Piszę tę opinię ku przestrodze.
Piszę tę opinię ku przestrodze.
W 2024 roku zakupiłam płyty „Parkiet Ogrodowy” firmy Bruk-Bet w sklepie Plako. Już po około miesiącu od ich położenia, na powierzchni płyt zaczęły pojawiać się liczne wykwity – białe oraz czarne plamy – które w znacznym stopniu obniżyły walory estetyczne produktu. Dodatkowo, płyty wykazywały bardzo niską odporność na typowe warunki użytkowe – nawet krótkotrwałe pozostawienie przedmiotów skutkowało trwałymi śladami, których nie dało się usunąć.
Reklamację złożyłam niezwłocznie po stwierdzeniu nieprawidłowości. Pracownice Plako odesłały mnie do producenta, firmy Bruk-Bet. Po niemal rocznym procesie reklamacyjnym Bruk-Bet zaproponował mi jedynie jedną paletę nowych płyt jako formę rekompensaty. Taka propozycja była dla mnie całkowicie nie do zaakceptowania, ponieważ wiązałaby się z dodatkowymi kosztami po mojej stronie – demontażem istniejącej nawierzchni, jej utylizacją oraz ponownym ułożeniem nowych płyt (to tak, jakby ktoś reklamował spodnie, a sklep dał mu kawałek materiału i kazał samodzielnie je sobie uszyć!) Co więcej, biorąc pod uwagę dotychczasowe doświadczenia z jakością produktu, nie miałam żadnej pewności, że podobna sytuacja nie powtórzy się w przyszłości.
W tej sytuacji zażądałam od Plako, jako sprzedawcy, zwrotu całości poniesionych przeze mnie kosztów – z tytułu niedostarczenia towaru zgodnego z umową oraz wprowadzania klienta w błąd. Kilkoma zbędnymi zdaniami zaciągniętymi z pism wcześniej napisanych przez Bruk-Bet, odmówili jakiejkolwiek formy rekompensaty. Jeszcze raz podkreślam – czytajcie opinie. W internecie są całe wątki i fora poświęcone problemom z produktami firmy Bruk-Bet (które Plako u siebie tak chętnie reklamuje), łącznie z opisami spraw sądowych. Ja chciałam wesprzeć lokalnego sprzedawcę, a jedyne, co dziś czuję, to że zostałam zwyczajnie oszukana.
Mam pełną świadomość, że nawet najlepszy produkt może mieć wadę – ale uczciwego sprzedawcę poznaje się po tym, jak potrafi załatwić reklamację.