W ciągu 2 lat opłaty za konto spółki wzrosły z 30 pln na miesiąc do 90 pln. Wprowadzili ponadto opłatę od wypłat z bankomatów 1,5 % czyli od wypłaty 7500 pln pobrali opłatę 150 pln. Po prostu chore!!!... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Przelewu się nie da zrobić w tym banku…
Przelewu się nie da zrobić w tym banku 2 sms i dodatkowy kontakt, którego brak. Dzwoniąc na infolinie to można sobie obiad zrobić w międzyczasie. Tragedia tej wyższej kultury bankowości.
Dał bym zero gwiazdek ale sie nie da…
Dał bym zero gwiazdek ale sie nie da !!!
Najgorszy bank z obsługa klienta, godzine na infolinii to standard, teraz nowa aplikacja, gdzie nie ma połowy opcji i nie sa widoczne karty płatnicze !!!!
Żenada nie bank
Jedna gwiazdka to i tak za dużo
Mam nadzieję iż ten bangsterski bank zniknie szybko z naszej rzeczywistoŚci . Mój przelew do Azji szedł 10 dni i w sumie z nie wiadomo jakich powodów wrócił . Ale bank kilka stówek ze przelew policzył .Równolegle z mBanku podobny przelew doszedł w 5 dni ( w sumie tez bez szału ale doszedł ). Jest jeszcze tysiące innych rzeczy przeciw temu " bankowi" ale nie chcę się nakręcać ....
Godzina czekania na infolinii i sama…
Godzina czekania na infolinii i sama zrezygnowałam, wiec moze bylyby dwie. Tyle jeszcze nie czekałam. Z wcześniejszych doświadczeń z infolinia, to i tak nic bym nie zalatwila, bo totalnie niekompetentni ludzie pracuja. Powiedza ci doslownie tylko to co sam znajdziesz w aplikacji.
Nie ufajcie temu bankowi!
Jestem ofiarą oszustwa – sprawa zgłoszona na policję, akta w prokuraturze. Zamiast stanąć po stronie klienta i go chronić ,bank samowolnie pobiera pieniądze z konta debetowego, debet który przyznał przy otwarciu konta do zaciągnięcia kredytu przez oszustów!, którego nigdy nie chciałam. Bez zgody konsumenta i bezpodstawnie wbrew prawu i przepisom bankowym pobrali z debetu środki na spłatę raty. To nie jest wsparcie ofiary przestępstwa, tylko traktowanie jej jak dłużnika. Brak empatii, brak odpowiedzialności, praktyki, które zwykły klient może odbierać jako skrajnie nieuczciwe. Uważajcie, zanim zaufacie temu bankowi – w trudnej sytuacji zamiast pomóc, pogrążają jeszcze bardziej.Nie uznają reklamacji, winą obarczają klienta, każą spłacać kiedy postępowanie jest w toku! „Bo przecież spłata nie wpłynie negatywnie na śledztwo, a klient będzie miał dobrą zdolność kredytową!” To ich odpowiedź na odwołanie. Nie powierzajcie im swoich pieniędzy, nie ufajcie temu bankowi.
Jakość i zawodzi gdy go potrzebujesz
spróbuj wysłać przelew po północy to się dowiesz jaki to fajny bank, lub spróbuj wypłacić trochę kasy w oddziale to (dostaniesz w 50siątkach plik, aby Cię zniechęcić) inne rzeczy to już drobiazgi.
Blokady, złudne bezpieczeństwo i brak poszanowania,
Jak ktoś chce mieć problemy w najmniej odpowiednim momencie to polecam. Potrzebowałem zrobić przelew dość pilny to wyszły takie problemy, że przez prawie 4 dni miałem blokadę by go zrealizować, można było dzwonić i prosi nic, tylko osobiście w oddziale trzeba było to zrobić, takie środki bezpieczeństwa, ale wiecie co po tych prawie 4 dniach nic nie robiłem i mi odblokowali bez żadnej mojej reakcji więc to chyba nie kwestia bezpieczeństwa tylko utrudnianie w korzystaniu z banku.
Ten bank to dno i kilo mułu
Ten bank to dno i kilo mułu. Potrafili nawet kartę zablokowac przy próbie płatnosci kartą euro w kraju euro przy koncie prowadzonym w euro w restauracji w Chorwacji i nie miałem jak zapłacić. Notoryczne blokowanie przelewow na inne wlasne konto mimo ze 5 min temu przelew na kwote 10x wieksza zostal zweryfikowany. Załozyłem konto w innym banku i przelalem pieniądze i na 4 przelewy miałem 4 blokady. Dzwonią do Ciebie aby odblokowac przelew i masz 15 min komunikat NBP wysłuchać inaczej Ci nie odblokują przelewu. I tak w kółko. Jak można tak nisko upaść?
brak dostepu do srodkow, odpowiedzi przez 12 godzin
nie moglem wykonac transakcji karta, napisalem wiadomosc, potem zadzwonilem do banku, poinformowalem jaka kwota, jaka transakcja, powiedziano mi, ze dzial bezpieczenstwa na ogol w ciagu godziny odpowiada na taki problem. Po dwunastu godzinach nadal nie moge wykonac platnosci. Korzystalem z Aliora od wielu lat, bo ma swoje plusy, ale na co mi bank, ktory przez 12 godzin nie odpowiada.
Nowoczesna bankowość
Aplikacja Alior Bank jest nowoczesna i intuicyjna, co ułatwia codzienne zarządzanie kontem.
Alior bank to najgorszy bank z jakim…
Alior bank to najgorszy bank z jakim miałam do czynienia. Niekompetencja bije z każdej strony; począwszy od obsługi w placówce przez infolinię która jednym słowem jest tragiczna.
Przebrnąć przez rozmowę z robotem aby finalnie dodzwonić się do niekompetentnej osoby która nie ma bladego pojęcia w jaki sposób rozwiązać dany problem lub jeszcze dodatkowo wprowadza w błąd.
Bank naraził mnie na ogromne koszty dlatego sprawa zostaje skierowana do rzecznika finansowego. Ich działanie nadaje się tylko do nagłośnienia w TV.
Nie polecam, odradzam i przestrzegam.
Procedury pseudo-bezpieczeństwa…
Procedury pseudo-bezpieczeństwa bezsensownie blokują przelewy. Duże kwoty w dolarach do Panamy no problem ale na własne konto do innego banku w Polsce to jakaś masakra. Pierdyliard poziomów autoryzacji + potwierdzanie sms + wyczekiwanie na infolinii i dalej w lesie. Algorytmy które blokujące przelewy pod pozorem bezpieczeństwa działają nielogicznie. Miałem konta w różnych bankach ale z takim poziomem niedorzeczności jak w Alior nigdzie się nie spotkałem i nie sądzę aby ktoś ich przebił.
Zdecydowanie odradzam korzystanie z…
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tego banku. Kontakt z obsługą klienta praktycznie nie istnieje – na infolinię trudno się dodzwonić, a jeśli już się uda, to rozmówcy są niekompetentni i nie potrafią udzielić rzetelnej pomocy. Aplikacja mobilna działa fatalnie – zawiesza się, wylogowuje w losowych momentach, a niektóre funkcje po prostu nie działają. Zgłaszanie problemów nic nie daje, bo nikt nie potrafi ich rozwiązać ani nawet wytłumaczyć, dlaczego występują. Obsługa w oddziale również pozostawia wiele do życzenia – pracownicy sprawiają wrażenie, jakby byli tam za karę. Brak profesjonalizmu, brak zainteresowania klientem i brak skutecznych rozwiązań. Strata czasu i nerwów.
Wnioskowanie o kredyt za pośrednictwem…
Wnioskowanie o kredyt za pośrednictwem infolinii, P. Sz. Porada. Umawiam się z doradcą na wypłatę kredytu na 20 tys. na 36 msc z ratą 721 zł, kwotą do spłaty 25 956 PLN. Wszystko wyliczone świetnie, wysłana dokumentacja kredytowa, na drugi dzień telefon od analityka: okazuje się że P. Porada zawnioskował o kredyt w wysokości 30 tys. Pierwsze słyszę. Oczywiście rezygnuję. Dzwoni do mnie koleżanka Pani Szymona, informując mnie że Pan Szymon zawnioskował o więcej, bo 10 tys. to „ja sobie nadpłacę na kredyt, a będę mieć niższe oprocentowanie”. Mówię że nie chcę - pani dalej swoje. Tłumaczę że interesuje mnie kwota 20 tys. Pani zaczyna traktować mnie bardzo niegrzecznie i ironicznie i informować że wczorajsza rozmowa była nagrywana i miałam zgadzać się na takie warunki. Nadal pierwsze słyszę i za kredyt w takiej kwocie dziękuję. Mimo wszystko jeszcze później zarówno Pani, jak i Pan Szymon (będący podobno na urlopie), dzwonią do mnie jeszcze z prywatnych numerów co jest dla mnie bardzo słabym zachowaniem. Całe zachowanie konsultantów jest bardzo pretensjonalne, mam 28 lat a potraktowano mnie jak babcię z amnezją starczą (z szacunkiem do babć) - „pani mówiła”, „pani się zgadzała”, żeby doradcy wcisnęli mi wyższą „opłacalną” kwotę. Jakbym miała zatrudniać takich „orzełków ekonomii” to by mi zespół sprzedażowy padł po tygodniu…
Chcialam skorzystac z uslug
Chcialam skorzystac z uslug, ale znudzilo mi sie czekanie na infolinii przez pol godziny
najgorszy bank z jakim miałem do czynienia
Mniej niż zero. Tak w skrócie wygląda moja ocena banku - obsługa wniosku hipotecznego i wniosku o założenie konta. Totalna niekompetencja, brak informacji zwrotnej, brak kontaktu. NIE POLECAM.
Mam konto w Alior Banku i w kantorze…
Mam konto w Alior Banku i w kantorze Alior od wielu lat i w kantorze Alior miałem konta złotówkowe eurowe i w funtach Brytyjskich, a tu widzę bez mojej zgody bez poinformowania mnie konto w euro i funtach brytyjskich zostało usunięte, na moim koncie jest tylko złotówkowe i jak chcę zrobić przelew z konta w Alior do kantoru żeby wykonać pewne operacje to mi traktują to jako przelew do przewalutowania z euro na złotówki i pobierają opłaty w wysokości mniej więcej 5%. Fajne nie?
Dobry kantor walut
Posiadam u nich konto Alior Kantor, niezłe ceny zakupu walut, darmowa karta płatniczna, która działa za granicą. Trochę słaba apka mobilna, poza tym nie mam zastrzeżeń. Generalnie można polecić.
Alior Bank to dramat
Alior Bank to dramat, jak nie potrzebowałam ich pomocy ani dodatkowych ofert to wydzwaniali do mnie po 3-4 czasem nawet 5 razy w ciągu dnia i tak codziennie mimo stanowczych odmów lokat i tym podobnych oraz z początku prośbom o zaprzestanie kontaktu, po czasie zakazem kontaktu. Dostawałam po kilka telefonów a jak mówiłam że nie wyrażam zgody na takie nękanie mnie to pan w słuchawce się śmiał i dalej mówił że i tak będą dzwonić dramat... Po jakimś czasie chciałam usunąć konto w ich banku i to ja dzwoniłam na infolinię po 2-3 razy dziennie (o różnych porach) oczekując po 30 minut czasem dłużej na odebranie połączenia - odzewu całkowicie brak... Gdy w końcu udało mi się jakimś cudem skontaktować w celu odzyskania danych do logowania do banku ( od dłuższego czasu miałam konto już w innym banku i z tego nie korzystałam więc zapomniałam) pani w trakcie odzyskiwania powiedziała że skończyła pracę i dowodzenia, rozłączyła się w trakcie rozmowy. Nadal próbuje się skontaktować z bankiem lecz to chyba jest nie możliwe. Stanowczo nie polecam zakładania konta ani wgl nawiązywania jakiegokolwiek kontaktu z tym bankiem bo potem nękają ludzi telefonami... Z różnych numerów ponieważ po jakimś czasie zaczęłam blokować połączenia. A gdy sami będziecie chcieli się połączyć to nie ma takiej możliwości. Najgorszy bank ze wszystkich powinni go całkowicie zamknąć. Nękają ludzi i nie ma możliwości uzyskania od nich pomocy w niczym.
Koszmarny Bank
to jest jeden wielki koszmar! wyższa kultura bankowości? od 20 lat weryfikacja polegająca na pytaniach na które właściciel konta nie potrafi odpowiedzieć. Przez to nie łatwo uwolnić się od nich