Miałem konto na PayPalu przez długie lata, aż do czasu kiedy zobaczyłem nieautoryzowane przeze mnie transakcje na kilkaset dolarów. Zgłosiłem im to, ale już po mniej niż godzinie dostałem odpowiedź z... Zobacz więcej
Długo nie korzystałam na szczęście. Zamiast płatności w Euro,a pobrali Funty. Musiałam dopłacać za przewalutowanie w banku, chociaż miałam euro na koncie. Przy próbie wyjaśnienia sytuacji na czacie,... Zobacz więcej
PayPal to tragedia i kpina w porównaniu z dzisiejszymi możliwościami płatniczymi. Posiadałem konta z walutami w dolarach i złotówkach. Dokonałem przelewu z Revolut a w dolarach ponieważ doładowania... Zobacz więcej
Utworzyłem 2 konta i za każdym razem już przy 2 próbie zalogowania blokują konto, bo niby "nie możemy zweryfikować twojej tożsamości". Metody weryfikacji też bardzo szemrane - chcą zdjęcie dowodu oso... Zobacz więcej
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
PayPal giver dig mulighed for at sende penge til alle med e-mail. PayPal er gratis for forbrugere og virker problemfrit med dit eksisterende kreditkort eller checkkonto. Du kan betale gæld, låne kontanter, dele regninger eller udgifter med venner uden at skulle finde en pengeautomat eller dit checkhæfte.
Zjednoczone Królestwo
- www.paypal.com
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin
Co tu dużo pisać to są oszuści i nic…
Co tu dużo pisać to są oszuści i nic więcej
Niestety ale paypal nie jest…
Niestety ale paypal nie jest bezpieczny, ktos uzywal mojego konta do robienia zakupow gdzies w niemczech, poprosilam paypal o pomoc w zwrocie srodkow za jedna transakcje mi zwrocono natomiast za druga nie i nie chcieli pomoc tylko kazali pojsc na polocje. Nie polecam paypal jest najwyrazniej malo strzezony i nie warto.
Odradzam
Odradzam, przetrzymują pieniądze, trudno doprosić się o odpowiedź, zawiesili mi konto i nawet go zamknąć nie mogę, pewnie chodzi o to żeby ściągnąć że mnie opłatę za nieaktywne konto,
Jebani złodzieje chciałem kupić coś to…
Jebani złodzieje chciałem kupić coś to jeszcze policzyli mi dodatkowe 9zł że chciałem wysłać komuś pieniądze.
PayPal - Oszukuje
PayPal - przez ten serwis dokonałem 3 transakcji pomiedzy paypal a moim rachunkiem bankowym --- kazda transakcja gdzies zawisa na kilka dni.. Ostatnia trzecia jest najdziwniejsza wysłałem 230euro - dostałem 940 zł które zostały przeliczone na 214 euro - kpina... potrzebne mi było 220e zeby opłacić TV za granica... Probuje sie skontakttować z kimkolwiek - i nie da rady ... tak szybko jak tylko załatwie co potrzeba kasuje w cholere tą dziadowska aplikacje i nie polecam nikomu korzystania z tego dziadowskiego złodziejskiego systemu
Dziwne zachowanie, przetrzymywanie pieniędzy!
Szkoda, że nie da się 0 gwiazdek dać. Przetrzymują moje pieniądze (ok. 1200zł) i nie chcą wpłacić na konto sprzedającego bo niby coś "weryfikują". Sprzedający mi napisał, że nikt go o nic nie pyta a to już dwa dni od mojej wpłaty do paypal. Więc ja nie wiem co oni oprócz przetrzymywania moich pieniędzy weryfikują. Śmierdzi z daleka. Dokończę tę transakcję i zamykam to śmieszne konto
PayPal
Przez PayPal zapłaciłam za zamówienie, którego nie otrzymałam. Złożyłam przez stronę zażalenie, które zostało odrzucone ponieważ firma od której nie otrzymałam przesyłki napisała, że przesyłka została dostarczona. Więc PayPal uznało, że skoro firma tak napisała to tak być musi. A ja po pierwsze odebrać przesyłki nie mogłam bo byłam w pracy, po drugie przesyłkę miała dostarczyć firma DPD , z którą się skontaktowałam i mam informacje, że ich namierzanie było błędne i paczka została dostarczona pod zupełnie inny adres.
Więc ja rezygnuję z usług PayPal.
Same problemy
Jest to najgorsza aplikacja z jaką miałem kiedykolwiek do czynienia, Nie Polecam Nie polecam,
Z powodu błędu systemu PayPal straciłem pieniądze
Próbowałem zasilić portfel PayPal poprzez tradycyjny przelew. Pieniądze nie pojawiły się na koncie, mimo prawidłowo wykonanego zlecenia. Na infolinii zostałem poinformowany o błędzie systemu i że pieniądze zostaną w ciągu miesiąca zwrócone (mimo że w dziale pomocy PayPal gwarantuje zwrot w ciągu kilku dni). Po miesiącu pieniądze nadal nie były zwrócone. Złożyłem reklamację, która wymagała przesłania dowodu wpłaty oraz historii przelewów od daty reklamowanego przelewu. Facet na infolinii stwierdził, że wystarczy, że historia będzie zawierała przelewy przychodzące, bo muszą sprawdzić czy już nie zwrócili tych pieniędzy. Tak też zrobiłem. Choć dziwi mnie czemu nie wystarczy dowód wykonania przelewu. Przelewy są wykonywane na indywidualne konta bankowe i opatrzone narzuconymi przez PayPal kodami w tytułach przelewu. Co za problem sprawdzić historię przelewów po swojej stronie? Czemu ja mam udowadniać, że jeszcze nie dostałem od nich kasy z powrotem? Zwykły burdel. Nie mogą tego sprawdzić sami w swoim upośledzonym "systemie"? Otrzymałem odpowiedź, że NIE SĄ W STANIE ODNALEŹĆ ŚLADU TEGO PRZELEWU, mimo załączenia dowodu... Kolejna rozmowa na infolinii. Tym razem tłumaczy mi się, że należy przesłać pełną historię przelewów. Mam do czynienia z niekompetentną obsługą, gdzie jedna informacja jest sprzeczna z kolejną.
PayPal robi wszystko byle człowiekowi odechciało się walczyć o swoją własność. Po stronie użytkownika leży udowodnienie, że stracił pieniądze z ich winy. Centrum pomocy jest nieintuicyjne, zawiera informacje wprowadzające w błąd, telefon na infolinię jest skrzętnie ukryty, obsługa live-chat to strata czasu, a szczytem jest ślamazarna obsługa infolinii. Zanim zaczniesz rozmawiać z żywym człowiekiem musisz przebrnąć przez długie minuty ciszy (wzbudzające wątpliwość w sukces połączenia), powitanie anglojęzyczną asystentkę google, która się żegna na koniec swojej niezrozumiałej wypowiedzi poprzez "goodbye" (kolejna zachętą by się rozłączyć), kilka etapów weryfikacji sprawy prowadzonych przez AI, które niekoniecznie musi pojąć w lot o czym chcesz porozmawiać, więc możliwe, że kilkakrotnie będzie powtarzać tę samą kwestię (a spróbuj odpowiedzieć w trakcie wypowiadania przez AI kwestii!!!). Jak przez to przebrniesz, masz szansę pogadać z żywym człowiekiem, który i tak ci nie pomoże, rozłoży ręce, zasłoni się "systemem", ewentualnie wprowadzi w błąd czy da złudne przekonanie o chęci pomocy.
Drugi miesiąc nie odzyskałem pieniędzy. Ostatni raz próbowałem płacić przez PayPal.
Paypal to najgorsza platforma z jaką…
Paypal to najgorsza platforma z jaką miałam do czynienia. Srzedawce, którego jeden klient się rozmyślił i chciał otrzymać zwrot wpłaty, Paypal potraktował jak złodzieja. Blokuje Pieniądze i konto, trzeba się tłumaczyć nawet z poprzednich transakcji! Nie polecam nikomu!
Niestety, nie polecam, korzystałam z konta wiele lat ale gdy pojawił się problem z nieuczciwym sprzedawcą to paypal okazał się bezużyteczny. Po co mi paypal w takim razie, zero ochrony.
UWAGA na paypal bo współprtacuje z oszustami z Tiqets International B.V. przez paypal
Witam, Realizowałem parę dni temu płatność przez paypal, okazało się że to oszustwo firmy Tiqets International B.V. - paypal twierdzi że środki zwrócił a w rzeczywistości nic nie zwrócił. Omijajcie paypal dużym łukiem
Nie potrafię poruszać się po aplikacji
Nie potrafię poruszać się po aplikacji, ani na stronie. Do tego zamknąłem konto i dalej jest powiązanie z moim bankiem.
To jest niezrozumiałe dla zwykłych ludzi. Szkoda, że nie ma miejsc ,gdzie mogliby inni pomóc
Tragedia
Tragedia. Zatrudniają scamiarzy żebyś założył konto. Konto nie działa, pieniądze przepadają. Oszuści. Wyłudzanie danych.
ZŁODZIEJE I PRZESTĘPCY
ZŁODZIEJE I PRZESTĘPCY! Ukradli pieniądze moich klientów, które był przetrzymywane na moim koncie PayPal, nie mogę zwrócić środków klientom, bo nie i ch*uj. Ukradli nie swoje pieniądze i teraz mówią, że muszę dodać środki na konto, żeby móc dokonać zwrotów klientom :D BANDA OSZUSTÓW!!! UNIKAĆ!!!
Banda Oszustow chroniace kryminalistow…
Banda Oszustow chroniace kryminalistow howajac sie za siedziba w luxembourgu mimo z musza prawnie miec kontakt w polsce
PayPal współpracuje z przestępcami
PayPal współpracuje z przestępcami, hakerami i innej maści wyłudzaczami pieniędzy, a jak chcesz odzyskać co ci skradziono to bronią tych kryminalistów i wymuszają na kliencie zapłatę
Zbierają mnóstwo danych użytkownika
Zbierają mnóstwo danych użytkownika, dużo pośredników typu TRUSTY który również zbiera dane i chcą połączenia z kontem bankowym. Nie wycofasz zgód tak łatwo jak je zaakceptowałeś. Zamknięcie konta zablokowane systemowo (każe podać adres @ z listy która jest pusta) Strata czasu i bezpieczeństwa UWARZAJCIE!
Nie mają żadnej ochrony kupujących
Nie mają żadnej ochrony kupujących, przeciągają sprawę bardzo długo i później zamykają sprawę na niekorzyść osoby oszukanej.
Obsługa PayPal Polska jest tragiczna…
Obsługa PayPal Polska jest katastroficzna.. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką sytuacją żeby pieniądze nie zostały mi zwracane od 2 miesięcy .. Jeden ze sklepów gigantów nie wysłał mi jednego z produktów ( wcześniej anulował część zamówienia z racji braku na magazynie na kwotę 69.95€) nie zwracali pieniędzy więc otworzyłam spór na PayPal według PayPal co chwilę jest coś nie tak ja mam na coś odpowiadać, każą mi coś zmieniać żeby zwrócili mi pieniądze więc tym sposobem sprawa trwa już od 10.11.2023 dziś jest 5.1.2024 … Po ostatnim kontakcie przed Nowym Rokiem pan konsultant firmy PayPal zapewniał mnie że wszystko już jest w porządku że wszystkie informacje już posiadają i sprawa najprawdopodobniej zakończy się do 6 stycznia.
Dziś w nocy otrzymałam maila od firmy Pipan się mam zgłosić sprawę do organów ścigania i przesłać im dokumenty potwierdzający zgłoszenie tej sprawy mam czas na odpowiedź do 15 stycznia i możliwe zakończenie sprawy 20 stycznia jeśli nie prześlę im dokumentów do sprawy może zostać rozwiązana nie na moją korzyść.. to są chyba żarty czuję się oszukana przez dwie firmy a najbardziej przez firmę PayPal ponieważ do ich obowiązków należy pomóc klientowi jeśli nie otrzymało się zwrotu pieniędzy ani produktu a w tym momencie nikt mi nie chce pomóc i każą mi dalej gdzieś to zgłaszać.. firma poniżej krytyki .. dostarczyłam im wszelkie informacje maila o anulowaniu części zamówienia gdzie jest wyszczególniony produkt którego mi nie wysłali , wiadomości próby kontaktu ze sprzedawcą który nie posiada infolinii tylko wszystko załatwia się poprzez wiadomości na whatsapp lub messenger , zresztą oni sami widzą że pieniędzy nadal nie otrzymałam a sprzedawca napisał mi że zostaną zwrócone jeśli zamknę spór na PayPalu . Jak i jedna firma tak i firma PayPal próbują mnie oszukać to jest nienormalne.. Najlepsze jest to , że mój chłopak posiada PayPal Niemiecki i nigdy nie miał takiego problemu , jeśli coś było nie tak to pieniądze zostały mu zwracane i to w szybszym terminie niż 30 dni , a PayPal Polska robi sobie jakieś żarty … w dalszym ciągu (11.01.2024) pieniądze nie zostały mi zwrócone , przeciągają sprawę w czasie na moją nie korzyść .. każą zgłosić sprawę na policję śmiechu warte o 69€ … sprawa przeciwko paypal skierowana do rzecznika praw konsumenta i finansów .. nie odpuszczę tego tak łatwo. Po 2.5 miesiąca (25.01.2024) dostałam wiadomość mailową z zakończeniem roszczenia na moją nie korzyść ponieważ nie dostarczyłam im papierów ze zgłoszeniem na policji , odpowiedziałam im na ich prośbę o dokumenty , że w najbliższym czasie przebywam za granicą i nie jestem w stanie im dostarczyć dokumentów to nawet nikt nie raczył mi odpowiedzieć tylko od razu zamknęli roszczenie .. PayPal oszukal mnie na 69.95€ .. ten serwis w Polsce powinien przestać istnieć ..