Jestem zażenowana obsługą klienta w Zalando. 8.11.2025 r. zwróciłam w jednej paczce 3 rzeczy. Zwrot dostałam za 2. Od przeszło miesiąca ciągle piszę e-maile, próbując uzyskać zwrot całej należności. P... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Obuwie i ubrania na wyprzedaży! Szeroki wybór butów i odzieży na wyprzedaży w ZALANDO. Moda online - Wyprzedaż zimowa
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Polecam ten sklep internetowy za każdym…
Polecam ten sklep internetowy za każdym razem gdy coś odesłałam . Zwrot pieniażków nastąpił ekspresowo i wysyłka ekspresowa. Oby tak dalej daję 5 gwiazdek za wszystko. Pozdrawiam becia
OKRADLI 280 zł
Numer zamówienia: 10903147767537
Odesłałam produkt 9 lutego, 11 lutego był już w magazynie Zalando odebrany, do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu, ponieważ Zalando twierdzi, bez żadnych dowodów, że spodni w paczce nie było, kontakt z nimi to jakieś nieporozumienie, tysiące maili, że mają mi wysłać protokół od przewoźnika, monitoring cokolwiek, dla nich sprawa jest zakończona. Wysyłam maile do szanownego Zarządu niemieckiego, zero odzewu, mają konsumenta w głębokim poważaniu, okradli mnie na 280 zł, sprawę zgłaszam do UOKIK do rzecznika praw konsumenta europejskiego i pójdę z tym nawet do prokuratury jak będzie trzeba. Nie jestem pierwszą osobą, która ta daremna instytucja zwana Zalando okradła.
Rażący brak kompetencji podczas wysyłki towaru
Zamówiłam przez internet buty w rozmiarze 40. Dziś przyszła paczka i bardzo mnie zdziwiło, że opakowanie na buty wskazuje zamówiony towar, ale w środku leżą buty o rozmiarze 37.5.
Brak profesjonalizmu i robienie z klienta idioty! Jak można dopuścić do takiej sytuacji. Dobrze , że nie 2 lewe zostały przysłane. Czy ktoś kto kompletuje zamówienie zagląda co wysyła ???
Teraz muszę zwrócić towar , bo oczywiście rozmiar jest za mały i mam zamrożone pieniądze na ok 14 dni.
Czyjaś nieuwaga i brak kompetencji jest rażąca! Tracicie w ten sposób zaufanie klienta. Następnym razem , o ile będzie , długo się zastanowię zanim cokolwiek kupię w tym sklepie. Nie pozdrawiam.
Super
Super, świetne produkty, super polityka zwrotów, darmowe dostawy, dobrze traktują klienta po kontakcie z problemem. Polecam wszystkim!!!! Jestem stałym klientem
Nie kupuję na Zalando
Nie kupuję na Zalando, ponieważ nie mają polskiego Inpostu.
Firma porażka, żenada - czy ktoś tym zarządza?
Firma porażka,zapłaciłem 31.03.2026 za produkty ponad 1000 zł dostawa miała być zrealizowana od 8-13.04.2026 niestety przesyłka nie dotarła.Dzwonilem na infolinię kilka razy ,zapewniano mnie że przesyłka dotrze jednak nie dotarła i od 31.03 ma status "w przygotowaniu". W dniu dzisiejszym rezygnuje z zakupu i czekam na zwrot pieniędzy. Nie polecam i odradzam zakupy w tej firmie.28.04.2026r nadal czekam na zwrot pieniędzy ,kilka wykonanych telefonów, miłe zapewnienia że robią co w ich mocy , ostatnio Pani zapewniła że zwrot pieniędzy nastąpi w ciągu 24 godzin od mojego telefonu i co i nic minęło już 6 dni.
Reklamowałam spodnie i zapytałam pani…
Reklamowałam spodnie i zapytałam pani na infolinii czy mogę usunąć konto czy jednak poczekać aż zakończy się reklamacja. Dostałam informację że mogę śmiało usuwać a do reklamacji będzie jedynie potrzebne numer zamówienia. Tak zrobiłam. Teraz oczywiście to ja mam problem bo znikły dane itp. Tłumaczę im że zostałam tak poprowadzona przez ich pracownika i to przez ich błąd mam teraz problem z zakończeniem reklamacji która była uznana pozytywnie. Jedyne co usłyszałam z ich strony to to że pracownik się uczył. Żadnego przepraszam. Mają w dupie wszystko podają na infolinii błędne informacje a potem to ja mam wg nich problem bonobo nie biorą za to odpowiedzialności. Dzwonię na infolinię któryś raz to udają że nie słychać i rozłączają się. Okropni, straszni niedouczeni ludzie tam pracują wprowadzają klientów w błąd a potem mówią że to nie ich problem. Masakra !!!!!!!!!!! Każdemu odradzam
Od 18 dni nie otrzymalam zwrot…
Od 18 dni nie otrzymalam zwrot pieniedzy ta odeslane buty. Otrzymalam inny produkt niz zamowilam.
Mimo pisania kilkudziesięciu maili, oswiadczen nie mam zwrotu i nikt sie nie odzywa!
To jest kradziez i oszustwo. Sprawa zgloszona do Rzecznika
Opóźnione wysylki paczek za każdym…
Opóźnione wysylki paczek za każdym razem co zamawiam. Jak sie kontaktuję w celu dostarczenia paczki to zwalają winę na inposta, gdy do inposta napisałem u nich wszystko dobrze działa. Fatalna obsługa klienta i fatalne zorganizowanie.
Oszukali mnie na 600zł mój nr…
Oszukali mnie na 600zł mój nr zamówienia 10901147845444. Odesłałam 3 produkty i stwierdzili że otrzymali tylko dwa. Od miesiąca się dobijam
Oszuści – brak towaru i odmowa zwrotu pieniędzy
Zamówienie: 10901151490512
To jedno z najgorszych doświadczeń zakupowych, jakie miałem. Platforma, która powinna być zaufana, w moim przypadku okazała się skrajnie nieuczciwa.
Zapłaciłem za towar, którego nigdy nie otrzymałem. W paczce znajdowało się jedynie puste pudełko, a sama przesyłka była naruszona i podejrzanie lekka. Posiadam pełne dowody — nagranie wideo z rozpakowania oraz całą korespondencję.
Mimo tego, bez realnej analizy i bez odniesienia się do przedstawionych dowodów, otrzymałem natychmiastową odmowę zwrotu środków. Co więcej, firma nie potrafi jasno wskazać konkretnej podstawy tej decyzji.
InPost potwierdził, że w takiej sytuacji odpowiedzialność spoczywa na sprzedawcy, jednak platforma całkowicie to ignoruje.
Mam wrażenie, że jest to platforma, która w praktyce nie chroni klienta, a w sytuacjach problemowych unika odpowiedzialności. Jako klient czuję się po prostu oszukany.
Zdecydowanie odradzam zakupy — ryzyko utraty pieniędzy bez otrzymania towaru jest realne.
NIE KORZYSTAĆ! BEZNADZIEJNE PODEJŚCIE DO KLIENTA
Zablokowali mi konto bez podania powodu. Infolinia nie umie wyjaśnić poza: "przykro mi, ale nie da się tego cofnąć". Mam >10 lat historii zakupów na Zalando.
Straciliście właśnie kilkuosobową rodzinę klientów.
Zamówiłam buty DC rozmiar 40
Zamówiłam buty DC rozmiar 40. Po otrzymaniu przesyłki i otworzeniu okazało się że był to kompletnie inny model i inny rozmiar. Zwróciłam po czym po kilku dniach zamówiłam ponownie. Jednak z moim rozczarowaniem ponownie otrzymałam buty, które wcześniej zwróciłam. Nie wiem, czy pakują zamównienia na ślepo, czy o co chodzi
Miałam otrzymać buty 11-12.03
Miałam otrzymać buty 11 - 12.03, nie otrzymałam!!! Dnia 13.03 o godz. 21.01 otrzymałam informację, że mogę odebrać z paczkomatu przesyłkę. I tak właściwie otrzymałam 14.03. Ani przepraszam ani pocałuj mnie gdzieć. Uważam Zalando za nierzetelnego sprzedawcę, nie polecam!
top seller
Ech, nie moge zlego slowa powiedziec, a korzystam z Zalando non stop od 10 lat. Odkad wprowadzili forme platnosci "zamow teraz, zaplac w ciagu 30 dni", bardzo duzo zwrotow zlecam, bo nie zamrazam swoich pieniedzy i moze przy jednym zwrocie na kilkanascie, byla jakas pomylka z ich strony, ktora dalo sie naprostowac mailowo. Reklamacje sa bardzo szybko (w ciagu 1 dnia) rozpatrywane, oczywiscie na moja korzysc, choc wady sa naprawde minimalne, typu nierowny szew. To samo tyczy sie Zalando Lounge. Jestem wymagajacym klientem i mimo ze duzo kupuje (teraz mam ok. 25 tys. pkt, czyli wydalam tam 25 tys. zl), to czesto kupuje tez spontanicznie, a pozniej zwracam i w 99% przypadkow wszystko przebiega wzorowo.
Błędny produkt, brak zwrotu pieniędzy ani wymiany
Zamówiłam buty marki Ralph Lauren za 1009 zł. Otrzymałam jednak inny model (Michael Kors) z widocznymi śladami użytkowania. Odesłałam produkt wraz z reklamacją i zdjęciami dokumentującymi wadę. Zalando odrzuciło reklamację, nie podając żadnego powodu, a od miesiąca nie otrzymałam odpowiedzi na moje maile. Produkt został odebrany przez Zalando, a ja nie otrzymałam ani właściwego towaru, ani zwrotu pieniędzy. Nie polecam zamiawiać od tych oszustów.
ostatni raz zamawiam cokolwiek w…
ostatni raz zamawiam cokolwiek w ZALANDO , przesyłka z Polski do Polski jest realizowana dłużej niż przesyłka z innych krajów . Na osiołku było by szybciej dowozić . Szkoda tracić czas na zakupu u Was
Kolejny raz otrzymałam nie to co zamówiłam
Po raz kolejny w ciągu niespełna miesiąca otrzymałam inny artykuł niż zamówiłam. Po raz kolejny musze robić zwrot, czyli muszę poświęcić czas na zapakowanie produktu i odesłanie go! Tracę zaufanie do Zalando, ponieważ boję się co dostanę w kolejnej paczce, tym bardziej, że kupuję towary premium, a w paczce kolejny raz dostaję jakieś chińskie barachło nie warte nawet ułamka ceny, którą zapłaciłam. Dodatkowo muszę czekać na zwrot moich pieniędzy, a to przecież nie ja popełniłam błąd podczas pakowania!
Obsługa Zalando to dramat
Obsługa Zalando to dramat. Klient to ich najgorszy wróg. Popełniają błędy i nie biorą za nie odpowiedzialności. Nie ma żadnej z ich strony chęci rozwiązania problemu, który sami stworzyli. Z taką jakością obsługi nie ma mowy żebym kiedykolwiek wrócił do zakupów na tą platformę. Usunąłem konto.
Uwaga na oszustów
Uwaga na oszustów! Od kilku miesięcy cos się dzieje z tą pseudo firemką, reklamacji w ogóle z automatu nie uznają, dwie rzeczy reklamowałem jedna spodnie us polo dziurą się zrobiła na szwie te te cymbały twierdzą że sama się zrobiła, to samo z butami Nike, ogólnie syf, obsługa dramat, jakość tych używanych w większości ciuchów co sprzedają jest fatalna. Nic tam nigdy nie kupię nawet za darmo, konto usunąłem i wszystkich będę przestrzegał przed tymi złodziejami!