Nigdy więcej podróży z lufthansa, bo to zwykli złodzieje i naciągacze. Oferują płatne miejsca za grube pieniądze, a jak człowiek zaplaci to potem kilka dni przed lotem zmieniają ci miejsca na tańsze i... Zobacz więcej
Może i mają flotę ze starym wyposażeniem wnętrza, gdzie nie ma gniazdek do ładowania, a fotele są z niewygodnymi zagłówkami. Może i wysyłają chamskie maile usilnie nagabujące do ładowania walizek podr... Zobacz więcej
NIGDY w swojej karierze nie spotkałem się z tak wręcz obsesyjnym liczeniem gramatury każdego z bagaży. I oczywiście zdaje sobie sprawę z przepisów (które są idiotyczne i nielogiczne) ale większość lin... Zobacz więcej
Leciałam z Monachium do Bangkoku. Najgorsze jedzenie z jakim się spotkałam w samolocie, a sporo latam. Zamiast kawy i herbaty lura. Obsługa mało zainteresowana pracą. Stewardzi rozmawiali między sobą... Zobacz więcej
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Opóźnione loty
Opóźnione loty, chaos na infoliniach Pl, Niemcy czy Anglia. Każdy zasłania się awaria komputera. Loty przekładane 4 krotnie przez 5dni. Na każde pytanie jest jedna odpowiedz: Nie wiemy, ale życzymy miłego lotu 🤦🏻♂️.
Mój lot przełożony bo nie może się odbyć, a kolega siedzi w samolocie którym mieliśmy lecieć i pyta się czemu mnie nie ma 🤷🏻♂️. Zamienił bym słowo chaos na burdel.
Skradziony pas
We wrześniu 2023 r. podczas lotu z Warszawy do Tuluzy przez Monachium linie zagubiły mój pas spinający walizkę firmy Witchen. Reklamacja nie została uwzględniona, choć to linie odpowiadają za przewożony bagaż. Linie oczekiwały, że w Tuluzie powinienem zgłosić kradzież francuskiej policji. Czy ktoś słyszał o tak absurdalnym oczekiwaniu?!
Wtf Lufthansa 3 godziny opóźnienia i…
Wtf Lufthansa 3 godziny opóźnienia i jeszcze zgubiliście bagaż mojej żony mieliśmy być dzis o 8:20 w Frankfurcie przylecieliśmy koło 10 i teraz jest problem bo nie wiecie gdzie wysłaliście bagaż mojej żony na serio to ma być poważna firma lotnicza teraz moja żona czeka od 2 godzin bo nie potraficie znaleźć jej bagażu liczę na szybki odzew i rozwiązanie tego bałaganu który zrobiliście
Najgorsze linie lotnicze
Najgorsze linie lotnicze! Zawsze żyłam w przekonaniu, że Lufthansa to porządne linie lotnicze, lepsze od polskiego LOT-u, nic bardziej mylnego! Obsługa pokładowa strasznie nie miła i nie traktuje równo pasażerów, jednym przynosząc czekoladki i jedzenie z biznes klasy. Siedzenia i ilość miejsca na nogi jest gorsza niż w Wizzair i to na lotach krótkich, jak i długich. Podczas 4 godzinnego lotu nawet nie otrzymaliśmy szklanki wody. Nie muszę wspominać, że polskich liniach lotniczych otrzymuje się butelkę wody i drożdżówkę, nawet gdy lot trwa 45 min. Na sam koniec podróży Lufthansa rozwaliła nową walizkę i nadaje się tylko do wyrzucenia. Nie polecam!
Jestem bardzo rozczarowana
Jestem bardzo rozczarowana. Loty opoznione i odwolywane. Brak jakiejkolwiek pomocy na lotnisku w Monachium - kolejki do Help Desk na 400 osob. Dwa dni z zycia wyjete. Stracone pieniadze, nerwy i czas.
Natomiast, wielkie podziekowania i 5 gwiazdek dla Pana Kacpra z infolinii, ktory cierpliwie mnie wysluchal i zrobil wszystko by mi pomoc! Jesli Pan to czyta to jeszcze raz bardzo dziekuje, udalo sie na styk!
Gdybym miał wybór
Gdybym miał wybór, nigdy więcej. Odwołany lot, spóźnienie, ale to standardowo, przesiadka w Monachium, na kolejny samolot do Helsinek już pewnie nie zdążę. Myśle, że nasze PKP jest bardziej profesjonalne i ma mniejsze opóźnienia, a PKP i profesjonalizm już brzmi jak oksymoron.
Wyboru niestety nie mam, jestem skazany na tych złodziei, loty są służbowe.
Najgorsza linia lotnicza
Najgorsza linia lotnicza, zawsze spóźniona. Utknąłem w Monachium na całą noc, żadnej pomocy od nikogo. Jak możesz nie wybieraj.
Oficjalnie najgorsza linia lotnicza
Oficjalnie najgorsza linia lotnicza. Pomimo zaproponowanego połączenia i braku opóźnień mój bagaż nie doleciał do miejsca docowego
Tani przewoźnicy przy tej lini to jest…
Tani przewoźnicy przy tej lini to jest inna liga. Omijajcie jak możecie. Lot opóźniony, podróż przedłużona z 14 godzin do 24 i linia ma wszystko w czterech literach.
Lufthansa to solidny przewoźnik
Lufthansa to solidny przewoźnik. Odwołano nam lot z powodu usterki samolotu (bezpieczeństwo ponad wszystko) i w regulaminowym czasie wypłacono nam odszkodowanie za odwołany lot. Bez przepychanek, minimum formalności.
Duże rozczarowanie :(
Duże rozczarowanie :(
Pierwsza raz korzystałam z tej linii lecąc z Oslo do Rio de Janeiro i na „dzień dobry” lot został odwołany. Tłumaczyli się strajkiem pracowników i że jest to poza ich wpływem. Dali w zastępstwie lot późniejszy z czasem na przesiadkę 50 min. Wiadomym było, że szanse na złapanie drugiego lotu są znikome. Oczywiście nie zdążyłam na ten drugi lot przez co straciłam drugi dzień wakacji, kupę pieniędzy w związku z nieplanowanym pobytem w innym miejscu, a na koniec okazało się, że mój hotel anulował rezerwację i musiałam wykupić 2 razy droższe miejsce w innym hotelu w Rio. Lufthansa nie wzięła odpowiedzialności za zaistniałą sytuację i odmówiono mi jakiejkolwiek rekompensaty. Za to zapraszają by skorzystać z ich usług ponownie. Nie ma mowy!!!
Dodam tylko, że w zeszłym roku korzystałam z linii Emirates i zostałam potraktowana poważnie w związku z przełożonym terminem wylotu.
Zawsze spóźnione
Zawsze spóźnione, zawsze problem. Nie warte swojej ceny :C
Unikać!
Odwoływane loty to niestety już norma.
Brak jakiejkolwiek pomocy na lotnisku w momencie anulowanych lotów. Dodzwonienie się na jakakolwiek infolinie graniczy z cudem.
Pasażer pozostawiony jest sam bez wsparcia,jedzenia,picia i noclegu.
Gubione bagaże i niechęć do wypłacania odszkodowań oraz kosztow poniesionych w związku z anulacjami.
Popularnym argumentem jest zła pogoda albo usterka techniczna…Oklamywanie klientow w momencie dochedzenia roszczeń-przykład-
Dwie osoby ten sam lot,jedna otrzymuje odszkodowanie drugiej wmawia się usterkę samolotu a co za rym idzie brak wypłaty odszkodowania.Ruletka pasażerska,koło fortuny?
Okradziono nam walizki w luku bagażowym
Okradziono nam walizki w luku bagażowym.
Wczoraj 11.02.22 przylecieliśmy wieczornym lotem Lufthansa Lot Numer
LH1380/11 z Frankfurtu do Poznania.Po przylocie okazało się ze okradli nam bagaż.Zginęła biżuteria zegarki pieniądze.
Na lotnisku we Frankfurcie podszedł do nas Pan pakujący
luk bagażowy i chociaż walizki nie miały przeznaczenia lotu w luku bagażowego tylko miały jechać z nami jako podręczny bagaż na pokładzie samolotu w schowku nad głowami Pan chaotycznie wyrwał nam walizki z ręki
i zakazał wręcz dalszego lotu z walizkami podręcznymi na pokładzie.Mówił ze polecimy ale walizki zostają w luku bagażowym.
Czasu było mało zima na dworze wiec nie robiliśmy afery
myśląc ze walizki będą tam bezpieczne.
Już na lotnisku w Poznaniu gdy Panowie wyjmowali walizki z luku okazało się że walizki są otwarte.
Po wstępnej diagnozie na płycie lotniska stwierdziliśmy brak wielu cennych rzeczy.
Sytuację zgłosiliśmy oczywiście zaraz na lotnisku w Poznaniu
i jak dojadę do domu zgłoszę na Policję w Polsce.
Jak myślicie co dalej z tym robić.
Defakto wiadomo ze rentgena zrobił Pan na lotnisku w Frankfurt Niemcy bo nikt inny nie miał tam wglądu i raczej nikt w trakcie lotu tam się nie zamkną.
Może ktoś miał podobna sytuacje.
Pozdrawiam
Wojtek
brak kontaktu
Jestem bardzo rozczarowana obsługą klienta. Odwołano mój lot na trasie Katowice - Frankfurt z kodem rezerwacji J8765Z, więc nie mam możliwości dostania się tam, aby polecieć dalej. Chciałabym zwrot pieniędzy, ale przysłano maila, w którym mam do wyboru tylko akceptację zmiany albo voucher, co jest niezgodne z prawem
Dzwonię do Lufthansy od tygodnia i z nikim nie można się połączyć.
Zawsze polecałam Lufthansę znajomym, ale po tych doświadczeniach zraziłam się do nich kompletnie.
Mam nadzieję, że pełny zwrot pieniędzy za bilet jest możliwy i ktoś się ze mną szybko skontaktuje, dzięki czemu odbuduje moje wcześniejsze zaufanie.
Super linie lotnicze
Super linie lotnicze. Polecam.
Kanpki na europejskich lotach bardzo średnie ale piwo pierwsza klasa.
Generalnie bez problemów i bardzo konkurencyjne ceny.