Alior Bank SA Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 121 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci często napotykali problemy z płatnościami i przelewami, w tym niespodziewane opłaty, trudności z wypłatą gotówki oraz częste blokowanie transakcji bez jasnego uzasadnienia. Obsługa klienta była szeroko krytykowana za długi czas oczekiwania na infolinii i trudności w skontaktowaniu się z kompetentnym konsultantem. Recenzenci często wskazywali na niekompetencję i brak profesjonalizmu ze strony personelu, zarówno w oddziałach, jak i podczas kontaktu telefonicznego. Klienci czuli się traktowani jak intruzi, a ich problemy często pozostawały nierozwiązane, co prowadziło do frustracji i poczucia braku bezpieczeństwa finansowego.

O czym najczęściej mówią ludzie

Payment

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty płatności, wskazując na liczne problemy i frustracje. Klienci... Zobacz więcej

Customer service

Klienci zgłaszają negatywne doświadczenia z obsługą klienta, określając ją jako bardzo słabą i... Zobacz więcej

Service

Konsumenci wyrażają głębokie rozczarowanie usługami, określając je jako "koszmar" i "totalne 0", a niektórzy... Zobacz więcej

Staff

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat personelu, wskazując na brak profesjonalizmu i kompetencji.... Zobacz więcej

Customer communications

Recenzenci wyrażają duże niezadowolenie z kontaktu, wskazując, że dodzwonienie się na infolinię jest trudne,... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

W ciągu 2 lat opłaty za konto spółki wzrosły z 30 pln na miesiąc do 90 pln. Wprowadzili ponadto opłatę od wypłat z bankomatów 1,5 % czyli od wypłaty 7500 pln pobrali opłatę 150 pln. Po prostu chore!!!... Zobacz więcej

Niestety nie ma możliwości dać mniej. Dwie próby połączenia z konsultantem i za pierwszym razem strata 7 minut za drugim 21... nikt nie odebrał. To dno i jeszcze trochę mułu. Aż strach pomyśleć co by... Zobacz więcej

Zablokowano mi blik ma telefon z.przyczyn bezpieczeństwa,zablokowano mi przelew w ciągu dnia do innego banku z przyczyn bezpieczeństwa ,uniemożliwiono mi także przekazanienkasy przez blik znwypłata w... Zobacz więcej

Spłacam kredyt regularnie i nagle dostaję wiadomość sms, że mam niedipłatę 0,35 zł. SMS-s zignorowałem bo myślałem, że to sztuczka oszostuw. Dziś zadzwonił do mnie z innego numeru. Na początku myślał... Zobacz więcej

Bardzo słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

1,4

Skontaktować się graniczy z cudem

Skontaktować się graniczy z cudem, jak coś się dzieje to pracownik odpowiada tylko "Bardzo mi przykro" i ma w dupie wszystko inne. Nie polecam przedsiębiorcom przede wszystkim, blokują przelewy i później nawet nie umówią na godzinę tylko trzeba stać w kolejkach

14 lipca 2025

Na urlopie zablokowali mi kartę kredytową przy moim sprzeciwie

Będąc na urlopie za granicą zadzwoniłam poprzez aplikację na infolinię aby wyjaśnić płatność z karty kredytowej 15 zł (sic!). Pani konsultantka bez mojej zgody, a wręcz przy aktywnym sprzeciwie ZABLOKOWAŁA mi kartę. Zarządałam natychmiastowego odblokowania - bez skutku! Następnego dnia zadzwoniła do mnie Pani konsultantka z działu bezpieczeństwa i stwierdziła, że bank dba o moje środki i nie odblokuje mi karty. Ostatecznie stwierdziła, że rozmowa że mną jest niemerytoryczna (!?) I tak zostałam bez karty na wakacjach.
Zmieniam bank.

7 lipca 2025

Wyjątkowo nieprzyjazny bank

Wyjątkowo nieprzyjazny bank. Molestują wiadomościami i połączeniami juz w przypadku dnia opóźnienia, niezależnie od wcześniejszej, dobrej historii spłaty. Dostać sie do aplikacji graniczy z cudem,po pomoc tylko wizyta w oddziale - mimo bankowości online,czy infolinii gdzie sie podaje dane wielu weryfikacji. Najgorszy bank z jakim mialam styczność.

9 lipca 2025

Ten bank to nieporozumienie.

Ten bank to nieporozumienie.
Dodzwonić się nie sposób, a jak już Ci się uda i mówisz co tym razem się dzieje, to znudzony Pan na infolinii ma to gdzieś. Przynajmniej sprawia takie wrażenie.
Po chwili, gdy słyszy telewizor w tle stwierdza, że nie jest pewien co do tożsamości dzwoniącego i że zakłada blokadę na obsługę po czym się rozłącza.
Ponowny kontakt identyczna sytuacja.
jak się już pojawiłam na żywo w banku, to Pan w okienku mimo posiadania mojego dowodu tożsamości nie był w stanie ogarnąć odblokowania mi karty. Blokowany jest mi dostęp do moich pieniędzy. łaskę robią i zabierają czas na wizyty w placówkach, gdzie pracownicy niczym twierdzy bronią dostępu do moich własnych środków. Dziękuję za współpracę - nigdy więcej!!

8 lipca 2025

Uważajcie co podpisujecie

Uważajcie co podpisujecie! Wzięłam w tym banku pożyczkę, pani w placówce przedstawiła mi inne warunki mimo że dopytywałam czy na pewno tylko tyle będę spłacać (informacje które mi przedstawiła różniły się o ponad 10tysiecy niż te które dała mi do podpisania!!!). Po próbie złożenia reklamacji i 3 odwołań bank dalej uparcie się trzyma że podpisałam umowę podając to jako jedyny argument, nie biorąc pod uwagę że odsetki w racie były większe niż sam kapitał i nikt normalny by się na to nie zgodził. Przez 5 miesięcy pociągnęli mi 2500 odsetek a jakieś 1600 kapitału. Czy to jest normalne w tym banku? Czy biorą pracowników po to żeby naciągać ludzi?

1 maja 2025

Oddział Alior Banku w Krakowie przy ul Opolskiej 100

Oddział Alior Banku w Krakowie przy ul. Opolskiej 100 bardzo polecam. Miła profesjonalna obsługa i przyjemna atmosfera. Jestem bardzo zadowolony ze skorzystania z kantoru walutowego. Mają kursy walut lepsze od Rewoluta .A od zwykłych kantorów dużo lepsze.Mam też podstawowe konto w tym banku i bardzo to sobie chwalę.

30 czerwca 2025

Bank to dno

Bank to dno. Już dawno były problemy i wszystkie środki przenieśliśmy do innego banku, ale ostatnio musieliśmy zalogować się na konto i ponowny kontakt z tym bankiem i jego obsługą przypomniał nam o tym, że trzeba zamknąć konto na stałe

30 czerwca 2025

Ten bank od około 4 lat wprost upadla…

Ten bank od około 4 lat wprost upadla swoich klientów (mnie, partnera, mojego ojca) w trosce niby o moje bezpieczeństwo arbitralnie wstrzymując MOJE przelewy, moje płatności, nawet szybkie płatności do sklepu za 20 zł.!!! Wstrzymuje sobie ....do wyjaśnienia. Niby mają dzwonić, ale nie dzwonili. Więc my zadzwoniliśmy, ale tu proces autoryzacji to upodlenie ich klienta razy 2. Zadają dziwne pytania (np. o pełnomocników - ale do mojego konta, czy ile ja udzieliłam pełnomocnictw?, nr dowodu, itp.), których nie chcą powtórzyć, a łaskawa pani nie powtórzy czy dobrze usłyszała i nie powie, czyli nie zweryfikuje co wpisuje jako MOJA odpowiedź - może de facto wpisać co chce jako moją odpowiedź. Nagranie? Żart?
TRZY razy zdzwoniliśmy i podawaliśmy dobre wg nas odpowiedzi. Straciliśmy CAŁĄ niedzielę. Kupa nerwów i oni ostatecznie zablokowali mój szybki przelew do sklepu.
To samo miał mój ojciec z płatnością do Urzędu Miasta. Roztrzęsiony stracił cały dzień i nie był w stanie się w oczach tych bezczelnych i aroganckich dziadów się zweryfikować . Musiał jechać kilometry do placówki, zapłacić za przelew z naliczonymi dodatkowo odsetkami za zwłokę.
Wielokrotnie, wielokrotnie wstrzymywali moje, moje przelewy. Odpowiedzi na moje reklamacje to jakiś żart. Ja mam dbać o bezpieczeństwo swoich haseł, pinów itd. i to jest mój obowiązek i gdy robię ważny pilny przelew to bezwzględnie oczekuję szacunku dla moich decyzji, a tym sk-rwysynom z Funduszu Sprawiedliwości wara od moich decyzji i od moich przelewów.
A nie można u nich zastrzec, że nie życzę sobie wpieprzania się z bezczelnymi brudnymi buciorami do moich pieniędzy pod pozorem skrajnej troski o moje bezpieczeństwo. Oj jejku, oj jejku.
A niestety jeszcze muszę w być w tym gównianym banku.
Ale przelałam swoje pieniądze do innego banku i tam bez najmniejszych problemów i pieprzonej łaski pieprzonego aliora robię przelewy jak potrzebuję.
Pytałam znajomych, czy kiedykolwiek wstrzymali im przelew. Odpowiedź - nigdy (w MBanku, w Pekao).
Mnie wstrzymali paronastokrotnie i tylko dlatego tyle, bo nie dałam im więcej na to szansy.
Byliśmy w Pekao i rozmawialiśmy w tej sprawie i powiedzieli nam, byśmy jeszcze trochę wytrzymali, bo ich Pekao przejmie. Wiedzieliśmy o tym planie wcześniej i liczę, że stanie się to szybko i wszystkich z tego skrajnie bezczelnego banku wyrzucą na zbity pysk na bruk (poza dwoma paniami pracującymi na Retkini).
Teraz wszędzie wśród znajomych reklamuję tego spolonizowanego aliorka i gwarantuję, że nikt z nich się nawet do aliora nie zbliży.
Dodam jeszcze, że mają najbardziej zawodny system komputerowy - wylogowuje, nie loguje, robi błędy w pełnomocnictwach, których nie potrafią poprawić.

1 czerwca 2025

Od 2017 po powrocie do Polski małżonka…

Od 2017 po powrocie do Polski małżonka otwarła konto bankowe. Do dzisiaj nie wiedziałem, że nie jestem współwłaścicielem konta.
A wyszło to tak : cb którą posługiwałem się od lat pękła prawie na pół, pierwszy taki przypadek od pół wieku użytkownik różnych cb. Małżonka poprosiła o nową. Po ponad tygodnia karta nadeszła o czym małżonka powiadomiła bank. I tu zaczyna się absurdalny scenariusz, jak zawsze próbuję aktywować przez płatność przy kasie i tu szok ODMOWA. Telefon do infolinii i po przejściu weryfikacji godnej dostępu do tajemnic państwowych, dowiedziałem się że SYTEM BEZPIECZEŃSTWA zablokował kartę i NIKT nie może odblokować. Oczywiście, grzecznie stwierdza pani z info, że rozumie mój szok, ale NIC nie może zrobić. Orwel tego nie przewidział. Never for ever.

23 czerwca 2025

Porażka

Porażka, porazka i jeszcze raz porażka. Żyjemy w dobie automatów ale chyba te komputery obsługują ludzie jeśli tak jest to tym bardziej porażka. Powielanie wiadomości sprawy która jest ju załatwiona i za chwile ten ich kretyński automat wystawi egzekucję albo wyślę mi komornika za 0.43 zł niedoplaty oraz inna dawno załatwiona sprawę
Skandal

20 czerwca 2025

BANK TRUDNOŚCI

jestem od ponad 15 lat w Alior Banku i nigy nie miałem żadnych problemów do teraz jak dwa tygodnie temu zablokowali mi konto.Teraz żeby wykonać opłatę za katre kredytową czy spłate kredytu zaciągniętego w tymże banku muszę udać się do odziału banku gdzie czekam na zezwolenie wykonania tranzakcji z Warszawy.Dzisiaj byłem od godziny 10 do godziny 15.40 w oddziale i czekałem na odpowiedz z Warszawy i się nie doczekałem,nie mogłwm dokonać spłaty karty kredytowej ,spłaty raty i dokonać przelewu.W poniedziałek kolejna pruba i jestem ciekaw kto zapłaci odsetki za nieterminową spłate.Nie mogę nawet wypłacić gotówki bez zgody W-wy.To jest chory Bank .POD PRETEKSTEM ZAGROŻENIA ZABLOKOWALI MI KONTO I MAM TYLKO 1 ROZWIĄZANIE WPROWADZIĆ SIĘ DO ODDZIAŁU I KOCZOWAĆ ŻEBY ODEBRAĆ MOJE ŚRODKI PŁATNICZE.NIE POLECAM TEGO BANKU NAWET MOJEMU WROGOWI

20 czerwca 2025

Raty.Ten bank to jakiś…

Raty.Ten bank to jakiś koszmar.Infolinia nie pomoże.Aplikacja mobilna masakra z logowaniem,jeśli już się uda za pirdyliard wysyłanymi hasłami kodami telefonami,to i tak nie można zapłacić trzeba u nich konto otworzyć.Platność blik też nie wchodzi w grę. Ogólnie robią wszystko by człowieka upodlić naciągnąć i zniechęcić do siebie. Alior Bank udało wam się 💪

13 czerwca 2025

Tragedia

Tragedia. Mam pieniadze na koncie. I niestety nie moge dokonac transakcji, bez podania powodu ani przyczyny. Obsługa klienta bezradna. Najpierw 10 minut gadki z robotem ktory wciska inne oferty i reprezentuje poziom ameby. Pora zmienic bank. Unikac szerokim łukiem

6 czerwca 2025

Znam Aliora od dawna

Jestem w Aliorze od od 12 lat, mam konta też w innych bankach. Powiem tak- obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie, dostaję tylko 1 telefon na rok z zapytaniem czy nie potrzebuje czegoś dodatkowo, 0 reklam od jakichkolwiek partnerów. Na konto mam wpływ co miesiąc minimum 1 tyś więc nie mam opłat za konto. Nie mam kredytu więc tu się nie wypowiem.

Bardzo i to bardzo na plus było, gdy w banku zablokowali dwa podejrzane przelewy. Od razu zadzwonili do mnie z głównego nr infolinii z pytaniem czy potwierdzam te przelewy - zalogowałam sie w apce i okazało się, że ktoś wkradł się na moje konto sklepu google, gdzie miałam podpiętą kartę i chcieli wyciągnąć pieniądze subskrypcją na 1600zł w sumie. Widziałam te dwa zablokowane przelewy (żeby nie było, że dostałam telefon od oszustów) i powiedziałam, że nie chce by te przelewy wyszły. Pan zablokował przy okazji tą kartę i wysłali mi nową.

Pomogli gdy Blik poszedł na omyłkowy nr telefonu, oraz w różnych innych sytuacjach.
Apka intuicyjna, mi nic tam nie brakowało, nawet bilety mpk sobie kupowałam za jej pośrednictwem.
Nie miałam złych sytuacji z tym bankiem.

8 czerwca 2025

Najgorszy bank lub jeden z najgorszych

Najgorszy bank lub jeden z najgorszych.
Notorycznie blokady transakcji, karty, konta, bo im się coś nie podoba. Rzadko kiedy stwierdzą, że warto by o tym poinformować klienta. Płacąc widzę tylko transakcje odrzuconą, ale nie jaki jest tego powód. Logując się na konto nie raz mam aktywną kartę, ale faktycznie jest ona zablokowana. Nawet jeśli się zdarzy że jest zablokowana to po odblokowaniu i próbie transakcji znowu potrafią ją zablokować.
Kolejna rzecz, chciałem zmienić numer telefonu, infolinia płatna (mimo darmowych minut i ponoć darmowej infolinii, zostałem obciążony za połączenie), bez skutku, nie masz poprzedniego numeru telefonu? Zmienić możesz tylko podając stary z możliwością odbioru wiadomości, tylko po co wtedy zmieniać?
Zmiana możliwa tylko w placówce. Wydaje się że to ze względów bezpieczeństwa, ale potrzeba znacznie więcej kogoś danych żeby coś z tym zrobić. Do tego błędna informacja, o możliwości zmiany w bankowości, skoro tego zrobić nie można.
Minusów jest znacznie więcej, dużo by pisać.

1 czerwca 2025

Nie polecam . Najgorszy bank z jakim mam do tej pory doczynienia . Żaden bank nie jest dobry ale tu to już zdecydowanie przesada . Za 20gr trują ci cały dzień telefonami przez 10 razy. Jak tylko minie data spłaty. Nigdy więcej z oszustami . Najpierw namówią a później nie dają spać

26 kwietnia 2025

Tragedia

Tragedia. Kilka godzin spędzone na probie zaplacenia za meble. 2h na telefonie bez konkretów i pomocy. Strona działa jak chce, loguje i wylogowuje kiedy chce. Nie polecam, a sama wyplacam pieniądze i ide gdzie indziej.

20 maja 2025

Czy to Twoja firma?