Firma, ktora wyludza pieniadze za niepelnione szkody Zdjecia nie sa kompatybilne przed I po , zerowy kontakt. Bez opinii rzeczoznawcy, kwoty wziete z sufitu (6tys zl) sprawa musi pojsc do rzecznika... Zobacz więcej
Pani Ania i pan Wojtek pracują w firmie ACE car Rental Poznań serduszka ze złota.Po ponad godzinnego opóźnienia samolotu 01:20 wcześnie rano.Przyjechali szybko i sprawnie podstawiając cieplutki samo... Zobacz więcej
Witam, odebralem samochod w Poznaniu szybko, milo. Po tygodniu oddlem samochod zgodnie z regulaminem, pelen back, umyty, itp. Wszystko niby bylo ok ale po prawie 48 godzinach firma doszla do wniosk... Zobacz więcej
ACE Rent A Car is an affordable, independent car rental brand that services customers in more than 50 countries around the globe.
Stany Zjednoczone
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin
Wypożyczyłem samochód na 12 godzin tylko w tym czasie zrobiłem aż albo tylko 300 km głównie autostradą zaznaczam że po żadnych centrach handlowych albo miastach nie jeździłem po oddaniu samochodu stwierdzono że uszkodziłem samochód im aż na łączną wartość 11 000 zł jestem kierowcą ponad 20 lat a więc nie małym stażem moim zdaniem próbują wyłudzać pieniądze z ubezpieczalni i ludzie którzy zostawiają kaucję zabierają ją w całości

Odpowiedź od ACE Rent A Car
ACE Rent a Car – nie polecam.
22.01.2026 dostałem auto nie w pełni zatankowane. Napisałem maila – zero odpowiedzi.
Dodatkowo próba obciążenia mnie za rzekomą rysę na samochodzie. Na szczęście miałem osobne ubezpieczenie, więc nie straciłem pieniędzy, ale wygląda to na celowe naciąganie klientów.
Bardzo nieuczciwe praktyki.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Oszusci. Sprawa dla prokuratury. Jestem jednym z wielu , który dostał notę szkody na wartość 3.700zl za rysę na lakierze.
Samochód zdałem sprawny bez szkód , nikogo przy odbiorze / podobno standart w tej firmie/ Kaucja z karty kredytowej zagranicznej zniknęła.
Przy przekazaniu przesyłają zdjęcia które nie można otworzyć. Video nagrane trzęsącym się telefonem , machając jak na powitanie.
Przy wysłaniu noty szkody wysyłają zdjęcia z największą dokładnością .
Scenariusz jak u wielu którzy wynajmowali w tej firmie i pieniądze z kaucji zniknęły.
Oszusci zakrywają się tajemnicą RODO, nic z nimi nie można zrobić.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Próbują mnie oszukać wmawiając mi, że ja im w ciągu kilku dni użytkowania auta oddałem je z kilkoma odpryskami na szybie. W momencie wypożyczenia ich pracownik na lotnisku w Gdańsku nie chciał podejść ze mną na parking, tylko wysłał maila ze zdjęciami zrobionymi 6 godzin wcześniej. Gdy przyszedłem do samochodu, to było już ciemno a szyby były oszronione. Później jeździłem albo w deszczu, albo jak było już ciemno, i nie było możliwości zobaczenia tych odprysków, które z tego co widzę na zdjęciach, są wielkości główki od szpilki (o ile zdjęcia po odbiorze są z tego samego samochodu, bo w momencie oddania nie było nikogo przy okienku i kazali mi wrzucić klucze do skrytki). Teraz już wiem dlaczego mają takie niskie ceny za wypożyczenie. Nie podaruję im tego.

ABSOLUTNIE NIE POLECAM!!!
wynajełam auto w zeszłym tygodniu na jedną dobę. Próbowano mnie nakłonić do zakupu extra ubezpieczenia, na które się nie zgodziłam, a dziś dosłam maila o kosztach naprawy uszkodzenia, którego nie spowodowałam. Szokująca próba wyłudzenia, na którą nie pozwolę choćbym miała się z nimi sądzić! Przekonują klienta do podpisania protokołu odbioru, podczas kiedy zdjęcia z protokołu "nie chcą się załadować - zbyt duże załączniki"!!! nie zgodziłam się na podpisanie bez oglądania auta. Po sprawdzenie zewnętrznych uszkodzeń musili dodać kilka moich uwag i zdjęć do pierwotnego protokołu. Ewidentna próba oszustwa i wyłudzenia!!! Omijajcie szerokim łukiem!

TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA!
Oddałem auto o 03:25, w idealnym stanie, na lotnisku gdańsk
bez najmniejszej rysy na szybie.
Następnego dnia firma próbuje wcisnąć mi „uszkodzenie szyby czołowej", na której widać jeszcze świeże kawałki szkła.
Totalna farsa i próba naciągnięcia klienta. Sprawa trafia do sądu - nie zamierzam odpuścić.
Najgorsze doświadczenie z wynajmem auta w życiu. Omijać szerokim łukiem!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Dzień po zwrocie samochodu otrzymałam wiadomość e-mail z raportem rzekomego uszkodzenia – zadrapania tapicerki na środkowym tylnym siedzeniu – z kosztem naprawy oszacowanym na 5 300 PLN.
Przedstawiona wycena nie została sporządzona przez niezależnego ani renomowanego rzeczoznawcę. Dokument zawiera wyłącznie dane wypożyczalni i nie wskazuje osoby ani podmiotu odpowiedzialnego za wykonanie wyceny. W praktyce oznacza to próbę zatrzymania całej kaucji w wysokości 4 500 PLN.
Po zapoznaniu się z licznymi opiniami klientów w internecie można zauważyć, że jest to powtarzalny schemat działania stosowany przez tę firmę. Co więcej, były pracownik wypożyczalni ACE potwierdził, że tego typu praktyki są tam standardem.
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej wypożyczalni. Lepiej ponieść wyższy koszt i skorzystać z usług sprawdzonych firm, takich jak Enterprise lub Kaizen (lotnisko Wrocław).
Doświadczenie wskazuje również na brak realnej obsługi klienta – odpowiedzi mają charakter automatyczny i generowane są w języku angielskim, co dodatkowo potwierdza niski standard komunikacji z klientem.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wypozyczylem samochod od Osak ACE Rent a Car Gdańsk Lotnisko po oddaniu samochodu po paru godzinach dostalem email ze porysowalem zderzak nie bylo żadnej informacji jaki ale zostaje obciazony kwota 2200zl z mojego depozytu, po moim pisaniu do nich i posiadaniu wlasnych zdjec, dopiero po 2 dniach dostalem kolejny email z calym protokolem i zdjeciami porysowania przedniego i tylniego zderzaka!!! a rachunek jest wystawiony za przedni zderzak. Wiem ze nie mialo miejsca z mojej strony zeby cos takiego zrobic. Poprostu sciema i oszusci wlasnie w ten sposob za swoja nie uczciwosc traca klijentow.
NIE POLECAM ACE RENT A CAR
Trzymajcie sie od nich z daleka!!!

SKAM !!!
Wynajęłam samochód w OSEK RENT A CAR (ACE Rent a Car) w listopadzie 2025 r. Pojazd (Toyota RAV4, SK 6G490) został zwrócony w terminie i odebrany przez pracownika wypożyczalni.
Samochód został obejrzany na miejscu — podczas zwrotu nie zgłoszono żadnych zastrzeżeń co do stanu technicznego, nie przedstawiono mi żadnego protokołu uszkodzeń i nie wskazano żadnej szkody.
Pracownik zasugerował istnienie „małego punktu na szybie”, jednak nie był w stanie go zlokalizować ani pokazać, nawet po mojej wyraźnej prośbie. Szkoda nie była widoczna ani z zewnątrz, ani od środka.
Po zwrocie pojazdu – bez podpisanego protokołu szkody i bez jakiegokolwiek potwierdzenia – otrzymałam e-mail z:
• notą obciążeniową na kwotę 3 500,00 PLN,
• kosztorysem „naprawy szyby” na 5 350,00 PLN,
• informacją, że pieniądze już zostały pobrane z mojej karty.
W przesłanej dokumentacji nie ma:
❌ zdjęcia szkody z momentu zwrotu,
❌ zdjęcia przed wynajmem,
❌ nagrania inspekcji końcowej,
❌ faktury VAT za faktycznie wykonaną naprawę — wysłano jedynie kosztorys.
Oznacza to, że nie udokumentowano ani momentu powstania szkody, ani tego, czy szkoda w ogóle istnieje, ani czy naprawa została wykonana.
Złożyłam oficjalną reklamację i zgłosiłam sprawę do:
• Europejskiego Centrum Konsumenckiego,
• Rzecznika Praw Konsumenta,
• UOKiK,
• oraz banku (chargeback).
Moje doświadczenie wygląda jak próba bezpodstawnego obciążenia klienta po zwrocie pojazdu, bez dowodów i bez przejrzystości procedur.
Jeżeli ktoś zastanawia się nad wynajmem samochodu — polecam dokładnie dokumentować stan auta przy odbiorze i zwrocie, a najlepiej rozważyć inną firmę.

• notą obciążeniową na kwotę 3 500,00 PLN,
• kosztorysem „naprawy szyby” na 5 350,00 PLN,
• informacją, że pieniądze już zostały pobrane z mojej karty.
W przesłanej dokumentacji nie ma:
❌ zdjęcia szkody z momentu zwrotu,
❌ zdjęcia przed wynajmem,
❌ nagrania inspekcji końcowej,
❌ faktury VAT za faktycznie wykonaną naprawę — wysłano jedynie kosztorys.
Złożyłam oficjalną reklamację i zgłosiłam sprawę do:
• Europejskiego Centrum Konsumenckiego,
• Rzecznika Praw Konsumenta,
• UOKiK,
• oraz banku (chargeback)

od poczatku:
juz na wstępie proszą o zdjęcie pełnego ubezpieczenia zakupionego u pośrednika i pomimo posiadania owego jest przymus depozytu w kwocie 2000Euro.
Przy odbiorze jest nagrywany filmik czyli niby wszystko ok
Przy oddawaniu auta oczywiscie nikogo na stanowisku nie ma, wrzucasz klucz do skrzynki i chyba wszystko ok nie?
Otóż nie: nastepnego dnia dostaję maila ze szkodami na UWAGA ponad 2000Euro, zdjęcia felg na których nic nie widać, zdjęcia zabrudzeń w miejscach które nagrywany filmik dobrze nie uchwycił, przecież to jest jeden wielki przekręt, firma Ace Rent A Car prawdopodobnie dzięki tym przekrętom istnieje. UNIKAĆ jak najdalej!!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wynajeliśmy samochód via booking.com w firmie ACE Rent a Car 4 Września 2025 na lotnisku Chopina w Warszawie na miesiąc i 4 dni. Nasz samolot z Seattle/Kopenhaga był opóźniony i nie zdążylismy na połaczenie Kopenhaga/Warszawa. W związku z tym przebukowano nas z Kopenhagi do Monachium i z Monachium do Warszawy. Gdy udaliśmy się po samochód oświadczono nam, że nasza rezerwacja została anulowana, ponieważ nie zgłosiliśmy sie w czasie dwóch godzin od wyznaczonego czasu rezerwacji a suma jaką zapłaciliśmy jest bezzwrotna. Pomimo tego poprosiliśmy o ten samochód za powtórną opłatą ale oznajmiono nam, że samochód ten został już wynajety. Czyli podwujny zarobek na jednym samochodzie. Czy to jest właściwe? Przy okazji dowiedzieliśmy się, że żeby wynająć samochód musimy przedstawic list z naszej Travel Visa, że pokrywa ubezpieczenie samochodu albo musimy wykupić ubezpieczenie dodatkowe. Dlaczego nie dostaliśmy żadnej informacji o waszych wymogach ubezpieczeniowych i dwugodzinnej cancelacji polisy, tylko dowiaduje się w ostatniej chwili? Pytanie: Czy w Polsce jest honorowany list Travel Visa po angielsku, czy znowu będzie kogoś czekać nispodzianka.
Udaliśmy się do innej firmy i tam bez problemu wynajeliśmy samochód.
Jesteśmy bardzo rozczarowani tą sytuacją i na pewno będziemy wszystkich ostrzegać przed ACE Rent a Car. Ta impreza kosztowała nas $705,00 + wynajecie nowego samochodu za wyższą cenę.

Dzień dobry,
Z przykrością muszę Pana poinformować, iż na zwróconym przez Pana samochodzie pracownik znalazł nowe uszkodzenie. Zdjęcia uszkodzenia załączone są w protokole zwrotnym wysłanym na email.
Oczywiście w tej sytuacji możliwy jest zwrot środków, jeśli posiada Pan ubezpieczenie. Na maila wyślemy Panu wszelkie dokumenty potrzebne do otwarcia sprawy u swojego ubezpieczyciela. Za uszkodzenie pobrano 1165 zl, pozostałe środki zostały odblokowane.
Pozdrawiam,1 dzień później
Ace Rent a Car Poznan-Faktura końcowa trafi na Pana maila w ciągu 15-20 minut, przepraszamy za opóźnienie. Wynika ono z korekty w kosztorysie, wszystkie informacje otrzyma Pan w mailu. O końcowa kwota to LIKWIDACJA USZKODZENIA ZDERZAKA TYLNEGO
Z 382,11 zł 1393,50 zł 408,39 zł 2 184,00 zł
Koszt naprawy z VAT / Costs of repair with VAT 2 184,00

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Dawno już nie wypożyczalnia auta więc pozytywnie zaskoczyło mnie podejście do klienta. Pan Maciej z wypożyczalni we Wrocławiu na lotnisku wszystko dokładnie wyjaśnił. Otrzymałem też pierwszy raz na email zdjęcia oraz film z inspekcji auta przed wypożyczeniem. Było tam zawarte wszystkie nawet najdrobniejsze rysy. Po oddaniu auta była to pomocne przy oddaniu auta i porównania stanu przed i po zdaniu auta. Wcześniej w innych firmach musiałem sam robić taka dokumentację aby nie było problemu z oddaniem kaucji, a tutaj dostałem wszystko na dłoni. Dziękuję za profesjonalne podejście do klienta. Grzegorz

Lokacja: Gdańsk Lotnisko
Złodzieje i oszuści, których działalność nie polega na zarabianiu z wynajmu samochodów sensu stricte, tylko na przypisywaniu wynajmującemu szkody, której nie popełnił celem zajęcia jego depozytu z karty kredytowej! W dn. 22.08-24.08.2025 wynająłem samochód via booking.com w firmie ACE Rent a Car. Natomiast jak się okazało później, wynajmowałem samochód u oszusta czyli w firmie OSEK RENT A CAR, który jest przedstawicielem ACE Rent A Car. Na 2 dzień po oddaniu samochodu, dostałem email, że po oględzinach samochodu zidentyfikowano szkodę: głęboka rysa na progu drzwi kierowcy i obciążają mnie kosztami naprawy w wysokości: 1378zł. Najlepsze jest to, że rysa jest wielkości włosa i na jednym video i zoom jest nawet niewidoczna! Można ją zobaczyć dopiero przyglądając się pod odpowiednim kątem ustawiając telefon, co pracownik firmy świadomie zrobił! Jeden wielki SCAM! Muszę nadmienić, że samochód, który dostałem nie był samochodem fabrycznie nowym, dopiero co odebranym z salonu, tylko dostałem samochód różnymi śladami użytkowania - tzn. uszkodzeniami lakieru itd. Mi próbują przypisać ryskę w progu drzwi wejściowych, której nie widać robiąc oględziny samochodu dookoła przy odbiorze! Widać ją po otwarciu drzwi ustawiając telefon pod odpowiednim kątem! Złodziejstwo w czystej postaci! W związku z powyższym, poszukuję innych osób, które doświadczyły podobnego oszustwa i próby wyłudzenia pieniędzy z kaucji za nie popełnioną szkodę przez firmę: ACE Rent A Car czyli OSEK RENT A CAR / lokacja: Gdańsk Lotnisko. Widzę tutaj, że pokrzywdzonych i oszukanych jest bardzo dużo. Czy ktoś z Was wystąpił już na drogę sądową przeciw tej firmie ew. w jakiś inny sposób próbował dochodzić swoich praw? Tworząc grupę poszkodowanych na pewno byłoby łatwiej razem dochodzić swoich praw. Bardzo proszę o kontakt osoby poszkodowane przez tą firmę.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Punk na lotnisku we Wroclawiu. Zamowilem i zaplacilem online za samochod z klasy B a przy odbiorze zostalem poinformowany przez obsluge, ze nie maj a dla mnie takiego auta ale maja z klasy A. Powiedzialem, ze zaplacilem za klase B i chce auto z tej klasy lub wyzszej. Pan powiedzial mi, ze ma tylko busa ale musialbym duzo doplacic. Zapytalem co mam w tej sytuacji zrobic poniewaz mialem w planach jazde po Polsce z 3 doroslymi osobami. Uslyszale tylko, ze to juz ode mnie zalezy co zrobie. Gdy juz sie zgodzilem na to auto z segmentu A zaproponowano mi ubezpieczenie, a gdy odmowilem uslyszalem, ze w tej sytuacji mam umyc i posprzatac samochod przed zwrotem. Zapytalem jaka jest oplata za to, ze oddam bez mycia, na to pan mi odpowiedzial, ze koszt jest 80 zl ale na pobliskim Orlenie i tak bede musia zatankowac a tam jest myjnia i w promocji za 20zl moge kupic dwa bilety na mycie. Jeden moge wykorzystac a drugi bilet moge dac im. Przy odbiorze auta poprosilem o raport z ewentualnych uszkodzen auta. Dostalem ten raport po dwoch dniach gdy zdawalem samochod poniewaz poprosilem ponownie o przeslanie tego raportu. Samochod odbieralem w sobote 04/10/25 a data na raporcie byla 05/10/25 czyli dzien przed zwrotem auta i dzien po odbiorze auta. Nie polecam i ja nigdy juz tez nie skorzystam z ich ofert.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Jestem bardzo rozczarowany usługą wynajmu auta w firmie ACE Rent. Samochód, który odebrałem z lotniska był gorszy klasą niż to co zamówiłem. Powiedziano mi, że mogę wynająć ten samochód lub czekać, na ten samochód z rezerwacji. Niestety wydawca nie był wstanie powiedzieć, kiedy to auto będzie dostępne. Powinienem był to przyjąć jako znak żeby od razu zrezygnować z wynajmu. Po zwrocie auta pare godzin później dostałem informacje że przednia szyba jest uszkodzona. Gdy powiedziałem, że chce na własne oczy zobaczyć to uszkodzenie to powiedziano mi, że auto już zostało wydane innej osobie i nie ma takiej możliwości. Poinformowano, że dostane informacje na temat kosztów na następny dzień.
Co dodatkowo, pokazuje mi że firma jest podejrzana, to, że rezerwacja była zrobiona z frimą ACE Rent, umowa była podpisana z OSEK Rent a samochód był od firmy MM Car Rental.
Kolejnego dnia dostałem wycenę na 3873 PLN i informacje, że firma uważa sprawę za zamkniętą. Gdybym miał jakieś uwagi mogę się kontaktować mailowo z biurem, poza tym nikt ze mną nie porozmawia na temat uszkodzenia.
Chyba najciekawsze w tym wszystkim jest to że uszkodzenia szyby widać na zdjęciach z przed wynajmu tylko nie mają czerwonych kółek w okół uszkodzeń, tak jak przy innych zadrapaniach.
Żałuje, że przed rezerwacją nie sprawdziłem firmy w internecie bo bym znalazł artykuł z gazety wybroczej gdzie opisane jest więcej przypadków nadużyć i wyłudzeń przez firmę ACE Rent.
Nie można wkleić linku do artykułu ale dodaje nagłówek artykułu: "Naciąganie frajerów na rysę". Wypożyczyli samochód i stracili tysiące, mówią o oszustwach"
nr rezerwacji: RCV17855584

Odpowiedź od ACE Rent A Car
oszuści. Wyłudzają pod byle pretekstem pieniądze z depozytu. Mają siedem różnych wypożyczalni zarejestrowanych w tym samym miejscu i tą, która popada w tarapaty prawne, likwidują. Ode mnie chcieli najpierw żebym im zapłacił (poza depozytem) dodatkowo 4000zł za ubezpieczenie. jak powiedziałem że juz mam swoje ubezpieczenie, nie chcieli wydac juz opłaconego w całości z góry auta. Jak chciałem się wycofać i odzyskać zapłacone pieniądze, okazało się że nie ma takiej możliwości... Musiałem wydzwaniać i szukać możliwości uzyskania dokumentu potwierdzającego, że moja VISA ubezpiecza wszystkie elementy podróży. Jak już to zdobyłem, koczując na lotnisku pięć dodatkowych godzin, nawet nie byli zainteresowani żeby na to spojrzeć. trzymali mnie na lotnisku pięć godzin bez powodu i bez sensu. oddałem auto w stanie idealnym, umyte, odkurzone, zatankowane do pełna. Nawysyłali mi zdjęć, które sie dokładnie pokrywają z tymi, które mi wysłali w dniu wynajmu i z tymi ktore sam robilem i skasowali mnie na praktycznie cały depozyt za szkody, których nie spowodowałem. To oszuści i zwykli złodzieje. jak muszą zamknąć jedną "wypożyczalnię" bo im ktoś zrobił problemy prawne, otwierają nową.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wczoraj oddałem auto w nocy i dostałe e-maila ze opisem ze jest uszkodzenie drzwi na kwotę 2263pln gdzie na zdjęciu jest opis że jest odprysk!!! Abrasion at the edge! Potem jest opis: uszkodzenia nadkola a na zdjęciu jest kilka rys i znów kwota 2200pln. Przecież to jest oszustwo! Zdjecia toyoty zostaly zrobiony w innym miejscu na parkingu noz oddalem samochod.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Niby miła obsługa przy odbiorze auta, ale oględzin osobistych przy odbiorze auta nie ma. Na szczęście zrobiłam zdjęcia i video auta zarówno przed odbiorem jak i po odbiorze. Oszuści próbowali wmówić mi, że jakieś nowe szkody spowodowałam, gdzie auto cały tydzień stało, bo nim tylko do rodziny dojechałam i na lotnisko. Poprosiłam o wysłanie mi zdjęć z konkretna przeze mnie niby spowodowana szkodą i nie dostałam, tylko raport z tysiącem zdjęć i video na maila dostałam i jak zadzwoniłam to zaczęli twierdzić, że jakieś dwie nowe szkody są. No to chciałam konkretne Info, gdzie te szkody. Pomijając fakt, że dostałam auto z padniętym akumulatorem, miałam przez to stres i przed lotem całą noc nie spałam, to nie polecam tych oszustów.
Po serii maili, które wysłałam ze zdziwieniem stwierdziłam, że odblokowali mi pieniądze na karcie kredytowej. Ludzie uważajcie na tą firmę, to scamerzy, no po prostu oszuści. Wyłudzają pieniądze, tak się wzbogacając. Zwróćcie uwagę na to, że przy odbiorze auta dostajecie zdjęcia i video zrobione z dystansu a jak oddacie auto to będzie video zrobione bliziutko. No wkręcają ludzi i tak sobie zarabiają. A i auto niby czyste dostałam, no może siedzenia i wycieraczki, ale aucie było daleko do czystości, szyba po stronie pasażera tak pomazana że nic nie było przez nią widać a auto z zewnątrz miało pełno zacieków po opłukaniu go. Nikt tego auto nigdy porządnie nie umył bo na szybach są zacieki od wody, których już nie umiałam zmyć. Kasują za auta odszkodowania i nawet ich nie naprawiają no i nie dbają o nie. No no po co, ich głównym dochodem są oszukani klienci.
UPDATE: niestety pomyliłam się i jednak obciążyli moją kartę kredytową na 880,82 EUR. Jedna szkoda jest widocznie sfingowana, widać poprawki zdjęcia, inne nie zdarzyłam ocenić. To jest oszustwo na dużą skalę!
Ludzie trzymajcie się z dala od tych oszustów.