W ciągu 2 lat opłaty za konto spółki wzrosły z 30 pln na miesiąc do 90 pln. Wprowadzili ponadto opłatę od wypłat z bankomatów 1,5 % czyli od wypłaty 7500 pln pobrali opłatę 150 pln. Po prostu chore!!!... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Tragedia
Tragedia. Kilka godzin spędzone na probie zaplacenia za meble. 2h na telefonie bez konkretów i pomocy. Strona działa jak chce, loguje i wylogowuje kiedy chce. Nie polecam, a sama wyplacam pieniądze i ide gdzie indziej.
Oprocentowanie lokat to jest jakieś…
Oprocentowanie lokat to jest jakieś nieporozumienie. Są na rynku banki, które oferują dużo więcej za trzymanie u nich pieniędzy. Lokata na nowe środki jest obwarowana szeregiem wymogów, aby tylko z niej nie skorzystać. Nie polecam.
Totalna kpina z klienta
Totalna kpina z klienta! Bank wstrzymuje moje przelewy pod pretekstem „weryfikacji”, mimo że potwierdziłem je w aplikacji. Żadnych konkretnych wyjaśnień, zero kontaktu – po prostu blokują pieniądze i udają, że coś sprawdzają. Na czym polega ta „weryfikacja”? Na niczym!
Przez takie działania można nie zapłacić pilnych rachunków, nie opłacić raty kredytu czy zakupu leków. A bank? Milczy. Żadnych informacji, żadnych uzasadnień – kompletny brak profesjonalizmu i szacunku dla klienta.
Nie życzę sobie takiego traktowania. Zamiast oferować realną obsługę, fundują bezsensowne blokady, które tylko utrudniają życie. Nie polecam nikomu – omijać szerokim łukiem! 👎👎👎
Nie polecam tego banku nikomu.Brałem…
Nie polecam tego banku nikomu.Brałem kilka pożyczek z różnych banków i nigdy nie miałem problemów.Zawsze spłacałem swoje zadłużenia regularnie co do dnia.Pierwszy raz w życiu spózniłem się z spłatą o 3 dni i zaczął się huragan.Dzwonią do mnie trzy razy dziennie z kancelarii prawnej,jak bym był jakimś przestępcą mimo że po dwóch dniach uregulowałem zaległość.Mija 5 dzień i dalej dzwonią,straszą itp.Wszystkie banki prócz Alior Bank
pulapka
Ja bym wcale nie dała opinii . Po rozmowie z kolsuntatka z Alior wzięłam kartę kredytową dość że nie można jej aktywować z aplikacji trzeba jechac to pobierają 10 . To jeszcze nic ,wpłaciłam 10 zl. na inne konto bo bralam na raty ekspres zadzwoniłam do nich że wpłaciłam na konto z kredytem na ekspres żeby tylko odebrali z tego konta nibykosuntant miał zrobić . Co się okazuje że ja mam już dług na 20 zł i firmę wendyfikacyjna to jest złodziejski bank i ostrzegam to najgorszy bank .
Najgorszy bank.
Najgorszy bank.
W lutym składałam reklamacje, po iewaz bankomat wciągnął mi pieniądze i nie zasiliło mi konta. Reklamacja miała być rozpatrzona na początku kwietnia, wysłali list że się to przedłuży i do 7 mają będzie już rozpatrzone. Do tej pory cisza.
Alior Bank jest beznadziejny
Alior Bank jest beznadziejny. Chciałem wziąć kolejny kredyt na zakup AGD (wcześniej 3 kredyty wziąłem, spłaciłem w terminie, bez jednego dnia opóźnienia),
a przy kolejnym wniosku odrzucono mój wniosek kredytowy bo nie zgadzały się dane w bazie Banku. Nie mam rachunku w tym banku, normalne jest, że po roku czasu moje przychody/koszty/zarobki moje i małżonki się zmieniły. A Credit Agricole odrzuca wniosek. Wyjątkowo wredne postępowanie, nie skorzystam z oferty tego banku nigdy więcej. Odradzam Wszystkim ten bank !!!
Zalecam !!!:
Media Markt, Media Expert, Euro AGD - zakończcie współpracę z tym bankiem, bo tracicie klientów poprzez współpracę z nieodpowiednim partnerem. Są inne banki, bardziej przyjazne klientowi - n.p. Santander, Credit Agricole, Millenium, BNP Paribas
Niekompetencja pań na infolinii
Dzwoni pani z infolinii z informacją i nie potrafi wpisać poprawnie moich danyc w celu weryfikacji - CYRK. Mówi, że muszę oddzwonić. Oddzwaniam - pół godziny z durnym automatem... Kolejna pani nie wie z czym dzwoniła poprzednia. Cyrk, a nie bank. Nadzór finansowy powinien się przyjrzeć temu tworowi - bo bankiem tego nie można nazwać. Kolejne pytanie do pani z infolinii i wprowadzanie mnie w błąd... Omijajcie to coś szerokim łukiem
Jeden z najgorszych banków w Polce
Jeden z najgorszych banków w Polce
Aplikacja Banku napisana z blędami
Które narażają klientów na niepotrzebne odsetki
Błedy w aplikacji widzą konsultanci infolinii pomagają pisać na ten temat reklamacje a odpowiedzi osób rozpatrujących nie na temat tak jakby byli z księżyca i nie rozumieli języka polskiego.
Odpowiedź jest zawsze taka sama
Nie widzimy bledu😀😀😀
Alior Bank jednym z najlepszych polskich banków
Posiadałem kilkanaście kont w różnych bankach i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Alior Bank jest jednym z najlepszych banków.
Od wielu lat dostaję cashback za płatność kartą.
Konto i kartę mam bezpłatne przy spełnieniu prostych warunków, wypłaty z większości bankomatów również. Bank oferuje świetne oprocentowanie na koncie mega oszczędnościowym. Aplikacja działa bardzo sprawnie, zarówno webowa jak i mobilna.
Dobra oferta kursów z niskim spreadem w AliorKantor i dobra karta wielowalutowa (choć nie tak dobra jak Revolut). Należy zaznaczyć, że Alior jest polski jako jeden z nielicznych!
Ten bank to porażka.Polityka jego…
Ten bank to porażka.Polityka jego wodzów jest po prostu chora..Ostatnie zmiany doprowadziły do tego że wypłata kilku tys. zł staje się problemem bo wypłacić można tylko w 1 wskazanaj placowce-,,to chore".Przenoście konta do normalnych banków bo ten to porazka
Oddział Rumia przez miesiąc brak…
Oddział Rumia przez miesiąc brak operacji w złotówkach Masakra po swoje pieniądze proponują podróż do Gdyni ilub Wejherowa Po co taki oddział banku?
Fatalny kontakt z opiekunem
Fatalny kontakt z opiekunem, sparaliżowana infolinia, obstrukcja przy najprostszych czynnościach. Wcześniejsza spłata kredytów obsługiwana przez 2 tygodnie od dyspozycji.
Liczne błędy w umowie kredytowej…
Liczne błędy w umowie kredytowej skutkowały koniecznością podpisania kilkukrotnie tych samych dokumentów u notariusza. Bank nie przyjął reklamacji- przepraszając za zaistniałą sytuację. Koszty notariusza musiałem ponieść sam. Bardzo nie polecam i doradzam samemu sprawdzać wszystkie zapiski w umowie z lupą!
Ogólnie dramat chciałem pożyczkę
Ogólnie dramat chciałem pożyczkę, staram się o nią od roku. Konto mam od około 4 lat i za każdym razem odmowa a mam zdolność i nie mam zaległości. Zmieniam bank, na początku to by mi kawę przez telefon zrobili a po czasie dramat
Najgorszy bank EVER !
Najgorszy bank EVER !! Konto biznes a przelew express, który w innych trwa 10-15 minut maksymalnie, np. z mBanku czy Santandera, tutaj trwa 5 godzin albo 3 dni !! Przykład :piątek 18go kwietnia o godzinie 9:35 dokonałem przelewu express z datą szacunkową zaksięgowania w drugim banku w ten sam dzień o godz. 14:30 jest sobota i pieniądze nadal nie wpłynęły na drugie konto! I oczywiście przez weekend nie wpłyną i w poniedziałek też nie bo święto, więc przelew dotrze po prawie 4 dniach i jestem ciekawy o której godzinie !! A opłata za przelew walutowy to 9.80€ !! Pytam więc za co ta opłata ???!!!! Kpina i żarty z klientów bo inaczej tego nie można opisać. To konto nie powinno się nazywać Biznes a Szkolna Kasa Oszczędności !! Omijajcie szerokim łukiem ! Odradzam wszystkim !!
Ostrzegam bardzo poważnie
Michał Gamza do zwolnienia,niekompetentny, złodziej. Alior Bank omijać szerokim łukiem bo Was wydoją do zera ale już idzie sprawiedliwość ucidk.
ODRADZAM!!!
ODRADZAM!!!
kiepska obsługa, infolinia uczy cierpliwości. Kilka miesięcy temu umówiono mnie w oddziale, który nie miał właściwego konsultanta do zamknięcia konta firmowego = 2 x 60 km. Dzisiaj po 15 min oczekiwania na konsultanta połączyłam się z innym podanym nr - minęło właśnie 9 min bez rezultatu. To ostatnia kropla przelewająca.
Banda idiotów…
Czego można oczekiwać po złodziejskiej instytucji powiązanej z drugim złodziejem w białych rękawiczkach jak PZU. Dobrze że zamknąlem rachunek i przeniosłem do MBanku. Tam jest chociaż normalnie. Próbowalem dodzwonić się kiedyś w tamtym roku w Grudniu do Aliora ale po godzinie słuchania muzyki odpuściłem.