UWAGA !
UWAGA ! czlowiek jest skrajnie nie odpowiedzialny przestrzegam innych zeby nie popelnili bledu ! Pan michal nawet pracownikow oszukuje ! michal celowo z malej litery bo nie zasluguje na duza .
Nie tylko nie polecam, ale także ostrzegam przed tą firmą. W moim przypadku niestety nie obyło się bez prawnika.
Pojazd miał być gotowy w 9 miesięcy, a został ukończony po 2 latach i 4 miesiącach. Podczas wizyt w firmie pan Michał pokazał mi elementy, które rzekomo zakupił dla mnie, aby później prosić o kolejne zapłaty za zabudowę. Potem wyszło na jaw, że owe elementy nie były moje, a innych klientów.
Termin ciągle się przesuwał, pomimo wielu zapewnień, że „auto będzie gotowe za miesiąc, na 99%”. W pewnym momencie kontakt z panem Michałem urwał się. Wpadłam w panikę i przyjechałam żeby zobaczyć, co się dzieje. Okazało się, że różnica między tym, co zostało faktycznie kupione i zrobione, a kwotą, którą wpłaciłam, wynosi około 55 000 euro, a pan Michał oświadczył, że moje pieniądze zostały wydane na inne potrzeby firmy. Byłam przekonana, że straciłam połowę oszczędności życia.
Mój początkowy zamiar, po konsultacji z prawnikiem, to donos na prokuraturę, ale pan Michał uprosił mnie, abym dała mu szansę na wykończenie pojazdu. Zgodziłam się, bo wydawało mi się, że to będzie najszybszy sposób na odzyskanie czegokolwiek, ale powiedziałam, że się z tamtąd nie ruszę. Auto miało być skończone w maksymalnie 2 miesiące, trwało to kolejnych 11 miesięcy, które spędziłam mieszkając w warsztacie. Miałam w ten sposób możliwość przetestowania wszystkiego: lista problemów i niedoróbek nie miała końca. Wyliczyłam, że nad moim pojazdem przez cały okres zabudowy pracowało około 18 różnych pracowników!!
Jakby tego było mało, pojazd wyszedł zdecydowanie za ciężki, miałam około 500 kg więcej niż waga, którą wyliczył pan Michał, od którego usłyszałam „ja bym się nie przejmował, to sprawa osobista”… Nie panie Michale, prawo i przepisy to nie opinia. Poprosiłam o prace na zmniejszenie wagi o przynajmniej 300 kg, pan Michał podjął się zadania, ale po straceniu mniej więcej 100 kg dla niego temat był zamknięty, a ja nie miałam już sił, więc wyjechałam.
Pan Michał powinien oddać mi sporą sumę pieniędzy za prace niewykonane lub wykonane niepoprawnie, ale niestety nie odpowiada na moje wezwanie do zapłaty.
Nawet jeśli Pan Michał wydaje się ekspertem w dziedzinie zabudowy, nie zna przepisów dotyczących zabudowy aut. Pierwsza próba przejścia kontroli w Niemczech była katastrofą, dostałam listę rzeczy do zmodyfikowania, takich jak tylna belka zamontowana w złym miejscu czy światła nie w normie. Część elementów zbudowanych przez Adventure Truck nie można poddać homologacji w żaden sposób, więc musiałam je rozmontować.
W tym wszystkim nigdy nie dostałam rysunków mojego projektu. Na początku prac widziałam jedynie rysunki pojazdu podobnego do mojego, a pan Michał zapewniał, że dostanę całą dokumentację techniczną, ale oczywiście nie dostałam absolutnie nic.
Okropna firma. Straszne doswiadczenia z wlascicielem Michalem Futro i bylym wspolpracownikiem Darkiem. Oboje zaklamani naciagacze, oszusci. Prace wykonuja niepoprawie i nastepnie trzeba placic dodatkowe pieniadze na naprawe (i tabletki na uspokojenie). Gdyby tego bylo malo oboje rzucaja seksistowskimi komentarzami, bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Ciezko to wszystko nawet opisac bez pisania eseju. Nie polecam i lepiej szukac innej firmy.
----
An extremely horrible experience with the owner Michal Futro and his ex coworker Darek. Cheating, lying and steeling money, doing the job incorrectly, which then requires extra money and time to fix. Unprofessional behavior and extremely sexist treatment. Please, beware of this company and stay away from them.