Firma, ktora wyludza pieniadze za niepelnione szkody Zdjecia nie sa kompatybilne przed I po , zerowy kontakt. Bez opinii rzeczoznawcy, kwoty wziete z sufitu (6tys zl) sprawa musi pojsc do rzecznika... Zobacz więcej
Pani Ania i pan Wojtek pracują w firmie ACE car Rental Poznań serduszka ze złota.Po ponad godzinnego opóźnienia samolotu 01:20 wcześnie rano.Przyjechali szybko i sprawnie podstawiając cieplutki samo... Zobacz więcej
Witam, odebralem samochod w Poznaniu szybko, milo. Po tygodniu oddlem samochod zgodnie z regulaminem, pelen back, umyty, itp. Wszystko niby bylo ok ale po prawie 48 godzinach firma doszla do wniosk... Zobacz więcej
Dawno już nie wypożyczalnia auta więc pozytywnie zaskoczyło mnie podejście do klienta. Pan Maciej z wypożyczalni we Wrocławiu na lotnisku wszystko dokładnie wyjaśnił. Otrzymałem też pierwszy raz na e... Zobacz więcej
ACE Rent A Car is an affordable, independent car rental brand that services customers in more than 50 countries around the globe.
Stany Zjednoczone
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin
Firma, ktora wyludza pieniadze za niepelnione szkody
Zdjecia nie sa kompatybilne przed I po , zerowy kontakt. Bez opinii rzeczoznawcy, kwoty wziete z sufitu (6tys zl) sprawa musi pojsc do rzecznika ochrony konsumenta.
Biuro w katowicach- nie korzystac. Kto pozwala takiej firmie dzialac na polskim lotnisku?

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wypożyczyłem samochód na lotnisku w Katowicach. Użytkowałem samochód przez 10 dni po czym po czym umyty i dokładnie obejrzany zwróciłem w wyznaczonym miejscu. Nie zauważyłem żadnych nowych uchybień. Wkrótce otrzymałem raport zdania z filmami i zdjęciami samochodu bez jakiegokolwiek informacji, że wystąpiła jakaś szkoda. Po kilku dniach otrzymałem notę debetową na sumę 2630 złotych z informacją o rzekomej szkodzie. Z karty kredydowej została mi pobrana wspomniana suma. Kilkukrotnie dzwoniłem do wypozyczalni jednak jedyne co się dowiedziałem, że muszę napisać odpowiedź na otrzymaną notę drogą mailową.. Wysłałem kilka e-maili z prośbą o wyjaśnienie moich wątpliwości jednak do dnia dzisiejszego nie było żadnej reakcji ze strony firmy.
Dodam, że przy wypozyczaniu samochodu (a wypożyczam auta kilka razy w roku) nie otrzymałem żadnej propozycji ubezpieczenia czy innych różnych opcji najmu jak zazwyczaj bywało w innych wypozyczalniach.. Od razu z karty zostal zabezpieczony depozyt. W mojej ocenie nastąpiło jawne wyłudzenie pieniędzy i mam pewność, że już nigdy nie skorzystam z usług tej firmy oraz nie polecę jej nikomu. Jedyną styczność jaką będę miał z tą firmą to na drodze sądowej

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wszystko niby bylo ok ale po prawie 48 godzinach firma doszla do wniosku ze cos, blotink ma ryse I ukarali mnie 500 zl.
Wyslalem kilka emails I nic, no I jeszcze nie bylo plynu do wycieraczek wiec zaplacilem z wlasnej kieszeni! Wiec ostrzegam wszystkich przed ta firma, nigdy wiecej!
Najgorsze ze kolega powiedzial ze sa ok!!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Złodzieje. Zarabiają na goleniu depozytu po wynajmie. Auto odebrane w nocy, oddane w dzień - mikroskopijne ślady na szybie nie do wychwycenia. Zdjęcia z raportu odebrania robione z daleka bez szans na wychwycenie śladu na szybie. Z recenzji widzę że nie jestem pierwszą osobą. Wynajmuję auto conajmniej 6 razy w roku - ostatni raz tutaj.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Ta firma to naciagacze na koszty.
Wynajduja zarysowania samochodu przy zwrocie i obciazaja za naprawy ktorych nie robia.
W moim przypadku policzyli szkody na ponad 6000zl a zabrali kaucje na 4500zl.
Nie odpowiadaja na zadny email I nie mozna sie do nich dodzwonic.
Jednym slowem Oszusci

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Ace rent a car Katowice lotnisko, to była zdecydowanie najgorsza wypożyczalnia samochodów, z jaką miałam do czynienia. Zamiast spokojnego wynajmu otrzymałam ogromny stres, utratę pieniędzy i wielodniową walkę o swoje prawa. Po zwrocie samochodu zostałam obciążona dodatkową kwotą w wysokości 3441 zł za rzekome uszkodzenia, których nie uznaję i które obecnie kwestionuję w procedurze chargeback.
Ta wypożyczalnia ewidentnie próbuje wyłudzić pieniądze. Zwykli oszuści i naciągacze. Wycena „szkody” jaką dostałam jest z kosmosu (tym bardziej, że nie miałam nawet możliwości jej zrobienia!)
Sposób odbioru i zwrotu pojazdu pozostawia wiele do życzenia – brak wspólnego sprawdzenia auta, brak możliwości potwierdzenia jego stanu przy oddaniu, a później dodatkowe obciążenie karty. Takie doświadczenie sprawia, że jako klient czuję się całkowicie pozbawiona ochrony. Na szczęście operator karty kredytowej uznał reklamację i zwrócili mi kwotę obciążenia na konto. Trzeba walczyć o swoje prawa!!!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Zdecydowanie nie polecam. Samochód/sprzęt sprawny, ale podejście do klienta po zwrocie to czyste naciągaczostwo. Zostałem obciążony absurdalną kwotą 2146 zł za mikroskopijną, wręcz niezauważalną szkodę. Co najgorsze, firma nie przedstawiła żadnej faktury za rzeczywistą naprawę – kwotę wzięli z sufitu, opierając się jedynie na wstępnym kosztorysie wystawionym przez własne biuro, a nie niezależne źródło. Ewidentne szukanie pretekstu, żeby zarobić na kliencie. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem.

Uwaga, złodzieje!
Po zwrocie samochodu na lotnisku Chopina w Warszawie zostałem obciążony kwotą 2300zł za zarysowanie zderzaka, które jest widoczne na zdjęciach zrobionych przez wypożyczalnię przed wypożyczeniem samochodu. Nie odpisują na maile. Sprawa zostani zgłoszona na policję i do urzędu ochrony konsumentów.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Witam wszystkich pokrzywdzonych przez firme ACE Rent A Car. Moja sytuacja wygladala nastepujaco. Pozyczylem autko Toyota Yaris Cross w odziale w Katowice -Pyrzowice oczywiscie filmik z ogledzin autka zostal nagrany przez czlowieka ktore mnie obslugiwal OK normalna procedura pomyslalem. Dodatkowo pozyczylem fotelik ktory potrzebowalem dla mojej wnuczki za kwota 250 zl za dwa dni ktory byl poplamiony i jak okazalo w drodze powrotnej na lotnisko zepsuty poniewaz pasy sie nie zapinaly. Autko oddalem o godzinie 03.00 w nocy wrzucajac klucze do skrytki na lotnisku poniewaz mielismy samolot o 06.00 rano.Po paru dniach sprawdzilem konto na ktorym brakowalo 1100 zl z niby jakies zarysowania na plastikach na nadkole i listwie dolnej ktore ja na 100 procent nie zrobilem, Od kilku lat prawie co miesiac pozyczam auta w roznych miejscach w Polsce i pierwszy raz spotkalem sie z taka sytuacja. Poprostu Oszusci i Naciagacze, Takze pod zadnym pozorem nie pozyczajcie aut z tej firmy. Pozdrawiam,

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Wypożyczałam samochód na lotnisku w Gdańsku. Chciałabym ostrzec przed tą firmą, która oszukuje. Bez wykupienia dodatkowego ubezpieczenia, poinformowali mnie, że uszkodziłam samochód i naliczyli mi ponad 2600 zł. Nikt nie przyjechał po samochód, więc zostawiłam kluczyk w schowku na zwroty.Dwa dni później dostałem e-maila ze zdjęciem nieznanego samochodu, twierdzącego, że ma wgniecenie. Na pytanie, kto je wycenił, nie otrzymałem odpowiedzi. Wielokrotnie wypożyczałam samochody w różnych krajach i nigdy nie spotkałam się z takimi oszczerstwami. Nie polecam tej firmy!!!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Jeśli zostawicie państwo cos w samochodzie to nie ma opcji odzyskania, bo ‚nie było’ podobno przy sprzataniu ;)

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Prosze czytac wszystko co na umowie. Pobierany deposit z karts musi byc 4000zl (jest napisany na 3 stronie malym druczkiem) wpychaja jakies ubezpieczenia,zaplacilem za caly bak paliwa pomimo ze spalilem moze 8l.
Nie polecam. Mialo byc €13.60 a skonczylo sie na 610zl+€13.60

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Ostrzeżenie dla wszystkich którzy planują wynajem samochodu z tą firmą na lotnisku w Katowicach. Zostałem oszukany i naciągnięty na kwotę 2476 złotych przez ACE Rent A Car z lotniska w Katowicach/Pyrzowicach. A mianowicie kwota ta została zatrzymana na poczet uszkodzenia zderzaka które jest widoczne na zdjęciach z dnia kiedy wypożyczyłem samochód. Sprawa zostanie zgłoszona Policji i do organów zajmujących się ochroną konsumentów.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Uwaga! ta rzekoma wypozyczalnia ACE to zorganizowane oszustwo na wyłudzenie ubezpieczen i kaucji.Celowo w z góry powziętym zamiarze zatrzymuja kaucje i oskarzają o wyrządzenie szkód. Mają pełno postepowan na policji z tego tytułu.Gazety o tym pisza np.Gazeta Wyborcza.Zobaczce ile jest takich spraw w opiniach,to masowy schemat postepowania.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Zostalam oszukana, odciagnieto mi zawyzone koszty szkody, ktora wcale nie jest uszkodzeniem, tylko otarciem walizki o podlokietnik, ktore wystarczy wypolerowac. Odebralam auto we Wroclawiu z wgniecionymi drzwiami i wieloma uszkodzeniami, ktore coprawda ujete sa w protokole, ale dopiero po potraceniu mi pieniedzy z konta bez mojej zgody i po zignorowaniu moich maili domyslilam sie, ze panowie tak zarabiaja. Szukajac za kazdym razem najmniejszych zadrapan, nawet milimetrowych, zeby sciagnac kase od klienta, wysylaja kosztorys, w ktorym nawet nie jest opisane co bedzie robione, a auto nawet nie jest naprawiane. Tak naprawde to oszustwo ubezpieczeniowe oraz naciaganie i wykorzystywanie klientow. Uwazajcie na ta wypozyczalnie, nie polecam!

Odpowiedź od ACE Rent A Car
ACE GDAŃSK LOTNISKO Radzę omijać tą wypożyczalnie szerokim łukiem !!! Mimo iż obsługa bardzo miłą to reszta masakra...
Próbowano wmówić mi dwa uszkodzenia karoserji: jedno pod klamką drzwi kierowcy a drugie na tylnim błotniku/nadkolu od strony pasažera (TOYOTA COROLLA Rej:SK 8F210 kolor"miedziany") wiec jeżeli kogoś jeszcze próbowano obciąžyć za te uszkodzenia to jest to oszustwo 286kk
Pozatym jeśli chodzi o samą usługę wypożyczenia samochodu to: zamawiałem VW Jetta sedan skrzynia manualna a dostałem Toyote kombi w automacie..... Porażka na całej lini poza miłą obsługą....
Sprawa zakończyła się tylko na próbie oszustwa z ich strony ,gdyż zanim odebrałem samochód zrobiłem ponad sto zdjęć pod różnymi kątami.... i to mnie uratowało bo oni zrobli tak swoje zdjecia aby przed wydaniem nie było widać tych drobnych uszkodzeń.....

Odpowiedź od ACE Rent A Car
UWAGA - OSZUSCI!!!! Wypożyczyłem samochód o 3 nad ranem. Samochód oblodzony, zaparkowany na ciemnym parkingu. Zdjęcia na protokole wydania bardzo słabej jakości - robione z daleka i na 8 godzin przed odbiorem. Po oddaniu samochodu dostałem maila z dobrej jakości zdjęciami z kilkoma zarysowaniami na elementach karoserii. Po dokładnym przyjrzeniu się mogłem stwierdzić ze rzeczywiście widać te uszkodzenia na protokole wydania. Wiec napisałem odpowiedz ze te szkody były w momencie odbioru samochodu, no co otrzymałem odpowiedz zwrotna z faktura na 5700zl i faktura na 4000zl na zablokowanie depozytu.
Dopiero później wszedłem na stronę zeby zobaczyć ich opinie i okazuje się ze nie jestem jedynym oszukanym przez Ace Rent a Car , ale takich ludzi jak ja jest mnóstwo. Polecam omijać szerokim lukiem ta wypożyczalnię.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Moja opinia dotyczy wynajmu auta w Ace w Poznaniu i zwrotu w Gdańsku. Niestety nie polecam tej firmy.
Już na początku próbowano naliczyć mi dodatkową opłatę za oddanie samochodu w innym mieście. Podczas rezerwacji od razu podałem miejsce odbioru i zwrotu, a cena była już wtedy ustalona. Mimo to przy odbiorze powiedziano mi, że muszę dopłacić, bo taka jest „polityka firmy”. Dopiero po około 10 minutach rozmowy pracownik przyznał mi rację i zapłaciłem wcześniej ustaloną kwotę.
Samochód miał wiele rys. Nagranie przy odbiorze było wykonywane z odległości około 0,5–1,5 metra. Ja również zrobiłem własne nagranie.
Przy zwrocie auta pracownik od razu bardzo dokładnie sprawdzał szybę i używał zoomu w telefonie. Znalazł dwa mikroskopijne ubytki wielkości główki od igły – praktycznie niewidoczne gołym okiem – i poinformował mnie, że zostanę za nie obciążony.
Przez około 30 minut analizowaliśmy nagrania, jednak pracownik twierdził, że nic nie widzi. Ostatecznie sam musiałem dokładnie przeglądać zarówno moje nagrania, jak i te wykonane przez pracownika przy odbiorze auta. Po kilkukrotnym powiększeniu (zoomowaniu) udało mi się wykazać, że oba ubytki były widoczne już wcześniej. Dopiero wtedy pracownik przyznał mi rację.
Cała sytuacja była bardzo stresująca. Dodatkowo usłyszałem komentarz: „mam nadzieję, że się nie spieszysz”.
Wynajmuję samochody od 15 lat w różnych krajach i nigdy wcześniej nie spotkałem się z taką sytuacją.
Zdecydowanie odradzam tę firmę. Jeśli nie chcecie stresu i problemów przy oddaniu auta, lepiej wybrać inną wypożyczalnię. Aż strach pomyśleć, co by było, gdybym nie miał własnego nagrania i nie sprawdził dokładnie samochodu przy odbiorze.

Odpowiedź od ACE Rent A Car
Samochod odebralem w nocy okolo 23.30 przy mrozie -14 stopni. Zdjecia na maila dostalem beznadziejnej jakosci zrobione z daleka 4 godziny wczesniej bez rzadnych detali. Auto bylo cale pokryte szronem takze praktycznie nic nie bylo widac.Niestety jak juz sie wczesniej umowilem z przedstawicielem ACE Rent A Car na odbior samochodu na dana godzine to niestety nikogo nie bylo!!! Po telefonicznej rozmowie wrzucilem kluczyk i bilet do pojemnika na zwrot kluczy. Zdjecia ze zwrotu samochodu zostaly zrobione dopiero pod wieczor nastepnego dnia a nastepnie dwa dni pozniej kolejna seria zdjec po dokladnym jego umyciu. Widac na zdjeciach drobne przetarcia, ktore nawet nie sa rysami ale depozyt zostal zablokowany i sprawa trafila do firmy ktora orzecze o stanie zniszczen samochodu.Ledwo widoczne przetarcia przez dwa dni po oddaniu samochodu mogl zrobic kazdy nawet osoba myjaca samochod! Te drobne rysy sa tak malo widoczne na zalaczonych zdjeciach , ze policjant ktory ogladal te zdjecia nie mogl ich odnalezc !!! Zrobilem zaledwie okolo 240 km ( 120 w jedna strone do domu i z powrotem) po autostradzie. Wynajmuje samochody w roznych krajach od okolo 20 lat i to jest moje pierwsze takie doswiadczenie. ACE Rent A Car przy takiej pogodzie ( mroz ,szron i lod na aucie ) mogliby ukryc wiele wad samochodu.Sprawe juz zglosilem na policje i do banku w celu zablokowania depozytu. Jezeli to nie pomoze to sprawe skieruje do sadu bo nie mozna tak traktowac ludzi. Straszne doswiadczenie z firma ACE RENT A CAR !!! Nie polecam !