ShopUSA Sverige Recenzje

Wynik TrustScore: 2 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Utrolig dårlig service, ingen kommunikation, og pakkerne kan ikke findes og kommer aldrig frem. de reagerer ikke på mail eller opkald.

Oceniono na 1 z 5

Tänkte anlita detta företag men tappar känslan innan jag ens lagt en order då jag ringt till kundtjänst 8 ggr o väntar minst 30 utan nÅgot svar utan bara kö hela tiden .Katastrof att man aldrig komm... Zobacz więcej

Oceniono na 3 z 5

Jag är ganska nöjd med transport förutom att det tog ganska lång tid Jag är väldig kritisk till att ni inte svarar i i telefon och inte heller på mail för som förstagångs användare har man en del fr... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 1 z 5

I början av december skulle mitt paket lämna USA från er. Jag har fortfarande inte fått mitt paket som skulle legat under granen nu. Jag har fått någon annans paket. O ni har fortfarande inte en ble... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Informacje dotyczące firmy

1. Usługa wysyłkowa
  2. Przesyłki kurierskie
  3. Usługi pocztowe i kurierskie

Napisane przez firmę

ShopUSA fraktar dina online inköp från USA till Sverige. Det förekommer att webbutiker i USA inte kan/ vill skicka varor till Sverige. Men med ShopUSA kan du handla i alla webbutiker, inklusive de som inte kan skicka till Sverige. Detta görs genom att dina inköp skickas till vår fraktterminal i USA. Det är ganska enkelt och du anger bara din ShopUSA-adress som leveransadress när du genomför ditt köp i den amerikanska webbutiken. Vi kommer då att få ditt paket och skicka paketet hem till dig i Sverige. Vi hanterar också tull och moms så att du inte behöver hantera det själv. Vi erbjuder låga fraktpriser med vår sampackningsservice via Express, flyg- och båtfrakt. Börja din amerikanska shopping idag och få din inköp fraktade till Sverige enklare och utan tullproblem.

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Zaprasza klientów do wystawiania recenzji

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 3

Napisz recenzję

Skitdyra

Skitdyra! Löjliga kostnader tas ut och vill ha extra för skicka paket tillsammans.
Det finns bättre och billigare alternativ som jetcarrier!

27 lutego 2021

Hej Hans
Du har av misstag skickat dina två paket till vår gamla terminal i Virginia/ USA, som vi flyttade till Pennsylvania/ USA i oktober 2018. Därför har du debiterats en extra avgift för frakt av de två paketen från Virginia till Pennsylvania i USA.
Som vi presenterade för dig och som du accepterade via email till oss innan vi bokade frakten från Virginia.

Oceniono na 2 z 5

Helt omöjligt att komma i kontakt med…

Helt omöjligt att komma i kontakt med kundtjänst via telefon och via mejl skickar dom mestadels standardsvar.
Och sampackningen, som dom lovar ska ingå i premiumpaketet och behandlas inom 24 timmar efter förfrågan, struntar dom i helt och hållet... Är det så att dom inte hinner hantera dessa, ska väl inte detta belasta kunden? Man borde få sampackningsrabatten ändå.
Tyvärr jättetråkigt att det ska vara så svårt att komma i kontakt med dom och lösa problem som kan uppstå. Man betalar ju trots allt för detta...
Jag ringde totalt 8 gånger under 1 dag utan att någon svarade. Ordern som jag ville annullera, bekräftades annullerad, via mejl, 12 min efter deadline, så tyvärr kunde jag inte få med en ny order med fredagens flyg.

Hej Mattias
Vi har redan informerat dig flera gånger om att vi tyvärr har förseningar i bearbetning av sampaket vid vår terminal i USA på grund av COVID-19 inklusive minskad bemanning, snöstormar i området för vår terminal i USA inklusive stängning av vår terminal under förväntade perioder, som alla kunder har informerats om. Vi är verkligen ledsna över den nuvarande situationen i USA och betjänar våra kunder på bästa möjliga sätt under de förvärrade omständigheterna. Du säger inte att du bad om att din försändelse till Sverige skulle avbeställas den 26/2 samma dag som ShopUSA stänger vår veckoflyg, eftersom du ville ändra din leverans. Detta möttes av supporten på ShopUSA trots ända fram till tidsfristen.

Oceniono na 3 z 5

Allt fungerar som det ska men ingen…

Allt fungerar som det ska men ingen lönsamhet i att använda då tull frakt och moms likviderar vinsten. Annars helt ok

Hej Stefan Christer
Tull och moms på en försändelse måste regleras, eftersom detta krävs enligt lag. Du har sparat importavgiften 218-318 SEK på ShopUSA, en tjänst som ShopUSA tillhandahåller alla kunder när de väljer standard-flyg och bådfrakt. Dessutom har du fått 18,40 $ rabatt på din första leverans på ShopUSA.

Oceniono na 1 z 5

Jag beställde en grill till min bil.Den…

Jag beställde en grill till min bil.Den 23/2 fick jag den.Två dagar efter den 25/2 skulle jag montera den.Tyvärr var grillen demolerad ,skadad i transporten.Skickade in en reklamation,tyvärr för sent att reklamera enl er.Det hade gått över 24 timmar.Väldigt dåligt!
P.S Beställd 23/11 2020 levererad 23/2 2021.

Hej Per
Tyvärr har vi villkor för våra leveranspartner som måste följas i samband med ett klagomål. Just av den anledningen visas dessa villkor på ShopUSAs första sida så att du vet hur du ska agera.

Oceniono na 1 z 5

Riktpris stämmer inte med vad du…

Riktpris stämmer inte med vad du faktiskt får betala.
Kundtjänst som visar 0 intresse att hjälpa dig, dom är otroligt otydliga i sina svar om dom ens bemödar sig med att svara på din fråga.

Jag kommer aldrig använda mig av ShopUSA igen.

Hej Fabian
Man får bilder av varje paket som anländer till vår terminal i USA. Så du vet när du kan ställa in din leverans till Sverige. I ditt fall skapade du din sändning av det totala varuköpet och betalar här för den totala tullen innan alla paket registrerades till dig.
Du debiteras därför frakt för återstående leverans när du skapade en leverans. Men inte för tullen, eftersom det är som du är nöjd med huvudorder 173241 hos ShopUSA.
Vi tycker det är mycket olyckligt att du är missnöjd med det stöd du har fått från ShopUSA i samband med dina beställningar här, eftersom vi har förklarat i detalj för dig hur en restleverans hanteras på ShopUSA.

Oceniono na 1 z 5

Bestulen, överpriser/falsk marknadsföring och bristande kundvård

Blev i höstas bestulen på två likadana varor som skulle samfraktas tillsammans med flera andra likadana varor genom ShopUSA.

Hur jag vet att det stals är för att den ena varans förpackning var uppsliten och låg kvar i den kartong som alla mina varor fraktats i. Den andra varan var helt spårlöst försvunnen. Den som sist sampaketerat min leverans antingen stal varan eller så valde ShopUSA att skicka en uppsliten förpackning (som låg överst och fullt synlig) som någon tidigare slängt dit efter att ha tagit innehållet.

Efter att ha inlett en reklamation kring det här märkte jag fler och fler saker som inte sköttes bra av ShopUSA.

De skriver att man ska betala tull och importmoms genom dom istället för i Sverige - för att det är billigare och smidigare. Men i mitt fall skulle det ha blivit ca 2000 kr dyrare att betala genom ShopUSA! Helt otroligt stor skillnad och vilket bluffande från deras sida. Tur att jag sista gången lät bli.

Jag fick sammanlagt betala ca 2000 kr i sampackningsavgift för 17 mindre paket, vilket jag tycker är mycket med tanke på den lilla mängd dessa mindre paket innehöll. För på den summan betalar man dessutom en hanteringsavgift, som klumpats ihop med fraktavgiften. Hanteringsavg. "kan" de inte säga summan på utan en extra avgift på ca 200 kr till då de "måste" kontakta någon administrationsavdelning eller liknande. Aldrig varit med om något liknande där jag som kund får betala för att få tillgång till enkel information om min egen faktura.

Vid reklamationen fick jag 1-2 dagar på mig att skicka bilder på kartongen samt inkomma med lite uppgifter om det försvunna innehållet, efter det kunde de inte ta emot reklamationen för då var det för sent. ShopUSA meddelade mig att reklamationen skulle ta upp till 60 dagar (om jag minns rätt). De återkom till mig, efter jag mailat och frågat, exakt 60 dagar efter att reklamationen kom in.

De stulna varornas värde var inte högt men kunde inte ersättas då de var exklusiva och tagit slut. ShopUSA ersatte mig för dom, efter lite mutter om inget bevis - men ingen kompensation som plåster på såret, vilket man som företag bör göra i kundvårdande syfte.

Det här var andra gången jag använde mig av ShopUSA. Den första gången var allt bra - bortsett från att jag betalade överpris jämfört med flera andra liknande företag (som jag använt mig av) vilket bittert upptäcktes den andra gången.

Aldrig mer ShopUSA för:
- de tar överpriser samt bluffar om bättre priser genom dom
- har bristande kundvård
- uppenbarligen även brist i säkerhet när de inte kan ta reda på vad som hänt/kan få tag på tjuven/tjuvarna

De enda plusen var snabb frakt och relativ trevlig (fast trög och ibland missförstående p.g.a. dansk support) kundservice. Men det hjälper föga.
_________________________________

Svar till ShopUSA:s svar på mitt omdöme.

Ordernr blandades ihop, absolut, men varför skriver ni ut vad jag köpt etc. detaljer här på Trustpilot, vad har alla andra med det att göra? Vi har redan mailat varandra om allt det här, det finns inget mer som ni kan säga eller göra för att jag ska bli nöjd. Det tåget har liksom redan gått för länge sen.

Sen förstår jag tyvärr inte allt ni skriver men det spelar ingen roll - upplever att ni kör samma försvarstal som ni gjorde då. Ni tar knappt något ansvar och nu hänvisar till att ni behöver bilder, som att det vore kundens problem. Hur ska jag här i Sverige se till att det tas bilder av allt när det era medarbetare i USA som ska ha koll på det?! Ska man betala för en ytterligare tjänst för att få detaljerade foton så att man säkerställer bevis om en stöld väl sker, eller? Jag anser att det är ni själva som ska säkerhetsställa, det är ert ansvar i USA då ni handhar de varor era kunder litar på att ni ska hantera tryggt och säkert.

Tillägger att jag bett om detaljerade foton vid ett par tillfällen då era foton som ingår var undermåliga och även då visade bilderna inte allt i mina paket. Viktigt när stölder sker att de detaljerade bilderna är bättre utförda.

Tillägger även att jag har all förståelse för att det är en pandemi vi går igenom och alla nog gör så gott de kan. Beklagar mig inte över danskan utan mer att missförstånd uppstod och därmed tog det längre tid=trögt.

Att jag har fått rabatt är i realiteten bara smäck för att det ska se bra ut. För hur kommer det sig att ni ändå är en av de dyraste avseende denna tjänst efter alla "premiumrabatter"? Och att tull- och importmoms blir väldigt mycket dyrare genom er? Och nej, det jag skulle få betala i tull/import genom er var ca 2000 kr dyrare vid jämförelse.

Nej tack, det är "bra" så här. Jag kommer aldrig att återvända som kund när ni brister på så många punkter. Jag som kund bör inte bli skriven på näsan utan jag borde få bättre kundvård/kompensation efter en stöld när varorna var i ert förvar - det är inte mitt ansvar att säkerhetsställa att inte stjäls.

Hej Jenny
Ditt angivna beställningsnummer, som behandlar reklamationen här, är inte 8391 utan order 7913.
Som vi skrev till dig i slutet av ditt ärende den 5 respektive och 9 november 2020:
Vi kan inte klargöra vad som har hänt här, eftersom bilder vid ankomst till vår terminal i USA inte bekräftar om varor ingår eller inte, från dina säljare i USA.
Därför skickar du en presentkod på dina angivna förlorade föremål: 7913REFUND, som du har bekräftat för oss:
1 x tid att lysa kartong Hello Kitty
1 x Unicorno Metallico-serie 5-kartong (Tokidoki)
Totalt artikelvärde $ 22.
Du kan använda presentkoden för din nästa leverans med ShopUSA. Claim avslutas härmed på ShopUSA per. 9/11 2020.
När du väljer ett flyg (standard) på ShopUSA är du nöjd med frakt, tull och moms före avresa från USA, ändrad per. 1/9 2020. Eller så kan du välja Expressfrakt, där du debiteras för frakt vid avresa från USA och betalas direkt för tull och moms vid ankomst av paketen till Sverige.
Vi gör vårt bästa för att klargöra vad som har hänt här i samband med dina 2 saknade föremål. Därför mycket olyckligt att du uppfattar detta annorlunda.
Vi behöver bilder av dina artiklar när de anlände till vår terminal i USA samt med hänvisning till vilka av dina paketnummer, artiklarna visas på ShopUSA. Hantering ingår i fraktpriset.
Om du inte var Premium-medlem i ShopUSA, skulle du ha debiterats $ 868 i frakt och hantering.
Att du har valt fraktform, där du betalar tull och moms + importavgifter vid ankomst till Sverige, som du väljer.
Du kunde ha valt fraktformen där du hade debiterats alla kostnader före avresa från USA och till och med sparat dina importavgifter.
Vi kan se att du sedan har använt din ersättningspresentkod vid din efterföljande leverans 8391, där du igen har valt EXPRESS istället för standardflyg.

På grund av COVID-19 har vi för närvarande inget svenskt support, vi hjälper därför så mycket vi kan på danska / svenska.

Inte den billigaste lösningen

Inte den billigaste lösningen, men den kommer fram i alla fall.

Hej Johannes
Tack för din recension av vår frakttjänst.
Du är mycket välkommen att kontakta vår support med vad du jämför din frakttjänst på ShopUSA med.

Oceniono na 4 z 5

Bra service men är alldeles för dyrt!!

Bra service men är alldeles för dyr,man kan beställa direkt hem för ca 30-40% billigare men det är väldigt bekvämt,bara att beställa sen är grejorna hemma :-)

Hej Rolf
Vi skickar samma svar till dig som du när du kontaktade oss i vårt support.
På ShopUSA är du reglerad enligt godsvikt (dimensionerad vikt) och inte enligt aktuell vikt.
Vad står det exakt vad du äntligen kommer att bli avgjort när paketet levereras av säljaren i USA till din adress i Sverige?
Eftersom du inte undviker moms och importavgifter för direktfrakt från USA till Sverige.
Du är premiummedlem på ShopUSA, så utnyttja din sampaketeringsrabatt samt en rabatt på flera paket på flera paket i en sändning från USA till Sverige.

Fungerar bra

Fungerar bra - har fått en del paket nu, möjligtvis kan det ta lite tid ibland men allt sköts bra så jag är nöjd hittills.

10 lutego 2021

Hej Robert
Tack för din recension.
Vi är mycket glada över att du är nöjd med tjänsten på ShopUSA.

Hej Per-Ola
Tack för din recension.
Vi är mycket glada över att du är nöjd med tjänsten på ShopUSA.

Oceniono na 2 z 5

Mina varor fastnade på lagret i Philly…

Mina varor fastnade på lagret i Philly då betalningsgatewayn inte fungerade. Efter 8-10 st autogenererade mail och 2x50 min i telefonkö till supporten utan att komma fram, var varorna fortfarande kvar i USA. Allt funkade från min sida men felet låg hos mig enl ShopUSA. Plötsligt efter 3 veckors frustration, i ett läge då jag givit upp att någonsin få se mina varor (30$ testförsändelse) så lossnade det och min tre veckor gamla betalning "gick igenom". Detta utan någon insats från min sida förutom den ursprungliga betalning jag gjorde tre veckor tidigare.
Vet inte om jag kommer att använda denna tjänst igen.

8 lutego 2021

Hej Thomas
Vi var i pågående dialog med dig om din betalning. Som vi bekräftade till dig enligt vår Payment Gateway var det din bank som avvisade transaktionen från oss / ShopUSA och du var därför tvungen att kontakta din bank direkt om detta. Vi har försökt hjälpa dig, men kan inte gå i dialog med din bank om detta, du måste göra det själv som kund.
Charlotte

Oceniono na 1 z 5

En tjänst för att alla som gillar att slå vad eller ta stora risker

Kort Version: Jag ångrar så mycket att jag bestämde mig för att anväda ShopUsa tjänst att ingen straff är tillräcklig för att straffa mig själv för ett sådant beslut.

Lång Version: Jag använde ShopUsa flera gånger förut när de hade lagret i Virgina. Då svarade de i telefon och deras tjänster var utmärk helt enkelt. Efter att de flyttade till Pennsylvania började kvaliteten att försämras lite grann men nu hittar jag inga ord för att förklara hur hemskt deras tjänst har blivit. Det är som att spela på lotteri nu: Du kan vinna eller förlora allt! Det är upp till dig att ta en sådan risk.
Jag vet att de skall svara på mitt inlägg med det fåniga uttrycket som de brukar börja med ” Vi är helt obegripliga” och jag kan bara hålla med att de är helt obegripliga.
Först kan jag säga att de påstår i deras hemsida att ”Vi skickar som vanligt trots Corona” men detta stämmer inte alls och det är helt lurigt. De skrev ett mejl som förklaring att de har förseningar på grund av Corona och färre bemanningar på lagret. Det är denna information som borde framstå på hemsida.
Förut gick det att prata med deras telefonservice och de var väldigt hjälpsamma och trevliga men nu är deras telefonservice icke existerande. Den lyser med sin frånvaro! Det går lättare att prata med en vägg istället.
De beter sig som autister. De lever i sin egen värld och tar inte på allvar någon kritik. De bor i ett parallellt universum men ej i samma som vi vanliga människor bor i.
Jag antar att de inte är samma ägare när jag började använda deras tjänst. Det måste vara nya personer som tog över.
Jag orkar inte mer för att försätta att skriva om denna mardröm. Jag kan vara säga för att sluta mitt inlägg att jag fick köpa samma prylar från samma leverantör med en speciell leverans så att jag skulle kunna få mina varor i tid. Ni kan tänka er hur dyr har blivit den här affären för mig.
Nästa steg från min sida nu är att berätta om allt den här till alla svenska forum som jag är medlem i och varnar mina kollegor om ShopUsa. Och det är bara början!
Om du är en riktig spelare kan du slå vad med ShopUsa istället av Trisslot eller V75 men om du däremot är ute efter en trygg affär välj ett annat sätt.
Lycka till och hoppas att min historia kan hjälpa till någon annan att inte begå samma misstag som jag gjorde med ShopUsa.
EDIT: Mitt kundnr är SE29078 men ni behöver inte längre behandla mitt fall eftersom, som jag skrev här, jag fick köpa dessa varor igen med speciell frakt direkt från leverantören. Ni får sälja nu mina varor och donera dessa pengar till UNICEF eller Läkare Utan Gränser. Ni får välja själva!

29 stycznia 2021

Odpowiedź od ShopUSA Sverige

Ange ditt kundnummer på ShopUSA, eftersom vi inte hittar dig i vårt system med det namn du undertecknar med. Vi behandlar därefter din recension.
Charlotte
ShopUSA
----------------------------------------------------------------------------------
Hej Alejandro

Som vi skrev till dig i samband med dina två paket som ännu inte var registrerade för dig:
Vår terminal arbetar flitigt med att registrera alla inkommande paket.
Men som SE och resten av världen är de föremål för COVID-19 och kör därför på grund av detta med minskad bemanning.
Det är därför tyvärr en försening i hanteringen.
Det första paketet är redan registrerat för dig och vi väntar därför på registrering av ditt nummer 2-paket, som vi är i dialog med vår terminal i USA runt, som vi också har informerat dig om.
Du får därför ett direkt svar när det sista paketet är registrerat hos dig.
Vi tackar dig för ditt tålamod och förståelse för den aktuella situationen.

Önskar dig en trevlig dag.

Inte särskilt kostnadseffektivt..

Inte särskilt kostnadseffektivt... Delade leveranser trots sambokning.

26 stycznia 2021

Hej Stefan
När du har mer än ett paket registrerat under din inloggning hos ShopUSA, som Basic-medlem, får du ett popup-fönster, du kan uppgradera till Premium och få dina paket buntade och här få en multi-pack-rabatt och packningsrabatt på din kommande leverans på ShopUSA. Ett Premium-medlemskap kan kosta $ 1,99 per månad och kan avslutas när som helst, men inte den aktuella månaden.
Därför är det synd att du inte utnyttjade erbjudandet.
Om du vill ha mer information om detta är du alltid välkommen att kontakta vår support.

Bra !

Bra !------bra

Hej Bo Holger

Allt fungerade bra

Allt fungerade bra. Det som inte höll måttet var bilderna som skickades. Det var för odetaljerade. Ex. Bilden på skor som jag köpt visade bara en klack eller en liten del av skon. Det hade varit bättre att få en bild på hela skon direkt.

Hej To
Tack för din fina recension av vår frakttjänst.
Du kan alltid beställa en mer detaljerad bild av ditt paketinnehåll under EXTRA SERVICES via din inloggning på ShopUSA.

Dyrt

Omständigt o dyrt

Hej Christer
Du har felaktigt lagt upp en recension på vår danska plattform. Vi hänvisar därför till samma svar på din 1-stjärniga recension som vi skickade till dig där.
Du glömmer att berätta här att du av misstag skickade ditt paket till vår gamla terminal i Virginia, USA, som vi lämnade för 2 år sedan, information du fått från ShopUSA och som också visas på ShopUSAs första sida för Sverige. Därför betalade du för extra frakt från Virginia till vår terminal i Pennsylvania i USA, vilket du bekräftade för oss var ok innan vi fick paketet skickat till vår terminal i Pennsylvania i USA. Du har därför avräknats för frakt från vår gamla terminal, frakt från USA till Sverige, moms, självval av leverans till hemadress, ingen tull, ingen importavgift. Det är möjligt att välja leveransalternativ i Sverige som du inte betalar extra för. Sammantaget en månad innan din beställning skickades från USA till dig i Sverige eftersom du hade frågor om paket, avveckling etc. Vi har på alla sätt försökt hjälpa dig i vårt stöd samt förtydliga dina kostnader för dig. Vi önskar er en god kväll.

Funkar bra

Funkar bra. Omsorgsfull emballering vid sampackning.
/Per-Anders

24 stycznia 2021

Hej Per Anders

Doświadczenie Trustpilot

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej