Kożystałem już z tej aplikacji na innym urządzeniu, jednak po zakupie innego telefonu i instalacji aplikacji, pojawia się błąd podczas weryfikacji numeru, którego nie zmieniałem. Aplikacja w tym momen... Zobacz więcej
Doładowałem konto kwotą 5 PLN (dobrze , że tylko 5 zł) - w promocji miałem uzyskać 10 minut rozmów z TZ. Pomimo wielokrotnych prób nie udało się nawiązać połączenia. Zainstalowałem SKYPE ( niestety dr... Zobacz więcej
Od dlugiego czasu korzystalam z aplikacji i za jej pomoca doladowywalam telefon komus w tanzanii. Wczoraj ponawialam probe doladowania 3 razy i dzis 2 razy ,jednak pieniadze nie trafily na konto przyj... Zobacz więcej
It works when the internet doesn't
Jakobsbergsgatan 16, SE-111 44, Stockholm, Szwecja
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin
Tragedia! Kontakt praktycznie zerowy, od miesiąca brak odpowiedzi oprócz botów.
Całe szczęście od miesiąca nie przenieśli dwóch nr na abonament, dzięki temu jestem wolny i bez stresu u obecnego operatora.
Jako dodatkowy numer lezący w koncie jak najbardziej ok.
Miesiac jestem z REBTEL
Jak to wyglada? WYbralem opcje z przeniesieniem numeru. SIM przyszla po 4 dniacj od rejestracji, kurier wrzucil koperte do skrzynki. Karta byla nieaktywna dopiero po 4 ech kolejnych dniach i pisania emaili czy na FB aktywowali mi numer. Jakosc polaczen bez zastrzezen internet bez zastrzezen jak dla mnie i do mojej pracy oferta super.
Jest jednak ale. Przeniesienie numeru do tej pory nie nastapilo, kontakt z supportem mocno ograniczony. Pod podany numer nie da sie dodzwonic na emaile z odpowiedzia czeka sie bardzo dlugo na messenger kilka dni. Niestety w chwili obecnej jesli moj nr nie zostanie przeniesiony nie moge w pelni korzystac z uslug
Mój nr.tel. został wyłączny w starej sieci 30 października i do tej pory nie został podłączony w Rebtel. Obsługa klienta w tej firmie to fikcja. Jeśli już udało mi się dodzwonić to albo kończyło się na obietnicach, albo wyłączali mikrofon i udawali że nikogo nie ma. Na e-maile także nie odpowiadają. Dobrze się zastanówcie zanim przeniesiecie do nich swój stary numer.
TELEFONICZNE BIURO OBSŁUGI KLIENTA NIE ISTNIEJE !!(NIE ODBIERAJĄ)
KONTAKT MAILOWY - NIE ISTNIEJE (NIE ODPISUJA)
PRZENIESIONY DO REBTEL NUMER TELEFONU - NIE ISTNIEJE !! (GŁUCHY)plus bonusik - zablokowane wszelkie działania w moim banku - nr powiązany z bankiem - zajePiście śmieszne
===================
w dniu dzisiejszym nareszcie dokonano przeniesienia numeru no gratulacje...

Odpowiedź od Rebtel
Aktywacja przyszła. Ale ciała Rebtel dał!!!! Karta przyszła na moje nazwisko. Po zalogowaniu na konto rebtel w profilu mam inne dane!!!! Zaraz zablokowałem swoją kartę debetową w banku. Zgłaszam sprawę natychmiast. Czy ktoś ma podobny problem????
Wszystko działa jednak czekam ponad tydzień na przeniesienie numeru..
Syf i raz jeszcze syf. Numeru nie przenoszą od ponad 2 tygodni. Jeżeli uda się dodzwonić to kłamią. A to że już dzisiaj wniosek wysyłają, a to przychodzi 3 dni później mail, że przeniosą za 2 dni. Przysłanej kurierem karty SIM z tymczasowym numerem nie można się doprosić o aktywację. SIM się loguje i tyle. Ani dzwonić, ani wysłać SMS. Nic. Nie korzystajcie z tej sieci bo albo stracicie swój numer albo kupę nerwów a najpewniej to i to.
Przecież to jest przekręt ludzie jak wy się nabieracie przecież oni wyciągają numer karty płatniczej wasze dane wszystkie razem z kodem csv z drugiej strony karty mogą zrobić każdy przelew w każdą płatność
Obsluga zalosna, dostalem 2 karty sim i od przeszlo 2 tygodni czekam na aktywacje i przeniesienie numeru, dodam ze nie moge wykupic pakietow u obecnego operatora bo musialbym ponownie aktywowac u niego karte sim.
Zalosne
Otrzymana karta sim już piąty dzień czeka na aktywację. Na pytanie zadane przez support ,co jest przyczyną takiego stanu rzeczy otrzymałem wczoraj maila, że problemy techniczne. Odpowiedzi, kiedy konkretnie nastąpi aktywacja nie otrzymałem.
Pamiętać trzeba że:
1) Sieć jest niby darmowa (płacimy tylko za dodatkowy internet)
2) Obsługa jest jaka jest ale nie płaci się za połączenie z nimi jak u innych operatorów .
3) jeden dzień opóźnienia z aktywacją to nie koniec świata.
4) Na tym forum jak i na innych są opinie również troli którzy mają korzyści z tego żeby jak najmniej osób korzystało z usług tego operatora.
5) Jakieś problemy miałem z sms ami i z mms ami ale już jest ok.
6) czekam aż mój operator zwolni mój numer i zostanie przeniesiony do rebtel.
7) z usług jestem zadowolony. Jest OK
Support tragedia, dodzwonienie tragedia. Trzy dni temu dostałem kartę sim(dobrze ze nie przenosiłem numeru) i do dzisiaj nie została aktywowana!!!! Rozumiem nowa sieć, ale przez przesady!!! Jakieś standardy powinny obowiązywać!!!! Strach przenosić numer!!!
Zamówiłam starter w piątek, który dojechał kurierem w środę, a we wtorek dostałam maila z informacją i przeprosinami, że starter jeszcze nie dojechał. Po wyłamaniu karty sim do rozmiaru nano i włożeniu do iphone'a od razu wykonałam połączenie i.... nie działa! Już zaczynam się wk****ać, ale przypomniałam sobie, że dostałam sms z informacją, że po dostarczeniu karty usługa będzie aktywwna do 24h. Nie minęła wspomniana doba i przyszła kolejna wiadomość - tym razem mailowa, że usługa jest już aktywna. Od razu sprawdziłam - wykonałam połącznie i doszło do skutku. Chociaż HD voice to to nie jest. Testowo wysłałam tez kilka smsów i wszystkie dotarły do odbiorców. Odpaliłam safari - internet nie działa; wpisałam odpowiednią konfigurację APN i... zaczęło działać. Speedtest wskazał 4,8mbps - jak dla mnie, wystarczająco. Czego chcieć więcej?!
Sieć wydaje się być w porządku, nie przerywa rozmów i ma dobre prędkości przy słabym zasięgu, ale ping w okolicach 100 daje się we znaki. Brakuje mi oferty na nielimitowany internet w skali miesiąca, oraz uważam że ceny poniżej 50GB to żart i myślę że pakiet 20GB w cenie 1pln za 1GB byłby lepszym pomysłem.

Odpowiedź od Rebtel
Jeżeli byłyby gwiadki z minusem to bym taką dał. Usługa totalnie nieprofesjonalna. Dostarczone karty nie działają, support telefoniczny to fikcja, support mailowy to automat - również fikcja. Absolutnie odradzam przenoszenie numerów do tej sieci. Efekt będzie taki, że stracicie swój numer.
Dziwię się, że UKE się jeszcze tą firmą nie zainteresował.
TO OSZUSTWO
TO WYCIAGANIE DANYCH KART KREDYTOWYCH RAZEM Z ODECCV MOGA PLACIC ZA CO CHCA DZIEKI TEMU NACIAGACZE

Odpowiedź od Rebtel
Warunkiem napisania była recenzja, więc kierując się opiniami innych i prezentacją oferty daję 4 gwiazdki, choć chciałbym 5. Wczoraj kurier wrzucił mi kartę do skrzynki. I zagwozdka. Co mam dalej robić? Mój numer u poprzedniego operatora nadal aktywny. Nie wiem, jak długo. Zostawić kartę i czekać na smsa, czy włożyć do jakiegoś innego telefonu i czekać? Czy jest z Wami jakiś kontakt telefoniczny? Mam opłacone usługi pre-paid u poprzedniego operatora na miesiąc. Czy poza podanym adresem support at rebtel.pl jest z Wami jakaś forma kontaktu? Czy na jakiejś stronie można zadawać pytania? Jakieś porady krok po kroku?
I już choć po48 godzinach ale wszystko działa
Kontakt w sprawie doręczenia karty 3 dni po zamówieniu, doręczenie-po kolejnych 2, aktywacja-po kolejnych 15.