał się Pani/Panu nasz serwis. Jesteśmy dumni, że mogliśmy przyczynić się do Twoich pozytywnych doświadczeń.

Zespół Dolfi 1920

Szybkość dostawy imponująca i…

Szybkość dostawy imponująca i profesjonalna proste obsługa zgłoszenia 👍

9 kwietnia 2026

Zgłosiłam uszkodzenie bagażu

Zgłosiłam uszkodzenie bagażu, bardzo szybko zajęli się sprawą i w ciągu kilku dni miałam już naprawioną walizkę.

26 marca 2026

Zespół Dolfi 1920

Uszkodzony bagaż został odebrany z domu

Uszkodzony bagaż został odebrany w dogodnym dla mnie terminie ( wcześniej uzgodnionym). Uszkodzenie zostało naprawione, jestem bardzo zadowolona z efektu. (ładniej niż orginał)

9 marca 2026

Wszystko ok

Wszystko odbyło się bezproblemowo bez jakich kolwiek niepotrzebnych problemów.

7 kwietnia 2026

wymiana uszkodzonej walizki…

wymiana uszkodzonej walizki przeznaczonej do naprawy. super, moje pozytywne zaskoczenie nie miało granic. Szacunek dla dobrej pozytywnej decyzji, super obsługa.

3 kwietnia 2026

Zespół Dolfi 1920

Drugi raz realizuję reklamację bagażu i…

Drugi raz realizuję reklamację bagażu i wszystko jest perfekcyjnie i szybko. Komunikacja bez uwag

4 kwietnia 2026

Uszkodzona walizka (01502718)

Okazało się, że moja walizka nie nadaje się do naprawy. Kwota uwzględniająca amortyzację była niska ale w sklepie internetowym wybrałem taką walizkę, która mi odpowiadała. Nie wymagała dopłaty i została dostarczona kurierem po 2 dniach zupełnie za darmo. Tak trzymać. Pozdrawiam.

16 marca 2026

Drogi pasażerze,

Dziękujemy za poświęcenie czasu, aby nas ocenić. Cieszymy się, że podobał Ci się nasz serwis. Jesteśmy dumni, że mogliśmy przyczynić się do Twoich pozytywnych doświadczeń.

Super obsługa

Bardzo szybka realizacja usługi. Wyczerpująca informacją o przebiegu realizacji.

20 lutego 2026

Zespół Dolfi1920

Moja walizka Rimowa został poważnie…

Moja walizka Rimowa został poważnie uszkodzony podczas lotu Lufthansą (szkoda całkowita). Sprawa została przekazana do firmy Dolfi 1920.

Zaproponowane odszkodowanie oraz wyliczona wartość resztkowa absolutnie nie odpowiadają rzeczywistej wartości walizki.

Walizka wysokiej jakości nie traci w tak krótkim czasie większości swojej wartości.
Niestety zamiast adekwatnego odszkodowania proponuje się voucher lub bardzo niską rekompensatę.

5 marca 2026

Szanowny Pasażerze,

Dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się swoimi doświadczeniami z korzystania z naszych usług. Państwa opinia jest dla nas bardzo ważna.

Bardzo nam przykro, że Państwa bagaż uległ uszkodzeniu podczas lotu. Rozumiemy, jak irytujące i rozczarowujące może być uszkodzenie bagażu. Pragniemy zapewnić, że traktujemy Państwa sytuację poważnie i dołożymy wszelkich starań, aby pomóc Państwu w tej sprawie.

Wytyczne dotyczące obliczania wartości rezydualnej otrzymujemy bezpośrednio od linii lotniczej. Amortyzacja liniowa wynosi 15% rocznie. Maksymalna kwota odliczenia wynosi 70%. Dolfi1920 nie ma żadnego wpływu na tę regulację.

Musimy również zaznaczyć, że amortyzacja jest odliczana niezależnie od częstotliwości użytkowania.

Należy również pamiętać, że odliczenie rocznej wartości rezydualnej następuje od początku roku kalendarzowego. Niestety nie ma możliwości miesięcznej korekty kwoty amortyzacji.

Jeśli nie zgadzają się Państwo z ustaloną przez nas ceną zakupu, prosimy o przesłanie nam odpowiednich dokumentów, takich jak dowód zakupu lub potwierdzenie zamówienia, a my z przyjemnością ponownie sprawdzimy obliczenia wartości rezydualnej.

W przypadku braku dowodu zakupu do obliczenia wartości wykorzystywane są standardowe ceny sprzedaży producenta.

Jako niezależny warsztat naprawy walizek, Dolfi1920 jest związany umową z wytycznymi linii lotniczych. W związku z tym jesteśmy uprawnieni do regulowania szkody tylko w ramach wartości resztkowej, ustalonej zgodnie z wytycznymi linii lotniczych, uszkodzonego bagażu.

Dziękujemy

Z poważaniem

Zespół Dolfi1920

Walizka po naprawie wróciła w fatalnym…

Walizka po naprawie wróciła w fatalnym stanie, pełna starego kleju i taśmy. Wstyd że firma oddaje walizkę w takim stanie. Nie polecam.

18 lutego 2026

Szanowny Pasażerze,

Z przykrością informujemy, że zgłoszone przez Państwa nieprawidłowości są wyłącznie wadami wizualnymi i nie ograniczają funkcjonalności walizki.

Krótkie wyjaśnienie: bagaż służy przede wszystkim do ochrony zawartości.

W ramach normalnego użytkowania na bagażu mogą pojawić się ślady użytkowania, takie jak niewielkie nacięcia, zadrapania, wgniecenia lub zabrudzenia. Linia lotnicza nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Musimy przestrzegać wytycznych linii lotniczych i dlatego nie możemy wymienić Państwa bagażu.

Bardzo mi przykro, że nie mogliśmy udzielić Państwu pozytywnej odpowiedzi, ale mam nadzieję, że rozumieją Państwo nasze stanowisko.

Dziękujemy

Z poważaniem,

Zespół Dolfi1920

Reklamacja rozpatrzona w szybkim…

Reklamacja rozpatrzona w szybkim czasie, dobry kontakt z firmą. Szybka naprawa w ramach reklamacji. Jestem bardzo zadowolona

18 lutego 2026

Zespół Dolfi1920

Szybka i sprawna załatwiona reklamacja…

Szybka i sprawna załatwiona reklamacja uszkodzonych bagaży podczas lotu . Bardzo miła obsługa telefoniczna

13 lutego 2026

Szybko przyjęta reklamacja.

Dziękuję za szybkie i sprawne załatwienie mojej sprawy.

26 stycznia 2026

Zespół Dolfi1920

Firma która długo realizuje proces…

Firma która długo realizuje proces naprawy. 2 tyg i 5 dni po odbiorze walizka a ci wciąż czekają na kółko od walizki. Dramat i brak profesjonalizmu.

4 lutego 2026

Drogi pasażerze,

dziękujemy za poświęcenie czasu na zgłoszenie nam swoich doświadczeń z naszymi usługami. Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna.

Bardzo nam przykro, że nie byłeś zadowolony z naszych usług. Będziemy ciężko pracować, aby wprowadzić ulepszenia, aby wszyscy klienci byli w pełni zadowoleni.

Jednocześnie informujemy, iż wydłużony czas naprawy był spowodowany zamówieniem niezbędnych części u producenta.

Z wyrazami szacunku,